Dit zijn deelnemers De Grootste Lefgozer met Kelly Pfaff op VTM2

Wie wordt De Grootste Lefgozer – dat ontdekken we de aankomende weken in het nieuwe tv-programma van Kelly Pfaff op VTM2. Ontdek in dit artikel meer over de zotte en bikkelharde strijd die de acht waaghalzen aangaan. Natuurlijk stellen we de deelnemers aan De Grootste Lefgozer eveneens aan je voor. De Grootste Lefgozer is sinds 31 mei iedere dinsdag rond 22.00 uur te kijken op VTM2. Op 28 juni weten we wie de winnaar is van De Grootste Lefgozer 2022.

De Grootste Lefgozer

Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de zotste toeren uit in een spel van durven en bluffen? In De Grootste Lefgozer van VTM 2 gaat Kelly Pfaff op zoek naar de grootste durfal met het meeste lef. Acht waaghalzen pushen elkaar in een afvalrace tot het uiterste met maar één doel voor ogen: De Grootste Lefgozer worden. Hoe dat werkt? In iedere aflevering onderwerpt host Kelly Pfaff de lefgozers aan twee zotte proeven om te testen wie zichzelf het verst kan drijven, zowel op fysiek als mentaal vlak. De twee deelnemers die het slechtst scoren dagen elkaar uit in de eliminatieronde. Wie daar het minste lef toont, moet naar huis.

Bluffen

De winnaar van het programma schrijft niet alleen de titel van Grootste Lefgozer achter zijn naam, maar mag zichzelf ook een koning(in) in het bluffen noemen. Op basis van een vage beschrijving van de proef moeten de kandidaten tactisch tegen elkaar opbluffen hoe ver ze in de proef zullen geraken. Des te harder ze bluffen, des te meer punten ze kunnen scoren. Maar, wie praatjes maakt en zichzelf overschat wordt onverbiddelijk afgestraft.

Dominique Persoone

Tussen de proeven door leven en slapen de kandidaten samen in een huis, afgesneden van de buitenwereld. Samen met de gastheer des huizes Dominique Persoone – die op dit moment als jurylid te zien is in Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 – hangen ze ‘s avonds samen aan de toog om elkaar er vervolgens onder te bluffen.  

Kelly Pfaff

Kelly Pfaff is de presentatrice van De Grootste Lefgozer op VTM2. Ze vertelt: “De adrenaline gierde vaak plaatsvervangend door mijn lijf. Bij elke proef dacht ik: zou ik dit durven en hoe ver zou ik gaan? Maar dat weet je pas als je er echt voor staat. Zeggen dat je naakt durft liften, een random tattoo durft zetten of door vuur durft lopen en het dan ook effectief doen, het zijn bij wijze van voorbeeld toch twee andere dingen. Maar ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van de kandidaten. Er zitten een paar echte zotten tussen!”

Deelnemers De Grootste Lefgozer

Een ingenieur, een vastgoedexpert, een stewardess of een verzekeringsspecialist. Misschien bevestigen de acht kandidaten niet het clichébeeld van een onbevreesde daredevil, maar ze zijn het wel. Het zijn één voor één adrenalinejunkies, ze durven alles, kennen geen schaamte en deinzen nergens voor terug. Of, dat beweren ze toch. Maar wie durft écht het meest en haalt de strafste toeren uit? We stellen de acht deelnemers aan De Grootste Lefgozer hieronder uitgebreid aan je voor.

Anthony Chiaverini

Anthony Chiaverini, die Toine wordt genoemd door vrienden, is een Limburger in hart en nieren. Hij heeft ook pittig Italiaans bloed door zijn aderen stromen. De 29-jarige Chemisch Procesoperator uit Genk is een energieke en sociale rebel met een grote mond en een klein hartje. Met zijn eigenwijze en koppige winnaarsmentaliteit wil Anthony Chiaverini voor niemand onderdoen. Hij houdt van extreme sporten en is een voormalig MMA-vechter. “Ik ben de eerste die springt.”

Stijn Gijbels

Vastgoedexpert Stijn Gijbels (39) uit Peer is een family man, koppige controlefreak en hevige KRC Genk-supporter. Hij gelooft dat iedereen wel ergens bang voor is, maar moet zijn eigen angsten zelf nog ontdekken. Stiekem hoopt Stijn Gijbels op een proef waarin hij wordt uitgedaagd de doelpalen van RSC Anderlecht in de blauw-witte kleuren van KRC Genk te verven. “Als ik pijn heb, dan lach ik.”

