Coppers-boeken worden tv-serie

Kennen jullie de boeken van Toni Coppers over politiecommissaris Liese Meerhout al? VTM werkt op dit moment aan een tv-reeks op basis van dit werk. Hilde De Baerdemaeker speelt de hoofdrol.

De televisiereeks naar de boeken van Toni Coppers zal uit 13 op zichzelf staande afleveringen bestaan, een combinatie van vrije verfilmingen van de misdaadromans en van nieuwe verhalen in de lijn van het werk van de auteur. De schrijver reageerde in een eerder persbericht van VTM opgetogen: “Je eigen boeken die verfilmd worden, daar droom je als schrijver toch van? Ik ben erg benieuwd hoe die avonturen van Liese Meerhout tot leven gaan komen.”

Coppers moet de opvolger worden van Aspe. Ik ben zelf erg nieuwsgierig, want ik heb werkelijk iedere aflevering van de tien seizoenen van Aspe (meerdere keren) gezien. Kun je deze twee eigenlijk wel vergelijken? Laten we nog even afwachten, want voor alsnog is het nog niet bekend wanneer Coppers op tv zal verschijnen.

Toch verwacht ik er veel van. De serie wordt namelijk geproduceerd door Menuet. Die kun je kennen van Vriendinnen, Zuidflank, In Vlaamse Velden, Code 37, maar ook van de succesvolle film The Broken Circle Breakdown.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 november 2015 /