Boeken reeks Familie (VTM) met o.a. Weerwraak en Mijn Leven

Goed nieuws voor de fans van Familie! Je kunt niet alleen naar deze tv-serie kijken, maar ook de Familie-boeken lezen. Nico De Braeckeleer schreef de eerste twee boeken Gevangen en Dwaalspoor. Petra Pardon het derde en vierde Familie boek: Alter ego en Beloofd. Daarna nam Nico De Braeckeleer de reeks weer over met de boeken Mijn Leven over Rudi Verbiest (het personage van Werner De Smedt) en met Weerwraak over het leven van Lars (Kürt Rogiers) na zijn breuk met Veronique. Daarnaast is er ook Het kookboek van De Bomma. Ontdek in dit artikel alles over de boeken, die zowel online als in de boekhandel te kopen en bestellen zijn.

Update: dit artikel is in november 2022 bijgewerkt na het verschijnen van het boek Familie 6 Weerwraak.

Familie-boeken

In de serie boeken bij Familie kun je exclusieve verhalen lezen. Verhalen waarvan je vluchtig iets in de serie meekreeg, maar die in de boeken van Familie uitgebreid worden beschreven. Hiervoor is schrijver Nico De Braeckeleer in de pen gekropen. Hij schreef de eerste twee uitgaves, net als het vijfde en zesde boek. Familie 3 en Familie 4 zijn geschreven door Petra Pardon. Het eerste boek draait om Marie-Rose De Putter, een rol van Martine Jonckheere. Het tweede vertelt het verhaal van Louise Van den Bossche (Charlotte Sieben). Alter ego – het derde boek – gaat over Bert Van den Bossche. Het vierde boek Beloofd gaat over ‘de bomma’ Anna. Daarnaast is recent Het kookboek van De Bomma verschenen, maar dit is echt een kookboek met zestig recepten. In Familie 5 Mijn leven ontdekken we alles over Rudi Verbiest. En de vraag die centraal staat in het boek Familie 6 Weerwraak is: Wat gebeurt er met Lars na zijn breuk met Veronique.

Boek Familie (overzicht)

Wil je de boeken bij VTM Familie direct kopen, we hebben ze op een rijtje gezet.

  1. Gevangen
  2. Dwaalspoor
  3. Alter ego
  4. Beloofd
  5. Mijn leven
  6. Weerwraak

Familie 1: Gevangen

Hoe het Marie-Rose de afgelopen jaren is vergaan in de gevangenis, lees je in Gevangen. Dit boek van Nico De Braeckeleer is het eerste deel uit de reeks Familie boeken. Nadat Marie-Rose werd ontmaskerd als dader van de steekpartij op Amélie, belandt Marie-Rose in de gevangenis. En daar geldt niet de wet van de rijkste, maar de wet van de sterkste. Hoe lang kan Marie-Rose in deze bikkelharde, angstaanjagende jungle overleven?

  • Wist je dat Familie-actrice Margot Hallemans ook een boek heeft geschreven? Hier lees je alles over Bevrijd.

Familie 2: Dwaalspoor

Het tweede boek bij Familie (VTM) heet Dwaalspoor en is ook door Nico De Braeckeleer geschreven. Het vertelt het verhaal van Louise Van den Bossche die twee jaar geleden op een spannende wereldreis vertrok. Binnenkort is zij weer in de serie te zien. Deze wordt Louise Van den Bossche niet gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx, maar door Charlotte Sieben. Over deze reis rond de wereld komen we in Familie zelf niet zoveel te weten; dat kun je namelijk lezen in het boek Dwaalspoor.

Dit is de omschrijving: “Welke avonturen beleefde Louise op haar wereldreis? Louise is met haar studies gestopt om nieuwe horizonten te verkennen, in de hoop zichzelf te ontdekken. In Australië ontmoet ze de Engelse backpacker Jayson, een durfal die onbekommerd door het leven raast. Maar ook de introverte, romantische Australiër Connor laat zijn oog op Louise vallen. Haar gevoelens raken op een dwaalspoor. Maar ze speelt met vuur, want er schuilt een gevaar in het geheim dat één van beide jongens met zich meedraagt…”

Wist je dat je de boeken van Familie ook bij Amazon kunt bestellen? Als je Prime Video hebt, kom je in aanmerking voor gratis verzending. Het wisselt wel welke boeken beschikbaar zijn.

Familie 3: Alter ego

Petra Pardon heeft het derde Familie boek geschreven. Familie 3 – Alter Ego gaat over personage Bert Van den Bossche. Wat gebeurde er met hem nadat hij op het containerschip verdween? In 2015 vaart Bert Van den Bossche, opgesloten op een containerschip op volle zee, zijn dood tegemoet. Maar hij kan ontsnappen, legt connecties met doorgewinterde misdadigers en ontdekt dat piraterij best een lucratief beroep kan zijn. Hoe ver zijn huidige levensstijl ook mag afstaan van de vorige, Bert kan de familie toch niet vergeten. Jarenlang broedt hij op wraak, tot hij een heel mooie opportuniteit ziet. De Van den Bossches zullen leren dat ze ‘die rosse’ niet zomaar opzij kunnen zetten…

Familie 4: Beloofd

Het vierde Familie boek – dat eveneens geschreven is door Petra Pardon – gaat over ‘de bomma’. Over Anna Dierckx. We ontdekken in Beloofd wat er met haar gebeurde, voordat de serie begon. “1971. Anna krijgt het blije nieuws van de onverwachte zwangerschap van nakomertje Marleen. Maar bijna tegelijkertijd blijkt dat haar man Pierre leukemie heeft. Terwijl het leven in haar groeit, ziet Anna het leven uit haar man verdwijnen. Anna probeert zich sterk te houden, maar dan wringt er een nieuwe man zich in haar leven. Een stalker stuurt eerst lieve berichten, maar wordt steeds agressiever…”

Familie 5: Mijn leven

Familie boek 5 is weer geschreven door Nico de Braeckeleer; het heet Mijn leven en is ‘de officiële biografie van Rudi Verbiest’. Dit staat je te wachten, aldus de omschrijving van Familie 5: Mijn leven.

