Wim Lybaert in herhaling met De Columbus mét deze gasten

Wim Lybaert zien we deze zomer – zeven weken lang – op zondagavond om 20.00 uur met herhalingen van De Columbus. De tv-maker heeft zeven afleveringen verzameld uit alle seizoenen van zijn bijzondere show en deelt deze nu nogmaals met het publiek. Ideaal voor wie het eerder gemist heeft. Maar wat had het publiek liever een aantal nieuwe, zomerse afleveringen gezien waarbij Wim Lybaert De Columbus als uitzondering (het vierde seizoen was namelijk het laatste) nog eens De Columbus van stal haalde. Welke gasten we in de zomer herhalingen van De Columbus zien? We zetten het voor je op een rijtje en voegen er wat recente tv-tips aan toe.

Gasten herhaling De Columbus zomer 2022

Welke gasten we in de herhaling van De Columbus zien tijdens de zomer van 2022? Dat zijn Philippe Geubels, Dieter Coppens, Lieve Blancquaert, Wim Willaert, Ingeborg Sergeant, Maaike Cafmeyer en Marleen Merckx. Kortom: allemaal tv-gezichten waar we op VlaamsKijken ook al vaker over hebben geschreven. Voor de lezers die de uitzendingen destijds hebben gemist, is het wat mij betreft dus zeker een aanrader om deze herhalingen van De Columbus te bekijken. In dit artikel ontdek je meer over de gasten, die we in deze herhaling van De Columbus weer even zien.

De Columbus kijken

Wil je alle afleveringen van De Columbus nog eens terugkijken? Dat kan! Alle vier de seizoenen staan namelijk op VRT NU en zijn hier dus te kijken. Voor deze zomer zijn er zeven afleveringen uitgezonden, maar er zitten echt zoveel meer pareltjes bij. De Columbus op VRT NU kijken, is eenvoudig voor wie in België woont. Wil je vanuit Nederland (of een ander land) de afleveringen kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten.

Philippe Geubels

Komiek en presentator Philippe Geubels is de eerste gast die we in de zomer van 2022 in herhaling zien in De Columbus. Wat je zoals kunt verwachten? Hij vertelt openhartig over zijn grote angstprobleem. “Door je angsten te vermijden, wordt je wereld kleiner zonder dat je het zelf merkt.” Deze aflevering met Philippe Geubels komt uit het tweede seizoen van De Columbus, dat in 2019 op tv was.

In Nederland zagen we Philippe Geubels recent nog in het programma BN’ers in het ziekenhuis. En in het eerste seizoen van James De Muscial werd hij nog in het zonnetje gezet met Philippe De Musical. Naast zijn theatershows ken je hem van het indrukwekkende programma Taboe en had hij ook zijn eigen tv-serie Geub. Maar denk ook aan Is er een dokter in de zaal en Geubels en de Hollanders / de Belgen. Daarnaast zal Philippe Geubels te zien zijn naast Sven de Leijer en Gloria Monserez in het nieuwe seizoen van Hotel Romantiek.

Dieter Coppens

Dieter Coppens zag je in het derde seizoen van De Columbus; dit was destijds in het voorjaar van 2020 op tv. Voor de presentator van Down the Road (klik en ontdek alles over de afgelopen seizoenen) is Columbussen helemaal zijn ding. Hij geniet van slapen waar het lot je brengt, vissen in het meer en het ritme van de natuur volgen. Zijn vrouw blijkt toch iets anders in het leven staan, zo vertelt hij in de aflevering.

We kennen Dieter Coppens natuurlijk allemaal als presentator, maar wist je dat hij ook een uitgeverij heeft. Met Uitgeverij Stratier maakt hij echt de leukste boekjes en producten; die zeker ook geschikt zijn om cadeau te geven (aan jezelf). Afgelopen voorjaar zagen we Dieter Coppens nog op tv in het indrukwekkende Restaurant Misverstand. En we weten inmiddels ook dat er weer een nieuw seizoen van Down the Road aankomt. Dieter Coppens is namelijk met zes nieuwe, enthousiaste reisgezellen naar Thailand vertrokken voor een roadtrip.

Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert was in het voorjaar van 2018 te zien in het eerste seizoen van De Columbus. Zij is fotografe, journaliste en natuurlijk ook bekend van diverse tv-programma’s. Ze is met Wim Lybaert naar Denemarken gegaan en vierde daar zelfs haar verjaardag. Dat ze mee wilde, is bijzonder ‘ik haat mobilhomes’, vertelde ze.Ze vertelt in de aflevering onder andere over de meest gruwelijke verjaardag die ze heeft meegemaakt, namelijk tijdens de genocide in Rwanda.

We kennen Lieve Blancquaert van verschillende programma’s en (foto)boeken. Ze maakte bijvoorbeeld het indrukwekkende En toen was het stil… met Nathalie Basteyns. En haar recente show Let’s talk about sex wordt deze zomer ook in Nederland uitgezonden.

Wim Willaert

Wim Willaert was te zien in het vierde (en laatste seizoen) van De Columbus. De afleveringen van dat seizoen waren in het najaar van 2021 op Eén te kijken. En nu zien we hem dus in de herhaling van De Columbus als één van de gasten die indruk heeft gemaakt. Wim Lybaert en Wim Willaert samen? Dat betekent allereerst: een uitzending met West-Vlaams accent, want bij de mannen komen ut West-Vlaanderen. Weet je dat de mens en actuer Willaert niet zo ver uit elkaar liggen? In het dagelijkse leven is hij evenzeer een vat vol emoties. Het ene moment vrolijk en speels om vervolgens zijn tranen niet meer te kunnen bedwingen. Deze aflevering wordt omschreven als een ‘rollercoaster van emotionele momenten’.

