Alles over (deelnemers) tweede seizoen De Container Cup

Het tweede seizoen van De Container Cup is op dit moment op tv te volgen bij Play4 (voormalige VIER). Ontdek alles over de deelnemers, de bekende Vlamingen die de strijd aangaan én het speciale talentenprogramma. Natuurlijk hebben we ook de tussenstand van De Container Cup 2021 voor je; net als de vergelijking met het klassement van vorig jaar. Opvallend: Viktor Verhulst heeft ontzettend goed gescoord!

Tweede seizoen De Container Cup

Na het grote succes vorig jaar trekken Pedro Elias en Wesley Sonck vanaf 4 april De Container Cup opnieuw op gang voor het tweede seizoen. Het commentaarduo ontvangt dit seizoen 30 topatleten en 8 bekende Vlamingen in hun container. Ze drijven hen tot het uiterste tijdens de unieke zevenkamp en zorgen voor de nodige omkadering. Dit keer komen de sporters uit heel wat verschillende sportdisciplines zoals breaking, paardrijden, snooker, rally, squash, basketbal, korfbal, wielrennen, atletiek en nog veel meer. Onderaan dit bericht maak je uitgebreid kennis met alle sporters (wordt later toegevoegd, dus volg even onze Facebook-groep om de aanvulling niet te missen).

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Alles over De Container Cup (Play 4)

In dit artikel lees je meer over:

 • Tweede seizoen De Container Cup
 • Special
 • Deelnemers De Container Cup 2021
 • Bekende Vlamingen De Container Cup 2021
 • Klassement De Container Cup 2021
 • Vergelijking tussenstand met cijfers eerste seizoen
 • Beloften De Container Cup

Special Olympics

Maar starten doen ze uitzonderlijk op zondag met een special. En dat mag je letterlijk nemen. In de eerste uitzending nemen Special Olympics-atleten Quinten Bruyninckx (gymnastiek) en Gilles Dupont (basketbal) het tegen elkaar op.

Concept De Container Cup

Het concept van De Container Cup blijft ongewijzigd: topsporters en Bekende Vlamingen geven van maandag tot donderdag het beste van zichzelf tijdens het roeien, lopen, schieten, golfen, fietsen, gewichtheffen en de monkey bars. Dat doen ze allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter. Ze krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd neer te zetten. Vorig jaar won veldrijder Mathieu van der Poel bij de mannen. Sprintster Hanne Claes was de sterkste bij de vrouwen.

Deelnemers De Container Cup 2021

Wie wint dit jaar de clash der sporten en kroont zich tot winnaar van De Container Cup? Naast Quinten Bruyninckx en Gilles Dupont, twee atleten met een verstandelijke beperking, doen namelijk nog heel wat andere atleten een gooi naar de eerste plaats in het tweede seizoen van De Container Cup. De afleveringen zijn iedere maandag tot en met donderdag om 19.50 uur op Play4 te zien. De eerste aflevering start uitzonderlijk op zondag 4 april na De Mol om 21.15 uur.

De atleten

Tim Declercq (wielrennen), Lize Broekx (kajak), Louis Croenen (zwemmen), Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Lianne Tan (badminton), Jean-Marc Mwema (basketbal), Lotte Kopecky (wielrennen), Ewoud Vromant (wielrennen), Maxime ‘Madmax’ Blieck (breaking), Luka Van Den Keybus (turnen), Thierry Neuville (rally), Jorre Verstraeten (judo), Luca Brecel (snooker), Pauline Couckuyt (atletiek), Isaac Kimeli (atletiek), Gillian Benoy (rugby), Ceylin Alvarado (veldrijden), Marten Van Riel (triatlon), Jos Verlooy (paardrijden), Ryad Merhy (boksen), Nele Gilis (squash), Alexander Hendrickx (hockey), Thomas Pieters (golf), Ward Lemmelijn (roeien), Jasper Philipsen (wielrennen), Stoffel Vandoorne (Formule E), Julie Allemand (basketbal), Jarni Amorgaste (korfbal), Hendrik Tuerlinckx (volleybal) en Delfine Persoon (boksen) gaan de strijd met elkaar aan.

