Aureel uit De Wereld Rond met 80-jarigen overleden

Aureel Hemeryck – één van de deelnemers uit het VTM-programma De Wereld Rond met 80-jarigen – is overleden op 83-jarige leeftijd. VTM, productiehuis PIT, Olga Leyers, Sieg De Doncker en alle reisgezellen van Aureel uit het programma wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. Hij is overleden aan de gevolgen van een ziekte en werd de voorbije dagen omringd door zijn familie.

Voor De Wereld Rond met 80-jarigen bezocht Aureel Dallas, Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. In Mongolië mocht hij als grote paardenliefhebber een Mongools paard berijden en zag hij zo een lang gekoesterde droom in vervulling gaan. Het programma wordt in de zomer van 2021 opnieuw uitgezonden; de herhaling is te zien vanaf 4 juli 2021 van 23.00 tot 00.20 uur.

Aureel Hemeryck

Aureel Hemeryck overleden op 83-jarige leeftijd aan ziekte
Aureel Hemeryck

De uit Houthulst afkomstige Aureel Hemeryck bracht zijn leven door op zijn akker. Hij was altijd al begeesterd door de ruitersport en won er vroeger verschillende prijzen mee. Aureels interesse in de wereld was groot, maar zijn kennis ervan bleef beperkt. Eind mei 2018 vertrok hij samen met Olga, Sieg en zeven tachtigers op een onvergetelijke wereldreis voor De Wereld Rond met 80-jarigen. Deze show zag je in in het voorjaar van 2019 op tv. In de zomer van 2021 kun je naar de herhaling kijken.

Sieg De Doncker

“Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van Aureel. Onze lieve Aureel, onze ‘boer van op het veld’ met een gouden hart, die in zijn laatste jaren samen met ons de wereld nog heeft kunnen zien. Ik ben enorm blij dat hij zijn grote droom heeft kunnen beleven in Mongolië”, vertelt Sieg De Doncker

Olga Leyers

“Het was een plezier om Aureel erbij te hebben tijdens die prachtige wereldreis. Hij heeft zijn hele leven op het veld gestaan en aan zijn paarden gewijd. Hij had dan ook die typische mentaliteit van een boer die niet kapot te krijgen was. Dat hij er nu niet meer is, geeft me een raar gevoel. Het moment waarop we samen zijn gaan paardrijden in Mongolië zal ik blijven koesteren”, vult Olga Leyers aan.

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 mei 2020 /