Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023: deelnemers en meer…

Celebrity MasterChef Vlaanderen is sinds maandag 4 september 2023 iedere maandag en woensdag op 21.00 uur te kijken op Play4 kijken met deze tien bekende deelnemers! Bent Van Looy, Linde Merckpoel, Wim Willaert, Lynn Van den Broeck, Boris Devis, Charlie Dewulf, William Boeva, Sarah Puttemans, Hakim Chatar en Cath Luyten zijn de kandidaten, die strijden voor de titel Celebrity MasterChef 2023. Maak hier uitgebreid kennis met de Celebrity Masterchef Vlaanderen 2023 deelnemers en ontdek meer over de show. En ontdek ook alvast meer over het nieuwe seizoen, dat in 2024 op tv komt!

Celebrity MasterChef Vlaanderen kijken

Na een culinaire wereldreis in meer dan 60 landen, landt het grootste reality-kookformat MasterChef najaar 2023 op Play4 met een gloednieuwe editie: Celebrity MasterChef Vlaanderen. Vanaf 4 september 2023 kun je iedere maandag en woensdag om 21.00 uur kijken naar Celebrity MasterChef Vlaanderen via Play4 en GoPlay. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar GoPlay.

Celebrity Masterchef Vlaanderen 2024

Met gemiddeld zo’n half miljoen kijkers – net voor de halve finale van gisteren – is het eerste seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen nu al een succesvolle smaakbom. Als kers op de taart krijgt het kookprogramma een vervolg in 2024 met 10 nieuwe bekende hobbykoks. Dit heeft Play4 bekendgemaakt voor de finale van Celebrity Masterchef Vlaanderen 2024. Wil je dit niet missen, volg ons dan via InstagramFacebook en de nieuwsbrief. Daarnaast kun je in Nederland nu kijken naar Celebrity MasterChef Nederland.

Terug naar Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023:

Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023

In Celebrity MasterChef Vlaanderen laten tien bekende amateurkoks zich van een hele andere kant zien. Ze rapen al hun moed bij elkaar, koken de sterren van de hemel en proberen de jury op alle mogelijke manieren in te pakken. Onversneden emotie, ontvlambare passie en doorgebakken volharding op een bedje van moed en afgewerkt met een zeste van bloed, zweet en tranen. Dat is waar deze culinaire afvalrace om draait. Onder toeziend oog van een driekoppige, getalenteerde en bovenal professionele jury met een ongezouten mening geven de chefs het beste van zichzelf tijdens de proeven. De prijs? De felbegeerde titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Jury MasterChef Vlaanderen

De Jury van MasterChef Vlaanderen is niet de minste. Dit trio heeft hun strepen al lang verdiend. Sterker: ze hebben samen op dit moment al zes Michelin-sterren wist te verzamelen. De jury MasterChef Vlaanderen bestaat uit zaakvoerder en zaalverantwoordelijke van driesterrenrestaurant Boury Inge Waeles, twee Michelin-sterrenchef van The Jane en entrepreneur Nick Bril* (die ook meedeed aan Special Forces VIPS België) en sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord en meester van de klassieke keuken Michaël Rewers.

Deelnemers Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023

Bent Van Looy, Linde Merckpoel, Wim Willaert, Lynn Van den Broeck, Boris Devis, Charlie Dewulf, William Boeva, Sarah Puttemans, Hakim Chatar en Cath Luyten zijn de deelnemers aan Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023. Stuk voor stuk bekende namen, die we hieronder uitgebreid aan je voorstellen. Welke van de kandidaten wordt volgens jou de winnaar van Celebrity Masterchef Vlaanderen 2023.

Wim Willaert

Acteur Wim Willaert* vertelt: “Koken is voor mij iets essentieel en ik doe het gewoon graag. Als ik mijn talent als acteur niet had gehad, dan zou ik na mijn legerdienst bijgetekend hebben bij de marine en kok geworden zijn.” Je kent Wim Willaert onder andere van Nonkels, Undercover seizoen 2, maar denk ook aan Grenslanders en Eigen Kweek. Hij zal verder te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie Styx.

Lynn Van den Broeck

Actrice Lynn Van den Broeck uit Thuis is ook van de partij. “Ik heb het koken vooral meegekregen van mijn mama en mijn omaatjes. Tradities zijn voor mij belangrijk, dus die wil ik ook meenemen in de MasterChef-keuken.” Lynn Van den Broeck speelt de rol van Viv in Thuis. Je ziet haar daarnaast ook regelmatig op het toneel en als presentatrice zagen we haar bij backstage bij Zomerhit 2022 en in de De Thuisploeg.