Bekende Vlamingen Container Cup 2021

Elke donderdag komen twee BV’s tegen elkaar uit in een sportief duel. Zo staan de kroonprinsen van twee realityfamilies tegenover elkaar, vechten twee politieke zwaargewichten hun geschillen uit in de container, laten twee Voices van Vlaanderen van zich horen en strijden twee Olympische Kampioenen voor Container Cup-goud: Viktor Verhulst vs. Francesco Planckaert, Bart De Wever vs. Georges-Louis Bouchez, Helmut Lotti vs. Natalia en Tia Hellebaut vs. Kim Gevaert.

Week 1 De Container Cup 2021

 • Maandag 5 april: wielrenner Jasper Philipsen & Formule E-coureur Stoffel Vandoorne
 • Dinsdag 6 april: basketbalster Julie Allemand & korfballer Jarni Amorgaste
 • Woensdag 7 april: volleyballer Hendrik Tuerlinckx & boksster Delfine Persoon
 • Donderdag 8 april: Francesco Planckaert & Viktor Verhulst

Sporters Container Cup week 1

 • Jasper Philipsen is wielrenner. Hij rijdt bij Alpecin-Fenix en is daarmee een collega van Mathieu Van der Poel, die vorig jaar De Container Cup won. Jasper Philipsen heeft recent de 109ste Scheldeprijs gewonnen.
 • Stoffel Vandoorne debuteerde in 2017 voor McLaren in de Formule 1. Helaas bleven successen uit en moest hij F1 gedag zeggen. Nu is hij Formule E-rijder bij het team van Mercedes. Daarnaast is hij reservecoureur voor Mercedes-AMG Petronas F1 team.
 • Julie Allemand is een basketbalspeelster, die op dit moment in Amerika speelt bij Indiana Fever en Lattes Montpellier in Frankrijk. Ze is verschillende keren Belgische hoop van het jaar geweest en werd opgenomen in de All Stars Fice van het Europese kampioenschap U20 2016.
 • Jarni Amorgaste is korfballer en werd in 2018 uitgeroepen tot de Beste Belgische Korfballer van het jaar. Hij speelt korfbal voor de nationale ploeg en komt uit voor Borgerhout.
 • Hendrik Tuerlinckx is volleyballer. Hij speelt bij Knack Volley Roeselaere. Met de teams waarin hij actief is, heeft hij al verschillende titels gepakt. Landskampioen, bekerwinnaar, winnaar van de Supercup en deelname aan de Champions League. Hij is twee keer Speler van het jaar geworden in de Belgische volleybalcompetitie.
 • Delfine Persoon is een Vlaamse boksster die wereldkampioen geweest bij alle federaties. Ze heeft in totaal 46 wedstrijden gevochten, waarvan ze er 44 heeft gewonnen (waarbij zelfs 18 met een knock-out). In 2015 werd ze sportvrouw van het jaar.
 • Francesco Planckaert ken je natuurlijk van Chateau Planckaert. Hij is voormalig wielrenner, maar na een knieblessure (door een ongeluk) kwam hij amper meer aan koersen toe. Hij is in 2006 gestopt als prof. Over en door de familie Planckaert zijn al de nodige boeken geschreven.
 • Viktor Verhulst is de zoon van Studio 100-voorman Gert Verhulst. Hij was recent te zien in De Verhulstjes. Daarnaast is bekendgemaakt dat hij de nieuwe presentator van Temptation Island: Love or Leave 2021 is.

