Gaston en Leo in Hong Kong kijken op tv (bij VTM)

Liefhebbers van het werk van Gaston en Leo kunnen deze zomer genieten. VTM zendt verschillende films met Gaston Berghmans en Leo Martin weer uit. Zo kun je op zondag 8 augustus om 21.00 uur kijken naar Gaston en Leo in Hong Kong.

Gaston en Leo in Hong Kong

Gaston en Leo zijn twee onafscheidelijke vrienden die een originele manier hebben gevonden om rijkelijk hun boterham te verdienen. Als directeurs van het OLTOHN, Onderneming voor Luxe-Transport van Overledenen op Hoog Niveau, repatriëren ze de lichamen van landgenoten naar Antwerpen of van buitenlanders naar hun land van afkomst. Met een gesneuvelde Duitse generaal hadden ze het al niet onder de markt, maar wanneer een steenrijke Chinees komt te overlijden en hij naar Hong Kong moet worden teruggebracht, beginnen Gaston en Leo aan de moeilijkste klus van hun carrière.

Cast Gaston en Leo in Hong Kong

De hoofdrollen worden natuurlijk gespeeld door Gaston Berghmans en Leo Martin. Daarnaast bestaat de cast van Gaston en Leo in Hong Kong uit Pat McDonald, Rudi Falkenhagen, Richard Ng, Max Schnur, Margriet Hermans, Mieke Boeve, Mark Verstraete, Jan Moonen, Mark Andries, Stef van der Streeck, Luc Meirte, Gerda Marchand, Ingrid De Vos en Sjarel Branckaerts.

 • Gaston Berghmans en Leo Martin zijn natuurlijk vooral bekend als komisch duo. Maar ze speelden ook (samen) in verschillende films. Hieronder ontdek je meer over de films van Gaston en Leo.
 • Pat McDonald is een Australische actrice, die vooral in soapseries te zien was.
 • Rudi Falkenhagen is een Nederlandse acteur, die heel wat rollen op zijn naam heeft.
 • Richard Ng is een zeer bekende acteur in Hong Kongse films.
 • Max Schnur was bijvoorbeeld te zien in Daens en De Vlaschaard.
 • Margriet Hermans is een veelzijdige dame, ze is zowel actrice, presentatrice als zangeres en zag jarenlang in de politiek.
 • Mark Verstraete zag je recent nog in de film Los Flamencos, maar je kent hem ook uit Chaussée d’Amour en De Bende van Jan de Lichte. Hij speelde jarenlang de rol van Jef Liefooghe in De Kotmadam.
 • Jan Moonen heeft tal van rollen op zijn naam, zoals in Merlina en Postbus X.
 • Stef Van der Streeck was als notaris af en toe te zien in Familie.
 • Luc Meirte was als Minister te zien in Samson & Gert.
 • Gerda Marchand speelde mee in Voor wat hoort wat
 • Ingrid De Vos was recent op tv te zien in Le Ciel Flamand

Makers

Paul Cammermans heeft Gaston en Leo in Hong Kong geregisseerd. Het scenario werd geschreven door Jos Vandeloo.

Films met Gaston en Leo

Nieuwsgierig naar de andere films van Gaston en Leo? Ontdek hier meer over Zware jongens en Paniekzaaiers. Alle drie de films van Gaston en Leo verschenen tussen 1984 en 1988. Gaston Berghmans was daarnaast ook in verschillende andere films te zien, denk aan De Witte van Sichem (waarin Leo Martin ook een rol had), She Good Fighter en Dief (die ook allemaal recent op tv te kijken waren). Ook in De boot naar Spanje hadden zowel Leo Martin als Gaston Berghmans een rol.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2021 /