Lisa Gerlo, Idalie Samad, Dempsey Hendrickx en Junes Lazaar in De Buurtpolitie

Lisa Gerlo, Idalie Samad, Dempsey Hendrickx en Junes Lazaar maken vanavond (2 september om 18.20 uur bij VTM) hun entree in De Buurtpolitie. Ze spelen in het twaalfde seizoen van Echte Verhalen: De Buurtpolitie vier stagiairs die dromen van een carrière als agent.

Stagiairs bij De Buurtpolitie

Soms zullen de stagiairs in duo aantreden of ze assisteren commissaris Berckmans. Werkelijk alle combinaties zijn mogelijk in het nieuwe seizoen, afhankelijk van de oproepen die die dag bij het politieteam binnen lopen. Bekijk hieronder het eerste fragment.

Ianthe Tavernier & Andy Peelman

Ianthe Tavernier, die al vanaf dag één inspecteur Floor speelt, heeft al flink wat jaren ervaring op haar teller en deelt die maar al te graag met de stagiairs dit nieuwe seizoen. Ze kruipt in de huid van hun stagemeester en zal de stagiairs on the field begeleiden en bijsturen waar nodig.

Dempsey Hendrickx, Junes Lazaar, Lisa Gerlo en Idalie Samad in De Buurtpolitie

En natuurlijk komt ook Andy Peelman voorbij; die staat tenslotte prominent op de persfoto met de nieuwkomers. Andy krijgt in het nieuwe tv-seizoen van VTM nog een mooi programma.

Ook nieuw in De Buurtpolitie: het verhaal stopt niet langer wanneer de politie een dader gevat heeft, maar de kijker krijgt ook een inkijk in een gloednieuwe arena op het politiekantoor: de cel. Wat gebeurt daar achter gesloten deuren?

Buurtpolitie stagiairs

Alles weten over deze acteurs, klik dan hier. Hun namen klinken misschien nog niet bekend: ze hebben allemaal al de nodige ervaring. Hieronder zal ik ook nog wat meer verklappen over hun personage.

Lisa Gerlo – Emma Claes

Lisa Gerlo speelt Emma Claes in De Buurtpolitie

Lisa Gerlo (25) kruipt in de huid van Emma Claes. Deze jonge dame heeft criminologie gestudeerd en wil graag rechercheur worden. Vooral moordzaken interesseren haar. Ze ziet er frêle uit, maar kan zeer goed haar mannetje staan. Ze heeft oog voor detail en ziet en hoort dingen die de anderen ontgaan. Emma onderzoekt zaken tot op het bot.

Van jongs af aan is Lisa Gerlo al bezig met drama, muziek en dans. Ze speelde haar eerste musical in de lagere school, maar ging zich tijdens het secundair onderwijs vooral focussen op muziek (piano en zang) en dans (ballet en modern/jazz). Tijdens haar hogere studies (her)ontdekte Lisa haar passie voor acteren. Ze deed haar eerste camera-ervaring op door mee te werken aan verschillende kortfilms van o.a. RITCS en Narafi. In 2015 was ze voor het eerst te zien op het witte doek met het filmproject Love Life tijdens het Filmfestival van Gent. Ondertussen is ze vooral bekend van haar rol als Bo in Campus 12.

Dempsey Hendrickx – Vince Willems

Dempsey Hendrickx speelt Vince Willems in De Buurtpolitie

De 31-jarige Dempsey Hendrickx speelt de rol van Vince Willems. Hij wil later graag bij de recherche. Hij doet er alles aan om voortdurend zijn beste beentje voor te zetten en om bij zijn stagemeester in een goed daglicht te staan. Hij is de streber van de bende. Vince is goedlachs en heeft een groot hart. Is vrijgezel, maar op zoek. Hij flirt graag.

Voor mij is Dempsey de bekendste nieuwkomer. Net als Lisa Gerlo is hij namelijk een Ketnet-gezicht. Hij werd voornamelijk bekend door zijn rol in de Ketnet-reeks Helden en de twee films: Helden Boven Alles en Helden van de Zee. Ook in de comedysector is hij geen onbekende meer. In 2015 stond hij in de finale van de Lunatics Comedy Award (die Jens Dendoncker won) en in 2016 won hij de Vlaamse Improvisatie Cup.

Idalie Samad – Nour Jacobs

Idalie Samad speelt Nour Jacobs in De Buurtpolitie

Nour Jacobs is een stoere chick met neusring en tatoeage; een mooie uitdaging voor de 23-jarige Idalie Samad. De derde stagiaire staat in alle omstandigheden haar mannetje en zou liefst als undercoveragente bij de drugsbrigade gaan. Na haar shiften klust ze vaak bij in een bikerscafé waardoor ze regelmatig info te weten komt over drugsdeals en inbraken.

Idalie Samad is afgestudeerd als musicalactrice aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze volgde één jaar songwriting aan de Jazz Pop-Studio in Antwerpen en geeft zangles. Acteerervaring deed ze reeds op in enkele kortfilms, reclamespots en bij Campus 12. Inderdaad: evenals die andere nieuwe dame: Lisa Gerlo.

Junes Lazaar – Sami Gunes

Junes Lazaar speelt Sami Gunes in De Buurtpolitie

Junes Lazaar (31) was voor mij de grootste verrassing toen ik op onderzoek uit ging naar meer informatie over de cast. Deze acteur kruipt in de huid van Sami, de sportiefste van het stel. Hij neemt alle zaken zeer serieus, ook wanneer hij wat meer medeleven voor de dader zou mogen tonen. Hij is dol op zijn huisdier, een fret, die hij af en toe meesmokkelt naar kantoor, om als speur-fret drugs te traceren zoals bij de politie in Amerika.

Junes Lazaar is bekend van zijn deelname aan So You Think You Can Dance en hij maakte vorig jaar zijn debuut in Patser, de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Falllah (dit najaar te zien bij VTM). Hij begon zijn danscarrière op zijn 16de en brak door toen hij de finale bereikte van So You Think You Can Dance in 2010, en de finale in Belgium’s Got Talent in 2012 met zijn groep CO.LAB. Zijn laatste choreografie was voor Niels Destadsbader in het Sportpaleis. Ook ontdekte Junes al snel zijn passie voor acteren. Hij begon met kleine rollen in de absurde sketchreeks Bergica, De Ridder en De Bunker. In Patser speelde hij één van de vier hoofdrollen, naast bijvoorbeeld Nora Gharib die dit najaar ook op tv verrast.

Ruben Francq

Als laatste is er nog een nieuwkomer, namelijk de 26-jarige Ruben Francq. Hij zal met zijn gastrol af en toe te zien als dispatch Lucas Dumont, bij wie de oproepen binnen komen.

Hij is leerkracht LO – Engels, maar modelleert en acteert graag buiten zijn lesuren. Hij volgt les bij CinAct en een masterclass bij regisseur en scenarist Paul Haggis, tweevoudig Oscar-winnaar met de film Crash.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2019 /