Week 2 De Container Cup 2021

 • Maandag 12 april: wielrenner Tim Declercq & kajakster Lize Broekx
 • Dinsdag 13 april: zwemmer Louis Croenen & kunstschaatster Loena Hendrickx
 • Woensdag 14 april: Badmintonster Lianne Tan & basketballer Jean-Marc Mwema
 • Donderdag 15 april: Natalia & Helmut Lotti

Deelnemers Container Cup week 2

 • Tim Declercq is wielrenner bij Deceuninck-Quist-Step. Hij werd vorig jaar tweede in de driedaagse Brugge-De Panne. In 2019 won hij het bergklassement van de Ronde van de Algarve. Hij is de zoon van cabaretier Karel Declercq.
 • Lize Broekx is professioneel kajakker. Ze is gekwalificeerd voor de Olypmpische Seplen in Tokyo. Ze vormt een kajakduo samen met Hermien Peters.
 • Louis Croenen is zwemmer. Hij is de eerste Belg ooit die twee olympische finales heeft gezwommen op één avond. Hij heeft vier medailles van het EK Zwemmen op zak. Deze resultaten behaalde hij met de vrije slag, maar ook op de vlinderslag blinkt hij uit. Recent heeft hij zelfs het Belgisch record op de 100 meter vlinderslag nog verbeterd.
 • Loena Hendrickx is kunstschaatster. Ze werd zestiende tijdens de Winterspelen van PyeongChang. Ze won de Budapest Trophy en was tevens actief op WK en EK kunstschaatsen.
 • Lianne Tan is badmintonster. Ze is de eerste Belgische die badminton op de Olympische Spelen speelde. Op de Europese Spelen won ze zilver.
 • Jean-Marc Mwema speelt basketbal bij BC Oostende. Hij behoort tot de nationale ploeg: de Belgian Lions. Hij is viervoudig Belgisch kampioen en twee keer winnaar van de Belgische beker.
 • Natalia is op dit moment te zien als coach in The Voice van Vlaanderen.
 • Helmut Lotti brak door met zijn deelname aan de Nederlandse Doundmixshow. Internationaal is hij bekend door zijn lichte, klassieke muziek. Maar hij heeft ook al nummers van Elvis Presley gezongen.

Week 3 De Container Cup 2021

 • Maandag 19 april: wielrenster Lotte Kopecky & paracyclist Ewoud Vromant
 • Dinsdag 20 april: breakdancer Maxime ‘Madmax’ Blieck & turnster Luka Van Den Keybus
 • Woensdag 21 april: rallycoureur Thierry Neuville & judoka Jorre Verstraeten
 • Donderdag 22 april: Tia Hellebaut vs. Kim Gevaert – twee voormalig Olympisch kampioenen tegen elkaar

Deelnemers Container Cup week 3

 • Lotte Kopecky doet aan wielrennen; ze rijdt voor Liv Racing. Ze is zowel succesvol op de baan als op de web. Zo heeft ze menig Belgisch kampioenschap gewonnen. En op het WK won ze zelfs goud op de koppelkoers. Op de weg won ze een rit in de Giro Rosa.
 • Ewout Vromant is wielrenner. Hij verloor zijn rechterbovenbeen door een tumor, maar bleef nadien gewoon sporten op topniveau. Vorig jaar kroonde hij zich nog tot wereldkampioen paracycling in de individuele achtervolging. Nu gaat hij voor goud in De Container Cup.
 • Maxime Blieck is de eerste Vlaamse breakdancer die naar het WK mocht. Daar behaalde ze in 2020 meteen de zilveren plak. Ze wordt ook wel Madmax genoemd. Als breakdance in 2024 een Olympische sport wordt, dan valt het te verwachten dat Maxime Blieck Belgïe gaat vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.
 • Luka Van Den Keybus is een Belgische turner, die op de Jeugd Olypische Spelen in 2014 het zilver pakte op de rekstok. Hij komt bij de senioren uit op zowel BK, EK als WK.
 • Thierry Neuville komt uit in het wereldkampioenschap rally voor het fabrieksteam van Hyundai. De Belgische rallyrijder is al vijf jaar vice-wereldkampioen. Afgelopen jaar werd hij derde.
 • Jorre Verstraeten doet aan judo in de categorie U60. Hij heeft al verschillende wedstrijden gewonnen, zoals Grand Slam Antalya en Grand prix Tel Aviv. Op de Europese Kampioenschappen pakte hij de bronzen plak. Hij behoort tot de atleten die zich hebben geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokyo.
 • Tia Hellebaut is een voormalig atlete die geweldige resultaten behaalde in de meerkamp en als hoogspringster. In 2008 behaalde ze op de Olympische Spelen in Peking de olympische titel door over 2,05 meter te springen. Daarnaast is ze ook wereld(indoor)kampioen en Europees (indoor)kampioene.
 • Kim Gevaert is ook een voormalig atlete; zij scoorde op de sprint. Wist je dat ze maar liefst 27 Belgische titels op haar naam heeft. Daarnaast won ze – net als Tia Hellebaut – in 2008 een gouden medaille op de Olympische spelen. Althans op dat moment was het nog een zilveren plek op de 4 x 100 meter estafette. Acht jaar later kregen de Belgische dames alsnog hun gouden medaille, omdat een Russische atlete positief werd bevonden en dus uit de uitslag werd geschrapt.

