Als de dijken breken op Eén vanaf 28 november

Als de dijken breken op Eén vanaf maandag 28 november. Deze Nederlands-Vlaamse productie wordt sinds afgelopen zaterdag 5 november al uitgezonden door de EO op NPO1, maar over iets minder dan drie weken volgt dan ook Eén. Benieuwd hoeveel Vlamingen dan gaan kijken. In Nederland waren de kijkcijfers van de eerste aflevering echt fenomenaal. Maar liefst 1,7 miljoen Nederlands hebben afgelopen zaterdag gekeken n aar Als de dijken breken!

De zesdelige serie vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er over van ons Nederland als er zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Wat zijn de rampzalige gevolgen en vooral; hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op? Met onder andere Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.

Zelf heb ik de eerste aflevering bekeken en ik ben echt onder de indruk. Wat is het verschrikkelijk spannend; juist ook, omdat dit – al is de kans nog zo klein – echt kan gebeuren. Echt een serie waar ik meteen helemaal in zat. Ik kijk dan ook uit naar zaterdag. Wat zal aflevering twee ons brengen? Ik weet niet of vanuit Vlaanderen Uitzending Gemist ook te kijken is, maar als je via die weg de eerste aflevering al kunt terugkijken, dan zou ik daarna adviseren om gewoon op zaterdagavond in te schakelen op NPO1.

Wat ik daarnaast heel bijzonder vind, is de combinatie tussen Nederland en Vlaanderen. We spreken tenslotte dezelfde taal en toch zijn er in het verleden al heel veel remakes gemaakt. Nu komen de kwaliteiten van beide landen samen. Laat dit een voorbeeld zijn voor volgende producties.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

9 november 2016 /