I Can See Your Voice België op VTM – Panel en kandidaten

I Can See Your Voice is vanaf zondag 7 januari 2024 op zondag om 19.55 uur in herhaling te kijken op VTM. Aansluitend kun je de afleveringen kijken via VTM GO. I Can See You Voice kennen we uit Nederland van RTL4 en Videoland, maar nu is-ie dus ook in België te kijken. Jonas Van Geel is de presentator. Vincent Fierens, Kamal Kharmach, Ingeborg en Kürt Rogiers vormen het panel. Zingen ze echt of doen ze alsof? In I Can See Your Voice draait alles om deze ene vraag. Ontdek in dit artikel alles over panel en kandidaten.

Auteur Patricia de Ryck heeft dit bericht van VlaamsKijken bijgewerkt begin januari 2024. Oorspronkelijk verscheen het op 26 maart 2022 toen I Can See Your Voice ook in België op tv kwam. Inmiddels konden we in 2023 al genieten van I Can See Your Voice seizoen 2.

I Can See Your Voice in België kijken

Jonas Van Geel * presenteert I Can See Your Voice bij VTM. In deze muzikale spelshow draait alles rond één bepaalde vraag: kan je daadwerkelijk zien of iemand goed kan zingen of niet? Met 2500€ op het spel daagt host Jonas Van Geel elke week twee kandidaten uit om doorheen 5 rondes te achterhalen wie van de 7 performers echt kan zingen en wie iedereen in de maling neemt en maar doet alsof. 

Je kunt deze show uit Nederland kennen, daar schreven we eerder al over de verschillende seizoenen: 1 – 2 – 3.

Panel I Can See Your Voice VTM

De twee kandidaten krijgen hierbij advies van 4 panelleden met ervaring in de muziek- en entertainmentwereld. Jonas Van Geel stelt ze als volgt voor: “Onze radioman die altijd begint te praten van zodra hij een rood lichtje ziet aangaan: Qmusic-dj Vincent Fierens. Een man die met zijn grappen ondertussen al een eigen scheurkalender kan vullen maar toch zeer alledaags is gebleven: Kamal Kharmach *. Een vrouw die Vlaanderen leerde spelen, daten en in lotushouding zitten: Ingeborg *. En de man die iedereen graag in zijn ‘familie’ zou willen: Kürt Rogiers *!”

Waar je de vier bekende Vlamingen uit het panel van I Can See Your Voice 2022 in België van kent? De afgelopen tijd hebben we over alle vier wel wat geschreven. Ontdek het hier.

Vijf rondes

I Can See Your Voice bestaat uit vijf rondes.

  1. In ronde 1 staan de 7 performers in een freeze frame houding en maken de kandidaten een eerste selectie louter op basis van wat ze zien.
  2. De 6 overblijvende performers brengen in ronde 2 een playback act waarna twee van hen geëlimineerd worden.
  3. In ronde 3 volgen 4 videofragmenten uit het echte leven van de performers… of toch niet? Liegen is namelijk toegestaan – alleszins toch voor de slechte zangers want de echte zangers spreken in deze show altijd de waarheid – en op basis van deze video’s wordt alweer een performer naar huis gestuurd.
  4. In ronde 4 zingen de 3 overgebleven performers live vanuit speciale klankkasten met een vervormingseffect op hun stem. Opnieuw wordt een performer naar huis gestuurd.
  5. In ronde 5 worden de twee overblijvende performers onderworpen aan een kruisverhoor. De echte zangers vertellen zoals gebruikelijk de waarheid, de valse zangers liegen volgens de bio die ze verzonnen. Na deze laatste eliminatie blijft de performer over die in de finale met de muzikale gastartiest(e) een duet mag zingen en laat hij/zij voor de eerste keer zijn/haar stem écht horen. Is de laatste performer echt een goede zanger, dan winnen de kandidaten 2500€ – in het andere geval gaat dit bedrag naar de slechte zanger die iedereen op het verkeerde been heeft gezet. 

Belle Perez

Welke deelnemer zingt een duet met Belle Perez * in I Can See Your Voice België; goede vrienden Hannelore en Stijn bepalen het. Weet het panel de valse van de echt performers te onderscheiden. Deze week worden de deelnemers van I Can See Your Voice België omschreven als de musical man, de chef, de Vlaamse Ed Sheeran, de showqueen, de personal trainer, de Bulgaarse parel en de garagiste.

Kürt gelooft alvast 100% in de muzikale talenten van de Bulgaarse parel. Straffer nog: hij belooft dat als zij niet kan zingen, hij volgende week als travestiet naar de studio’s van Qmusic gaat. Zal hij zijn belofte moeten inlossen…? We gaan het horen als Belle Perez als duet Killing Me Softly gaat zingen. Belle Perez was in Nederland vorig jaar nog te zien in Beste Zangers (het Nederlandse Liefde voor Muziek, waarin in België dit seizoen dan weer twee Nederlandse artiesten meedoen.

Bart Kaëll

De West-Vlaamse ex-collega’s Helena en Anneke bepalen welke performer een duet mag zingen met hun groot idool Bart Kaëll * in I Can See Your Voice. Presentator Jonas Van Geel wil weten of Bart zich bewust is van zijn bekendheid. De sympathieke zanger herinnert zich een leuke anekdote toen hij met Luc door Rio De Janeiro wandelde. Hij werd plots op straat herkend door een knappe Braziliaan. “Ik zocht meteen naar verborgen camera’s”, lacht hij. De performers die het panel proberen te overtuigen van hun zangkunsten zijn de creativo, de powervrouw, de singer-songwriter, de American girl, de afro dancer, de kleinkunstenaar en de advocaat. Wie mag in duet met Bart Kaëll de wereldhit Zeil je voor het eerst meezingen?