William Boeva

Presentator, acteur en cabaretier Wiliam Boeva* vertelt: “Voor mij is het een droom om zoveel mogelijk met eten te mogen bezig zijn. Ik ben opgegroeid met buitenlandse keukens en ik denk dat ik ondertussen al rond de 2000 restaurants bezocht heb. Het niveau in de keuken zal ongelooflijk hoog liggen, maar dat schrikt mij niet af. Ik wil mijn passie voor eten laten terugkeren in mijn gerechten en hopelijk de jury omverblazen met smaakbommen.” William Boeva zal te zien zijn in de nieuwe serie Exen. Daarnaast zagen we hem als acteur in onder andere Babyproof, Nonkels, Instafamous en De Twaalf. Maar we schreven op VlaamsKijken ook over zijn shows en programma’s, zoals B30VA en Don’t Scream.

Cath Luyten

Presentatrice Cath Luyten* is enthousiast! “Fuck, hoe zot is dit? Hét kookprogramma der kookprogramma’s en ik moet hier voor een topjury laten zien wat ik waard ben achter de kookpotten. Ik heb mij er gewoon in laten luizen (lacht). Ik ben wel zenuwachtig, want ik ben het eigenlijk gewoon dat iedereen mijn eten altijd lekker vindt en dat zou nu wel eens anders kunnen zijn.” Je kent Cath Luyten van onder andere Buurman, wat doet u nu en het boek Silence, please!*

Bent Van Looy

Muzikant, schrijver en presentator Bent Van Looy* is ook één van de kandidaten van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023. Hij vertelt: “MasterChef is eigenlijk mijn lievelingsprogramma. Topchefs die praten over techniek, over de perfecte cuisson van vis of over de knapperigheid van erwtjes. Dat maakt het heerlijk om naar te kijken en kan ik helemaal bij wegdromen. Hopelijk kan ik de jury en de kijkers thuis ook een beetje laten wegdromen van mijn gerechten.” Recent zag je Bent Van Looy op tv met Zingen is goud. Maar hij schreef ook boeken, zoals het laatst verschenen Mijn Amsterdam*.

Charlie Dewulf

Charlie Dewulf is regisseur van onder andere Liefdestips aan Mezelf. “De zenuwen staan strak gespannen en koken onder tijdsdruk gaat voor mij een stevige uitdaging zijn. Maar ik ga alles geven en buiten mijn kookcomfortzone gaan om de jury te imponeren. En als de jury van een ding zeker mag zijn: ik wil iets magisch op mijn bord proberen toveren.” Je kent Charlie Dewulf verder van Brak en de kortfilms Ampersand en Eefje Donkerblauw (sinds de opnames van die film is Charlie Dewulf altijd in geel – blauw – rood te zien, schreef ze laatst op haar Instagram).

Hakim Chatar

Hakim Chatar is comedian en acteur. “Ik ben heel benieuwd naar het avontuur in de MasterChef-keuken. Ik zal blij zijn als de jury mijn gerechten lekker vindt en mij nog extra tips geeft om het beter te doen. En als ze het niet goed vinden, dan is dat een probleem … voor hen, niet voor mij (lacht). Ik wil graag een soort fusionkeuken brengen door de meer traditionele Marokkaanse keuken te moderniseren of te mixen met een meer Belgisch getinte keuken.” Hakim Chatar zag je recent in Dansaertvlamingen en het programma over sneakers: Sneak Peek.

Linde Merckpoel

Presentatrice Linde Merckpoel behoort ook tot de kandidaten van Celebrity MasterChef in Vlaanderen. “MasterChef is fenomenaal. Mijn eerste indruk is gewoon ‘WAUW’. Ik eet graag, maar nu het serieus begint te worden vraag ik mij wel af: kook ik goed genoeg?” Je kent haar van haar videoreeksen, zoals Camping 3×3.

Boris Devis

Boris Devis is op dit moment te zien in de herhalingen van Stukken van Mensen. De ondernemer van GOLDWOOD vertelt: “Ik ga graag eten in restaurants over de hele wereld. Ik reis er zelfs voor naar Peru, Thailand… Maar nu moet ik het zelf gaan doen. Het lijkt wel alsof ik de kunstenaar moet zijn in mijn eigen galerij.”

Sarah Puttemans

Influencer Sarah Puttemans is ook van de partij. “De MasterChef-keuken is wereldwijd een begrip onder hobbykoks. Dat ik als kok met het minste aantal kilometers in de keuken dit avontuur mag aangaan, maakt me wel een beetje zenuwachtig. De lat ligt hoog, dus dat wordt pittig. Ik sta hier met een klein hartje, maar ik denk dat Viktor heel blij gaat zijn dat ik na dit avontuur toch een beetje kan koken (lacht).” Zullen we de vriendin van Viktor Verhulst wel meer gaan zien in seizoen 5 van De Verhulstjes? Ze doet in ieder geval mee aan het nieuwe seizoen van De Verraders.

