Als de dijken breken op Eén vanaf 28 november

Als de dijken breken op Eén vanaf maandag 28 november. Deze Nederlands-Vlaamse productie wordt sinds afgelopen zaterdag 5 november al uitgezonden door de EO op NPO1, maar over iets minder dan drie weken volgt dan ook Eén. Benieuwd hoeveel Vlamingen dan gaan kijken. In Nederland waren de kijkcijfers van de eerste aflevering echt fenomenaal. Maar liefst 1,7 miljoen Nederlands hebben afgelopen zaterdag gekeken n aar Als de dijken breken!

De zesdelige serie vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. Vijf miljoen Nederlanders wonen onder zeeniveau. Wat blijft er over van ons Nederland als er zich anno nu een watersnoodramp voltrekt? Wat zijn de rampzalige gevolgen en vooral; hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op? Met onder andere Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.

Zelf heb ik de eerste aflevering bekeken en ik ben echt onder de indruk. Wat is het verschrikkelijk spannend; juist ook, omdat dit – al is de kans nog zo klein – echt kan gebeuren. Echt een serie waar ik meteen helemaal in zat. Ik kijk dan ook uit naar zaterdag. Wat zal aflevering twee ons brengen? Ik weet niet of vanuit Vlaanderen Uitzending Gemist ook te kijken is, maar als je via die weg de eerste aflevering al kunt terugkijken, dan zou ik daarna adviseren om gewoon op zaterdagavond in te schakelen op NPO1.

Wat ik daarnaast heel bijzonder vind, is de combinatie tussen Nederland en Vlaanderen. We spreken tenslotte dezelfde taal en toch zijn er in het verleden al heel veel remakes gemaakt. Nu komen de kwaliteiten van beide landen samen. Laat dit een voorbeeld zijn voor volgende producties.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 november 2016 /