The Masked Singer in Vlaanderen

Julie Van den Steen en Niels Destadsbader presenteren The Masked Singer in Vlaanderen. Het internationale format – dat in Nederland scoorde met de presentatie van Ruben Nicolai – komt nu dus naar België. Waar we in Nederland genoten van Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver in de jury – daar is het in Vlaanderen nog wachten op de onthulling van het panel.

The Masked Singer

Welke celebrity zit verstopt achter het masker? Die vraag staat centraal in The Masked Singer. De show waarin bekende gezichten van kop tot teen gehuld zijn in prachtige kostuums en waarin pakweg een zingend ‘monster’ in duel gaat met een gigantisch ‘insect’. De vierkoppige jury én het publiek – zowel in de zaal als de tv-kijkers – hebben echt geen idee wie de beroemdheden zijn. Stof je Twitter-account alvast af, want tijdens de show werd in Nederland op dit social medium volop gespeculeerd over wie er in de pakken zat. Na iedere aflevering wordt er in ieder geval één identiteit onthuld.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader vertelt: “De voorbije maanden kreeg het programma een codenaam, zodat er zéker niks kon uitlekken. Net zoals de deelnemers, waarvan haast niemand van de productie mag weten wie er er onder de maskers zit. Alles staat of valt met het mysterie van het programma. Het idee dat de kijker per ongeluk zijn favoriet bekend gezicht naar huis kan sturen, is echt geestig. In het buitenland is dit format al een groot succes, ik ben benieuwd wat Vlaanderen ervan gaat vinden.”

Niels Destadsbader is bij het grote publiek natuurlijk bekend als zanger, maar dit seizoen is hij veel op tv te zien. Zo ook als de Belgische teamcaptain in Holland-België.

The Masked Singer met Niels Destadsbader en Julie Van den Steen

Julie Van den Steen

Julie Van den Steen – die het afgelopen jaar de overstap van radio naar tv heeft gemaakt – is ontzettend blij met deze kans. “Heel fijn dat ik samen met Niels mee mag raden wie er onder die gekke kostuums zal zitten! In het buitenland was het al zeer indrukwekkend en ik hoop dat het minstens even gek en spannend zal worden bij ons!”

Julie Van den Steen is dit seizoen ook te zien op VTM in BEAT VTM. Ze neemt de uitdaging over van de zwangere Nathalie Meskens.

Namen bekende deelnemers

En echt die namen zijn soms zo lastig te raden. Vaak kom je in spelshows met bekende Nederlanders toch dezelfde namen tegen, maar ik vond dat in de Nederlandse versie van The Masked Singer echt meevallen. En ik verwacht dat in Vlaanderen ook. Om je een idee te geven in Nederland deden operazangeres Tania Kross, zanger-presentator Tim Douwsma (die recent een kinderboek heeft geschreven voor kinderen van gescheiden ouders, multitalent Nienke Plas, acteur Guido Spek, cabaretière Tineke Schouten, presentator Rick Brandsteder, voormalig K3-zangeres Josje Huisman, presentator-zanger Eddy Zoëy, actrice Joke Bruijs, rapper Gers Pardoel, columniste-presentatrice Catherine Keyl en oud-schaatser Rintje Ritsma mee.

Wereldwijde hit

Het originele format van de music game show komt uit Zuid-Korea en brak ondertussen al heel wat kijkcijferrecords in onder andere de VS, Australië, Nederland en Frankrijk. Naast België zal het programma het komende jaar ook te zien zijn in onder andere Argentinië, Zuid-Afrika, de UK en bijna heel Europa. Het programma werd dit jaar ook genomineerd voor een Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Costumes for a Variety, Nonfiction or Reality Program’.

Mysterie

Het mysterie rond The Masked Singer begint in het voorjaar van 2020 bij VTM. De precieze uitzenddatum wordt later bekendgemaakt. In tussentijd wordt het programma in het grootste geheim voorbereid. Hier alvast een grappig filmpje.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

21 januari 2020 /