Documentaire Ann Wauters (Belgian Cats) | weg naar Olympische Spelen

Je kunt vanavond (woensdag 21 juli) op Eén kijken naar een documentaire over Ann Wauters. We kruipen in haar hoofd en volgen de weg, die ze samen met de Belgian Cats (basketbal) aflegt richting kwalificatie voor de Olympische spelen. De documentaire Ann Wauters – Final stop Tokyo is te kijken om 21.25 uur op Eén.

Ann Wauters

Ann Wauters is het icoon van het Belgische basketbal. Ze won alles wat er te winnen viel op een basketbalveld: nationale titels in verschillende landen, meervoudige Europese titels en zelfs een Amerikaans kampioenschap. Een unieke prestatie. Maar Ann Wauters wou nog één ding: schitteren op de Olympische Spelen met de Belgian Cats, onze nationale ploeg.

Niet jouw ding? Ontdek dan tal van streamtips dankzij Guidinc.

Belgian Cats op Olympische Spelen

Dankzij een unieke generatie en het leiderschap van Wauters staan we nu op de vooravond van dit unicum. In deze documentaire krijg je een uniek inzicht in het leven van Ann Wauters als leider, moeder en vooral, gepassioneerd basketbalster. Haar weg – maar zeker ook die van de Belgian Cats – op weg naar de Olympische Spelen.

Final Stop Tokyo

Wanneer is het ideale moment om een sportcarrière af te sluiten? Het is de vraag waar de Belgische basketbalspeelster mee worstelt. Is het alle opofferingen – en dat zijn er legio – waard om nog één keer te kunnen schitteren op het allerhoogste niveau? Welke blijvende schade brengt ze – door te blijven basketballen – toe aan haar lichaam? Je ziet het in de documentaire Ann Wauters – Final Stop Tokyo.

Documentaires over sporters

Nu de Olympische Spelen bijna beginnen, kunnen we van verschillende documentaires en programma’s kijken over sporters die naar de Olympische Spelen gaan (of daar eerder successen behaalden). Zo kunnen Nederlandse kijkers vanaf vrijdag genieten van een documentaire over Churandy Martina. Wilfried de Jong zien we met veel sporters uit Team NL in Olympische Dromen. Worden jonge talenten gevolgd in De Beloften. En zondag start de documentaire reeks over de 16-jarige Skate Keet die gaat skateboarden in Tokyo. En ook de Vlaamse sporters komen in beeld, zoals morgen in de documentaire over Nina Derwael en team Belgym. Maar ook in Competitiebeesten.

Foto: Eén.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 juli 2021 /