Nieuw seizoen Dertigers België op VRT MAX kijken (met deze cast)

Zoek op VRT MAX snel naar Dertigers seizoen 6, want vanaf vandaag (donderdag 21 maart 2024) kun je hier de nieuwe afleveringen bingewatchen. Je kunt weer 24 afleveringen genieten van de vriendengroep met wie we in 2023 voor het eerst kennismaakten. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Dertigers in België, de cast en natuurlijk alles over de tweede reeks met deze nieuwe acteurs en actrices. Ik weet wat ik vanavond ga doen: Dertigers bingewatchen natuurlijk!

Dertigers op VRT MAX bingewatchen

Een nieuwe lente… een nieuw spannend seizoen van Dertigers. Seizoen 6 (de tweede reeks met de nieuwe Dertigers cast) is vanaf donderdag 21 maart 2024 op VRT MAX te bingewatchen. 24 afleveringen genieten van de avonturen van Jonas, Laura, Ruben, Marvin, Nele, Sami en Ada. Dit nieuwe seizoen komt later pas op tv bij VRT1. Je kunt hier ook de audiodescriptie vinden voor de reeks.

Dertigers België (in Nederland) kijken

Ik kan zomaar voorstellen dat er ook in Nederland veel interesse in deze nieuwe reeks van Dertigers België is. De remake van de eerste reeks is hier tenslotte ook geëindigd met de kerstspecial. In Nederland gaan ze nu ook verder met een nieuw seizoen met een nieuwe cast, maar daarop is het nog even wachten. Kortom: je kunt gerust naar België overschakelen voor een nieuwe portie Dertigers. VRT MAX kijk je in Nederland met behulp van een VPN Verbinding, die je op België zet. Heb je dat gedaan dan ga je naar de VRT MAX app of site. het verhaal met de nieuwe Dertigers cast vind je op VRT MAX als seizoen 5 en 6.

Dertigersdilemma’s

De levens van de hoofdpersonages in deze tv-serie vertellen een verhaal over de wereld van dertigers van vandaag. Verhalen van gewone mensen, over vriendschap, seksualiteit, persoonlijke ontwikkeling, connectie maken, vooroordelen, over de keuzes die je maakt in je leven en over hoe je met tegenslagen omgaat. Herkenbaar voor alle leeftijden, maar ook een venster op de leefwereld van jonge dertigers.

Dertigers seizoen 6

Hieronder ontdek je meer over het verhaal van het tweede seizoen van Dertigers met de nieuwe cast of te wel Dertigers seizoen 6.

Iedereen wordt geconfronteerd met belangrijke keuzes in het leven – en al zeker in de dertiger jaren, wanneer er veel levensveranderende beslissingen worden genomen. Gaan samenwonen, kiezen voor een nieuwe – of oude – liefde, je plek zoeken in een nieuwe bende … Zo willen Sami en Lies een nieuwe stap zetten in hun relatie: gaan samenwonen. Maar kan Sami zijn dierbare oma wel achterlaten? Ondertussen worstelt Ada met haar gevoelens voor Sami. Is het enkel vriendschap, of speelt er meer en komt ze tussen Lies en Sami in te staan?

Op het einde van het eerste seizoen vertrok Nele naar Lanzarote. Nele keert terug naar huis, maar kan ze de draad met Marvin terug oppikken? Of wil hij meer dan zij hem kan bieden? Ook Jonas zal een beslissende keuze moeten maken. Kiest hij voor Laura en een toekomstig gezin, of zijn geheime liefde Ruben? Wie hij ook kiest, kan de vriendengroep overeind blijven? Of is kiezen altijd een beetje verliezen?

Dertigers België cast

De cast van Dertigers in België bestaat uit Emma Moortgat, Gilles Van Hecke, Roman Van Houtven, Sofie Joan Wouters, Malik Mohammed, Issam Dakka en Idalie Samad. Hieronder ontdek je meer over de personages van deze acteurs en actrices, maar ook films en series waarin je ze eerder zag.