Meer over de inhoud van de afleveringen Celebrity MasterChef Vlaanderen:

Aan de slag

De eerste beproeving voor de deelnemers aan Celebrity MasterChef Vlaanderen is er eentje om duimen en vingers bij af te lekken, want de chefs moeten de jury hun signatuurgerecht voorschotelen. Een simpele opdracht op het eerste zicht, maar niet alles verloopt even vlot … Zo laat William zijn vlees rondslingeren in zijn winkelmand, moet Charlie al meteen de EHBO-kit bovenhalen én doet de jury er nog een schep bovenop met een extra challenge. En die zorgt voor heel wat extra druk op de ketel…

Eliminatieproef

In aflevering 2 van Celebrity MasterChef Vlaanderen krijgen de chefs een legendarische opdracht op hun bord: de gevreesde mysterybox. Een doos met oneindig veel mogelijkheden, dus ze zullen stevig out of de mysterybox moeten denken. De vier chefs die er het minst van bakken moeten het ook nog eens tegen elkaar opnemen in een beslissende eliminatieproef. Dat doen ze met een ingrediënt dat iedereen kent, maar niemand graag mee werkt in de keuken: ananas uit blik. Wie moet als eerste de MasterChef-keuken verlaten? 

Masterclass Nick Bril

De smaken uit de Noordzee zijn binnengestroomd bij Celebrity MasterChef Vlaanderen en zijn klaar om in pot, pan of oven te duiken. In de derde aflevering moeten de 9 overgebleven chefs dit keer aan de slag met een tafel vol vis en schaaldieren. William Boeva is allesbehalve enthousiast bij het horen van de opdracht: “Vreselijk. Ik haat vis, met een passie!” En de jury strooit nog wat zeezout in de wonde, want de chef met het minste gerecht moet de MasterChef-keuken verlaten… Al kunnen ze vooraleer ze van start gaan wel nog rekenen op een MasterClass van Nick Bril himself. 

Slager Hendrik Dierendonck.

Er blijven nog 8 chefs over en zij gaan tot op het bot om zich te kronen tot absolute winnaar. Vandaag moeten de chefs werken met vlees, maar daarvoor krijgen ze eerst een MasterClass van een van de meest gerespecteerde slagers van binnen én buitenland: Hendrik Dierendonck. Hendrik deelt dezelfde filosofie als jurylid Michaël Rewers: van snuit tot staart, niets mag verloren gaan uit respect voor het dier. Wie kroont zich tot meester van het varken? Er hangt ook veel vanaf vandaag, want hoewel er niemand naar huis moet, is er wel een immuniteitspin te winnen … 

De chefs worden niet zomaar aan hun lot overgelaten. Als grootmeester in het bereiden van creaties met vlees en voornamelijk orgaanvlees, deelt Michaël zijn passie en enkele belangrijke kooktechnieken met de chefs. En hij heeft een heel belangrijke boodschap: “Met delicate stukken vlees is de cuisson heel belangrijk. Te ver gebakken en je gerecht is dood.”

Teams

Vorige week moesten de chefs een stevig varkentje wassen, vandaag (in aflevering 5) nemen twee teams het tegen elkaar op tijdens een kookestafette. Ze krijgen een uur de tijd om een schitterend gerecht op tafel te toveren, maar zoals het hoort bij een estafette moeten de chefs elkaar elk kwartier aflossen en is er amper tijd voor overleg. En dat is niet alles, want een ingrediënt moet dé ster van de avond worden: knolselder. Al deze ingrediënten vormen de ideale cocktail voor complete chaos en vuurwerk in de keuken. Het team met de minste knoldrang speelt de eliminatieproef, met alle gevolgen van dien. 

Airfryer

En wie eliminatieproef zegt, zegt ook een nieuwe afvaller. De chefs krijgen nog een laatste kans om zich te bewijzen en mogen enkel gebruik maken van een Airfryer om hun warme elementen in te bereiden. Wie moet dit keer zijn schort aan de haak hangen? 

Joost Arijs

In aflevering 6 van Celebrity MasterChef Vlaanderen draait het dit keer niet om creativiteit, maar wel om precisie. De 7 overgebleven chefs worden door de beste patissier/chocolatier van België Joost Arijs ondergedompeld in de zoete wereld van de patisserie. Cath Luyten, Linde Merckpoel, Hakim Chatar, Boris Devis, Lynn Van Den Broeck, Wim Willaert en Bent Van Looy moeten een exacte kopie maken van een van zijn nieuwe creaties. Er is geen foutenmarge, de temperatuur in de keuken stijgt en de potjes koken over. Voor één chef is het een opdracht met een wel heel bittere nasmaak, want de chef die het slechtst presteert, valt af.

