Nieuwe reeks Dertigers (Eén) met nieuwe cast, vriendengroep én locatie

De tv-serie Dertigers van Eén was de afgelopen jaren een ongezien succes. Wat vonden veel kijkers het dan ook jammer dat we na Dertigers seizoen 4 afscheid moesten nemen van de vriendengroep. Zo werd er geopperd dat de tv-makers dan maar een serie over Veertigers moest maken. Maar bij Eén hebben ze een andere keuze gemaakt. Medio mei beginnen de opnames van een nieuwe reeks Dertigers mét een nieuwe cast, vriendengroep én op een heel andere locatie. Ontdek in dit artikel alles over de nieuwe Dertigers cast mét bekende namen!

Dit kun je – in deze volgorde – verwachten in dit artikel:

  • Nieuwe cast van Dertigers mét bekende namen
  • Hier ken je de acteurs en actrices van
  • Verhaal nieuwe reeks Dertigers
  • Herkenbaarheid én locatie

Nieuwe cast Dertigers

Laten we meteen de nieuwe cast van Dertigers introduceren, want op de foto zijn je misschien wel al een paar bekende gezichten opgevallen. Waar de eerste Dertigers veelal onbekend waren bij de kijker, is dit in het nieuwe Dertigers seizoen wel anders. De hoofdrollen worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad. Daar zitten een aantal acteurs en actrices bij, die je mogelijk al kent. We zette ze even voor je op een rijtje. Welk personage ze precies spelen in de nieuwe Dertigers reeks is nog niet bekendgemaakt.

Acteurs en actrices nieuwe Dertigers

Hier ken je de nieuwe Dertigers cast van. Maak via dit overzicht uitgebreid kennis met Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad. Die laatste was ook in Dertigers seizoen 4 te zien.

Idalie Samad

We zagen Idalie Samad als Kimberly Mertens in het vierde seizoen. Ze speelde de moeder van Renée, de pleegdochter van Alex en Elias. En nu zien we haar dus ook in de nieuwe reeks Dertigers. Nu vraag je misschien af of ze dan weer in de huid van Kimberly kruipt? Nou, als we de foto van de nieuwe Dertigers cast zo bekijken, dan zal dat niet het geval zijn. Als Kimberly zagen we haar met geblondeerde krullende lokken en een neusring; op de nieuwe foto zie je haar met stijl, donker haar. Waar je Idalie Samad verder van kent? Bijvoorbeeld uit Familie en De Buurtpolitie. Maar je zag haar ook in Campus 12. Naast actrice is ze tevens zangeres.

Malik Mohammed

Malik Mohammed won in 2015 de finale van So You Think You Can Dance en mocht zich dus de favoriete danser van de Lage Landen noemen. Zijn debuut als acteur maakte hij in de Nederlandse film Onze jongens. In de tweede film (Onze jongens in Miami) behoorde hij zelfs tot de hoofdrolspelers. Hij was verder te zien in het eerste seizoen van Spitsbroers. Daarna behoorde hij tot de hoofdrolspelers in Vlaamse De Luizenmoeder, waarin hij Kenneth speelde. Verder zag je hem recent kort voorbij komen in Déjà Vu (als Amir) en De Shaq (als koerier). Daarnaast kun je op zijn Instagram nog steeds genieten van fantastische dansfilmpjes; naast acteur is Malik Mohammed namelijk nog steeds werkzaam als danser en choreograaf.

Issam Dakka

Issam Dakka zag je recent in de Vlaamse editie van De Verraders. Maar je zag hem dit jaar ook al in tv-series als Lost Luggages (op Eén), Hidden Assets, Couples Therapy (beiden Streamz) en niet te vergeten als Mikhel in telenovelle Lisa (VTM). Je kunt hem ook kennen als Amir uit De Luizemoeder Dit jaar gaan we hem verder zien als Khadir in Everybody Loves Diamonds.

Sofie Joan Wouters

Sofie Joan Wouters was voor het eerst op tv te zien in 2014 in de tv-serie Vermist. Daarna speelde ze in twee tv-series, die wat mij betreft nog steeds de moeite zijn om terug te kijken, namelijk In Vlaamse Velden en Vriendinnen. Daarnaast zag je haar in de film Cruise control en als vroedvrouw spotte je haar in Billie vs Benjamin. Daarnaast is ze veel actief in het theater.