 • Emma Moortgat: Laura
 • Gilles Van Hecke: Jonas
 • Roman Van Houtven: Ruben
 • Sofie Joan Wouters: Nele
 • Malik Mohammed: Marvin
 • Issam Dakka: Sami
 • Idalie Samad: Ada

Emma Moortgat (Laura)

Emma Moortgat speelt de rol van Laura. Ze was meer dan tien jaar samen met Jonas toen ze ontdekte dat hij al jarenlang een dubbelleven leidde. Haar duidelijke toekomstplannen en minutieus uitgestippelde levenswandel maken noodgedwongen plaats voor onzekerheid en onduidelijkheid. Voor het eerst in haar leven heeft ze de touwtjes niet zelf in handen en is ze afhankelijk van de keuze van Jonas.

Emma Moortgat kun je herkennen als het gezicht uit de campagne over de dagcrème tegen veroudering van Sisley Paris. Ze was daarnaast te zien in de tweede De Familie Claus film op Netflix (als Caro). En niet te vergeten: afgelopen zomer zagen we haar als Emilie in Knokke-Off (waar een tweede seizoen van komt). Dit jaar zag je haar in Chantal seizoen 2 en The Last Front.

Gilles Van Hecke (Jonas)

Gilles Van Hecke zien we als Jonas. In het eerste seizoen zagen we zijn worsteling al en ook in de tweede reeks zal dat niet anders zijn. Hoe gaat het verder tussen Jonas en Laura? Kan zij leven met de littekens die achterblijven na zijn bedrog? En wat als hij toch voor Ruben kiest? Betekent dat dan het einde van de vriendengroep waar ze ook zo gehecht aan zijn? En die er natuurlijk ook regelmatig op uittrekken op de koersfiets.

Gilles Van Hecke is nog een relatief nieuwe naam; hij was te zien in twee kortfilms: De Naam van de Vader (2012) en Violence (2021). Zijn rol in Dertigers is zijn eerste grote. We zagen hem verder in de Vlaamse horrorfilm FOMO, in Arcadia en als Brent in Onderhuids.

Roman Van Houtven (Ruben)

Roman Van Houtven speelt Ruben. Ook voor hem breken er onzekere tijden aan. Jonas was jarenlang zijn droomman, zijn beste vriend maar ook zijn geheime liefdespartner. Kan hun relatie het overleven in de echte wereld en is Jonas klaar voor een relatie met een man? Of wat als Jonas niet voor hem kiest, kan Ruben dan nog deel uitmaken van de vriendengroep?

Roman Van Houtven is een danser, acteur, choreograaf, theatermaker en dansdocent. Hij studeerde van 2010 tot 2014 in P.A.R.T.S., de dansschool voor hedendaagse dans onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel. Podium ervaring heeft hij dus; via IMDB kan ik nog geen series of films vinden waarin Roman Van Houtven eerder heeft gespeeld. Dus de nieuwe Dertigers lijkt zijn tv-debuut.

Sofie Joan Wouters (Nele)

Sofie Joan Wouters geeft gestalte aan de zelfstandige, vrijgevochten Nele. Ze houdt niet van labels, maar de open relatie met Marvin (Malik Mohammed) bleek geen succes. Ze zag te laat in dat ze hem niet kwijt wil, en hem echt graag ziet. Kan ze de brokken nog lijmen? Zussen Laura en Nele moeten ook toekijken hoe de scheiding van hun ouders hun band onder druk zet.

Sofie Joan Wouters was voor het eerst op tv te zien in 2014 in de tv-serie Vermist. Daarna speelde ze in twee tv-series, die wat mij betreft nog steeds de moeite zijn om terug te kijken, namelijk In Vlaamse Velden en Vriendinnen. Daarnaast zag je haar in de film Cruise control en als vroedvrouw spotte je haar in Billie vs Benjamin. Daarnaast is ze veel actief in het theater.

Malik Mohammed (Marvin)

Malik Mohammed is Marvin. Kan hij het geduld opbrengen om zijn relatie met Nele een tweede kans te geven. Of kiest hij voor iemand die hem meer zekerheid kan geven? We gaan het zien het tweede seizoen van de nieuwe Dertigers (aka Dertigers seizoen 6).

