Wim Lybaert met o.a. Maaike Cafmeyer en Tom Van Dyck in De Columbus

Wim Lybaert reist met zijn Columbus dit seizoen onder andere de wijde wereld in met Maaike Cafmeyer en Tom Van Dyck. De nieuwe afleveringen zijn vanaf donderdag 30 april iedere week te zien om 20.10 uur op Eén.

De Columbus

De Columbus gaat dit seizoen verder. Letterlijk. Want dit seizoen zorgt elke bestemming voor een nieuwe start. Waar de ene reis eindigt, vertrekt de andere met een volgende gast. Zo wordt niet alleen de bestemming door het toeval bepaald, ook de start van elke reis ligt deze keer in de handen van het lot.  En zoals Wim Lybaert het zelf zegt: “Er kan niets verkeerd gaan met de Columbus. Al wat we moeten doen, is genieten.” Hij ontvangt naast Maaike Cafmeyer en Tom Van Dyck, ook Lieven Scheire, Ingeborg, Dieter Coppens en Tijs Vanneste.

Wim Lybaert

De omgeving wordt dan wel iets exotischer, maar het doel van de reis blijft hetzelfde: samen columbussen. Dat is samen loslaten en genieten van het goede leven onderweg. Maar columbussen, dat is ook durven vertrekken zonder plan en zonder voorbereiding. Want Wim laat zich ook in deze nieuwe reeks altijd en overal leiden door het toeval en zijn gast. Of ze op hun bestemming geraken is niet zo belangrijk. De twee columbussers springen samen in het onbekende en komen zo dichter bij elkaar en met wat geluk ook wat dichter bij zichzelf. Door samen los te laten, gaat er een Nieuwe Wereld open. Een wereld waar alles kan en niets moet. 

Bekende gasten

Net als in de vorige reeksen, reist Wim Lybaert elke week in het gezelschap van een andere gast. En opnieuw weten ze allebei niet waar de Columbus hen heen zal leiden. Ze volgen de richting van het toeval. De kauwgomballenautomaat in de stuurcabine is weer goed gevuld met nieuwe bestemmingen. Met een simpele draai aan de hendel bepaalt de gast het doel van de reis. Zo ontdekt de kijker samen met Wim en zijn gast welke koers de Columbus een week lang zal varen.

Tom Van Dyck met Wim Lybaert in De Columbus op Eén

Maaike Cafmeyer en Tom Van Dyck

Dit seizoen laat Wim zich – in volgorde van uitzending – navigeren door Lieven Scheire, Ingeborg, Tom Van Dyck (bij het Nederlandse publiek ook wel bekend van Als De Dijken Breken), Dieter Coppens (die gelukkig weer terugkomt met een nieuw seizoen van Down the Road), Tijs Vanneste (beter bekend als Jef Van Echelpoel) en Maaike Cafmeyer (die je o.a. kent van Netflix-serie De Twaalf). Daar willen we alles over weten! Omdat er zoveel leuk materiaal voorhanden was, is laat Eén weten dat er ook een slotaflevering komt met belevenissen. Geen echte compilatie, maar nieuw materiaal. Wij kijken er nu al naar uit!

Alles over De Columbus

Ken jij het programma Columbus al van Wim Lybaert? Niet, dan neem ik je mee in het avontuur. De Columbus is geen gewone bus. Hij heeft alles aan boord dat Wim als gastheer nodig heeft om zijn gasten te verwennen en hen te laten genieten van het goeie leven. Waar Wim Lybaert en zijn gezelschap ook naartoe gaan of belanden, ze zijn altijd 100% uitgerust om te genieten. Van visgerief tot een ‘wijnkelder’, alles is aanwezig.

Kronkelen over onbekend terrein

De topsnelheid van de bus is 90 km per uur, zonder tegenwind en op vlak terrein. De Columbus volgt zijn eigen tempo en vermijdt de snelwegen. Liefst kronkelt hij door onbekend terrein om te genieten van prachtige landschappen of contact te maken met toevallige passanten. Want buiten de snelwegen ligt een hele wereld open. Toeval en gezelligheid bepalen de route. Wim en zijn gasten nemen hun tijd. Ze gaan op zoek naar schoonheid in de kleine dingen. Ze amuseren zich en komen onderweg dichter bij elkaar. Maar of ze ook dichter bij hun bestemming geraken? Dat doet er niet echt toe, want Wim Lybaert en zijn gasten reizen in de geest van Christoffel Columbus. Hij trok naar Indië en ontdekte de Nieuwe Wereld.

Vrijheid

Columbussen gaat over de vrijheid van het moment en over het loslaten van vertrouwde verwachtingen. Het toeval zit aan het stuur en bepaalt het verloop van de trip vanaf het eerste moment. En dat zal gedurende de hele reis niet anders zijn.

De Columbus: vanaf donderdag 30 april elke donderdag om 20.10 uur op Eén en op Eén via VRT NU. De Columbus is een programma van Liefhebbers voor Eén. 

Foto’s: © VRT – Liefhebbers

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 april 2020 /