Tv-serie van Yentl en de Boer – ontdek alles over serie en cast

Wist je dat het cabaretduo Yentl en de Boer nu ook hun eigen tv-serie heeft? Yentl en de Boer de Serie is vanaf vanavond – 5 september – op tv te zien bij BNNVARA op NPO3. De eerste aflevering start om 22.20 uur. Ontdek hier meer over de reeks en de cast. Naast Yentl Schieman en Christine de Boer komen er nog heel wat bekende gezichten voorbij. In totaal zijn er vier afleveringen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Yentl en de Boer de serie

Yentl en de boer de serie bestaat uit een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en speciaal voor het televisieprogramma geschreven gloednieuwe sketches en liedjes. De reeks is geregisseerd door Nina Spijkers. Yentl Schieman en Christine de Boer hadden al langer het idee om hun beste materiaal om te schrijven voor televisie.

Cast Yentl en de Boer de serie

De hoofdrollen worden natuurlijk gespeeld door Yentl Schieman en Christine de Boer, maar daarnaast zijn er nog heel wat bekende acteurs en actrices die we ontdekken in de cast van Yentl en de Boer de serie. Zo zien we in de eerste aflevering Maarten Ebbers, Freek Bartels, Susan Visser, Mark van Eeuwen (die nu in het nieuwe seizoen van Flikken Rotterdam te zien is), Theo Maassen, Lola Lieve Amersfoort, Tom van Kalmthout, Melissa Drost, Jelle Amersfoort en Julia van Berkel. In de tweede aflevering is het de beurt aan  Maarten Ebbers, Yannick van de Velde en Jurjen van Loon. En in de derde aflevering zien we Kevin Hassing, Corien van den Wall Bake, Linde van den Heuvel, Jaap Spijkers, Hein van der Heijden, Stephanie Louwrier, Anne Lamsvelt, Melissa Drost.

Gastrollen

Vooral in de vierde aflevering van Yentl en de Boer de serie zien we ontzettend veel acteurs en actrices. Denk aan: Freek Bartels, Maarten Ebbers, Yela de Koning, Marisa van Eyle, Anne Lamsvelt Joany Schieman, Lakshmi Swami Persaud, Miriam Venema, Keshia Kluijhout, Yvonne van den Eerenbeemt, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder, Jac van Leeuwen, Wart Kamps, Marcel Harteveld, Nico de Vries, Myranda Jongeling, Valerie Pos, Simon Grijzenhout Mees Blijleven, Susan Visser, Theo Maassen, Mark van Eeuwen, Yannick van der Velde, Stephanie Louwrier en Kevin Hassing.

Christine de Boer

Christine de Boer: “Theater heeft natuurlijk hele eigen wetten om een verhaal te vertellen. Waar het op het podium draait om het creëren van illusies. Biedt televisie de mogelijkheid onze fantasieën realistisch tot leven te wekken. Dat leek ons een spannende uitdaging.”

Yentl Schieman

Yentl Schieman: “De eerste lockdown, waarbij de theaters op slot gingen, gaf ons de mogelijkheid aan ideeën te werken waar we normaal gesproken helemaal geen tijd voor hebben. Met een lege agenda en een inmiddels rijk archief aan materiaal zijn we vol enthousiasme gaan schrijven.”

Yentl en de Boer

Yentl en de Boer won het afgelopen jaar hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied met hun ‘antwoord’ op de kleinkunst-klassieker Het is over van Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink. In Het is begonnen zingt het duo vanuit de beleving van de minnares uit het oorspronkelijke nummer.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 september 2021 /