De cel vermiste personen seizoen 2 met Fatma Taspinar

Fatma Taspinar komt met De cel vermiste personen seizoen 2. Ze volgt de Cel vermiste personen: van de zware overstromingen in België tot Operatie Kerkhof. Dit nieuwe seizoen is te kijken sinds dinsdag 18 april om 20.40 uur op Eén en via VRT Max.

De cel vermiste personen

De Cel vermiste personen onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Na de eerste reeks van het Eén-programma De cel vermiste personen bleef Fatma Taspinar hangen bij de dienst van Alain Remue, om binnenkort een tweede reeks te brengen. De Cel vermiste personen heeft immers nog heel wat taken, aspecten, zoekmethodes en soorten dossiers die nog niet eerder aan bod kwamen.

In het kader van 15 jaar Cel Vermiste personen bracht Borgerhoff & Lamberigts het boek Zeg nooit nooit uit.

Van overstromingen tot Operatie Kerkhof

Fatma Taspinar – zelf criminologe van opleiding en naast Journaal-anker ook justitiejournalist bij VRT NWS – kon de Cel onder andere volgen tijdens hun werk na de overstromingen van vorige zomer en mocht meelopen met enkele moordonderzoeken waarin Alain Remue en zijn team zijn betrokken. Ook Operatie Kerkhof, waarbij de cel een identiteit probeert te geven aan de meer dan 200 anonieme graven in ons land, komt aan bod. Fatma Taspinar spreekt met de rechercheurs over de dossiers die aan hun ribben zijn blijven kleven, zoals de zoektocht naar de stiefzusjes Stacy en Nathalie.    

12.000 meldingen van vermiste personen

Het is iets wat niemand ooit wil meemaken: een kind, ouder, partner of een andere dierbare die spoorloos verdwijnt. Toch komen er bij de politie jaarlijks maar liefst 12.000 meldingen binnen van vermiste personen, waarvan er 1.200 onrustwekkend zijn. Elke verdwijning is een drama, voor de vermiste personen zelf én voor familieleden, vrienden en verwanten. Gelukkig worden zij niet aan hun lot overgelaten. Wie zijn de mensen die op zoek gaan naar al die vermiste personen, en hoe doen zij dat? 

Werk Cel vermiste personen

In De cel vermiste personen seizoen 2 volgt Fatma Taspinar de rechercheurs van de Cel vermiste personen tijdens hun werkzaamheden over het hele land. Hoe pakken zij hun onderzoek aan? Welke methodes hanteren ze, met welke andere diensten en instanties werken ze samen? Wat bepaalt hun kansen op succes? Welke verdwijningen hebben ze zoal opgelost en welke zaken blijven zelfs na vele jaren onopgelost? Hoe gaan de speurders zelf om met hun emotioneel belastende werk?

De cel vermiste personen kijken

De cel vermiste personen is vanaf 18 april elke dinsdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX te kijken. Wist je dat je ook vanuit Nederland (of een ander land) kunt kijken naar VRT MAX? Zorg voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar de VRT MAX site om te kijken. Hier vind je tevens de eerste vier afleveringen. Dit is een programma van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.

Vermist na overstroming

In de zomer van 2021 wordt België getroffen door zware overstromingen. Meer dan 650 mensen raken vermist. Slagen Alain Remue* en zijn troepen erin om iedereen terug te vinden? En hoe begin je aan zo’n enorme zoekactie? Dat zie je in De cel vermiste personen seizoen 2.

Vermoord?

De Cel vermiste personen gaat aan de slag in enkele dossiers met een mogelijk criminele achtergrond. Fatma en Alain trekken naar de wijk Saint-Léonard in Luik, waar in 2006 de stiefzusjes Stacy en Nathalie verdwenen. ​ 

Operatie Kerkhof

De Cel vermiste personen gaat van start met Operatie Kerkhof, waarbij ze een naam hopen te geven aan enkele van de meer dan 200 onbekende lichamen op onze begraafplaatsen. Bij de start van de operatie komt Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op bezoek. Zijn vader, die dementie had, verdween enkele jaren geleden. De cel forceert een doorbraak in een dossier van meer dan dertig jaar oud.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2023 /