Expeditie Robinson 2022: dit zijn alle deelnemers

Expeditie Robinson 2022 gaat vanaf vanavond – maandag 29 augustus – weer van start met 21 nieuwe deelnemers én het nieuwe presentatieduo Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder. Wist je dat dit inmiddels al het 24e seizoen van deze show is? Maak in dit artikel kennis met alle Expeditie Robinson 2022 deelnemers. Ik weet namelijk niet hoe het met jullie zit, maar voor mij zitten er best wat onbekende namen (en gezichten) bij.

Expeditie Robinson (seizoen 24)

Al 23 seizoenen lang is Expeditie Robinson hét ultieme survivalprogramma, dat zagen we recent nog in de All Stars editie. Tijdens dit 24e seizoen staan leiderschap en de individuele kwaliteiten van de kandidaten meer dan ooit centraal en wordt het weer fysiek en mentaal afzien. De kandidaten gaan de bikkelharde en zware strijd met elkaar én de elementen aan. Wie houdt zich staande bij individuele proeven en gaat er uiteindelijk met de winst vandoor? De opnames voor Expeditie Robinson seizoen 24 vonden plaats in Maleisië.

Rick Brandsteder

Expeditie Robinson 2022 heeft alleen maar debuterende kandidaten en een gloednieuwe presentator. Na zijn deelname in 2014 mag Rick Brandsteder namelijk samen met Nicolette Kluijver het survivalprogramma presenteren. “Een droom die uitkomt. Na zelf ooit in 2014 een maand als expeditielid op een onbewoond eiland gebivakkeerd te hebben, is het een grote eer om nu aan de andere kant te staan. En ik ben in goede handen van dierbare vriendin en ervaren presentatrice Nicolette Kluijver. Wederom een avontuur wat ik niet had willen missen!”, aldus Rick Brandsteder, die het stokje overneemt van Kaj Gorgels.

Waar is Kaj Gorgels?

Vraag je je – nu je Expeditie Robinson 2022 kijkt – af waar Kaj Gorgels is. Nou, die is bezig met verschillende projecten, zowel in de media als daarbuiten. Die vielen samen met de opnames van Expeditie Robinson 2022 in Maleisië. Kaj Gorgels vertelt: “Het was een droom om Expeditie Robinson te presenteren, maar helaas vallen de opnames niet te combineren met mijn andere projecten. Ik wens de kandidaten, crew, Rick en Nicolette onwijs veel plezier en succes bij dit prachtige format. Ik ga straks iedere week weer ouderwets op de bank kijken.”

Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver presenteert ‘Expeditie Robinson’ al sinds 2014, het seizoen van Rick Brandsteder zijn deelname, en heeft zin in het avontuur met haar nieuwe mede-presentator: “Natuurlijk ga ik Kaj missen! Rick en ik gaan dit nu samen helemaal eigen maken. Rick is een fijne collega en vriend en we gaan met het gehele team ons stinkende best doen om de mooiste expeditie ooit te maken. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Expeditie Robinson 2022 deelnemers

De Expeditie Robinson 2022 deelnemers zijn Iliass Ojja (Acteur), Susan Radder (Actrice), London Loy (TV-kok), Laura Vlasblom (Zangeres), Dennis Wilt (Weerman), Liza Sips (Actrice), Thijs Boermans (Acteur), Niels Oosthoek (Presentator), Devrim Aslan (Champion in ‘Beat The Champions’), Rose Bertram (Model), Vincent Vianen (Choreograaf/danser), Juultje Tieleman (YouTuber), Ferry Weertman (Ex-topsporter), Chatilla van Grinsven (Ex-topsporter), Mike Weerts (Acteur), Kirsten Westrik (Presentatrice), Niek Roozen (Acteur), April Darby (Zangeres), Dzifa Kusenuh (Actrice/presentatrice), Harry Piekema (Acteur) en Marion Pauw (Schrijfster). Hieronder stellen we ze wat uitgebreider aan je voor.

Deelnemers Expeditie Robinson 2022

Als je zo de namen van alle Expeditie Robinson 2022 deelnemers doorneemt, dan ontdek je dat verschillende kandidaten toch wel bekend zijn. Sterker op VlaamsKijken hebben we over een aantal ook al het nodige geschreven. Kortom; tijd voor een uitgebreid kandidaten overzicht.