Week 4 De Container Cup 2021

 • Maandag 26 april: Luca Brecel (snooker) & atlete Paulien Couckuyt (hordelopen)
 • Dinsdag 27 april: Gillian Benoy (rugby) & atleet Isaac Kimeli (middellange afstandsloop)
 • Woensdag 28 april: veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado & triatleet Marten Van Riel
 • Donderdag 29 april: Georges-Louis Bouchez – Bart De Wever

Deelnemers Container Cup week 4

 • Luca Brecel is een snookerspeler. Hij won in 2020 de Championship League. En staat momenteel 38ste in de ranking.
 • Paulien Couckuyt is atlete; ze is gespecialiseerd in sprint en hordelopen. Ze is Belgisch kampioen 400 m horden. En werd in 2019 Europees Kampioen U23 op die afstand.
 • Gillian Benoy speelt professioneel rugby in de Franse derde klasse bij Suresnes, een voorstad van Parijs. Zijn bijnaam is The Fountain, omdat hij zoveel zweet. Maar met zijn kracht, krijgt hij het ook voor elkaar om een barst in de watertank van de roeimachine te veroorzaken.
 • Isaac Kimeli is Belgisch kampioen op verschillende afstanden. In de winter doet hij aan veldlopen; in de zomer middellange afstanden. Hij heeft zich zowel op de 5 als 10 kilometer gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio.
 • Ceylin del Carmen Alvarado is een Nederlandse veldrijdster, die ook aan mountainbiken en wegwielrennen doet. Ze is woonachtig in België met haar vriend Roy Jans. Bij het veldrijden is ze in 2020 wereldkampioen geworden. Daarnaast won ze ook het Europees kampioenschap. Ze wordt gezien als de meest talentvolle Nederlandse wielrenner onder de 23 jaar.
 • Marten Van Riel is triatleet. Bij zijn Olympische debuut in Rio de Janerio werd hij zesde. En het Europees kampioenschap in Glasgow won hij zowel brons individueel als op de estafette. Hij gaat voor een medaille op de Olympische spelen in Tokyo.
 • Georges-Louis Bouchez is de partijvoorzitter van MR.
 • Bart De Wever kent iedereen natuurlijk; hij is N-VA partijvoorzitter en burgemeester van Antwerpen. Recent werd er een documentaire over BDW gemaakt. In het bijbehorende artikel lees je alles over Bart De Wever.

Week 5 De Container Cup 2021

 • Maandag 3 mei: Jos Verlooy (jumping) & Ryad Merhy (boksen)
 • Dinsdag 4 mei: Nele Gilis (squash) & Alexander Hendrickx (hockey)
 • Woensdag 5 mei: Thomas Pieters (golf) & Ward Lemmelijn (roeien)

