Linde Merckpoel naar Eén

Linde Merckpoel gaat vanaf dit najaar aan de slag als online creatieveling bij Eén. Wat mij betreft een slimme zet van Eén, want Linde maakt echt de gaafste video’s. Ik ben in ieder geval een trouwe kijker. Daarnaast had ze nog meer goed nieuws in haar radioshow Bij Linde: de 35-jarige Linde Merckpoel is namelijk zwanger van haar eerste kindje.

Linde Merckpoel

Linde Merckpoel startte haar carrière eerst als radionieuwslezeres, waarna ze sinds 2008 radiopresentatrice bij Studio Brussel is. Sinds begin 2019 legde ze zich volledig toe op Linde vlogt en Linde volgt. En vanaf najaar 2020 versterkt ze Eén dus online. Meer nieuws over de concrete projecten van Linde Merckpoel bij Eén volgt later. Voor mij betreft, valt ze op in de online wereld door de wijze waarop ze boeiende verhalen in beeld brengt. Ze weet je als kijker te verrassen en ontroeren.

Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande filmpje ‘Sarah Bettens wordt Sam Bettens’ (die ken je van K’s Choice, mocht je je dat afvragen)

Arnout Bracke

Die online producties maakt Linde Merckpoel niet alleen. Dat doet ze met haar cameraman, regisseur en beste vriend Arnout Bracke. Zelf zegt ze: “Ik heb al vaak gedacht dat ik de beste job ter wereld heb. Elke dag op zoek mogen gaan naar wat mij boeit en raakt in de wereld. En die verhalen proberen vertellen, samen met mijn cameraman/regisseur/beste vriend Arnout Bracke. Voor mij is het het beste ooit.”

Studio Brussel

“Bij Studio Brussel is de vrijheid en het vertrouwen immens groot en dat bracht ons al in tal van nieuwe werelden. Of dat nu de WNBA finale in Amerika was, een hutje van een dakloze man in een bos of twee maanden lang in mijn eigen kot in coronatijden… Elke dag voelde als een nieuw avontuur. Ik ben blij dat we dat nu kunnen verderzetten bij Eén. Een plek die nu al voelt als thuis. De ambitie en goesting is groter dan ooit”, aldus Linde Merckpoel.

Olivier Goris

Waarom Eén voor Linde Merckpoel kiest, legt netmanager Olivier Goris uit. “Ik heb de afgelopen maanden met veel verwondering – en bewondering – naar de vlogs van Linde gekeken. Zij speelt in op wat er leeft en brengt verhalen die een breed publiek raken. En dat is ook wat Eén dagelijks doet. Ik ben dan ook zeer blij dat zij deze verhalen vanaf nu op de online kanalen van Eén zal brengen.”

Jan Van Biesen

Bij Studio Brussel heeft nethoofd Jan Van Biesen ook zijn complimenten klaar voor Linde Merckpoel. “Linde is een klasse en fenomeen op zichzelf geworden. Ze heeft bij Studio Brussel een lang, indrukwekkend parcours afgelegd en werkelijk alles gedaan: van nieuwslezeres tot gevierde presentatrice van onze ochtend. De laatste jaren waren er natuurlijk haar onnavolgbare vlogs op het internet die heel breed in Vlaanderen leefden. We zijn heel blij dat ze nu nog veel meer van dit moois zal kunnen tonen voor onze grote broer Eén. En dat ze nog regelmatig bij StuBru over onze gekende vloer zal komen.”

Nog meer mooi nieuws van Eén:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 juni 2020 /