Bart Kaëll was eveneens te zien in De Verraders België en seizoen 1 van Een Echte Job.

Pommelien Thijs

Collega’s leerkrachten Amel en Jari zijn grote fans van het programma ‘#LikeMe’ en dus ook van actrice en zangeres Pommelien Thijs * . Zij bepalen welke performer een duet met haar mag zingen in I Can See Your Voice. Kamal Kharmach, Vincent Fierens, Ingeborg Sergeant en Kürt Rogiers staan opnieuw paraat om de kandidaten en Pommelien te adviseren met goedbedoelde, maar niet altijd accurate commentaar. Deze 7 performers zullen hen van hun (on)kunde proberen te overtuigen: de amazone, de stervoetballer, de mama melody, de straatmuzikant, de dance diva, de muzieklerares en het duo. Wie van deze deelnemers aan I Can See Your Voice België mag met Pommelien Thijs het duet Nu wij niet meer praten zingen.

Pommelien Thijs schitterde in Knokke Off. Ze is natuurlijk dé dame van dit moment.

Gers Pardoel

Gers Pardoel was zaterdagavond 16 april 2022 zowel op Play4 als VTM te zien. De presentator van Come Dance With Me doet dan mee aan I Can See Your Voice. De kandidaten deze keer zijn: de gastvrouw, de american football player, de grande dame, de reggae man, de dreamgirl, de klassebak en de dancing queen. Met name bij de dreamgirl en de dancing queen zijn de meningen van het panel heel verdeeld. “Ik durf niets meer te zeggen”, aldus Gers Pardoel… Met wie zingt hij uiteindelijk Louise als duet?

Laura Tesoro

Jonas Van Geel daagt in de derde aflevering van I Can See Your Voice de zussen Ipek en Jennifer uit. Zij zijn grote fan van gastvedette Laura Tesoro. De performer die overblijft mag met haar What’s the Pressure zingen. Deze keer zijn de performers: personal shopper, de sirene, de boekenwurm, de English lady, de rocker, de kokette kapster en de priester.

Laura Tesoro zien we op dit moment op tv met Starstruck.

Zingende priester?

Jonas Van Geel somt heel wat muzikale kwaliteiten op van de priester wat resulteert in een mooi visitekaartje, maar is dit de waarheid of een fabeltje? “Als dit een echte priester is, dan mag hij mij hier ter plaatse dopen”, zegt een zeer vastberaden Vincent. En dat uitgerekend de priester tijdens de playback ronde Ingeborg haar geloof zou doen verliezen, had niemand zien aankomen. 

Christoff

Christoff * staat centraal in de tweede aflevering van I Can See Your Voice in België. Jonas Van Geel daagt deze week Christel en Evi uit, twee nichtjes en grote idolen van gastvedette Christoff, de schlagerkoning van Vlaanderen. Jonas wil weten of panellid Kamal Kharmach van schlagers houdt. “Neen, ik ben meer fan van bakkers. Van éclairs en zo”, klinkt het. Naast hem geven Vincent Fierens, Ingeborg Sergeant en Kürt Rogiers mee advies aan de kandidaten.

Christoff leerden we beter kennen in Boer Coppens.

Deelnemers I Can See Your Voice

Volgende 7 performers wagen hun kans: de autoverkoper, de keukenprinses, de ballerina, de Brusselse ket, de rising star, de rock ‘n roll mama en de spring-in-’t-veld. Bij de playback ronde maakt Vincent bij één van de performers een belofte: “Als het waar is en ze kan zingen, mag ze naar Qmusic komen om haar nummer te zingen.” Daar gaat Kürt niet mee akkoord: “Ha, neen, ik vind dat als het níet waar is, ze óók naar je show moet komen!” Conclusie: er gaat sowieso een performer naar de radiostudio, een echte of een valse…

Natalia

In de eerste aflevering van I Can See Your Voice in België worden Davina en Rachel uitgedaagd. Zij zijn twee vurige fans van Natalia *. Jonas Van Geel polst alvast bij panel-lid Ingeborg wie het beste naast Natalia zou staan: “We zoeken iemand die heel veel power heeft, want dat heeft Natalia ook, en met internationale allures, want dat heeft Natalia óók, dus het mag zeker geen doetje zijn”, klinkt het resoluut.

Kandidaten I Can See Your Voice 2022 België

De 7 performers die vandaag hun kans wagen, zijn: het popidool, de acrobate, de drummer, de graffiti artist, de chansonnier, miss extravaganza en de bokser. “Ik ben nu al big fan van miss extravaganza”, aldus Kürt Rogiers. “Wat een uitstraling! Wat een lef om hier zo te staan! Heel knap!” Over de bokser zijn de meningen verdeeld: “Zijn neus is te mooi om een bokser te zijn”, vindt Kamal Kharmach. “Boksers hebben van die rare neuzen en bloemkooloren, dus nee, dit is geen bokser!” Geen bokser dus volgens het panel, maar misschien wél een goede zanger…?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 maart 2022 /