Wie zoekt die wint met Jens Dendoncker en verstopteam

Kennen jullie Wie zoekt die wint van Jens Dendoncker op VTM (GO) al? Sinds 1 april gaan gezinnen in hun eigen huis op de grootste schattenjacht ooit. Wie durft z’n huis op stelten te zetten voor 100.000 euro cash? Je ziet dit programma van Jens Dendoncker en zijn professioneel verstopteam iedere zaterdag om 20.25 uur bij VTM en op VTM Go. Lees hier meer over Wie zoekt die wint, deelnemers, verstopteam en presentator Jens Dendoncker.

Wie zoekt die wint (2023)

100.000 euro cash. Dat is wat te winnen valt in Wie Zoekt Die Wint, het spelprogramma met de grootste prijzenpot per aflevering ooit. En dat is alvast géén grap. Na het succes van de oproepaflevering vorig najaar is het nu tijd voor the real deal. In Wie Zoekt Die Wint barst elke week een echte schattenjacht los waarin gezinnen hun huis op stelten moeten zetten om 100.000 euro te vinden. Jens Dendoncker en zijn professioneel verstopteam moffelen het geld weg in het huis van de bewoners en dat op de meest waanzinnige plekken. Onderaan in een zak bloem, binnenin een laptop, achter plinten, in een stuk fruit of zelfs achter een muur of deurlijst… Geen plek is te gek. Zijn de gezinnen bereid om een ravage aan te richten in hun eigen interieur voor 100.000 euro cash?

Wie zoekt die wint kijken

Wil je Wie zoekt die wint kijken, dan kan dit iedere zaterdagavond om 20.25 uur bij VTM. De aflevering is ook op VTM Go te kijken. Wil je vanuit Nederland VTM GO kijken, klik dan even op de link voor de uitgebreide uitleg over Vlaamse tv in Nederland kijken.

Wie zoekt die wint op tv

Wie zoekt die wint, is nu dus op tv te kijken. Hoe het spelprogramma werkt? Van zodra alle geldbriefjes zijn verstopt, krijgt het gezin 30 minuten de tijd om hun huis volledig op z’n kop te zetten. Daarbij kunnen ze ook een hulplijn scoren, zoals een bieptoon die afgaat op een cruciale plek, de helpende handen van bekende Vlamingen zoals Karen Damen, Laura Tesoro of Natalia, of de Bulgaarse buurman van Jens die haarfijn komt uitleggen waar er veel geld te rapen ligt. In het Bulgaars weliswaar. De families komen ook voor verscheurende dilemma’s te staan. Ontsteken ze de verfbom in de slaapkamer als er ook 5.000 euro uit ploft? En drukken ze op de knop die naast een paar geldbriefjes ook een ton zand in hun woonkamer stort? Het geld dat ze binnen het half uur vinden, mogen ze houden. Áls alle gezinsleden na het alarmsignaal ook binnen de 10 seconden uit hun huis geraken tenminste. Anders wordt het bedrag gehalveerd. 

Jens Dendoncker

“Het programma draait volledig rond zoeken, zoeken en nog eens zoeken”, aldus Jens Dendoncker, die we op dit moment ook wekelijks zien als de nieuwe presentator van The Masked Singer seizoen 3. “We dagen één gezin uit om in een half uur 100.000 euro cash te verdienen. Mijn rol? De stoorzender spelen. Wat afleidingsmanoeuvres maken en onnozel doen om de gezinnen uit hun lood te slaan. Want als ze te veel geld vinden, dan moet ik het gaan uitleggen aan VTM. Mocht ik het zijn, ik zou als een halve zot mijn kot uitbreken, met alle ravage vandien. Interieurs vernielen, dat gaan we in Wie Zoekt Die Wint niet doen. Maar ze ordelijk achterlaten… dat ook niet.”

Verstopteam

Comedian Henk Rijckaert, werfleider Johny Kaczmarowski en rechercheur Anke Van Os gaan ver – héél ver – om de 100.000 euro te verstoppen. Zijn zijn het verstopteam waar Jens Dendoncker op kan rekenen. We stellen ze hieronder aan je voor.

