Lien Van de Kelder met Jan van Looveren naar El Salvador

Lien Van de Kelder gaat met Jan van Looveren naar El Salvador. De zangeres, actrice én advocate heeft hiervoor gekozen, omdat ze al langere tijd op zoek wil naar een stuk familiegeschiedenis. De uitzending is vanavond om 21.10 uur te zien op Eén.

Liens “tante Cécile” stichtte er in de jaren ’70 een ziekenhuis en materniteit. Ook haar oom Bernard ging daarheen, maar hij werd er vermoord. Lien Van de Kelder wil het levenswerk van haar familie graag met eigen ogen zien. Het wordt een emotioneel bezoek.

Lien Van de Kelder vertelt Jan ook over haar relatie met de Vlaamse filmregisseur Hans Herbots, die ze leerde kennen op de set van Zone Stad. Ze heeft het in het bijzonder over haar gezin met plusdochters. Dat is geen makkelijk verhaal. Voor haar was het plusmoederschap – op jonge leeftijd en terwijl ze zelf nog geen moeder was – een zware dobber. De dochters van haar partner hadden het moeilijk met de situatie. Zeker toen Lien zelf haar eerste kindje kreeg. Dat alles ligt nu gelukkig al een tijdje achter hen, want intussen dragen haar plusdochters de kleintjes op handen, en is het gezin één gezellige bende.

Waar je Lien Van de Kelder van kunt kennen? Momenteel is ze te zien als Marie Devlieger in de VTM-reeks Familie. Ze brak in 2002 door in die andere Vlaamse soap: Thuis. Ze combineerde haar acteerwerk met een academische studie, namelijk rechten. Vier seizoenen zat ze in Zone Stad als inspecteur Fien Bosvoorde. En ook in Vermist was ze twee seizoenen te zien. In Nederland heeft zee en gastrol gehad in Heer & Meester en Flikken Maastricht.

Foto: Op weg met Jan (c) VINGTCENTS

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

10 januari 2019 /