 • Iliass Ojja zag je eerder ook in De Verraders op Videoland. De Mocro Maffia-kijkers kennen hem natuurlijk al veel langer als Younes – Taxi – Al Saddiqi. Hij was daarnaast in Klem te zien als Mounir. Ik leerde deze acteur kennen in Shouf shouf habibi, waarin hij debuteerde als Driss Bentarek. Maar je zag ‘m ook in Zina.
 • Susan Radder zal te zien zijn in de nieuwe Netflix-film The Takeover. Je kent Susan Radder verder uit De Slag om de Schelde, Oogappels en Keizersvrouwen. Ze was verder te zien in Soof: een nieuw begin en in Vechtershart.
 • London Loy is tv-kok. je kunt ‘m kennen van 24 Kitchen, maar hij deed ook mee aan Topchef Academy en met Miljuschka Witzenhausen in 2018 aan Dance Dance Dance.
 • Laura Vlasblom is zangeres en stemactrice. Ze werd bekend als zangeres van de groep Frizzle Sizzle die in 1986 voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival ging.
 • Dennis Wilt is weerman bij RTL. Privé heeft hij pittige jaren achter de rug; zijn zoontje Nout overleed en zijn dochter Jolijn overleefde acute leukemie.
 • Liza Sips is actrice en schrijfster. Het grote publiek leerde haar kennen als Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag haar ook in bijvoorbeeld Malaika, Zwaar verliefd en recent in Marokkaanse bruiloft.
 • Thijs Boermans mag nog een jonge acteur zijn; hij heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem in series als Tessa, Centraal Medisch Centrum, Trollie, Spangas, Oogappels en Keizersvrouwen (waarin hij dus naast die andere Expeditie Robinson 2022 deelnemer Susan Radder te zien is). Op dit moment werkt hij aan All Inclusive.
 • Niels Oosthoek
 • Devrim Aslan ken je uit Beat The Champions. Ze noemen hem ook wel de feitsjesman.
 • Rose Bertram is een Belgisch model, die bekend werd als de vriendin van oud-voetballer Gregory van der Wiel (met wie ze ook twee kindjes heeft). Na acht jaar hebben de twee recent een punt achter hun relatie gezet. Wist je dat ze ook een kookboek heeft geschreven?
 • Vincent Vianen zag je eerder als choreograaf en filmmaker in Dream School. Als choreograaf heeft hij ook meegewerkt aan De piraten van hiernaast en Onze Jongens. Maar je kunt hem ook kennen van Dance Camp.
 • Juultje Tieleman is YouTuber, je zag haar eerder al in Celebrity Call Centre en Try Before You Die. Wist je dat ze 1 miljoen volgers heeft?
 • Ferry Weertman is een voormalig topsporter; als langeafstandszwemmer wist hij Olympisch kampioen openwaterzwemmen te worden in Rio 2016 op de 10 kilometer.
 • Chatilla van Grinsven was de laatste tijd al in veel programma’s te zien, zoals The Big Balance, De Alleskunner VIPS en De Verraders. Ze is basketbal international.
 • Mike Weerts is acteur. Je kent hem bijvoorbeeld uit Moeder Ik Wil Bij De Revue, maar hij was ook te zien in Voetbal Vrouwen en recent in Flikken RotterdamFerry en Woensel West.
 • Kirsten Westrik is presentatrice van 113 vandaag; ze is de zus van Merel Westrik.
 • Niek Roozen is bekend geworden door zijn rol van Max in de serie Brugklas. Daarna was hij in verschillende Nederlandse films en series te zien, zoals De slet van 6VWO. Je kent hem ook uit De Faker.
 • April Darby is een Nederlands-Amerikaanse zangeres en musical-actrice.
 • Dzifa Kusenuh is presentatrice. Je kent haar bijvoorbeeld van De grens van Onlyfans en 3 op Reis.
 • Harry Piekema leerden we kennen als ‘supermarktmanager’ in de reclamespotjes van Albert Heijn. Hij deed eerder mee aan De Alleskunner VIPS 2021.
 • Marion Pauw is schrijfster van tal van (spannende) boeken.

Expeditie Robinson 2022 kijken

Expeditie Robinson 2022 is vanaf maandag 29 augustus wekelijks om 20.30 uur te kijken op RTL4. Even opletten dus want eerder werd het programma uitgezonden op donderdag en zondag. Nu is het dus voortaan maandag Expeditie Robinson-dag. Je kunt Expeditie Robinson 2022 ook kijken op Videoland.

Foto: Jasper Suyk

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2022 /