Seda Kerman

Seda Kerman (25) uit Wilrijk wordt omschreven als ’the cool chick en creatieve duizendpoot’. Deze design consultant wordt aangetrokken door alles wat gevaarlijk is, maar denkt heel goed na voor ze in actie schiet. Al vindt ze uiteindelijk altijd wel een goede reden om het risico te nemen. Blijven doorgaan wanneer je schrik hebt en je angsten recht in de ogen kijken: dat maakt je volgens Seda Kerman een echte lefgozer. “Als ze zeggen ‘doe dat niet’, dan moet ik dat doen.” Dat lijkt ons een goede motivatie voor deelnemers aan De Grootste Lefgozer.

Marylin Bruneel

On duty is ze een ‘zweefteef’ of te wel stewardess, off duty is ze een ‘regelteef’ die graag plant en organiseert. Marilyn Bruneel (42) uit Antwerpen is een sympathieke en vrolijke flapuit, maar ook one of the guys en een haantje de voorste. Stress geeft haar een goed gevoel en ze is gelukkig wanneer de adrenaline door haar lijf giert. Marilyn Bruneel had voor het eerst in haar leven schrik toen ze na de stijging van de benzineprijzen moest gaan tanken. “Ik heb nog nooit schrik gehad.”

Ewoud Vansteenkiste

“Fuck schaamte” is het levensmotto van chille losbol Ewoud Vansteenkiste (22) uit Izegem. De student Audiovisuele Technieken heeft dan ook nog nooit een spelletje waarheid, durven of doen verloren. Ewoud Vansteenkiste is een entertainer pur sang en zorgt voor ambiance in de keet. Als adrenalinejunkie deinst hij nergens voor terug. Angst lacht hij weg. “Ik ga liever dood door te leven.” 

Femke Verheyen

Femke Verheyn (37) uit Meerhout is projectingenieur. Ze is een lachebek, die nooit kwaad wordt. Stress doet haar giechelen. Deze lachebek wordt nooit kwaad en stress doet haar giechelen. Maar als een no-nonsense Kempische neemt Femke Verheyen ook geen blad voor de mond en zegt ze altijd waar het op staat. Deze wildebras dacht dat ze minder risico’s zou nemen en meer gezond verstand zou gebruiken eens ze moeder werd, maar dat was dan verkeerd gedacht. Gaat deze mama net zo ver als de andere deelnemers aan De Grootste Lefgozer? “Ik ben nog nooit iets tegengekomen dat ik niet zou doen.” 

Mohamed Zerri

De 27-jarige Mohamed Zerri uit Vilvoorde is een stoere en zelfzekere macho, maar wel eentje met een gouden hart, tonnen positivisme én een wiskundeknobbel. Hij is werkzaam als Financial Consultant. Mohamed Zerri is berekend en rationeel, bijt zich als een zot in elke uitdaging vast en is een ‘stevig kanon’ in alles wat hij doet. Hij zoekt graag zijn grenzen op, maar heeft die tot dusver nog niet gevonden. “I guarantee you: I have got ice in my veins!”

Renée Verhulst

Renée Verhulst (24) uit Hulste is empathisch, goedlachs en een echte positivo. Maar vergis je niet in deze IT Consultant, want lieve Renée Verhulst gaat ook over lijken om te winnen en is niet vies van valsspelen en saboteren. Ze houdt ervan uitgedaagd te worden, want dat geeft een kick. Ze denkt dat ze alles durft en wil nu testen hoe ver ze écht kan gaan. “Ferm op mijn bakkes gaan… met plezier.”

Opdrachten De Grootste Lefgozer

De Grootste Lefgozer ‘smakelijk’ van start. Nadat de acht lefgozers hun nieuwe thuis ontdekken, leren ze ook elkaar beter kennen tijdens een uitgebreid diner. Dominique Persoone, gastheer des huizes, is kok van dienst. Maar zijn menu is op z’n minst bedenkelijk te noemen…

In een tweede opdracht verzamelen de kandidaten rozen voor Kelly. Daarvoor moeten ze waterkanonnen, prikkeldraad en razende honden trotseren. Lefgozer Ewoud ondervindt aan den lijve dat blaffende honden soms wél bijten. De twee kandidaten die in de proeven het minst lef vertoonden, worden getrakteerd op een bezoekje aan de sauna. Relaxen zit er dankzij een speciale opgietsessie niet in. Al snel moet een eerste lefgozer het strijdtoneel verlaten.

