Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024: deelnemers seizoen 2

Celebrity MasterChef Vlaanderen seizoen 2 gaat van start op maandag 4 maart 21.15 uur en is dan iedere maandag en woensdag te kijken bij Play4 en GoPlay. Ontdek hier alles over de tien Celebrity MasterChef Vlaanderen deelnemers in 2024. Daar zitten weer een hoop bekende namen bij.

Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024

Wie volgt Linde Merckpoel op als winnaar van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023? Het basisrecept blijft hetzelfde: potjes die overkoken, pittige ingrediënten, zout in de onvermijdelijke snijwonden, smaakbommen en (niet altijd even) perfecte cuissons. Maar deze keer trekken 10 nieuwe bekende koppen met een kokende passie hun keukenschort aan. Ze bakken, braden, stomen en grillen de ziel uit hun lijf voor de driekoppige sterrenjury in een reeks nieuwe, spannende en vooral overheerlijke opdrachten.

Celebrity MasterChef Vlaanderen kijken

Celebrity MasterChef Vlaanderen kijk je vanaf 4 maart 2024 iedere maandag en woensdag om 21.15 uur kijken naar Celebrity MasterChef Vlaanderen via Play4 en GoPlay. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar GoPlay. Ook het complete eerste seizoen is daar nog steeds te vinden.

Jury MasterChef Vlaanderen

De jury van Celebrity MasterChef Vlaanderen seizoen 2 wordt ook in 2024 gevormd door Inge Waeles, Michaël Rewers en Nick Bril. Over die laatste is veel te doen, want die was vlak nadat de opnames waren afgerond, betrokken bij een ongeluk. Nick Bril reed daarbij een stagiair en keukenhulp van zijn restaurant aan. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond.

  • Inge Waeles: zaakvoerder en zaalverantwoordelijke van driesterrenrestaurant Boury.
  • Michaël Rewers: sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord en meester van de klassieke keuken.
  • Nick Bril * (die ook meedeed aan Special Forces VIPS België): twee Michelin-sterrenchef van The Jane en entrepreneur.

Deelnemers Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024

De tien bekende deelnemers aan Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024 zijn…

Hieronder stellen we ze uitgebreid aan je voor. Of je klikt hierboven al snel op hun naam om meer producties te ontdekken. *

Gunter Lamoot

Gunter Lamoot is cabaretier. Hij vertelt: “Ik kom uit een koksfamilie. Ik heb dus de eerste 18 jaar van mijn leven in een hotel-restaurant gewoond. Ik hoop dat het koken een beetje in de genen zit. Mijn grote moeilijkheid: ik kan niet werken zonder recept.”

Je kent Gunter Lamoot van De ideale wereld, maar ook van de Kampioenen-films. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer *. Recent zag je hem bijvoorbeeld ook in Nonkels en Beau Séjour.

Serine Ayari

Ook Serine Ayari kennen we van de comedy; daarnaast speelde ze de hoofdrol in Exen. Serine Ayari legt uit: “Koken helpt mij in mijn job om inspiratie te vinden voor mijn jokes. Ik heb ADHD, ik vloek heel veel en onder stress kan ik soms ineens niet meer functioneren, maar ik ga mij proberen te concentreren.”

Als actrice mag ze wat mij betreft nog veel meer rollen krijg. Ze was in het laatste seizoen één van de gasten van Wim Lybaert in De Columbus. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Kutjaar 2020, in Viva La Feta en Bake Off Vlaanderen Kerst. Als actrice zag je haar in De Luizenmoeder, waarin ze een tv-koppel vormde met Issam Dakka. Je ziet haar momenteel in Holy Rosita als Ilse.

Olga Leyers

Presentatrice Olga Leyers: “Koken is voor mij heel belangrijk, iets waar ik gelukkig van word. Ik ben opgegroeid met een moeder die altijd vers eten kookte. We hebben zelfs een WhatsApp-groep met de vier dochters en mama met niets anders dan recepten.”

Olga Leyers is de dochter van Jan Leyers en de zus van actrice en presentatrice Ella Leyers. Waar je haar van kunt kennen? Bijvoorbeeld van De wereld rond met 80 jarigen. Maar ook uit Studio Tarara en De elfenheuvel (daar debuteerde ze in).

