Ontdek D5R cast: seizoen 11 nu op Streamz te kijken

Wist je dat D5R al toe is aan het elfde seizoen? D5R seizoen 11 is vanaf vandaag – woensdag 22 juni – op Streamz te kijken. Tijd om weer eens stil te staan bij deze populaire jongerenserie, die draait om vijf jongeren die onafscheidelijk zijn van elkaar. Met in de D5R cast onder andere Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Jamie-Lee Six, Sander Provost en Thijs Antonneau.

D5R seizoen 11

In het elfde seizoen ontmoet Kyra (Liandra Sadzo) de pleegouders van Bram en ontdekt zo een andere kant van hem. Het vertrouwen van Leyla (Angela Jakaj) wordt ​zwaar op de proef gesteld. Amber (Jamie Lee Six) staat alleen in een heftige beslissing, maar gelukkig is Wout (Sander Provost) nooit veraf. Hij steunt ook Vincent (Thijs Antonneau) die een groot verlies verwerkt. De vrienden komen dichter dan ooit bij ​elkaar.

D5R cast

De D5R cast bestaat uit Liandra Sadzo, Angela Jakaj, Jamie Lee Six, Sander Provost en Thijs Antonneau. Waar ze jaren geleden nog onbekende tieners waren, die de cast van D5R vormden, daar zijn ze nu bekend bij heel wat kijkers. De acteurs en actrices zien we dan ook steeds vaker in andere rollen en programma’s. We zetten het voor je op een rijtje.

Liandra Sadzo

Liandra Sadzo speelt in D5R de rol van Kyra Dillen. Ze behoort daarnaast tot de vaste cast van #LikeMe, waar we haar kennen als Merel Mintiens. Daarnaast behoort ze inmiddels ook tot het team van De Buurtpolitie. Zo zagen we haar recent in Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS als inspecteur Louise Mertens. Wist je dat Liandra Sadzo in 2010 debuteerde op het witte doek; toen speelde ze Brenda in Zot van A.

Angela Jakaj

Angela Jakaj zien we in D5R als personage Leyla. Daarnaast zien we haar ook in Vloglab #Stories. Daarnaast had ze in 2016 een gastrolletje in Familie. Ze is niet alleen werkzaam als presentatrice en actrice. Nee, deze ambitieuze dame, die geboren is in Albanië en opgroeide in België, studeert daarnaast ook nog eens rechten aan de KU Leuven.

Jamie-Lee Six

Jamie-Lee Six speelt in D5R de rol van Amber. Ze was in 2010 voor het eerst op tv te zien als de jonge Clio in de telenovelle Ella. Dit voorjaar zagen we haar op tv in het eerste seizoen van De Verraders in België (als een verrader!). Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg. Deze zomer zien we haar in de bioscoop in de film FOMO. Jamie-Lee Six speelt daarin de rol van Paulien.

Sander Provost

Sander Provost kruipt voor D5R in de huid van Wout. Verder is hij vooral achter de schermen actief. Hij werkt bij Fabric Magic Productions als productie-assistent. Fabric Magic is onder andere de maker van #LikeMe. En samen met Studio 100 hebben ze ook de #LikeMe achtbaan in Plopsaland De Panne vormgegeven.

Thijs Antonneau

Thuis Antonneau geeft in D5R gestalte aan het personage Vincent. Hij gaf Botswana een stem in de film Urbanus: De Vuilnisheld. Hij was verder te zien in Secrets als Cedric. Verder speelde hij mee in de mini-serie Instaverliefd. Wist je dat hij daarnaast ook nog muziek maakt als T.J? Maar deze jonge acteur heeft meer ambities! Thijs Antonneau wil namelijk piloot worden en volgt daarvoor ook een opleiding.

D5R

D5R is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. Sinds seizoen 8 worden de afleveringen integraal opgenomen in studentenstad Gent. Thema’s zoals vriendschap en relaties komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook maatschappelijke topics zoals catfishing, sexting en drugsmisbruik worden aangekaart. Dit alles maakt de D5R inmiddels tot een iconische reeks voor zijn generatie.

204 afleveringen

Alle elf de seizoenen van D5R zijn op Streamz te kijken. Daar vind je verder ook D5R: De Film. Kortom: als je nog niets van deze reeks gezien hebt, dan weet je wat je deze zomer kunt kijken. Inmiddels zijn er in totaal 204 afleveringen van D5R, die allemaal zo’n dertien tot vijftien minuten duren. Daar ben je dus wel even zoet mee.

Boeken

Wist je dat er in de eerste jaren van D5R ook verschillende boeken zijn verschenen? Tweedehands zijn ze nog steeds verkrijgbaar. Sowieso is het leuk om er even te kijken naar foto’s van toen de D5R cast nog een stukje jonger was. De D5R boeken zijn geschreven door Jan Ruysbergh; hij schreef ook de eerste #LikeMe boeken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juni 2022 /