Malik Mohammed won in 2015 de finale van So You Think You Can Dance en mocht zich dus de favoriete danser van de Lage Landen noemen. Zijn debuut als acteur maakte hij in de Nederlandse film Onze jongens. In de tweede film (Onze jongens in Miami) behoorde hij zelfs tot de hoofdrolspelers. Hij was verder te zien in het eerste seizoen van Spitsbroers. Daarna behoorde hij tot de hoofdrolspelers in Vlaamse De Luizenmoeder, waarin hij Kenneth speelde. Verder zag je hem recent kort voorbij komen in Déjà Vu (als Amir) en De Shaq (als koerier). Hij ging uit de kleren in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd en we zagen hem als danser in Assisen. En wat extra leuk is, samen met Kristof Hoefkens heeft hij de serie Kameleon gemaakt. Daar lees je op VlaamsKijken binnenkort ook meer over.

Issam Dakka (Sami)

Issam Dakka speelt Sami. Hij heeft grote stappen gezet in zijn leven. Hij was jarenlang de single van de groep, maar heeft nu eindelijk een relatie. Met Lies lijkt hij de ideale partner gevonden te hebben. Ze zijn zelfs klaar om te gaan samenwonen. Maar voor Sami blijkt zijn ouderlijke thuis én zijn oma achterlaten moeilijker dan gedacht. En Lies wil graag een relatie met Sami, niet met Sami én zijn oma.

Issam Dakka is wat mij betreft echt één van de acteurs van dit moment. Je zag hem afgelopen jaar bijvoorbeeld in Alter Ego, De Twaalf 2, Kids on the Block en Everybody Loves Diamonds. Maar vergeet ook zeker Dansaertvlamingen, Lost Luggages en De Luizemoeder niet. In telenovelle Lisa behoorde hij tot de hoofdrolspelers als Mikhel.

Idalie Samad (Ada)

Idalie Samad is Ada; de nieuwkomer in de groep. Met vallen en opstaan probeert ze steeds meer haar plaatsje in de vriendengroep op te eisen. Ze begint in de fietsenwinkel van Sami te werken. Erg tot onvrede van Lies. Die vertrouwt Ada niet rond Sami. Is haar angst gegrond, of is Ada gewoon hopeloos op zoek naar connectie, en zorgt ze zo voor onenigheid in de groep?

We zagen Idalie Samad als Kimberly Mertens in Dertigers seizoen 4. Ze speelde de moeder van Renée, de pleegdochter van Alex en Elias. En nu zien we haar dus ook in de nieuwe reeks Dertigers. En wel als een compleet nieuwe karakter. Waar je Idalie Samad verder van kent? Bijvoorbeeld uit Familie en De Buurtpolitie. Maar je zag haar ook in Campus 12. Ze speelde de hoofdrol in de Streamz-serie Onderhuids.

Verder in Dertigers cast (België)

 • Magda Van Rysselberghe – Lut Reysen is de oma van Sami. Volgens IMDB is dit de eerste rol van Magda Van Rysselberghe.
 • Eddy Romy – Michel is de vriend van Lut. Je zag Eddy Romy eerder als directeur Debuys van Winterlicht in Thuis. Maar hij had ook gastrollen in Geub, Salamander en Familie.
 • Marianne Van der Veken – Lieve Van Asse is de moeder van Nele en Laura. Marianne Van der Veken heeft al heel wat gastrollen gespeeld. Zo was ze bijvoorbeeld te zien in Professor T, Vossenstreken, maar ook in Dubbelleven en Spoed. Ze debuteerde als weduwe in De makelaar; een serie uit 1999.
 • Geert Burssens – Marc Meersman is de vader van Nele en Laura. Geert Burssens debuteerde in de kortfilm Nuru.
 • Ellis Meeusen – Lies van Loutem is de vriendin van Sami. Met deze rol debuteert Ellis Meussen op tv.

Wil je meer weten over de cast van Dertigers, die je zag in de eerste vier seizoenen en in de kerstspecial? Lees dan: Dertigers kerstspecial met originele cast.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2024 /