Tv-serie van Yentl en de Boer – ontdek alles over serie en cast

Wist je dat het cabaretduo Yentl en de Boer nu ook hun eigen tv-serie heeft? Yentl en de Boer de Serie is vanaf vanavond – 5 september – op tv te zien bij BNNVARA op NPO3. De eerste aflevering start om 22.20 uur. Ontdek hier meer over de reeks en de cast. Naast Yentl Schieman en Christine de Boer komen er nog heel wat bekende gezichten voorbij. In totaal zijn er vier afleveringen.

Yentl en de Boer de serie

Yentl en de boer de serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisieprogramma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes. De reeks is geregisseerd door Nina Spijkers. Yentl Schieman en Christine de Boer hadden al langer het idee om hun beste materiaal om te schrijven voor televisie.

Cast Yentl en de Boer de serie

De hoofdrollen worden natuurlijk gespeeld door Yentl Schieman en Christine de Boer, maar daarnaast zijn er nog heel wat bekende acteurs en actrices die we ontdekken in de cast van Yentl en de Boer de serie. Zo zien we in de eerste aflevering Maarten Ebbers, Freek Bartels, Susan Visser, Mark van Eeuwen (die nu in het nieuwe seizoen van Flikken Rotterdam te zien is), Theo Maassen, Lola Lieve Amersfoort, Tom van Kalmthout, Melissa Drost, Jelle Amersfoort en Julia van Berkel. In de tweede aflevering is het de beurt aan  Maarten Ebbers, Yannick van de Velde en Jurjen van Loon. En in de derde aflevering zien we Kevin Hassing, Corien van den Wall Bake, Linde van den Heuvel, Jaap Spijkers, Hein van der Heijden, Stephanie Louwrier, Anne Lamsvelt, Melissa Drost.

Gastrollen

Vooral in de vierde aflevering van Yentl en de Boer de serie zien we ontzettend veel acteurs en actrices. Denk aan: Freek Bartels, Maarten Ebbers, Yela de Koning, Marisa van Eyle, Anne Lamsvelt Joany Schieman, Lakshmi Swami Persaud, Miriam Venema, Keshia Kluijhout, Yvonne van den Eerenbeemt, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder, Jac van Leeuwen, Wart Kamps, Marcel Harteveld, Nico de Vries, Myranda Jongeling, Valerie Pos, Simon Grijzenhout Mees Blijleven, Susan Visser, Theo Maassen, Mark van Eeuwen, Yannick van der Velde, Stephanie Louwrier en Kevin Hassing.

Christine de Boer

Christine de Boer: “Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies. Biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging.”

Yentl Schieman

Yentl Schieman: “De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven.”

Yentl en de Boer

Yentl en de Boer won het afgelopen jaar hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied met hun ‘antwoord’ op de kleinkunst-klassieker Het is over van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. In Het is begonnen zingt het duo vanuit de beleving van de minnares uit het oorspronkelijke nummer.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2021 /