WK 3×3 basketbal Antwerpen kijken; Linde Merckpoel maakt Camping 3×3

Het Wereldkampioenschap 3×3 basketbal start vandaag (21 juni) in Antwerpen. Na het succes van de Belgian Lions op de Olympische Spelen in Tokio alle reden voor de VRT om daar uitvoerig bij stil te staan. Zo worden alle wedstrijden van de Belgische teams uitgezonden én Linde Merckpoel volgt alles op de voet voor VRT NU in Camping 3×3. Ontdek alles over de programmering van de VRT rondom het WK 3×3 basketbal.

Wist je dat er nog meer sport in de zomer van 2022 op tv is?

Camping 3×3

Linde Merckpoel is vanaf vandaag op VRT Nu te zien met Camping 3×3. Ze focust zich deze week op het Wereldkampioenschap 3×3 basketbal in Antwerpen. Presentatrice en vlogger Linde Merckpoel is zot van basketbal. Zo zot dat ze niets wil missen van het WK. Daarom kampeert ze een week lang op het basketbalplein in het stadion op de Groenplaats. Ze volgt er alles letterlijk vanop de eerste rij, en ontvangt elke dag iemand om samen met haar de pannen van het dak te supporteren, zoals Belgian Cat Hanne Mestdagh, Karl Vannieuwkerke, Coely en minister Annelies Verlinden. Kunnen ze samen de Belgian Cats en Lions tot wereldkampioen supporteren?

3×3 basketbal

De belangstelling voor het 3×3-basketbal kreeg in België een grote boost door het succes van het nationale mannenteam tijdens de Olympische Spelen in Tokio vorig jaar. De vierde plaats van de 3×3 Belgian Lions zorgde toen voor een echte hype. En nu wordt het WK 3×3 basketbal voor zowel mannen als vrouwen in Antwerpen georganiseerd van 21 tot en met 26 juni.

WK 3×3 in Antwerpen

De Groenplaats en de kathedraal vormen het unieke decor voor het WK 3×3. In beide competities komen twintig nationale teams tegen elkaar uit, waaronder ook de 3×3 Belgian Lions en de 3×3 Belgian Cats. De VRT is host broadcaster van het event en zorgt er dus voor dat het toernooi wereldwijd te volgen is. 

WK 3×3 basketbal kijken

Sporza zendt alle matchen van de Belgische teams live uit; samen met nog tal van andere wedstrijden, de halve finales en de finales zijn ze op tv te volgen. Online is het live-aanbod aan wedstrijden nog uitgebreider. Het commentaar komt van Kris Meertens (mannen) en Christophe Vandegoor (vrouwen). Tess Elst zorgt voor de interviews en Dennis Xhaët (die je kent van Café De Mol) is de vaste analist. Carl Berteele voorziet de wedstrijden van de Belgen van radio-commentaar.

Tess Elst

Tess Elst vertelt voorafgaand aan het wereldkampioenschap het volgende: “Het WK 3×3 is een ideale opener van de zomer. Het was voor mij, net als voor vele anderen, een heel aangename kennismaking met de sport vorige zomer op de Olympische Spelen. Het is een snelle en ontzettend spannende sport. Voor een discipline die echt gegroeid is vanuit het pleintjesbasketbal is de Groenplaats in hartje Antwerpen een gedroomde locatie voor een WK. De 3×3 Lions verbaasden op de Spelen met hun 4e plaats en ook nu doen ze zeker mee voor de prijzen, en dat in eigen land. Dat kan dus een fantastisch eerste hoogtepunt van de sportzomer worden.”

Foto: Eén – Linde voor haar tent bij het WK 3×3 basketbal in Antwerpen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juni 2022 /