“Wanneer Zjef de biografie van Rudi onder ogen krijgt, struikelt hij met beide voeten over verschillende passages en wil hij de uitgave koste wat het kost tegenhouden. Maar dat mislukt en de biografie wordt gepubliceerd. Wat heeft Zjef allemaal gelezen dat hem zo tegen de borst stoot? Dat kom je te weten in deze biografie van Rudi Verbiest, al jaren de vaste modeontwerper van de familie Van den Bossche. Maar Rudi onthult in dit boek nog meer geheimen. Via anekdotes uit zijn prille jeugd, lotgevallen tijdens zijn opleiding als modeontwerper en verhalen uit zijn relaties met Veronique en Zjef, legt hij zijn ziel open en bloot.”

Familie 6: Weerwraak

Het zesde boek bij VTM Familie heet Weerwraak en is ook geschreven door Nico de Braeckeleer. Het draait deze keer om Lars (die in de reeks wordt gespeeld door Kürt Rogiers). Het draait volledig om zijn leven na het bedrog van Veronique met zijn halfbroer Koen. Met zijn privéjacht vaart hij naar Nice, vast van plan nooit meer terug te keren.

Lars geeft in Nice de player in zich weer de volledige vrijheid. De ene na de andere vrouw verovert hij, maar hij haalt geen voldoening meer uit de onenightstands. Heel even heeft hij een passionele verhouding met de charmante Clarisse, maar ook die relatie dooft al snel uit. Rijkdom zegt Lars ook nog maar weinig. Hij voelt zich leeg. Daarom trekt hij zich terug in een klooster om tot bezinning te komen. Daar ontvangt hij op zijn telefoon berichtjes van een mysterieuze man. De man heeft Clarisse ontvoerd en biedt Lars de kans om haar te redden voor hij haar doodt. Naar de politie stappen is geen optie, want dan sterven ze allebei. Lars mag zelf een keuze maken: wegstappen of de vrouw in nood helpen… En de tijd tikt genadeloos verder. Wie speelt dit gruwelijke spel met Lars? Wie ligt er op de loer om zich op Lars te wreken?

Het kookboek van De Bomma

Een heel ander soort boek is Het kookboek van De Bomma (lees hier het uitgebreide artikel). Dit boek bundelt zestig heerlijke gerechten, die zijn uitgekozen door de Familie-personages. Elk gerecht wordt door hen ingeleid met een persoonlijk verhaal. Met dit boek wordt De Bomma Anna Dierckx (gespeeld door Annie Geeraerts) in het zonnetje gezet. Ontdek bijvoorbeeld het beruchte geheime ingrediënt van haar stoofvlees. Het kook van De Bomma is in de HLNshop te bestellen.

Boeken VTM Familie kopen

Wil je een Familie boek lezen, dan zetten we ze hier op een rijtje. De boeken zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. Via de link kun je ze rechtstreeks kopen. Is de reeks nieuw voor je, dan kun je Gevangen en Dwaalspoor nu zelfs voordeliger aanschaffen.

Over Familie 7 of andere boeken is nog niets bekend. Natuurlijk werken we dit overzicht dan weer bij. We delen het dan via onze Facebook-groep en Instagram.

Nico De Braeckeleer

De Vlaamse schrijver Nico De Braeckeleer schreef de eerste twee Familie boeken: Gevangen en Dwaalspoor. Daarnaast komt ook boek 5 uit zijn pen. Nico De Braeckeleer heeft al tal van (kinder)boeken en young adults op zijn naam staan. Daarnaast schrijft Nico De Braeckeleer ook al jaren voor televisie. Zo begon hij als scenarist bij F.C. De Kampioenen (Eén) en Alexander (Ketnet). Hij bedacht de serie Zeppe & Zikki (VTM). De tv-serie Familie is voor Nico De Braeckeleer niet vreemd; hij schreef in 2013-2014 al dialogen voor de serie. Aan ontzettend veel producties van Studio 100 heeft Nico De Braeckeleer zijn bijdrage geleverd. Zo is hij op dit moment betrokken bij de nieuwe serie Gamekeepers en is hij co-scenarist van de Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan.

Petra Pardon

Ook Petra Pardon is een bekende schrijfster als het gaat om boeken die bij programma’s horen. Zo schreef zij de boeken die hoorden bij Ketnet-serie De elfenheuvel en die bij telenovelle Ella. En ook de Kaatje van Ketnet-boeken komen van haar hand. Vanaf het derde Familie boek komt deze reeks van haar hand. Petra Pardon schreef Alter ego en Beloofd.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 november 2022 /