Snackmasters tweede seizoen: ontdek gerechten én de chef-koks

Snackmasters is vanaf vanavond – maandag 30 augustus – om 20.35 uur terug bij VTM. Marcelo Ballardin, Pajtim Bajrami, Loïc Van Impe, Roger van Damme, Sofie Dumont, Seppe Nobels, Dominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir gaan dit seizoen dé uitdaging aan. Wie kan er het beste een replica maken van bijvoorbeeld Lotus frangipane, de chocolade zeevruchtenpralines van Guylian, van de viandel van Mora, Doritos Nacho Cheese-chips, een Bicky Burger of de borrelnootjes van Duyvis Crac-a-Nut? De presentatie is weer in handen van Ruth Beeckmans en Koen Wauters

Tweede seizoen Snackmasters

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om in drie dagen tijd een perfecte kopie te maken van een bekende snack? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt door een driekoppige jury van fabrieksmedewerkers? De acht chefs die dit seizoen de uitdaging aangaan in Snackmasters zijn Marcelo Ballardin, Pajtim Bajrami, Loïc Van Impe, Roger van Damme, Sofie Dumont, Seppe Nobels, Dominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir.

Wie wordt Snackmaster 2021?

Op maandag 11 oktober 2021 is het tijd voor de finale van Snackmasters. Wie krijgt het titel Snackmaster 2021. Wordt Marcelo Ballardin of Seppe Nobels de winnaar van het tweede seizoen Snackmasters. De heren gaan aan de slag met de Leo wafel van Milka. Hier lees je alles over de finale van Snackmasters 2021.

Tweede halve finale Snackmasters

In de tweede en laatste halve finale van Snackmasters schotelt Koen Wauters halve finalisten Dominique Persoone en Seppe Nobels een klein venijn voor: Duyvis Crac-a-Nut, pindanoten met een krokant, kruidig korstje met paprikasmaak. Dominique Persoone is één van de beste chocolatiers ter wereld en een absolute krak in zijn vakgebied. Maar Dominique volgde ook een koksopleiding en draait zijn hand niet om voor een zoute snack. Aan de andere kant van de ring: groentechef Seppe Nobels. In de kwartfinale won hij met zijn bioburger de verbeten strijd van Sofie Dumont. 

Tatoeage

Terwijl Seppe met zijn sous chef Xavier bij een Oosterse specerijenwinkel zijn ingrediënten gaat halen, kiezen Dominique en zoon Julius voor een industriële aanpak en doen zij hun inkopen bij een horeca groothandel. Na een dag hard zwoegen, besluit Dominique er even de stekker uit te trekken en bezoekt hij zijn favoriete tattooeerder. Hij vereeuwigt namelijk alle grote momenten in zijn leven met een tattoo en daar hoort Snackmasters natuurlijk ook bij. Dominique laat een afbeelding van Seppe met daaronder ‘loser’ in zijn nek tatoeëren. Zoon Julius filmt het gebeuren en stuurt het door naar Seppe die vol ongeloof reageert: “Nee! Tu te fous de ma gueulle?! Dit kan niet, dat is bullshit! Godverdomme, vuile hond! Dat is gene gewone!”

Borrelnootjes Duyvis Crac-a-Nut zelf maken

De zenuwen zijn strak gespannen tijdens de cook off in het Nederlandse Zaandam. Welke topchef maakt de beste replica van deze borrelnootjes met paprikasmaak? En wie stoot als laatste door naar de finale en staat volgende week tegenover Marcelo Ballardin voor de titel van Snackmasters 2021?

Halve finale Snackmasters seizoen 2

Kun je zelf een Lotus frangipane maken? Je ontdek het in de halve finale van het tweede seizoen Snackmasters. Met een waanzinnige plottwist versloeg underdog Loïc Van Impe in de kwartfinale niemand minder dan über patissier Roger van Damme. Zijn tegenstander in deze aflevering is Marcelo Ballardin, hij kookt al jaren de pannen van het dak bij OAK, zijn restaurant in Gent. Ondanks zijn chocoladehaat stuurde Marcelo Pajtim Bajrami wandelen met zijn kopie van de zeevruchten. De nieuwe snack valt alvast niet in de smaak bij Marcelo: “Ik wist het! Weer iets zoet! Ik ben niet zo content eigenlijk…”

Zelf Lotus frangipane maken

Van bij de start is er een verschil in aanpak bij de twee doorbijters: Marcelo en zijn rechterhand Nick bestuderen de binnenkant, Loïc en zijn vaste compaan Bjorn storten zich op de buitenkant. Ondertussen duikt Ruth Beeckmans de fabriek van Lotus in, klaar om de geheimen van de frangipane te ontrafelen.  Na anderhalve dag zwoegen, is het tijd voor de assemblage en vanaf nu telt elk detail. 