Jan Van Looveren

Acteur en presentator Jan Van Looveren behoort ook tot de deelnemers van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024. “Vroeger was ik een bakker, maar dat is totaal iets anders dan koken. Je moet er niet lullig over doen: het is trillen op de beentjes als je de jury ziet staan.”

Jan Van Looveren zag je recent op tv in Factcheckers en hij had zijn eigen tv-serie Boomer. Jan Van Looveren ken je ook als Minotaurus in The Masked Singer. Maar hij maakte op mij ook indrukwekkend met Op weg met Jan. Wist je dat hij zijn carrière begon als acteur? Zo speelde hij Wim in Windkracht 10. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook als Jean Bellon uit Zone Stad *. Of wat dacht je van de serie Goesting *? Of zijn rol van Eddy in De zonen van Van As? En wist je dat hij de stem deed van Bumbalu *? Daarnaast is hij ook comedian. 

Thomas Briels

Thomas Briels is hockeyer en bekend van de Red Lions. En nu dus ook uit de Celebrity MasterChef Vlaanderen cast. “Ik heb meer stress om in de MasterChef-keuken te stappen dan in een Olympisch stadion.”

Eerder deed Thomas Briels al mee aan De Container Cup. Korte omschrijving van deze deelnemer: hockey, aanvoerder van de Red Lions die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een zilveren medaille wonnen.

Liesa Naert

Actrice Liesa Naert behoort ook tot de deelnemers van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024. “Ik heb wel wat inspiratie meegekregen van thuis. Maar het is spannend omdat je ineens denkt: hier moet het gebeuren. Ik vind het verschrikkelijk dat je niets kan aflezen van de gezichten van de jury.”

Liesa Naert zag je in de documentaire Het Proces Dat Niemand Wou. Je kent deze actrice van Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar in De Anderhalve Meter Show. En laten we niet vergeten dat ze ook in Eigen Kweek speelde.

Daan Alferink

Er is zelfs een Nederlandse deelnemer bij Celebrity MasterChef Vlaanderen, namelijk Daan Alferink: “Ik wilde graag meedoen omdat ik zo van eten hou, maar de liefde voor het koken is er niet. Dat wil ik veranderen. Als interieurstylist ben ik niet zo voor letters in mijn huis, maar voor de ‘M’ van de MasterChef-trofee zal ik een uitzondering maken.”

Daan Alferink is geboren in Rotterdam en woont nu al ruim zes jaar in Antwerpen. Je zag ‘m eerder in de show Tussen 4 Buren. Zijn fascinatie voor interieur zit er al van kinds af in en hij heeft van die passie zijn fulltime job gemaakt. Met zijn eigen bureau geeft hij persoonlijk interieuradvies op maat. En ook op sociale media heeft hij een enorme aanhang waar hij geregeld wel eens tips and tricks meedeelt. De populaire Nederlander heeft het hart op de tong.

Fatma Taspinar

Nieuwsanker Fatma Taspinar doet ook mee. “Je zou denken dat ik als journalist met stress moet kunnen omgaan, maar MasterChef is toch iets anders. Als je voor de jury staat, wil je gewoon bewusteloos op de grond gaan liggen en niet meer bewegen.”

Je kent Fatma Taspinar niet alleen als nieuwsanker. Ze heeft ook het indrukwekkende De cel vermiste personen gemaakt. Er zijn inmiddels twee seizoenen. Lees alles over seizoen 1 en seizoen 2.

Kawtar Ehlalouch

(Radio-) Presentatrice Kawtar Ehlalouch behoort eveneens tot de MasterChef Vlaanderen kandidaten. “Voor mij is koken echt ontspanning. Ik vind dat het zaligste om te doen, maar ik ga dood van de stress. Misschien kan ik af en toe wel eens mijn Marokkaanse achtergrond gebruiken in de keuken.”

Je kent Kawtar Ehlalouch als (radio-)presentatrice. Zo zagen we haar al bij De Warmste Week. Je kent haar van de ochtendshow op MNM: Kawtar & Keyaert. Maar ze heeft ook de podcast Bless the Mess met Anushka Melkonian. Daarnaast kun je op VRT MAX kijken naar Challas en de kost.

