K2 Zoekt K3 (najaar bij VTM en SBS6) – Wie wordt opvolger Klaasje?

K2 Zoekt K3 is in het najaar van 2021 te zien bij VTM en SBS6. VTM zendt de show vanaf zaterdagavond 11 september uit; SBS6 doet dit vanaf vrijdagavond 24 september. Tijdens een grote zoektocht gaat de zender in samenwerking met Studio 100 op zoek naar de opvolger van Klaasje. De show wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en Kürt Rogiers. De jury wordt gevormd door Gordon, Samantha Steenwijk, Natalia en Ingeborg Sergeant.

Ontdek alles over de kandidaten aan K2 zoekt K3.

K2 Zoekt K3

In 2009 trad Josje in de voetsporen van Kathleen. Zes jaar later – in 2015 – werd een stukje tv-geschiedenis geschreven toen Hanne, Klaasje en Marthe de fakkel overnamen van Karen, Kristel en Josje. Memorabele momenten die telkens vanop de eerste rij te volgen waren bij VTM en SBS6. Nu Klaasje heeft aangegeven dat ze wilde stoppen, is de zoektocht naar haar opvolger (dat lees je goed: het hoeft namelijk voor het eerst geen meisje te zijn) ook te zien bij beide zenders. En wel in het najaar van 2021.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Kürt Rogiers en Tooske Ragas

Deze editie van de K3-zoektocht wordt gepresenteerd door Vlaming Kürt Rogiers (bij de Nederlandse kijkers bekend van LEGO MASTERS en als acteur) en de – in Vlaanderen minder bekende – Nederlandse presentatrice en schrijfster Tooske Ragas. Zij heeft zelf ervaring als zangeres.

Tooske Ragas presentatrice K2 zoekt K3

Tooske Ragas vertelt: “Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn op het vertrouwde nest bij een talentenjacht. Het bijzondere aan deze zoektocht is dat de winnaar direct onderdeel wordt van K3 en daardoor meteen al aan het leven van een popster kan beginnen. Ik kijk ernaar uit om de kandidaten bij te staan in dit programma samen met mijn Belgische medepresentator Kurt Rogiers.” Dit is een nieuw presentatieduo voor deze zoektocht. De voorgaande edities werden gepresenteerd door Niels Destadsbader en Gerard Joling (2015) en Koen Wauters en Gerard Joling (2009).

Publieksjury K2 zoekt K3

Dat de opvolger van Klaasje niet noodzakelijk een vrouw hoeft te zijn, is niet de enige vernieuwing in K2 zoekt K3. Er wordt daarnaast gewerkt met een 100-koppige publieksjury én een professionele jury. Voor de publieksjury werden recent nog mensen gezocht. De tv-makers zochten bubbels van vier personen in alle mogelijke variaties, zoals gezinnen, vrienden en collega’s. De minimale leeftijd was acht jaar. De samenstelling van de jury gebeurt op basis van een mix van jong oud, maar natuurlijk ook tussen Nederlanders en Belgen. De opnames vinden plaats in Vilvoorde (België) op woensdag 9 juni, vrijdag 11 juni, zondag 13 juni, woensdag 16 juni en zaterdag 19 juni. De publieksjury beslist wie door mag naar de studioshows. Daarin is alleen voor de allerbeste K3-zanger of -zangeres in spé een plek weggelegd.

Wist je dat in de webshop van Bol.com allemaal leuke K3-spullen te vinden zijn?

Jury K2 zoekt K3 2021

Voordat de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze de professionele jury trotseren die hun zang én performance afzonderlijk beoordeelt. De jury bestaat uit de Nederlandse zanger / presentator Gordon, zangeres Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant.

Unieke vorm van jureren

Samantha en Natalia vormen de hoor-jury en beoordelen vanuit daar het zangtalent van de kandidaten. Zij jureren blind. Iets waar beide dames wel ervaring mee hebben. Natalia is tenslotte al jarenlang jurylid bij The Voice van Vlaanderen. En Samantha Steenwijk ken je uit de jury van I Can See Your Voice. Gordon en Ingeborg zijn alleen aangewezen op hun ogen. Zij horen de audities niet, maar oordelen over de performance én de K3-factor van de kandidaten. Als alle vier de juryleden positief zijn over een kandidaat, mag diegene door naar de publieksjury (waar je hierboven al meer over las).

Gordon

Gordon is ontzettend enthousiast. Hij vertelt: “Echt ontzettend leuk dat ik, zeker nu werkelijk iedereen kan meedoen, mag meebepalen wie dat felbegeerde plaatsje in deze nieuwe K3-formatie krijgt. Ik heb onwijs veel zin in die audities en zal samen met mijn collega-jurylid Ingeborg vast en zeker mijn ogen uit kijken tijdens het vormen van mijn oordeel over alle optredens.” 

Samantha Steenwijk

“Ik voel me enorm vereerd dat ik deel mag uitmaken van de jury die op een wel heel bijzondere manier gaat bepalen wie de nieuwe collega wordt van Hanne en Marthe. K3 is natuurlijk al meer dan 20 jaar een instituut in Nederland en België en ik bewonder ze al zolang als ze bestaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik samen met Natalia in de luister-jury zit. Laat die gouden mannen- én vrouwenkeeltjes maar horen!”, aldus Samantha Steenwijk, die recent nog te zien was in De Verraders, het Nederlandse format dat ook naar VTM komt.