Hetzelfde

Koen Wauters gaat langs bij Marcelo en Nick en maakt een eerste vergelijking met de echte Lotus frangipane. Hij bestudeert de bovenste lijntjes en merkt op dat die van Marcelo verschillend zijn. “Weet ik veel, man! Ik vind de mijne mooier”, klinkt het wat geërgerd bij Marcelo, waarop Koen antwoordt: “Marcelo, het moet niet mooier zijn, het moet hetzelfde zijn!”

Zware eliminatie

De cook off is een thriller: nog nooit had de jury van fabrieksmedewerkers het zò moeilijk om een winnaar te bepalen: “Ze zijn echt aan elkaar gewaagd, sterk! Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze er zo dichtbij zouden zijn.” zegt één van hen. En dan is het tijd voor de beoordeling: het was een zeer zware eliminatie en de jury heeft niet unaniem kunnen beslissen maar toch is het verdict gevallen. Wie gaat door naar de finale? Loïc of Marcelo?

Bicky Burger maken

Zelf een Bicky Burger maken? In de vierde aflevering is het de beurt aan Seppe Nobels en Sofie Dumont. De eerste analyse van Seppe: “Ze hadden ons één snack beloofd, dit zijn vijf snacks tezamen!” en dat klopt ongeveer want de Bicky Burger bestaat uit maar liefst 7 onderdelen, waaronder drie verschillende sausjes. Koen polst ook alvast even bij Sofie: “Is ‘t moeilijk?”. Haar antwoord laat niets aan de verbeelding over: “Moeilijk?! Een bun, het vlees, drie fucking sauzen, DRIE! Ik had liever een pralineke gemaakt of zo!”

Bicky Burger met biologisch vlees?

Seppe wil absoluut met biologisch vlees van eigen bodem werken en het industrieel vlees helemaal weglaten. Maar lukt het hem om de structuur van het Bicky-vlees na te bootsen met bio-vlees…? En ook Sofie botst op heel wat problemen: na 8 uur werk en talloze pogingen om een perfect broodje te bakken, staat ze nog helemaal nergens wanneer Koen opnieuw langskomt. Er is dus nog serieus wat werk aan de winkel…

Beste replica

Ruth Beeckmans duikt naar goede gewoonte de fabriek in, hongerig naar kennis over hoe de Bicky Burger precies gemaakt wordt. Na een spannende cook off kiest een jury van fabrieksmedewerkers welke chef de beste replica maakte en wie als laatste door mag naar de halve finale.

Zelf Doritos Nacho Cheese chips maken

Zelf Doritos Nacho Cheese chips maken? Het is de uitdaging van Loïc Van Impe en Roger van Damme in de derde aflevering van Snackmasters (tweede seizoen). Roger slaagde er vorig seizoen niet in om de Giant van Marcelo Ballardin te overtreffen. Maar de wraak zal zoet zijn: “De trauma’s die ik in het vorig seizoen heb opgelopen, achtervolgen mij nog tot op de dag van vandaag. Maar ik heb enorm veel geleerd en dat vond ik ook zo leuk.” Ook Loïc Van Impe blikt terug op zijn vorige deelname: “Toen was ik te hard aan het stressen op details, nu ga ik eerst naar de essentie.”

Rogertje patissiertje

Hun opdracht bestaat erin om de knapperige tortilla chips op basis van pure maïs en hun bekende driehoekige vorm perfect na te bootsen. En dat met de iconische nacho cheese smaak. Roger heeft er enorm veel zin in en heeft zelfs tijd om een grapje uit te halen met Koen door hem een extra pikante versie voor te schotelen. En terwijl Koen ‘vonken en vuur’ spuwt, grapt Roger van Damme: “You’ll never forget Rogertje patissiertje!” 

