Jan Van Looveren is Minotaurus in The Masked Singer België 2023

Jan Van Looveren is Minotaurus in The Masked Singer België (2023); hij moet als tweede de Big Bang fase verlaten. In Behind The Mask vertelt Jan Van Looveren hoe het hem bevallen is om mee te doen aan The Masked Singer seizoen 3. Daarnaast laat hij foto’s zien van zichzelf als bodybuilder en vertelt hij over een misschien wel gemiste carrière als operazanger.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3. We hebben daarnaast ook nog een cadeautip voor The Masked Singer fans.

Jan Van Looveren: Minotaurus

Wekenlang zong Jan Van Looveren als Minotaurus de pannen van het dak en wist hij onder de radar te blijven. In de tweede aflevering na de Big Bang werd Minotaurus dan toch ontmaskerd in The Masked Singer. Acteur en presentator Jan Van Looveren* kon zich niet langer verstoppen voor speurders Karen Damen, Julie Van den Steen, Kevin Janssens en Kamal Kharmach, die hem vrijwel meteen herkende. Het speurdersteam scoorde zo vier op vier.

Jan Van Looveren

Jan Van Looveren kennen we natuurlijk allemaal als presentator van Factcheckers. Maar hij maakte ook het indrukwekkende Op weg met Jan. Wist je dat hij zijn carrière begon als acteur? Zo speelde hij Wim in Windkracht 10. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook als Jean Bellon uit Zone Stad*. Of wat dacht je van de serie Goesting*? Of zijn rol van Eddy in De zonen van Van As? En wist je dat hij de stem doet van Bumbalu*?

Bodybuilder Jan Van Looveren

Dat Jan in het gespierde Minotaurus-pak zou kruipen, stond in de sterren geschreven. Hij voelde meteen een klik en onthult dat hij ook in het echte leven ooit bodybuilder is geweest. “Dankzij het pak van Minotaurus voelde ik mij terug als vroeger, met buikspieren”, lacht Jan Van Looveren. “Wat de mensen niet weten is dat ik op jonge leeftijd bodybuilding heb gedaan. Dat wil zeggen dat ik zo’n lijf eigenlijk altijd wel wou en soms ook heb gehad. We móesten elkaar gewoon ontmoeten.”

Te klein pak voor Minotaurus

In Behind The Mask verklapt Jan Van Looveren wat er fout liep toen hij het pak van Minotaurus voor het eerst aantrok. “Ik voelde alles zo hard klemmen en dacht: ‘Dit hou ik gewoon niet uit, dit klopt niet, dit is te klein'”, aldus de presentator en acteur.

Claustrofobie

Ook van claustrofobie werd Jan Van Looveren niet gespaard. “Voor Trigger Happy met mijn vriend Tom Waes* moesten we ooit in een pak van sumoworstelaars kruipen. Ik begon plots te zweten: ‘Tom, ik moet hieruit! Dat gaat niet! Ik moet hier weg uit dat pak!’ Maar als je in zo’n pak van Minotaurus zit mag je natuurlijk geen pussy zijn. Je moet in het karakter kruipen en stoer zijn. Maar je maakt je zo zenuwachtig als dat masker voor het eerst opgaat en denkt dat je adem tekort zal hebben. Dat was spannend.”

Trigger Happy was een programma dat je vanaf 2005 tot en met 2008 op 2BE zag. Het werd gemaakt door Tom Waes, Jan Van Looveren en Koen Van Impe*.

Jan Van Looveren operazanger

Jan Van Looveren verbaasde elke week met zijn krachtige stem. De speurders noemden Minotaurus zelfs ‘wereldklasse’ en ‘een internationale ster’. “Ik heb een luide stem en als ik iets anders in mijn carrière had moeten doen was het misschien operazanger. Ik heb ooit van iemand gehoord: ‘Jij hebt je carrière gemist als operazanger. Als je geschoold was geweest, dan had je dat gekund’. Dat is blijven nazinderen. Misschien belt de manager van Pavarotti mij nog op.”

Trigger Happy en M!LF

“Lieve Mino, ik vond het fantastisch om onder je huid te zitten”, besluit Jan Van Looveren. “Als acteur en als mens ben ik na Trigger Happy en M!LF doorgegroeid naar de iets serieuzere programma’s en eigenlijk mis ik dat wel een beetje. Het relativerende en zeggen: ‘Och mannen, maak gewoon wat plezier’. In dit geval was dat in Minotaurus kruipen. Het was een mooi avontuur, ik heb genoten en vrienden leren kennen. Wat moet ik nog meer hebben? Ik heb vooral drie dochters heel blij gemaakt met mijn deelname, daar draait het om.”

M!LF was in 2009/2010 te zien op 2BE. Dit programma werd gemaakt en gepresenteerd door Jan Van Looveren en Philippe Geubels*. Wist je dat dit zelfs in Nederland op tv kwam bij Veronica. Man! Liberation Front was een humoristisch programma over ‘de nieuwe man’.

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet. Wil je alles over het derde seizoen van The Masked Singer weten, klik dan op de voorgaande link.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2023 /