Voor de lezers van VlaamsKijken heeft Wim Willaert volgens mij geen enkele introductie nodig. Op VlaamsKijken hebben we al vaak over deze acteur geschreven. Zo zag je hem bijvoorbeeld als één van de hoofdrolspelers in het tweede seizoen van Undercover. En nu is hij te zien in de Vlaamse hitserie van dit moment: Nonkels als Pol Persyn. Daarnaast heeft hij vooral internationale producties in het verschiet. Wim Willaert heeft ook een boek geschreven Over Wolken – voor dromers op begane grond, over water in ongrijpbare vorm – maar tot nu toe is de publicatie steeds uitgesteld.

Ingeborg Sergeant

De Columbus aflevering met gast Ingeborg Sergeant zag je eerder in het voorjaar van 2020; in het derde seizoen. Dat bleek een heel spannend avontuur, zo hoorden we destijds. “Er is van alles gebeurd. We zijn ’s morgens vroeg geconfronteerd met 2 boze Tsjechen die ons wakker gemaakt hebben. We stonden op een te mooie plek in de natuur. Blijkbaar was dat verboden. Ik had het gevoel dat Wim bozer was. Ik probeerde de vriendelijkere aanpak met excuses. Ik heb ook Tibetaanse yoga op hem uitgeprobeerd”, aldus Ingeborg op Radio 2.

Ingeborg is weer helemaal terug op tv. De zangeres begon haar televisiecarrière begon in 1989 met een bedscène in het muziekprogramma Zapp, dat ze met Peter Van den Begin presenteerde. Nadien ging het snel: Blind Date, All You Need Is Love, Schuif Af,… Ingeborg was plots overal. In Het Huis zei ze daar eerder over. “Het was leuk, maar veel te veel. Tien jaar lang heb ik alleen maar gewerkt. Ik zei tegen alles ja, omdat ik dacht dat ik een korte carrière ging hebben. Ik was doodop en heb toen gevraagd om mijn contract op te zeggen.” Al zien we haar recent ook weer in de nodige programma’s, zoals K2 zoekt K3 en I Can See Your Voice België.

Maaike Cafmeyer

Seizoen 3 van De Columbus sloot Wim Lybaert af met zijn gast Maaike Cafmeyer. Ook deze aflevering is te zien in de herhalingen tijdens de zomer van 2022. De actrice was zeer openhartig in het interview met Wim Lybaert. Zo vertelt ze over hoe ze ’s nachts door een man van haar fiets gesleurd werd. Tot op de dag van vandaag achtervolgt dat moment haar. “Dat zijn dingen die je nooit meer vergeet”, klinkt het. “Ik verlamde helemaal van de angst. Ik was niet daadkrachtig en ik greep niet naar zijn ballen. En ik heb ook niet op hem geklopt. Helemaal niet…”, aldus Maaike Cafmeyer, die natuurlijk ook één van de dames is uit de zaak Bart De Pauw.

Maaike Cafmeyer werkt op op dit moment aan een nieuw seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar je kent haar ook van Eigen Kweek en het fantastische De Twaalf. Ik kijk vol verwachting uit naar Chantal. Dit is een spin-off van Eigen Kweek, die volledig draait op het personage dat Maaike Cafmeyer destijds speelde.

Marleen Merckx

Marleen Merckx is ook één van de gasten die we in de herhaling van De Columbus zien. Zij deed mee aan seizoen 1 (voorjaar 2018 op tv). Toen Humo de presentator vroeg naar zijn ervaringen na vier seizoenen van De Columbus verwees Wim Lybaert naar deze aflevering met Marleen Merckx. “Toen Marleen Merckx me op één van de eerste reizen plots iets heel persoonlijks vertelde, iets waar ze tevoren nooit over gepraat had, deinsde ik terug. Ik wilde daar ver van af blijven, er met een boogje omheen lopen. (…) “Eigenlijk was ik toen de anti-journalist: vooral níét doorvragen”, merkt hij op. “Het was een vorm van pudeur die me tegenhield, een oud mechanisme in mij dat me ervan weerhield om kwetsbaar of persoonlijk te worden. Als ik daar nu over nadenk, vind ik dat ik toen heel onbeleefd was.” 

Marleen Merckx kennen we als Simonne uit Thuis. Een rol die ze al meer dan tweeduizend keer heeft gespeeld. Daarnaast speelde ze ook nog in tal van andere series, films en musicals zoals 40-45. Vorig jaar kwam ze kort voorbij in Fair Trade en speelde ze Mevrouw Meyers in 22/3: Wij Waren Daar. Een serie waarin ze samen met haar dochter te zien was. Haar dochter Britt Das kun je ook kennen uit telenovelle Lisa.

Columbussen (zonder bus) – boek

Columbussen gaat over de vrijheid van het moment en over het loslaten van vertrouwde verwachtingen. Het toeval zit aan het stuur en bepaalt het verloop van de trip vanaf het eerste tot het allerlaatste moment. Nu is er ook een boek over. Je hebt namelijk geen bus nodig om te columbussen. Het kan overal en altijd. Met het doe-het-zelfboek Columbussen zonder bus kan iedereen ook in het dagelijkse leven zonder zoeken veel vinden. De gids, geschreven door programmamaker Laurens Verbeke, is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com. Eerder schreef Laurens Verbeke samen met Wim Lybaert het boek: De Columbus.

Foto: VRT

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 juni 2022 /