Doritos fabriek Veurne

Bij Loïc Van Impe is het niet de verhoopte snelle start. Hij blijft problemen hebben met de structuur van de chips die als ballonnetjes opzwellen wanneer hij ze frituurt. Ondertussen leert Ruth Beeckmans de kneepjes van het vak in de Doritos fabriek van Veurne. 

Viandel van Mora maken

In de tweede aflevering van het tweede seizoen Snackmasters nemen Dominique Persoone en Dagný Rós Ásmundsdóttir het tegen elkaar op. Ze zijn goed bevriend met elkaar. De uitdaging: een kopie maken van de viandel, de welbekende curryworst met de krokante buitenkant. “Wat een machtige opdracht! I’m looking forward to it!” klinkt het enthousiast bij Dominique, terwijl Dagný Rós al meteen op een probleem stuit: “Ik frituur nooit, ik heb zelfs geen frituurpan in huis…!”  De strijd begint al in de groothandel waar Dominique alle viandels uit het schap haalt, zodat Dagný Rós niet meer naar de vermelde ingrediënten op de doos kan kijken.

Smaak vs look

De chefs hebben vervolgens duidelijk een andere strategie: terwijl Dagný Rós en haar sous chef Bruno eerst voor de smaak gaan, concentreren Dominique en zoon Julius zich op de look. Ze beslissen om het logo te laten maken door een bevriend logo ontwerper en vinden zelfs de tijd om er eentje extra aan te maken voor Dagný Rós: niet enkel het ‘Mmm’ logo wordt aangemaakt, er wordt eveneens een ‘Mmmilf’ logo ontworpen.

Cora van Mora 

Ondertussen ontrafelt snack detective Ruth Beeckmans bij de enige echte Cora van Mora, wereldberoemd in de lage landen omwille van de ‘mmm van Mora’- reclame, de geheimen van de viandel.  Wie benadert de originele viandel het meest, en gaat door naar de halve finale?

Chocolade zeevruchtenpralines Guylian namaken

In de eerste aflevering van maandag 30 augustus neemt gevestigde waarde Marcelo Ballardin het op tegen ambitieus keukengeweld Pajtim Bajrami (die je kunt kennen uit Ja, Chef!). Het Braziliaans-Italiaanse natuurtalent en de jonge leeuw met Kosovaarse roots gaan de uitdaging aan om in drie dagen tijd een perfecte replica te maken van de drie verschillende zeevruchten van Guylian. Dat wordt dus werken met chocolade en dat is duidelijk niet naar de zin van Marcelo: “Een zeepaardje met witte en melkchocolade en hazelnootpraliné binnenin, een schelpje en weet ik veel, een kleine hondenstront of zo? Kunnen wij van opdracht veranderen?”.

Chocolade-liefhebber

Wanneer de chefs ontdekken dat ze tegen elkaar staan, herkent Marcelo zijn tegenstander Pajtim niet: “Ik ben blij dat het iemand is die ik niet ken. Dan voel ik mij niet zo schuldig als ik je naar huis stuur.” Maar dan vertelt Pajtim hem om te plagen dat zijn sous-chef bij Callebaut én 2 jaar bij Dominique Persoone heeft gewerkt. “Dus voor ons gaat het niet zo moeilijk zijn, eerlijk gezegd, twee vingers in de neus”, klinkt het strijdvaardig bij Pajtim en  Marcelo trapt er met beide voeten in.

Guylian fabriek

Onder het toeziend oog van Koen Wauters worstelen de chefs met de vulling, de smaak en de vorm. Ondertussen trekt Ruth Beeckmans in de fabriek op onderzoek uit om te ontdekken hoe deze klassieker écht gemaakt wordt. Een jury van fabrieksmedewerkers beslist welke chef de beste replica van de Guylian zeevruchten heeft gemaakt en naar de halve finale gaat.

Snackmasters at Home

Meteen na de aflevering maakt Loïc Van Impe thuis-versies van de snacks in de VTM GO Exclusive Snackmasters at Home. Het worden leuke, korte recepten die voor iedereen haalbaar zijn. De afleveringen van Snackmasters at Home zijn meteen na elke aflevering van Snackmasters te bekijken op VTM GO. 

Chefs Snackmasters seizoen 2

Maak kennis met de chefs uit het tweede seizoen van Snackmasters. Marcelo Ballardin, Pajtim Bajrami, Loïc Van ImpeRoger van DammeSofie DumontSeppe NobelsDominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir gaan de uitdaging aan. Iedere keer stel ik de deelnemers van die week in dit bericht aan je voor. Op die manier ontstaan er een compleet overzicht. Daarnaast kun je op de namen van de chefs klikken, dan ontdek je de kookboeken die ze hebben geschreven.