Titus De Voogdt

Acteur Titus De Voogdt behoort ook tot de cast van Celebrity MasterChef Vlaanderen: “Ik kook graag, ik werk graag met mijn handen en als ik moet kiezen tussen de tafel of het fornuis dan kies ik altijd voor het fornuis. The proof of the pudding is in the eating, zeggen ze zeker?”

Titus De Voogdt zag je recent nog op Play4 en GoPlay als de onhandige echtscheidingsadvocaat Jacobs in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Dit is een man die bovenal heel diverse rollen kan spelen, want we zagen hem eerder ook als Vinnie in het tweede seizoen van Beau Séjour. Je kunt hem verder kennen uit De Twaalf en van zijn bizarre rol in Broer. Of wat dacht jij van zijn recente werk; de rol van Philippe Debels in 1985.

Meer over de inhoud van de afleveringen Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024:

Seizoen 2 Celebrity MasterChef Vlaanderen

De overwinningsplat van Linde Merckpoel is nog niet helemaal verteerd of er staat al een nieuw seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen klaar om verorberd te worden. In de eerste aflevering – op maandag 4 maart – lijken de ingrediënten alvast simpel. Deelnemers aan MasterChef Vlaanderen 2024 Liesa Naert, Titus De Voogdt, Fatma Taspiar, Gunter Lamoot, Olga Leyers, Jan Van Looveren, Serine Ayari, Daan Alferink, Kawtar Ehlalouch en Thomas Briels moeten hun all time favourite gerecht klaarmaken. Maar dat is niet alles, want de jury heeft uiteraard nog een extra en vooral onverwachte technische opdracht voor de chefs: een gepocheerd ei klaarmaken. “Een MasterChef-winnaar die geen ei kan pocheren, daar geloven we niet in”, klinkt het. Er hangt veel vanaf, want er zijn slechts 9 keukenschorten om uit te delen. Wie verdient zijn plek in de keuken? 

Aflevering 2: eliminatieproef Masterchef

Celebrity MasterChef Vlaanderen heeft haar eerste kookpunt al bereikt. De gerechten van Liesa, Gunter, Kawtar en Fatma vielen niet in de smaak bij de jury. In de tweede aflevering moeten ze dan ook meteen aan de bak in de eliminatieproef. De chefs krijgen 30 minuten de tijd om een authentieke pasta carbonara te maken met de eenvoudige topingrediënten guanciale, pecorino romano, eieren, peper en natuurlijk ook pasta.

Stress bij kandidaten

Het stressniveau van Fatma schiet meteen de lucht in: “Ik heb dat nog nooit gemaakt of gegeten. Dat is met varkensvlees en een rauw ei, dat is voor mij de gruwel.” Ook Kawtar heeft blijkbaar geen kaas gegeten van carbonara en bij Gunter zorgt de proef toch voor wat kortsluiting: “Mijn grote moeilijkheid is dat ik niet kan werken zonder recept.”  Wie valt als eerste af? 

Bruna Bonaca

Na de eliminatieproef staat er nog een MasterClass op het menu. Pastaqueen Bruna Bonaca probeert haar passie voor pasta over te brengen op de kandidaten, maar kunnen ze haar ook imponeren met hun gerechten?

Aflevering 3 Masterchef België

The food, the bad and the ugly. Maak van ’s werelds lelijkste ingrediënten een pareltje, dat is de opdracht waar de Celebrity MasterChefs voor staan in de derde aflevering. De gevreesde mysterybox is voor de gelegenheid omgedoopt tot uglybox met onder andere een runderhart, zwarte rijst, wulken, wilde paddenstoelen, koolraap, zeewolf en schorseneren. De opdracht is voor de één een deugd en voor de ander, zoals voor Daan, de hel: “Ik hoopte niet op orgaanvlees en schelpdieren … het zit er allemaal in. Ik moet zo kokhalzen van die vis.” Presentatie is dit keer alles, want de lelijkste gerechten proeft de jury niet. En de inzet is hoog: een immuniteitspin.

Aflevering 4

Een unicum in de MasterChef-keuken, want voor het eerst geeft de sterrenjury samen een MasterClass voor het bereiden van de Vlaamse klassieker der klassiekers: een biefstuk met frieten. De lat ligt hoog, de emoties laaien hoog op en er valt weer iemand af. Dat zorgt duidelijk voor heel wat stress in de keuken.