Natalia

Zangeres Natalia Druyts vertelt: “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de jury. K2 zoekt K3 is een wedstrijd waar een gegarandeerde carrière aan vasthangt. Deze nieuwe K3 wordt ook de K3 waar Bobbi-Loua mee zal opgroeien. Ook dat is een fijne bedenking. Ik kijk er enorm naar uit!” 

Ingeborg

“Toen de vraag kwam van VTM om in de jury te zetelen van K2 zoekt K3 heb ik niet lang getwijfeld. Door mijn achtergrond als presentatrice van een kinderprogramma en mijn knowhow van zingen, acteren en presenteren voelde ik een sterke betrokkenheid. Toen ik daarna vernam dat ik met Gordon een duo zou vormen was mijn enthousiasme alleen maar sterker geworden. Een heerlijke Nederlander die me al heel vaak deed lachen. Dat wordt dus een bijzonder fijn avontuur!”, aldus Ingeborg Sergeant, die vorig jaar nog als gastjury van The Masked Singer te zien was.

Rol Gert Verhulst

Uiteraard is er ook voor Hanne en Marthe én voor Gert Verhulst een rol weggelegd in de grote zoektocht. Wat die rol precies inhoudt, wordt op een later moment bekend gemaakt. 

K3 Zoekt K3

“We zijn superblij dat VTM en SBS6 z’n schouders weer mee onder de zoektocht zet”, klinkt het bij Hanne. “We hebben zelf bijzonder fijne herinneringen aan onze eigen deelname in 2015”, vult Marthe aan, waarbij ze refereert aan het programma van destijds K3 Zoekt K3. “Samen met VTM, SBS6 en Studio 100 vinden we ongetwijfeld mijn ideale opvolger of opvolgster”, sluit Klaasje af.

Meer dan 22.000 inschrijvingen

Meer dan 22.000 M, V, X uit Vlaanderen en Nederland hebben zich via Studio 100 alvast kandidaat gesteld, maar slechts één van hen zal ook écht een plekje krijgen bij K3. De opnames van K2 Zoekt K3 gaan deze zomer van start en de show zal dit najaar te zien zijn bij VTM. Hoe de zoektocht precies verloopt, wie de host wordt en wie er in de jury zetelt, is nu nog eventjes geheim. Benieuwd wanneer we dat gaan horen…

K2 zoekt K3 kijken bij VTM & SBS6

VTM en SBS6 werken weer samen voor de zoektocht naar een nieuw K3 gezicht. Dat deden ze eerder ook al. In 2015 werd K3 Zoekt K3 tenslotte ook uitgezonden op SBS6. De presentatie was destijds in handen van Niels Destadsbader en Gerard Joling. In 2009 – toen men een opvolger zocht voor Kathleen Aerts – was K2 zoekt K3 ook bij SBS en VTM te zien met als presentatoren Koen Wauters en Gerard Joling. Als we nog meer over de show weten, delen we dit in onze Facebook-groep en op onze Instagram.

Zoektocht opvolger Klaasje

Davy Parmentier, creatief directeur VTM vertelt: “De zoektocht naar een opvolger voor Klaasje zal er helemaal anders uitzien. De voorbije maanden is in alle stilte gewerkt aan een gloednieuw format, dat nog spannender en verrassender zal worden dan K3 Zoekt K3. Gezien het hoge aantal inschrijvingen, willen we zoveel mogelijk kandidaten de kans geven om auditie te doen. Bovendien hoeft de opvolger deze keer niet noodzakelijk een meisje te zijn. Daar is allemaal rekening mee gehouden in het nieuwe concept. Hoe die nieuwe formule precies werkt, wie het presenteert en wat de rol van Hanne, Marthe en Klaasje wordt, dat houden we nog even geheim.”

K3: fenomeen in Vlaanderen en Nederland

Maarten Janssen, channel manager VTM vertelt: “K3 is en blijft een fenomeen in Vlaanderen en Nederland, dat elke dag binnentreedt in de huiskamers van duizenden gezinnen. Met VTM waren we erbij toen Josje de fakkel overnam van Kathleen en toen Hanne, Marthe en Klaasje de gloednieuwe K3 vormden. Met K3 Zoekt K3 schreven we toen geschiedenis. De grote finale brak records en staat met meer dan 1,8 miljoen kijkers nog steeds in de top 10 van best scorende VTM-programma’s ooit. Uiteraard is VTM er als entertainmentzender nu opnieuw bij om op zoek te gaan naar de opvolger voor Klaasje, die binnenkort naast Hanne en Marthe zal staan. We zijn erg enthousiast om Vlaanderen dit najaar mee te nemen in een grote, spannende show waarin iedereen die zoektocht vanop de eerste rij kan volgen.”

In afwachting van de nieuwe zoektocht is het volledige seizoen van K3 Zoekt K3 vanaf nu te herbekijken via VTM GO. 

Foto: Studio 100.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 april 2021 /