Sofie Dumont

Sofie Dumont, Ladychef of the Year 2009, presenteerde bij VTM De Keuken van Sofie en Sofie in de Keuken Van. Ze heeft een neus voor dessert en patisserie, maar is chef kok van opleiding. In 2016 won zij de World Gourmand Cookbook Award voor haar kookboek ‘Op De Groei’, over gezonde voeding voor kinderen. Vandaag is vooral de digitale media haar culinaire habitat. 

Seppe Nobels

Topchef Seppe Nobels maakte jarenlang het mooie weer in het Antwerpse groenterestaurant Graanmarkt 13, in 2021 nog beloond met een Groene Michelinster. Hij verliet recentelijk het restaurant om meer individuele projecten te verwezenlijken, waaronder Instroom, een pop-up restaurant waar vluchtelingen de kans krijgen om zich te bewijzen in een topkeuken. 

Loïc Van Impe

Loïc Van Impe is foodvlogger en -blogger, presentator van verschillende culinaire tv-programma’s en auteur van verschillende kookboeken. Hij werd niet alleen opgeleid door zijn ouders en ontelbare kookboeken, hij heeft ook leren koken dankzij de miljoenen filmpjes die hij op televisie en online zag. Thuis in Tervuren kookt hij samen met zijn sous chef Björn. 

Roger van Damme

Roger van Damme evolueerde van chef-patissier naar een technisch hoogstaande en erg creatieve topchef. Met zijn lunchrestaurant Het Gebaar in Antwerpen kreeg hij in 2009 de titel van ‘Chef van het Jaar’ van Gault&Millau en een jaar later ontving hij een eerste Michelinster. De ultieme bekroning kwam er in 2017, toen hij op de Best Chefs Awards werd uitgeroepen tot ‘Best Pastry Chef of the World’. Ondertussen is hij ook het creatieve brein van Désirée, de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon Désiré de Lille. 

Dagný Rós Ásmundsdóttir

Dagný Rós Ásmundsdóttir ruilde IJsland in voor België en dat uit zich in de gezonde, pure keuken die ze graag serveert. Vandaag heeft de tv-chef zelf geen restaurant meer, maar staat ze met haar sous chef Bruno wel nog steeds met evenveel plezier in de keuken. 

Dominique Persoone

Dominique Persoone is België’s bekendste chocolatier. Hij is gespecialiseerd in chocolade, maar volgde ook een opleiding tot chef-kok. De Bruggeling heeft meerdere chocoladewinkels en maakt pralines voor verschillende toprestaurants. Hij kookt samen met zijn zoon Julian in het atelier van zijn chocoladefabriek The Chocolate Line in Brugge. Daarnaast deed hij mee aan het programma Over de Oceaan.

Marcelo Ballardin

Marcelo Ballardin is een natuurtalent met Braziliaans-Italiaanse roots. Hij ging aan de slag bij ‘Hertog Jan’ in Brugge en vervolgens bij ‘Pure C’ van Sergio Herman in Cadzand. In 2014 opende Marcelo zijn eigen restaurant ‘OAK’ in Gent. Drie jaar later kreeg hij zijn eerste Michelinster en scoorde hij 16/20 in de gids van Gault&Millau. In september 2018 opende hij een tweede restaurant ‘Door 73’ op een boogscheut van ‘Oak’. Vorig jaar was Marcelo samen met Sergio Herman jurylid in het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant. 

Pajtim Bajrami

Pajtim Bajrami is een jonge leeuw met Kosovaarse roots. Hij behaalde bij restaurant ‘De Stadt van Luijck’ in Sint-Truiden een indrukwekkende 16/20 bij Gault&Millau. Recentelijk sloeg hij zijn vleugels uit en is nu chef van het gastronomisch restaurant ‘Château de Mirwart’ in Saint-Hubert. Dat doet hij samen met zijn sous-chef Willem Sels. Vlaanderen leerde hem als temperamentvolle chef kennen in de docureeks Ja, Chef!

De afleveringen van Snackmasters seizoen 2 zijn ook terug te kijken op VTM Go.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 augustus 2021 /