Gene Bervoets in film Oude Liefde; cast met bekende namen

Gene Bervoets speelt hoofdrol in de Nederlandse film Oude Liefde. Je kunt Oude Liefde in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari 2023 kijken om 00.15 uur kijken op NPO2. De cast bevat niet de minste namen, wat denk je van Beppie Melissen, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva van der Gucht, Carly Wijs, Ali Ben Horsting en Aus Greidanus sr. Ontdek hier alles over de film en de Oude Liefde cast (en wat ze doen anno 2023).

Dit bericht verscheen in 2018 op VlaamsKijken, maar heeft een uitgebreide update gekregen. in 2023.

Oude liefde

Twee gescheiden zestigers (Beppie Melissen en Gene Bervoets) zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij net als hun families verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

Oude liefde cast

De Vlaamse acteur Gene Bervoets speelt de hoofdrol in deze Nederlandse film. Verder zien we in de Oude liefde cast Beppie Melissen, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva van der Gucht, Carly Wijs, Ali Ben Horsting en Aus Greidanus sr. Stuk voor stuk acteurs en actrices waar we de afgelopen jaren op VlaamsKijken over hebben geschreven. We zetten kort op een rijtje waar je ze van kent en wat ze anno 2023 doen. Oude liefde is tenslotte een film uit 2017.

Gene Bervoets en meer…

  • Gène Bervoets zag je bijvoorbeeld in H4Z4RD en hij speelde de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour, maar je zag hem ook in de Lockdown-film Transfer van Jonas Govaerts. Natuurlijk zag je Gene Bervoets in nog veel meer Vlaamse en Nederlandse films en series, zoals recent in De Kraak. Daarnaast komen er weer de nodige gave producties aan van deze acteur, zoals Inside, Arcadia en Knokke Off.
  • Beppie Melissen ken je bijvoorbeeld van Kapsalon Romy, OogappelsRon & Riet vertrekken niet en niet te vergeten De Family Kruys en Gooische Vrouwen. Recent zag je haar op Videoland in Vaders & Zonen, Moedermaffia en niet te vergeten in Kerstappels. Beppie Melissen zal te zien zijn in de kortfilm Gleuf en in Rocco & Sjuul
  • Halina Reijn: speelt één van de drie hoofdrollen in de Vlaams Nederlandse serie Red Light, die ze met Carice van Houten bedacht. Ze heeft ontzettend veel rollen op haar naam staan, maar tegenwoordig zien we haar meer achter de schermen in de rol van van regisseur en scenarioschrijfster, bijvoorbeeld bij Instinct.
  • Hadewych Minis zag je afgelopen jaar bijvoorbeeld in Met mes en Ander Valk. Eerder speelde ze hoofdrollen in Forever Rich, The Spectacular en bijvoorbeeld Hollands hoop.
  • Eva Van der Gucht is zowel in Vlaanderen als Nederland ontzettend bekend. De jonge Vlaamse kijker kent haar als Dokter Bea, maar mijn favoriet met deze actrice blijft Connie & Clyde. Al is ze als Sally in Mijn Slechtste Beste Vriendin ook meesterlijk. Recent zag je haar bijvoorbeeld ook in Oogappels, Kerstappels en De Familie Claus 3
  • Carly Wijs zag je net als Eva van der Gucht in de eerste Familie Claus film. Maar bij het grote publiek is deze actrice natuurlijk bekend als Tamar uit Divorce. Je zag haar verder onder andere in deze series en films. Wist je trouwens dat ze ook schrijfster is? Ze heeft het boek Het twijfelexperiment geschreven. Afgelopen jaar zag je haar als Gerdi Verbeet in de serie Het jaar van Fortuyn.
  • Ali Ben Horsting ken je bijvoorbeeld van De K van Karlijn, maar je zag hem naast Hilde De Baerdemaeker in Vechtmeisje. Verder speelde hij onder andere in Moordvrouw, Ik Weet Wie Je Bent, Hoogvliegers en Engel.
  • Aus Greidanus Sr. heeft een indrukwekkend cv. Kijk bijvoorbeeld eens naar series met hem als De 12 van Oldenheim, Brussel en De Zaak Menten (aanrader!). Recent zag je hem op tv als Jack Praal in Swanenburg. In Vliegende Hollanders speelde hij de oude Fokker. En wat dacht je van de telefilm Herman vermoordt mensen. Recent zag je hem in Judas, de film Fijn weekend en er komen ook nog de nodige producties met hem aan, zoals The Man from Rome, Arcadia, Anoniem en de nieuwe Netflix-film van Shady El Hamus.

Nicole van Kilsdonk

Oude liefde is de nieuwste film van regisseur Nicole van Kilsdonk, die recent ook Okedoeibedankt regisseerde. Verder was Nicole van Kilsdonk betrokken bij de regie van Het verhaal van Nederland en Rudy’s Grote Kerstshow.

Peer Wittenbols

Het scenario is geschreven door Peer Wittenbols. Na hun eerdere samenwerking voor Onder het hart (met de Vlaamse acteur Koen De Graeve) heeft Peer Wittenbols een romantisch drama geschreven met scherpe en grappige dialogen en licht van toon.

Makers

De film wordt geproduceerd door Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen in Amsterdam. Van The Film Kitchen kon je deze week nog kijken naar de documentaire Blijven gaan. Oude liefde is een coproductie met productiehuis A Private View en Omroep MAX. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, Nederlands Film Production Incentive, CoBO, Eurimages, Abraham Tuschinksi Fonds en de Belgische Tax Shelter.

Oude Liefde kijken

Wil je de film Oude Liefde kijken, dan kan dit via NPO Start en Videoland. Hij is daarnaast ook op dvd verkrijgbaar. Wil je NPO Start vanuit het buitenland kijken, dan kan dit als je een VPN Verbinding hebt die je op Nederland kunt zetten. Ik gebruik zelf die van VPN Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 januari 2023 /