Mathias Coppens in Het Huis bij Eric Goens

Mathias Coppens is vanavond – dinsdag 7 december – te gast in Het Huis bij Eric Goens; te kijken om 20.40 uur op Eén en VRT NU. Ontdek alvast meer over duizendpoot Mathias Coppens: presentator, regisseur, acteur en zakenman. De eeuwige chaoot komt vierentwintig uur tot rust in het huis en is helemaal zichzelf, een ander beeld dan de kijker doorgaans van hem te zien krijgt.

Gebroeders Coppens

Het is zeker geen rustig jaar geweest voor Mathias Coppens. Hij verloor zijn stiefvader en ook het huwelijk met zijn vrouw strandde. Eric Goens pikt hem op in het huis van Staf. Sinds de jongste van de gebroeders Coppens naar Zweden vertrokken is om er een camping uit te baten, woont Mathias Coppens namelijk daar. “Ben je zeker dat je wil binnenkomen”, vraagt een ongeruste Mathias als hij Eric op de drempel ziet. Zijn huis blijkt al even chaotisch als hijzelf.

Mathias Coppens

Dat Mathias Coppens in de media zou belanden, stond in de sterren geschreven. Al op zijn twaalfde maakte hij zijn eigen filmpjes. Bij aankomst in het huis krijgt hij meteen unieke beelden van zijn eerste acteerprestaties te zien. “Oh my god, echt? Waar heb je dat in godsnaam gevonden?” lacht Mathias. Wist je dat wij van VlaamsKijken hem laatst vroegen of we hem ooit nog als acteur gaan zien?

Keldermaaltijden

Als kind was Mathias al een enorme belhamel. Samen met broertje Staf haalde hij de gekste stoten uit, waardoor moeder Agnes vaak hoorndol werd. “Als mijn moeder boos werd,  kreeg ik de slappe lach en moest ik in de kelder mijn eten opeten. Ik vind dat nog altijd schandalig.”

Stiefvader

Ondanks het feit dat hij zelden aan tafel gegeten heeft, ziet Mathias zijn moeder en zijn stiefvader doodgraag. Het verdriet was dan ook groot toen die laatste overleed. “Hij is een vaderfiguur geweest voor de familie. En voor mijn moeder was hij de beste man ter wereld. Hij was een baken van rust. Ze houdt zich altijd sterk, maar die knak was toch een heftige.” Geen sportproef deze aflevering want Mathias blesseerde zich voor de opnames en moest passen voor de fysieke proeven. Al wacht er wel een indrukwekkende verrassing voor Mathias Coppens in de sportkamer van Het Huis.

Overleden zusje Saartje

Wat velen niet weten, is dat de gebroeders Coppens ook een zusje hadden: Saartje. Maar het meisje stierf toen ze amper een paar maanden oud was. Een emotionele Mathias Coppens vertelt in de kinderkamer van Het Huis dat dat ook de reden is waarom de relatie tussen de broers en hun vader Guido zo moeilijk was. “Hij heeft zich nooit meer durven hechten aan zijn kinderen. Omdat hij dacht: ik ga er geen band mee opbouwen, want het kan toch direct voorbij zijn.”

Vader Guido Coppens

Mathias’ vader was, zoals hijzelf zegt, minstens manisch-depressief te noemen en was door vele gebeurtenissen getekend voor het leven. Hij raakte failliet, verloor zijn huis, belandde op straat en werd zelfs broeder. Toen Mathias dat laatste ontdekte en zijn vader ging opzoeken in een abdij nam hij vrede met de situatie. “Toen heb ik het aanvaard. Alles kan in het leven en laat er ons ook mee lachen.”

Jeroen Meus en Wim Lybaert

Het leven van Mathias Coppens wordt gekenmerkt door de onrust. En de chaos in het huis wordt nog groter wanneer boezemvrienden Jeroen Meus en Wim Lybaert de boel op stelten komen zetten. Het wordt een bonte en ludieke avond waarbij de drie maten terugkijken op hun vriendschap en de verhalen die ze samen hebben beleefd.

Gasten Het Huis seizoen 7

In de resterende afleveringen van Het Huis seizoen 7 ontvangt Eric Goens in Het huis sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant. Ontdek hier alles over de eerdere uitzendingen, die allemaal terug te kijken zijn op VRT Nu met Eddy PlanckaertMarco BorsatoKevin Janssens en Iris Vandenkerckhove (Wendy Van Wanten) en Conner Rousseau.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 december 2021 /