The Masked Singer in Vlaanderen (ontdek de deelnemers)

Niels Destadsbader presenteert The Masked Singer in België. Samen met Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker gaan raden wie er onder de pakken zit. De show is vanaf 18 september om 20.35 uur te zien op VTM. Heb jij de deelnemers al gespot? Welke bekende gezichten zitten er volgens jou verstopt achter het masker van de Wolf, Libelle, Koningin, Duiveltje, Duiker, Aap, Otter en Monster? Bekijk hier de video’s en foto’s van The Masked Singer Vlaanderen.

Wil je het laatste nieuws over Vlaamse series, films en tv-programma’s volgen? Sluit aan bij onze Facebook-groep.

Het internationale format – dat in Nederland scoorde met de presentatie van Ruben Nicolai – komt nu dus naar België. Waar we in Nederland genoten van Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver in de jury – gaan in België dus Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker op zoek naar de bekende Vlaamse gezichten achter het masker. Iedere aflevering krijgen zij hulp van een bekende Vlaamse gastspeurder. Dat was in aflevering 1 Sean Dhondt.

The Masked Singer

Welke celebrity zit verstopt achter het masker? Die vraag staat centraal in The Masked Singer. De show waarin bekende gezichten van kop tot teen gehuld zijn in prachtige kostuums en waarin pakweg een zingend ‘monster’ in duel gaat met een gigantisch ‘insect’. De jury én het publiek – zowel in de zaal als de tv-kijkers – hebben echt geen idee wie de beroemdheden zijn. Zelfs The Masked Singer-presentator Niels Destadsbader weet het niet. Stof je Twitter-account alvast af, want tijdens de show werd in Nederland op dit social medium volop gespeculeerd over wie er in de pakken zat. Na iedere aflevering wordt er in ieder geval één identiteit onthuld. Op VTM GO kun je vervolgens in Behind The Mask nog veel meer ontdekken over de bekende Vlaming achter het masker.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader vertelde eerder al: “De voorbije maanden kreeg het programma een codenaam, zodat er zéker niks kon uitlekken. Net zoals de deelnemers, waarvan haast niemand van de productie mag weten wie er er onder de maskers zit. Alles staat of valt met het mysterie van het programma. Het idee dat de kijker per ongeluk zijn favoriet bekend gezicht naar huis kan sturen, is echt geestig. In het buitenland is dit format al een groot succes, ik ben benieuwd wat Vlaanderen ervan gaat vinden.”

Niels Destadsbader is bij het grote publiek natuurlijk bekend als zanger, maar dit seizoen is hij veel op tv te zien. Zo ook als de Belgische teamcaptain in Holland-België.

Julie Van den Steen

Julie Van den Steen – die het afgelopen jaar de overstap van radio naar tv heeft gemaakt – is ontzettend blij met deze kans. “Heel fijn dat ik samen met Niels mee mag raden wie er onder die gekke kostuums zal zitten! In het buitenland was het al zeer indrukwekkend en ik hoop dat het minstens even gek en spannend zal worden bij ons!” Zij gaat deze uitdaging aan samen met Karen Damen en Jens Dendoncker.

Julie Van den Steen was in het voorjaar van 2020 ook te zien op VTM in BEAT VTM. Ze neemt de uitdaging over van de zwangere Nathalie Meskens.

Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen gaan raden welke bekende Vlamingen er onder het kostuum en masker zitten bij The Masked Singer - vanaf 18 september 2020 bij VTM.
The Masked Singer; seizoen 1 dit najaar 2020 nieuw bij VTM. Op de foto: Jens Dendoncker, Julie Van den Steen en Karen Damen

Deelnemers The Masked Singer België

De eerste beelden van de deelnemers aan The Masked Singer in België heeft VTM eerder bekendgemaakt op social media. Toch kun je daar nog niets uit opmaken. Of jij wel?

Welke bekende Vlamingen zijn dit?

Niet op de foto in dit overzicht: de zeemeermin. Zij doet haar intrede in de tweede aflevering. De zeemeermin neemt de plaats in The Masked Singer in van het vrolijke monster dat ontmaskerd is in de eerste aflevering.