  • Johny Kaczmarowski is geboren met een baksteen in de maag en gyproc in de nieren. Hij staat al 35 jaar in de bouw, maar het grote publiek kent hem als de werfleider uit Huis Gemaakt en Vakantiehuis For Life seizoen 2.
  • Inspecteur Anke Van Os (bekend van De Mol) keerde al honderden huizen binnenstebuiten voor haar job bij de recherche. Dankzij die jarenlange ervaring met huiszoekingen weet ze alle verborgen plekjes in een woning te vinden.
  • Henk Rijckaert klust naast zijn carrière als comedian graag bij in zijn eigen atelier. Daar knutselt hij de meest waanzinnige bouwsels in elkaar onder het motto ‘hoe gekkiger, hoe prettiger’. De verstoppers speuren elk hoekje in huis af om het geld op de meest verrassende plaatsen te verbergen. Zijn nieuwste show Influencer is nu op Streamz te kijken.

Deelnemers Wie zoekt die wint

Jens en co sturen gezinnen elke week op de grootste schattenjacht ooit in hun eigen huis. Wie slaagt erin om op één dag tijd 100.000 euro rijker te worden? En vooral: hoe ver zijn ze bereid om te gaan? Hieronder stellen we de Wie zoekt die wint deelnemers en de inhoud van de afleveringen uitgebreid aan je voor.

Wie zoekt die wint afleveringen

Familie De Bel uit Dworp

In de laatste aflevering van Wie zoekt Die Wint de familie De Bel uit Dworp. Mama Valerie woont er samen met haar vier zonen Oskar, Mories en de tweeling Cezaar en Jeroom. Voor het laatste verstopfestijn laten verstoppers Henk, Anke en Johny kilo’s M&M’s aanrukken om zo de grote droom van mama Valerie waar te maken. “Heerlijk! Een bad vol M&M’s… dat is mijn droom! Ik heb een momentje gedacht: ik blijf hier gewoon zitten”, lacht ze.

Sieg De Doncker

En ook voor de jongens hebben Jens en co een grote verrassing. Niet alleen kunnen ze rekenen op de helpende handen van hun Helden-idool Sieg De Doncker, ze duiken ook samen in een zwembad dat in de keuken werd neergepoot. Een slijmbad welteverstaan. Daarin verstopte Henk maar liefst 2.500 euro. Sieg twijfelt geen seconde en duikt als een gek het slijm in. “En dan kan je niks meer doen… je voeten gaan van links naar rechts. Ik ben dus op mijn knieën beginnen kruipen om verder te zoeken. Ik heb slijm zitten waar slijm niet hoeft te zitten”, lacht Sieg.

Op tijd buiten?

Met het geld dat ze winnen heeft de familie De Bel één doel voor ogen: een nieuwe zetel kopen om samen naar tv te kijken. “Want nu zit mama meestal op de grond”, klinkt het. Nadat ze samen een flinke duit bij elkaar hebben verzameld, breekt een spannend moment aan. Want net wanneer Jens het alarm luidt en het gezin in 10 seconden het huis moet verlaten, heeft Oskar zijn zoektocht op de bovenste verdieping hervat. Geraakt hij op tijd buiten of wordt het ingezamelde bedrag genadeloos gehalveerd?

Familie Verbergt uit Torhout

Wat krijg je als je 100.000 euro verbergt… in het huis van de familie Verbergt? Totale chaos, zo blijkt. Mama Nancy haalt samen met haar kinderen en grootouders Remi en Aline haar hele inboedel ondersteboven.

Verfbom in slaapkamer

Verstopper Henk Rijckaert merkt meteen op dat de slaapkamer van oma en opa nog wat afwerking kan gebruiken. “Dat kan ik oplossen”, klinkt het. “Ik zal er wel voor zorgen dat het hier geverfd wordt.” Henk laat een gigantische verfbom aanrukken, goed voor massa’s geld én een fris blauw kleurtje. Hoe langer het gezin op de knop drukt, hoe meer geld… en hoe meer verf. Wanneer de bom geactiveerd wordt, ziet de familie echter één ding over het hoofd: “Je hebt de kleerkast van opa laten openstaan!”

Geld cadeau ideeën

De woning van het gezin inspireert de verstoppers alleszins voor het uitkiezen van hun verstopplaatsen. Anke merkt in de berging augurken op van wel 11,5 cm groot: “Daar kan je wel al wat geld in kwijt”, klinkt het. Ze verstopt er ook nog wat ‘verse poen in blik’ en stopt wat geld in een versgebakken cake en een uitgehold stuk zeep. Henk voorziet de kachel van een extra houtblokje vol cash, stopt een heerlijke pizza ‘Kassa Di Mama met Moneyzarella’ in de diepvries en plaatst nog een groot cadeau strategisch in huis. Op de bovenste verdieping van het huis wacht de kinderen nog een gigantische verrassing: een reuzengroot ballenbad gevuld met honderden ballen en maar enkele met geld erin. Zo heb je meteen weer een aantal geld cadeau ideeën.