Tim Boury

De chefs staan voor een culinaire opdracht van het hoogste niveau. Zij moeten de signature dish van driesterrenchef Tim Boury bereiden: een steak tartaar. En dat is niet alles: de overblijvers moeten het gerecht à la minute bereiden en het tempo van de topchef volgen. Wie achterop geraakt, zit in de puree. Kunnen Cath, Hakim, Lynn, Boris, Wim en Linde een perfect spiegelbeeld creëren van Tims klassieker? En de ‘steaks’ are high want er valt opnieuw een immuniteitspin te winnen.

Croque

De chefs zitten over de helft van het MasterChef-avontuur en in de achtste aflevering wil de jury het kaf van het koren scheiden met een schijnbaar simpele opdracht: de chefs moeten hun creativiteit de vrije loop laten om een unieke, next level croque te maken. Maar soms is simpel net verschrikkelijk moeilijk en dat is duidelijk te zien in de keuken. Zo is Wim inspiratieloos en vecht Cath met haar keukentoestellen. Boris experimenteert er uiteraard weer op los, maar neemt hij niet teveel hooi op zijn vork? 

Curry

Na de exit van Cath Luyten staan de chefs nog met vijf in de keuken. De strijd is dus nog lang niet gestreden en ook dit keer moet er iemand de MasterChef-keuken verlaten. In de aflevering van maandag verleggen Hakim, Lynn, Linde, Wim en Boris hun grenzen naar de Indische keuken en daar staat één ding centraal: smaak. “We hebben gemerkt dat de meesten onder jullie wat conservatief zijn. Op vlak van smaak moet het beter”, weet sterrenchef Nick Bril. Dus schotelt de jury hen een pittige opdracht voor: een authentieke curry maken. Daarvoor krijgen ze wel eerst een MasterClass van The Queen of Curry Pavan Bajwa van Mission Masala. Een curryculum om U tegen te zeggen. 

Masterchef in The Jane

De laatste vier chefs – Hakim, Linde, Wim en Boris – koken in de tiende aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen op een bijzondere plek: de legendarische keuken van Nick Brils sterrenzaak The Jane. Het is de ideale plek voor een opdracht op topniveau: koken voor de jury én voor vijf extra vips, van extreme foodies tot culinaire experten. De chefs moeten in duo een menu met amuse en een hoofdschotel bereiden dat iedereen doet watertanden. Daarbovenop krijgen ze geen carte blanche voor hun hoofdschotel. Daarvoor moeten ze beroep doen op al hun MasterClasses en opdrachten van de voorbije weken. Kunnen ze al hun skills tonen of zijn ze toch vooral onder de indruk van de nieuwe setting?

Halve finale

De vier beste chefs van de MasterChef-competitie maken zich op voor de halve finale. Wim Willaert, Boris Devis, Linde Merckpoel en Hakim Chatar krijgen hun potentiële finaleplek niet op een gouden plateau aangeboden. Integendeel, dit keer is het noch vis noch vlees en vraagt de jury hen om groenten de absolute hoofdrol te laten spelen.

Vegan met Karen Shu

Alles moet vegan en plant-based zijn: geen boter, geen melk, geen dierlijke producten. Onder anderen voor Wim is het volledig onbekend terrein en een extra grote uitdaging: “Dit is niet mijn rayon. Ik was altijd al een vleeseter, wij zijn zo ook opgevoed. Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die vegan was en we zijn heel snel uit elkaar gegaan (lacht). Die keuken heeft geen fond, geen buik en het is eigenlijk altijd hetzelfde op je bord.”​ Ook nu krijgen de chefs een MasterClass, van dé rising star van de plant-based cuisine: Karen Shu.

Finale Celebrity Masterchef Vlaanderen 2023

De finale start met 3 chefs, maar de jury heeft nog een verrassing in petto: een laatste schifting via de gevreesde mysterybox. Eén van hen moet dus vlak voor de eindmeet de kookboeken dichtdoen. De overgebleven chefs staan daarna oog in oog met elkaar én met de godfather van de Belgische gastronomie als vierde jurylid, Peter Goossens. Dat zorgt bij de chefs voor ongeziene stress … 

Hakim Chatar over de finale van Celebrity Masterchef Vlaanderen 2023: “Holy shit, ik zit in de finale. Ik heb mixed feelings. We hebben 6 weken lang keihard gestreden, dus ik ben blij maar ook heel zenuwachtig. Ik zit bij de laatste 3, dus het is gewoon volle bak gaan naar het einde. Ik wil nu wel winnen.” Linde Merckpoel voegt daar aan toe: “Ik kan eigenlijk nu al niet meer gelukkiger zijn. Ik ben echt blij, maar ik ga ook gewoon dood van de zenuwen.” En tot slot Boris Devis: “Ik heb echt zin om mezelf nog eens goed te amuseren, maar vooral toch nog eens alles uit de kast te halen. Laat maar komen!”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 oktober 2023 /