Tweede aflevering Grootste Lefgozer

Kelly Pfaffs favoriete attractie op de kermis? De grijpmachine. En dat zullen de kandidaten uit De Grootste Lefgozer geweten hebben. De Lefgozers worden in de tweede aflevering van het seizoen ondersteboven, als levende grijpmachine, in een levensgrote bak vol slangen gehangen. Ze moeten met de mond zoveel mogelijk prijzen grijpen. Voor welke lefgozer wordt het een echte kermis en voor wie loopt de opdracht uit op een sisser? 

De tweede opdracht is op z’n minst pittig te noemen. Kelly test welke Lefgozer het meeste peper in z’n gat, of beter gezegd in z’n mond, heeft. De kandidaten krijgen 10 extreem pikante chilipepers voorgeschoteld, de volgende nog pikanter dan de vorige. Welke spice girl of red hot chilipeper verorbert de meeste pepers?

Water en vuur in De Grootste Lefgozer aflevering 3

Een nieuwe aflevering van De Grootste Lefgozer start met vonken en vuur. De lefgozers redden zoveel mogelijk slachtoffers uit een brandend gebouw. Wie verricht de grootste heldendaad? En wie verliest z’n cool en raakt het noorden kwijt in de rook- en vlammenzee? 

Afkoelen kunnen de kandidaten in een ijzingwekkende tweede proef. Vastgegespt in een dwangbuis met riemen nemen de lefgozers vanop een springplank een duik in het water. Vanop de bodem moeten ze zichzelf bevrijden. Geraken de lefgozers op tijd met het hoofd boven water?

De Grootste Lefgozer aflevering 4

De vijf overgebleven lefgozers maken in de vierde aflevering een tocht door het pikdonker in een ondergronds tunnelcomplex. Onderweg trotseren ze hindernissen, banen ze zich een weg door smalle doorgangen en duiken ze onder water. De proef maakt duidelijk dat zelfs de grootste lefgozers nog wel eens een nachtlampje nodig hebben…  In de tweede proef krijgen de kandidaten een stevige portie billenkoek. Ze worden door een cowboy op hun achterwerk beschoten. Wie durft het dichtst bij de cowboy gaan staan? En wie moet na de proef letterlijk op de blaren zitten? 

Lefgozers in hun blootje

In de eliminatieproef worden deze keer drie lefgozers in hun blootje gezet. En neem dat maar letterlijk. Op de Grote Markt van Hasselt moeten ze voorbijgangers aanspreken en tijdens het gesprek strippen. Wie geeft zich helemaal bloot en wie loopt de meeste blauwtjes? Lefgozer Renée geeft zich in ieder geval net iets té bloot wanneer ze stript voor… de stadswacht. 

Finale De Grootste Lefgozer 2022

Wie wordt de winnaar van De Grootste Lefgozer 2022? Is dat Seda, Anthony of Mohamed. Tijdens de finale-aflevering hangt er behoorlijk wat elektriciteit in de lucht. De lefgozers moeten plaatsnemen in ‘Old Sparky’, een legendarische elektrische stoel waarin volgens de legendes meer dan 500 moordenaars de dood vonden. Zo ver komt het in ‘De Grootste Lefgozer’ natuurlijk niet, maar ‘Old Sparky’ jaagt wel flink wat stroom door het lichaam van de lefgozers. Welke lefgozer blijft het langst aan de stroom hangen?  In de tweede proef wordt het lachen geblazen. Of net niet? De drie kandidaten worden op een theaterpodium gedropt om voor een livepubliek een stand-up comedy show te geven. Wie tapt de beste moppen? Bij lefgozer Anthony loopt de plankenkoorts hoog op…

Winnaar De Grootste Lefgozer 2022

In de finaleproef worden de twee finalisten levend begraven. Alsof dat niet erg genoeg is, krijgen ze een hoop vieze dingen in hun kist gesmeten – van muizen tot stinkende rotte vis. Wie houdt vol en wordt ‘De Grootste Lefgozer’?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 mei 2022 /