Deelnemers Container Cup week 5

 • Jos Verlooy is een talentvolle ruiter. Op 23-jarige leeftijd won hij als eerste Belg ooit een individuele medaille (brons) op het EK. Iets langer geleden (in 2015) was hij de jongste ruiter ooit die zich plaatste voor de finale van de World Cup. Hij is een zoon van Axel Verlooy van stal Eurohorse.
 • Ryad Merhy is een bokster, die op 17 juli in Brussel vecht voor de WBA-wereldtitel. Een titel die hij voor het eerst verdedigd. Inmiddels heeft hij 29 overwinningen op zijn naam staan, waarvan 24 met knock-out. Hij heeft nog maar één keer verloren.
 • Nele Gilis speelt professioneel squash sind 2013. Ze heeft 7 titels op haar naam staan. Nele Gilis staat 18e op de wereldranglijst.
 • Alexander Hendrickx behoort tot de beste hockeyers van Vlaanderen. Met de Red Lions – de Belgische mannenhockeyploeg – won hij het WK in 2018. Hij was daarbij één van de twee topscoorders. Hij speelt in Nederland bij Pinoké in Amstelveen. Met de Red Lions heeft hij zich natuurlijk geplaatst voor de Olympische Spelen.
 • Thomas Pieters is golfer. Hij komt uit op de European Tour. In 2016 deed hij mee aan de Olympische Spelen waar hij vierde werd en dus een Olympisch diploma in de wacht sleepte. Lukt het hem dit jaar wel?
 • Ward Lemmelijn is niet alleen wereldkampioen indoor roeien; de roeier mag zich de winnaar noemen van het tweede seizoen van De Container Cup. Een jaar eerder won hij al de studenteneditie. Wat dat betreft was de wedstrijd dus niet nieuw voor deze roeier, die droomt van goud tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Klassement De Container Cup 2021

De tussenstand voor De Container Cup 2021 na de eerste week ziet er nu zo uit. We maken hierbij geen onderscheid tussen mannen, vrouwen of bekende Vlamingen. Het is juist interessant om te zien hoe zij scoren.

 1. Ward Lemmelijn: 07:59:82
 2. Marten Van Riel: 08:00:36
 3. Jorre Verstraeten: 08:07:53
 4. Luka Van den Keybus: 09:00:89
 5. Thierry Neuville: 09:04:88
 6. Gillian Benoy: 09:11:41
 7. Ryad Merhy: 09:22:83
 8. Jean-Marc Mwema: 09:23:32
 9. Tim Declercq: 09:36:76
 10. Jarni Amorgaste: 09:38:86
 11. Alexander Hendrickx: 09:41:51
 12. Isaac Kimeli: 10:14:03
 13. Jasper Philipsen: 10:16:15
 14. Paulien Couckuyt: 10:17:67
 15. Lotte Kopecky: 10:18:47
 16. Viktor Verhulst: 10:28:19
 17. Hendrik Tuerlinckx: 10:28:87
 18. Delfine Persoon: 10:40:36
 19. Stoffel Vandoorne: 10:41:69
 20. Lize Broekx: 10:41:86
 21. Thomas Pieters: 11:12:88
 22. Ceylin del Carmen Alvarado: 11:15:28
 23. Francesco Planckaert: 11:37:82
 24. Louis Croenen: 11:47:50
 25. Jos Verlooy: 12:03:17
 26. Nele Gilis: 12:33:27
 27. Maxime Blieck: 12:54:28
 28. Loena Hendrickx: 12:57:36
 29. Lianne Tan: 13:00:85
 30. Julie Allemand: 13:02:60
 31. Helmut Lotti: 13:40:99
 32. Bart De Wever: 13:41:66
 33. Tia Hellebaut: 14:19:44
 34. Ewout Vromant: 14:33:73
 35. Natalia: 14:38:63
 36. Kim Gevaert: 15:28:09
 37. Luca Brecel: 16:35:12
 38. Georges-Louis Bouchez: 17:54:03

Vergelijking eindklassement De Container Cup met eerste seizoen

Ward Lemmelijn, Marten Van Riel en Jorre Verstraeten vormen de top 3 van De Container Cup 2021. Ze zijn allemaal sneller dan de nummer 1 van vorig jaar: Mathieu van der Poel. Die zette een tij neer van 08.50:02. Sowieso waren er flink wat sporters sneller. Waar er in het eerste seizoen maar vijf onder de tien minuten doken, daar zijn dat er nu elf.