Emma Moortgat

Emma Moortgat kun je herkennen als het gezicht uit de campagne over de dagcrème tegen veroudering van Sisley Paris. Ze was daarnaast te zien in de tweede De Familie Claus film op Netflix (als Caro) en werkt momenteel ook aan The Last Front, aldus IMDB.

Gilles Van Hecke

Gilles Van Hecke is nog een relatief nieuwe naam; hij was te zien in twee kortfilms: De Naam van de Vader (2012) en Violence (2021). Daarnaast zal hij vanaf 29 juni ook in de bioscoop te zien als Xander in de Vlaamse horrorfilm FOMO. De nieuwe Dertigers lijkt zijn tv-debuut dus.

Roman Van Houtven

Roman Van Houtven is een danser, acteur, choreograaf, theatermaker en dansdocent. Hij studeerde van 2010 tot 2014 in P.A.R.T.S., de dansschool voor hedendaagse dans onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel. Podium ervaring heeft hij dus; via IMDB kan ik nog geen series of films vinden waarin Roman Van Houtven eerder heeft gespeeld. Dus de nieuwe Dertigers lijkt zijn tv-debuut.

Terug naar het nieuwe seizoen van Dertigers:

Nieuw seizoen Dertigers

Lotte Vermeir, netmanager Eén, vertelt: “Dertigers was een ongezien succes. Er was massaal vraag naar een nieuwe reeks en we hebben de kijkers goed gehoord. We maken hierin kennis met een volledig nieuwe vriendengroep, maar de verhalen blijven even herkenbaar. Ik ben benieuwd om te zien hoe onze nieuwe dertigers omarmd zullen worden door Vlaanderen.”

Veertigers

“Toen we eraan begonnen, vier seizoenen geleden, hadden we nooit durven dromen dat we pas afscheid zouden nemen van onze Dertigers wanneer ze veertigers werden”, aldus Tom De Baerdemaeker, Managing Director Warner Bros ITVP België. Hij gaat verder. “We staan nu opnieuw aan de start van een compleet nieuw verhaal met een nieuwe, heel andere, vriendengroep. Ze zijn tien jaar jonger en wonen, werken, leven, vallen en staan weer op in een prachtige nieuwe groene omgeving. Alles wordt anders en blijft tegelijk heel vertrouwd. Herkenbaarheid zal ook nu ons mantra blijven.”

Nieuwe vriendengroep in Dertigers

Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Al die zondagnamiddagen, kampen, nachtspelen, droppings en mosselfeesten creëerden een bijzonder sterke band. Ze hebben samen gelachen, geweend, gevochten, geplaagd, getroost en soms zelfs gekust. Ze kennen elkaar door en door. De Chiro was een familie en dat zijn de vrienden nog steeds.

Chiro én wielrennen

Naast hun Chiro-verleden delen de mannen van de groep nog een passie: fietsen. Elke zondag – kater of geen kater – verzamelen ze. Iedereen met een andere motivatie: de vriendschap, de fysieke uitdaging of de frisse pint achteraf op een terrasje. De hechte vrienden wonen allemaal in Vlaams-Brabant. De nieuwe reeks speelt zich af in de Groene Gordel rond Brussel, waar de groep vaak al fietsend – of nadien met een aperiteif op een terras – te vinden is.

Herkenbaarheid

De vrienden worstelen elk met de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij de leeftijd horen. Ze voelen de druk van hun omgeving en de maatschappij steeds meer en meer. Dertig worden is een mijlpaal in ieders leven. Het punt waarop je verondersteld wordt om écht volwassen te worden: je te settelen, aan kinderen te beginnen, je carrière volop uit te bouwen, een eigen huis te kopen … Die druk kan motiverend werken, of net verstikkend. De vrienden gaan er elk op hun eigen manier mee om. Met goede intenties maar soms met verkeerde keuzes of foute ideeën.

Dertigers in Groene Gordel – Vlaams Brabant

Gunther Coppens, gedeputeerde van Toerisme Vlaams-Brabant, is verheugd dat het nieuwe seizoen van Dertigers zich afspeelt in Vlaams Brabant. “De provincie Vlaams-Brabant is de sportieve fietsprovincie bij uitstek en een bijzonder mooie plek om te wonen. (…) Als gedeputeerde van Toerisme ben ik uitermate opgetogen dat we aan heel Vlaanderen mogen en kunnen tonen hoe goed en aantrekkelijk de bourgondische levensstijl wel is. Dertigers biedt een wondermooie inkijk in deze levenswijze.”

Foto: VRT

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 mei 2022 /