Keuken bijna in brand

De jury heeft wel nog een gouden tip voor chefs: om de perfecte biefstuk te bakken, moet je je pan zeker heet genoeg laten worden. Al neemt Liesa dat net iets te letterlijk en zet ze bijna de keuken in brand. Jurylid Michaël Rewers ziet het met lede ogen aan: “Een biefstuk, frieten en sla en de studio ontploft.”

Aflevering 5

De MasterChef-keuken smells like team spirit, want in aflevering 5 staan de chefs aan de start van de gevreesde estafetteproef. 2 teams nemen het tegen elkaar op en 1 ingrediënt eist de hoofdrol op: champignons. Het verliezende team moet onderling strijden voor een plek in de volgende aflevering en dat doen ze tijdens een passievolle eliminatieproef met uitsluitend lustopwekkende ingrediënten. Celebrity MasterChef wordt stilaan een slagveld voor de mannen, want zowel Gunter als Thomas konden de jury de voorbije weken niet overtuigen. Verdwijnt er dit keer nog meer testosteron uit de keuken? 

Aflevering 6

De schifting gaat ongenadig verder, want ook in de zesde aflevering valt er iemand af. Gelukkig is er hulp onderweg: de chefs krijgen voor het eerst een extra helpend paar handen in de keuken van een familielid of beste vriend. Zo kookt Olga kookt samen met mama Anne, Titus met dochter Jeanne, Fatma met zus Pervin, Serine met nichtje Zohra, Daan met papa Bert, Liesa met vriend Steven en Kawtar met bestie Anushka (die je we op tv leerden kennen als Olivia uit telenovelle Lisa). 

Familie deelnemers Celebrity Masterchef

  • Olga: “Mama durft geen Italiaans eten koken voor ons, behalve vongole want daar is zij veel beter in.”
  • Titus: “Ik vind het leuk dat Jeanne hier is. Iedereen is hier met zijn gezin, dus het voelt meer zoals een groot familiefeest.”
  • Fatma: “Wij zijn met 6 thuis en iedereen kan wel een beetje koken maar ik moet erkennen dat Pervin de allerbeste is van de kinderen.”
  • Serine: “Als we elkaar zien, lachen we. We zijn een familie dat veel lacht. Onze papa’s zijn echt een sketch.”
  • Daan: “De precisie van papa is heel mooi. Ik heb een Japanse sushichef naast me, maar wel een hele trage (lacht).”
  • Liesa “Steven en ik vieren altijd oudjaar samen en een klassieker die dan altijd op menu staat is moelleux. Ik vind alles met chocolade goed.”
  • Kawtar: “We hebben elkaar leren kennen op de redactie van MNM. Zij is de broccoli met kip en ik heb Marokkaanse roots dus wij zijn gewoon wrapped in een gyoza.”

Aflevering 7 met Wim Willaert

Vorig seizoen stond hij zelf nog te zwoegen achter het fornuis om de jury te imponeren, maar in aflevering 7 mag acteur Wim Willaert nu zelf een MasterClass zwaantjes bakken geven. Het is zijn absolute signature dessert, al liep het maken ervan tijdens zijn eerdere deelname aan het programma helemaal mis: “Ik krijg vandaag een tweede kans. Vorige keer liep het mis, omdat er nog een plaat in de oven zat die de warmte tegenhield.” Worden het perfect gevulde zwaantjes bij Daan, Serine, Liesa, Titus, Fatma en Olga of eerder uitgelopen lelijke eendjes? De chef die het best presteert, krijgt in de volgende aflevering een commis van sterrenniveau.

Aflevering 8: zalm

De kookwedstrijd zit al over de helft en de chefs moeten een tandje bijsteken, maar zijn Daan, Serine, Olga, Liesa, Titus en Fatma wel klaar voor een hoger niveau? Dat is de zalmvraag, want in aflevering 8 moeten ze aan de slag met – suprise, suriprise – zalm, één van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Van fileren tot dresseren, alles moet on point zijn. Daan zit op een roze wolk, want hij krijgt een extra paar sterrenhanden in de keuken. Eén ding is zeker: voor 1 chef stopt het MasterChef-avontuur.