Paulien Couckuyt is met 10:17:67 de snelste dame van dit seizoen. En dat is een flinke verbetering van het damesrecord. Vorig jaar werd Hanne Claes met 12:09:16 de eerste vrouw en stond daarmee op de 22ste plek in het klassement van De Container Cup. Paulien Couckuyt vinden we op de 14e plek in het totaalklassement.

Opvallende prestatie Viktor Verhulst

De zestiende plek van Viktor Verhulst in het eindklassement van het tweede seizoen De Container Cup valt natuurlijk op. Hij zou daarmee in het eerste seizoen op de dertiende plek na Wout Van Aert staan in het klassement van De Container Cup. De snelste bekende Vlaming was vorig jaar Container Cup-presentator Wesley Sonck met 10:50:08. Rik Verheye tekende voor 13:53:48. George-Louis Bouchez heeft een nieuw diepterecord bij de BV’s gezet; die was met 17:54:03 veel trager dan de 17:10:33 van Philippe Geubels.

De Container Cup voor beloften

Ondertussen staat er ook al een nieuwe generatie atleten klaar om in de voetsporen te treden van hun sportidolen. Heel wat beloftevolle sporters zetten nu al topresultaten neer en ook zij krijgen daarom elke dag -na De Container Cup op Play4- de kans om zich te bewijzen in De Container Cup: Beloften op de nieuwe Telenet-zender Play Sports Open. Van maandag tot donderdag, telkens om 20u40, toont één belofte wat hij of zij in z’n mars heeft. En dat onder het toeziend oog van commentator en sportliefhebber Carl Dircksens. 

Deelnemers De Container Cup beloften

Aaron Dockx (veldrijden), Anna Koulberg (volleybal), Bram Van Mullem (gymnastiek), Christoph Brys (rugby), Cian Uijtdebroeks (wielrennen), Dylan Van Hoeij (snowboard), Errando Nachtergaele (kajak), Evy Poppe (snowboard), Ferre Reggers (volleybal), Hannah Eurlings (voetbal), Hasse Fleerackers (triatlon), Jente Hauttekeete (atletiek), Jette De Jong (dressuur), Joppe Mennes (basketbal), Julie De Wilde (wielrennen), Liam Everts (motorcross), Merel Maes (hoogspringen), Noah Merre (tennis), Olivier Naert (judo) en Roos Vanotterdijk (zwemmen).  

Beloften week 1

 • Maandag 5 april: wielrenner Cian Uijtdebroeks
 • Dinsdag 6 april: voetbalster Hannah Eurlings
 • Woensdag 7 april: meerkampster Jente Houttekeete
 • Donderdag 8 april: ruiter Jette De Jong

Beloften week 2

 • Maandag 12 april: judoka Olivier Naert (17)
 • Dinsdag 13 april: snowboardster Evy Poppe (16)
 • Woensdag 14 april: tennister Noah Merre (16)
 • Donderdag 15 april: volleybalster Anna Koulberg (16)

Beloften week 3

 • Maandag 19 april: cyclocrosser Aaron Dockx (16)
 • Dinsdag 20 april: hoogspringster Merel Maes (16)
 • Woensdag 21 april: volleyballer Ferre Reggers (17)
 • Donderdag 22 april: triatlete Hasse Fleerackers (16)

Beloften week 4

 • Maandag 26 april: basketballer Joppe Mennes
 • Dinsdag 27 april: zwemster Roos Vanotterdijk
 • Woensdag 28 april: rugbyer Christoph Brys
 • Donderdag 29 april: gymnast Bram Vanmullem

Beloften week 5

 • Maandag 3 mei: snowboarder Dylan Van Hoeij
 • Dinsdag 4 mei: wielrenster Julie De Wilde
 • Woensdag 5 mei: kajakker Errando Nachtergaele
 • Donderdag 6 mei: motorcrosser Liam Everts

Het eerste seizoen van De Container Cup was een groot succes. Zo is de reeks aan het buitenland verkocht.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 april 2021 /