Paniekzaaiers met Gaston Berghmans en Leo Martin kijken op VTM

VTM zendt na Zware Jongens weer een film met Gaston Berghmans en Leo Martin uit. Deze keer is dat Paniekzaaiers uit 1986 van Patrick Le Bon. In de cast zien we verder Marilou Mermans, Jeanine Bischops, maar ook Peter Van Den Begin, Jacy Lafon, Frank Aendenboom en Koen Crucke. Te kijken op zondag 1 augustus om 21.05 uur.

Paniekzaaiers

Gaston en Leo worden als gemotoriseerde agenten op de weerloze stad losgelaten. Waar zij verschijnen, is de paniek nooit ver uit de buurt. Maar ook op het politiebureau zaaien ze vertwijfeling. Wanneer ze hun zoveelste motor in de prak rijden, is voor de hoofdcommissaris de maat vol: ze moeten als gewone wijkagenten weer de straat op. Te voet.

Cast Paniekzaaiers

De cast van Paniekzaaiers wordt gevormd door Gasthon Berghmans, Leon Martin, Marilou Mermans, Jeanine Bischops, Chris Cauwenberghs, Jan Van Dyke, Nancy Dee, Yvonne Verbeeck, Paul-Emile Van Royen, Bernard Verheyden, Peter Van Den Begin, Frank Aendenboom, Koen Crucke, Mitta Van der Maat, Werther Vander Sarren, Camilla Blerau en Jacky Lafon.

Acteurs en actrices in Paniekzaaiers

 • Gaston Berghmans ken je natuurlijk van Gaston & Leo, maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in She Good Fighter en Dief!
 • Leo Martin was minder actief als acteur dan Gaston Berghmans. Je zag ‘m wel in De Witte Van Sichem.
 • Janine Bischops heeft al tal van rollen op haar naam staan. Ze speelde daarnaast jarenlang in Thuis en is nu te zien in Familie en LikeMe.
 • Marilou Mermans speelde bijvoorbeeld mee in Daens en Ad fundum. Maar ook in Dief! en She Good Fighter. Paniekzaaiers was de tweede film waarin ze speelde. Je zag haar ook veel in het theater en vergeet ook haar rol van Mia in Voor wat hoort wat niet.
 • Chris Cauwenberghs heeft tal van rollen gespeeld, maar hij is vooral bekend als Kabouter Lui uit de kinderserie Kabouter Plop van Studio 100.
 • Paul-Emile Van Royen was vaak te zien naast Gaston en Leo. Hij is het bekendste van de rol van Louis Melkenbeek in de serie Nonkel Jef, maar hij was ook bijvoorbeeld te zien in Thuis, Lili & Marleen en Heterdaad.
 • Bernard Verheyden speelde de hoofdrol in Chez Bompa Lawijt. Maar hij had ook een langlopende gastrol in Familie. Wist je dat deze acteur de oom van Sandrine André was?
 • Nancy Dee is een Vlaamse zangeres. Zij zong tevens de titelzong I Love You van Paniekzaaiers.
 • Yvonne Verbeeck speelde de hoofdrol in de serie Benidorm. Daarnaast was ze tot op late leeftijd zeer actief en veel te zien naast Gaston en Leo.
 • Peter Van Den Begin heeft voor de vaste lezers van VlaamsKijken geen introductie meer nodig. Je zag hem laatst nog op tv in de film Dode Hoek, waarin ik uitgebreid schrijf over waar de acteur anno 2021 mee bezig is.
 • Jan Van Dyke stond ook regelmatig naast Gaston en Leo. Daarnaast is hij met Carry Goossens te zien in 2 Straten Verder.
 • Frank Aendenboom heeft veel in het theater gespeeld en werd vaak als een van de laatste grote klassieke acteurs genoemd. Maar hij is bekend geworden met tv-werk. Bijvoorbeeld door zijn hoofdrol in Johan en de Alverman. Maar je zag hem ook in Lili en Marleen. Zelf maakte ik kennis met hem in Crimi Clowns en Matroesjka’s.
 • Koen Crucke is bij het grote publiek bekend geworden als kapper Albert Vermeersch (Alberto Vermicelli) uit Samson en Gert. Hij is daarnaast actief als zanger en je ziet ‘m regelmatig in musicals.
 • Mitta Van der Maat was ook te zien in de Familie Backeljau en 16+. En wist je dat ze ook een boek over afvallen heeft geschreven?
 • Werther Vander Sarren is bekend geworden door zijn rol van champetter in De Paradijsvogels. Maar hij speelde in zijn carrière in veel meer films en series.
 • Camilia Blereau heeft heel wat rollen gespeeld in films en series. Zo zag je haar als laatste nog in Gent-West. En speelde ze ook mee in Thuis.
 • Jacky Lafon was meer dan 23 jaar te zien als zatte Rita in Familie. Maar ze heeft veel meer rollen op haar naam staan.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juli 2021 /