Emilie Vansteenkiste

Om hun kansen te vergroten kan de familie Verbergt enkele hulplijnen inschakelen. Zo gaat Miss België Emilie Vansteenkiste mee op schattenjacht. “Ik vind het leuk om rommel te maken, maar zou wel aan iemand anders vragen om het op te ruimen”, lacht de kersverse Miss. En ook dochter Justine mag het huis mee overhoop komen halen, maar dan wel met een bijzondere bril waarmee ze alles ondersteboven ziet. Wiens hulp schakelt de familie als eerste in, die van Miss België of die van hun eigen dochter

Familie Samyn uit Bissegem (aflevering 4)

We maken in aflevering 4 kennis met de familie Samyn uit Bissegem. Wat ze met 100.000 euro zouden doen? “Belastingen betalen”, aldus mama Eveline. “Naar frituur Davy gaan, hier om de hoek, en heel veel frietjes bestellen om het te vieren”, vult dochter Femke aan.

Confetti en jeukpoeder

Verstoppers Henk, Anke en Johny hebben opnieuw geen genade voor de familie. Ze verstoppen onder andere 4.000 euro in een nagemaakte tochthond, 4.000 euro in een kluis, 2.000 in een schuursponsje, 3.000 in een chipskoker en 3.500 euro in een lawine van blikjes in de slaapkamerkast. En Henk zou Henk niet zijn mocht hij niet nog enkele ‘speciallekes’ in petto hebben. Hij experimenteert met een ballon gevuld met geld (en jeukpoeder!) boven het bed en installeert ook een heuse confettibom. “Overal in huis staan rode knoppen. Die moeten ze allemaal samen indrukken om het geld te krijgen… en confetti natuurlijk.”

Laura Tesoro

Gelukkig is er hulp onderweg. Jens heeft namelijk Laura Tesoro opgetrommeld om een handje te helpen. Een gigantische verrassing voor de familie zelf. “Of ik een goede zoeker ben? Als mijn lief zijn sleutels of portefeuille kwijt is, dan vind ik die altijd terug. Dat is toch al goed nieuws, toch?”, klinkt het bij Laura Tesoro. En Jens merkt nog een troef op: “Jouw familienaam Tesoro, dat betekent zoveel als schat. De uitgelezen persoon dus om de schatkist van de familie Samyn te spijzen”.  Slaagt Laura in dat opzet? En hoeveel euro’s kan het gezin bij elkaar rapen?

Familie Degeest uit Schelle (aflevering 3)

We maken in aflevering 3 kennis met de familie Degeest uit Schelle. Verstopper Henk Rijckaert is opnieuw zijn creatieve zelve en heeft een vernuftige machine bedacht die hij centraal in de woonkamer plaatst. “Als de familie ervoor kiest om op deze knop te duwen, dan rolt er 1 ton zand midden in hun living. 1.000 kilogram zand, met 5.000 euro ertussen”, klinkt het met een licht leedvermaak. Wanneer dochter Lore de drukknop ontdekt, twijfelt ze geen seconde…

Karen Damen

De familie Degeest krijgt van Jens drie hulplijnen aangereikt om hun zoektocht een tikkeltje makkelijker te maken. Ze schakelen het extra paar ogen en handen in van Karen Damen en staan vervolgens voor een moeilijke keuze. Opteren ze voor het ‘kleuterboek’ waarbij 10 kleuters een tekening maakten van één en dezelfde verstopplaats ter waarde van 3.000 euro? Of kiezen ze voor Miroslav, de Bulgaarse buurman van Jens die in geuren en kleuren komt vertellen waar er 3.000 euro is verstopt… in het Bulgaars? 