Aflevering 9: Jury niet in te schatten

Na weken van strijd is het deelnemersveld gehalveerd. Titus, Olga, Lies, Daan en Serine roeren nog in de potten, maar ze hebben niet veel in de pap te brokken. De jury heeft weer een pittige opdracht in petto voor het vijftal. De sterrenchefs schakelen collega Dokkoon Kapueak – de enige Thaïse sterrenchef van de Benelux – in voor een MasterClass van topniveau. De chefs met de beste versies van een typisch Thaïs gerecht zijn safe. Voor de anderen wacht de gevreesde cook-off.

Olga is in haar nopjes en ook Serine fleurt helemaal op: “Afrikaanse keuken, Aziatische keuken, keukens van ver… Ik heb altijd het gevoel dat die niet alleen mijn buik voeden, maar ook mijn ziel.” Daan is net iets minder op zijn gemak en voelt de stress toenemen: “Je kan de jury eigenlijk nooit meer inschatten, ze zijn zo aan het mierenneuken nu.”

Aflevering 10: wie haalt halve finale?

Hammertime in Celebrity MasterChef Vlaanderen, want alle kookingrediënten gaan onder de hamer. Tijdens een speciale veiling verkoopt de jury namelijk vis, vlees en groenten aan Daan, Liesa, Olga, Serine en Titus. De chefs betalen uiteraard niet met cash geld, maar wel met kostbare tijd. Elke minuut die ze uitgeven aan hun favoriete ingrediënt, kunnen ze niet meer spenderen aan het bereiden van hun gerecht. Titus heeft de smaak meteen te pakken: “Ik vind dit wel plezant. We zijn maar met 5 en je voelt dat iedereen on top of his game is. We zijn echt een spelletje aan het spelen nu.” 

Liesa verloor vorige keer de cook-off en moet het doen met een stevig nadeel. Ze mag niet mee bieden en zal moeten koken met wat er nog overblijft: “Ik vind dat niet zo heel erg. Ik vind dat op een bepaalde manier wel comfortabel.” De 2 chefs met de minste gerechten spelen de eliminatieproef, de verliezer valt onherroepelijk af. Wie krijgt de figuurlijke slag van de hamer en moet net voor de halve finale de keukenhanddoek in de ring gooien? 

Halve finale Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024

Het strijdtoneel voor de halve finale van Celebrity MasterChef Vlaanderen (die uitgezonden wordt in aflevering 11) ligt in de sterrenzaak van jurylid Michaël Rewers: Bistrot du Nord. En een halve finale betekent ook automatisch dat de lat erg hoog ligt. Olga, Serine, Titus en Daan moeten tijdens een volwaardige middag- en avondshift het restaurant draaiende houden. Hun tafelgasten? Sterrenchefs, foodcritics en chocolatiers en allemaal verwachten ze een ervaring op sterrenniveau. “The pressure is on. We hebben hoge verwachtingen. De echte test is niet het bereiden van een mooi gerecht, maar wel of ze onder druk kunnen presteren”, klinkt het stellig. De stress in de keuken is voelbaar en zorgt bij Daan zelfs voor kortsluiting: “Ik weet eigenlijk niet wat ik doe, ik ben helemaal van m’n leg. Vreselijk!”

Sterrenchefs

Naast de driekoppige jury beslissen ook onder andere topchefs Thijs Vervloet (Restaurant Colette), Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop), Filippo La Vecchia (Osteria Romana) en de winnaar en runner-up van vorig seizoen Linde Merckpoel en Hakim Chatar over het lot van het viertal. Wie kookt zich een weg naar de finale?

Finale Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024

6 weken lang gaven 10 gepassioneerde BV’s het beste van zichzelf in de Celebrity MasterChef-keuken. Nu zijn ze nog met 4: Daan, Olga, Titus en Serine. “Ik zit vol spanning, omdat ik het echt graag wil”, klinkt het bij Olga. Voor Daan brengt een eventuele overwinning dan weer wat praktische rompslomp met zich mee: “Ik moet een plekje zoeken voor de trofee, want ik heb echt heel veel spullen.” Maar first things first, want na hun shift in Bistrot du Nord moeten Daan en Serine eerst nog een eliminatieproef ​ afwerken. Op het menu: Eggs Benedict. De 3 overblijvers strijden verder voor de eeuwige roem, de prachtige trofee én een uniek four-hands dinner van gastjuryleden en driesterrenchefs Viki Geunes en Tim Boury. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 april 2024 /