Ontmasker Vlaamse deelnemers

Op 20 augustus heeft VTM de eerste 3 pakken vrijgegeven. Wie gaat er schuil achter het masker van de Wolf, Libelle en Koningin. In het onderstaande filmpje geven ze ook al iets meer van hun echte identiteit weg. Met de bekendmaking is het aftellen naar het grootste mysterie van het najaar officieel begonnen. Vanaf 18 september 2020 treden 8 pakken uit de schaduw, met daarin 8 bekende mensen die het al zingend tegen elkaar opnemen. Zij hullen zich van kop tot teen in prachtige kostuums en zijn enkel aangewezen op hun stem. 

Wolf (The Masked Singer België)

Libelle (The Masked Singer België)

Koningin (The Masked Singer België)

Duiveltje, Duiker, Aap, Otter en Monster (The Masked Singer België)

VTM heeft op 24 augustus ook de andere vijf gemaskerde deelnemers bekendgemaakt. Dat zijn het vurige Duiveltje, de geheimzinnige Duiker, de gekke Aap, de galante Otter en het schattige Monster. Heb jij enig idee wie dit zijn? Misschien helpt onderstaande video en de daaropvolgende tips wel. Duiveltje, Duiker, Aap, Otter en Monster hebben zich namelijk ook al uitgesproken over hun deelname.

Duiveltje (The Masked Singer België)

Duiveltje: “Het kwaad is geschied: Duiveltje, jullie nationale held, doet mee aan The Masked Singer. Ze zien mij nochtans in de rest van de wereld niet graag komen… En terecht. Op het podium is het duidelijk: ik steek het kot in de fik. En als ik in vuur en vlam sta, valt het niet meer te blussen.”

Duiker (The Masked Singer België)

Duiker: “Ik ben Duiker. Al sinds ik een klein snorkeltje was, ben ik gefascineerd door alles wat schittert. Dus als ik een gouden kans krijg, kan ik die niet laten varen. The Masked Singer is als een nieuwe schatkist en en ik kan niet wachten om verder op ontdekking te gaan.”

 • Wil je weten wie de Duiker in The Masked Singer is? Hij verloor in de finale in de face-off van de koningin.

Aap (The Masked Singer België)

Aap: “Yo yo yo, je boy Aap hier! Recht uit tha hood naar The Masked Singer. Ik ben de coolste aap van de jungle. Mijn imago is mijn nummer 1 prioriteit en mijn populariteit kent geen grenzen. Al mijn swag gooi ik in de strijd, ik ga viesj shtijl maken en dan wordt het sowieso de shit!”

Otter (The Masked Singer België)

Otter: “Gegroet, ik ben Otter. Speciaal voor jullie heb ik mijn beste pak aangetrokken. Dat draag ik alleen op bijzondere gelegenheden. Hier op het podium staan zonder dat iemand me kent, vind ik fenomenaal. Dat was alweer een hele tijd geleden! Ik ben een echte gentleman, dus ik overklas de tegenpartij in stijl.”

Monster (The Masked Singer België)

Monster: “Ik ben Monster, maar ben eigenlijk heel lief hoor. Dat had je niet verwacht hé? Er zijn veel monsters zoals ik, maar we worden vaak verkeerd begrepen. Ik ben een groot familiemonster, maar op het podium ga ik mij alleen amuseren.”

Zeemeermin en suikerspin

Gedurende de show zijn ook de zeemeermin en suikerspin aan de deelnemers toegevoegd.

The Masked Singer in Vlaanderen

De namen van de bekende deelnemers zijn soms zo lastig te raden. Vaak kom je in spelshows toch dezelfde namen tegen. Ik vond dat in de Nederlandse versie van The Masked Singer echt meevallen. En ik verwacht dat in Vlaanderen ook. Nu de eerste foto’s van de gemaskerde zangers/zangeressen gedeeld zijn, wordt er al volop geraden. Zo zie ik op Instagram namen voorbij komen van bijvoorbeeld Karen Damen, Laura Tesoro, Koen Wauters, Natalia, Sean D’hont, Gert Verhulst, Isabelle A, Ianthe Taverniers, Zita Wauters, Axelle Red, Tom Waes, Wendy van Wanten en Lotte Vanwezemael. Kortom… het kan nog alle kanten op. Heb jij een idee? Discussieer dan mee over dit programma in de Facebook-groep.