Schatkist: lijst plekken waar je geld kan verstoppen

Henk en zijn collega-verstoppers Johny en Anke laten alvast niets aan het toeval over. Anke moffelt cash weg in theezakjes, een verstopplaats die ze kent vanuit haar job bij de recherche. “De douane heeft al eens cocaïne onderschept die in theezakjes verstopt zat”, klinkt het. Er wordt ook 3.000 euro vakkundig verstopt in een fles Chateau d’Argent, 1.000 euro in een namaakviool, 2.500 euro in een extra waterleiding, 3.000 euro in het toilet dat tot de nok is gevuld met rollen wc-papier en 2.500 tussen een gigantische champagnetoren… die op instorten staat. Jens bewaart bovendien een groot geheim, want ergens in het huis ligt een echte schatkist: een map waarin de volledige lijst met verstopplaatsen staat, ter waarde van maar liefst 100.000 euro… Hoeveel cash maakt de familie Degeest buit?

Familie Soferis uit Houthalen-Helchteren (aflevering 2)

We zien in aflevering 2 van Wie zoekt die wint de familie Soferis uit Houthalen-Helchteren. Die biljetten worden vakkundig in hun huis verstopt door experten Henk Rijckaert, Anke Van Os en Johny Kaczmarowski. Henks pronkstuk is deze keer een bijzonder schuimkanon dat hij in de wastrommel van de badkamer installeert. Het bordje ‘openen op eigen risico’ spreekt boekdelen. Wanneer de familie de trommel opent, spuit een zee van schuim uit het kanon. Die schuimzee is makkelijk te stoppen, áls je het deksel niet vergeet dicht te doen natuurlijk… Maar dat is buiten de familie gerekend. “Horror”, beseft zoon Angelo. 

Geld verstopt

De verstoppers zijn niet van plan het de familie Soferis makkelijk te maken. Het geld wordt werkelijk op de allergekste plekken vakkundig weggemoffeld. Echte pralines worden door Anke vervangen door enkele stuks waarin cash verborgen zit, Johny verstopt 3.000 euro in een replica bureautje dat hij zelf in elkaar timmerde en Henk ontwierp een Russische roulette met vijf drukknoppen, goed voor 4.000 euro of… vier verfpoederbommen.

Bekende Vlamingen

Om het gezin een duwtje in de rug te geven, reikt Jens opnieuw drie hulplijnen aan. Eén daarvan zijn de helpende handen van Natalia, die het huis van de familie Soferis mee binnenstebuiten keert. Levert dat ook de nodige cash op?

Familie Spooren uit Dessel (aflevering 1)

De familie Spooren uit Dessel zien we als deelnemers in Wie zoekt die wint aflevering 1. Gaan zij de 100.000 euro vinden? Ze moeten er wat voor over hebben… Zoals laserstralen trotseren om een geldversnipperaar te vermijden, honderden ballonnen doen ontploffen en zelfs… de toiletpot te lijf gaan met een hamer. “Dat is even niet nadenken, gewoon doen”, klinkt het.

Hulplijnen

Tijdens hun zoektocht kan de familie Spooren ook twee hulplijnen verdienen. Eén daarvan zijn de extra helpende handen van een bekende Vlaming. Julie Van den Steen (speurder bij The Masked Singer) stroopt deze week met plezier de mouwen op, maar is zij ook een goede ‘zoeker’? “Helemaal niet”, aldus Julie. “Mijn mama zegt altijd: jij zoekt zoals je vader. Ik denk dat dat niet positief bedoeld is. Maar ik kan wel keigoed vinden (lacht).”

30 minuten zoektijd

Wanneer het startsignaal weerklinkt krijgt de familie Spooren exact 30 minuten de tijd om hun eigen interieur binnenstebuiten te keren, op zoek naar cash. Het verstopteam met Henk Rijckaert, Anke Van Os en Johny Kaczmarowski heeft elk hoekje in huis afgespeurd om de geldbriefjes weg te moffelen op de meest verrassende plaatsen. In kussens, aan de kattenkrabpaal, in het plafond, tussen behangpapier, in een replica zwangerschapsbuik in gips, achter een valse badkamerspiegel of in een tot de nok gevulde ballonnenkamer… in Wie Zoekt Die Wint is geen plek te gek. De familie Spooren gooit dan ook meteen alles in de strijd.

Remake Wie zoekt die wint

De oproepaflevering ging in het najaar van 2022 over de tong en palmde toen een sterk marktaandeel in van 37%. Ondertussen wekt het format ook in het buitenland heel wat interesse en gingen het Waalse RTL-TVI en Duitse RTL II alvast overstag. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 mei 2023 /