Niels Destadsbader presenteert The Masked Singer in Vlaanderen op VTM

Nederlandse deelnemers The Masked Singer

Om je een idee te geven in Nederland deden operazangeres Tania Kross, zanger-presentator Tim Douwsma (die recent een kinderboek heeft geschreven voor kinderen van gescheiden ouders, multitalent Nienke Plas, acteur Guido Spek, cabaretière Tineke Schouten, presentator Rick Brandsteder, voormalig K3-zangeres Josje Huisman, presentator-zanger Eddy Zoëy, actrice Joke Bruijs, rapper Gers Pardoel, columniste-presentatrice Catherine Keyl en oud-schaatser Rintje Ritsma mee.

Wereldwijde hit

Het originele format van de music game show komt uit Zuid-Korea en brak ondertussen al heel wat kijkcijferrecords in onder andere de VS, Australië, Nederland en Frankrijk. Naast België zal het programma het komende jaar ook te zien zijn in onder andere Argentinië, Zuid-Afrika, de UK en bijna heel Europa. Het programma werd dit jaar ook genomineerd voor een Emmy Award in de categorie ‘Outstanding Costumes for a Variety, Nonfiction or Reality Program’.

Marina Toybina ontwerpt bijzondere kostuums The Masked Singer Vlaanderen

Wist je dat de kostuums voor dit programma in Vlaanderen speciaal zijn ontworpen door de Amerikaanse Emmy-winnares Marina Toybina. Daarbij werd de grootste aandacht besteed aan de kleinste details om het showgehalte van het scherm te laten spatten. Ontdek hier nog 10 verrassende weetjes over deze unieke kostuums. Volgens mij kan het niet anders dan dat Vlaanderen hier van gaat genieten!

Weetjes over kostuums The Masked Singer

 1. Het gewicht van de kostuums varieert sterk. Libelle is het lichtste kostuum en weegt zo’n 3 kg. Koningin is met 12 kg het zwaarste kostuum. 
 2. Alleen al de staart van Wolf weegt 4 kg. Dat zorgde voor ernstige rugpijn waardoor Wolf na enkele dagen een harnas moest dragen om het gewicht beter te verdelen.
 3. Om het pak van Koningin aan te trekken is min. 1 uur nodig. Andere pakken hebben voldoende met 30 minuten. 
 4. Omdat het zo lang duurt om een pak aan te trekken worden plaspauzes vooraf ingepland, er kan helaas niet van worden afgeweken.
 5. De temperatuur onder een masker loopt na 10 min. op tot ongeveer 35 graden. De Masked Singers kunnen hun maskers daarom max. 20 min aan een stuk ophouden, nadien moeten ze backstage naar frisse lucht happen. 
 6. Tijdens elke pauze worden de Masked Singers afgekoeld met elektrische handventilatoren via speciale ventilatiegaten in de kostuums. In het masker van de Libelle zit bovendien een vast ventilatiesysteem ingebouwd. 
 7. De ogen van de Masked Singers zitten zelden op ooghoogte van het kostuum. Vaak kijken ze door – langs de buitenkant onzichtbaar – kijkgaas. Hierdoor is het zicht vaak erg beperkt en kunnen ze moeilijk zonder begeleiding bewegen.
 8. De vleugels van Libelle bestaan uit een metalen onderstructuur, die een lokaal magnetisch veld creëerde waardoor het signaal van de microfoons tijdens de opnames ernstig werd verstoord.
 9. Het pak van Koningin is zo fragiel dat de buitenkant werd ingepakt in vuilniszakken om het te kunnen aantrekken en beschadiging te vermijden.
 10. De spanwijdte van Libelle is meer dan 2,5 meter, waardoor ze door geen enkele gewone deur kan. Wanneer Libelle rondloopt, is ze dan ook een ‘gevaar’ voor haar collega’s.

Vanaf 18 september 2020 om 20.35 uur bij VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2020 /