Najaar 2020 op VIER met comedy, reality en meer

VIER heeft de programmering voor najaar 2020 vandaag bekendgemaakt. Daar zitten zeker programma’s bij, die ik persoonlijk niet wil missen. Denk aan De Anderhalve Meter Show, maar ook aan Over De Oceaan. Maar er is veel meer. Hieronder zet ik ze allemaal voor je op een rijtje.

  • Lees hier alles over de najaarsprogrammering van Eén.
  • Love Island, Chateau Meiland, Au Pairs en internationale series op VIJF.
  • Internationale series en Halloween-films op ZES dit najaar.

Verrassend VIER tijdens coronacrisis

De afgelopen maanden heeft VIER de kijker echt verrast tijdens de coronacrisis. Wat hebben zij met De Container Cup een geweldig programma gelanceerd. Dat viel niet alleen op in België; De Container Cup gaat zelfs internationaal. En wat te denken van Het Rad met Peter Van de Veire en Wim Opbrouck? Deze oude formule werd in een verfrissend jasje gestopt.

Zes nieuwe Vlaamse programma-formules op VIER

In het najaar van 2020 zet VIER nog meer in op vernieuwing. Programmadirecteur Annick Bongers vertelt over de zes nieuwe programma-formules. “Woestijnvis werkte de afgelopen maanden aan de creatieve ontwikkeling van nieuwe comedy in De Anderhalve Meter Show met Koen Depoorter, Rik Verheye en Jelle De Beule. Terwijl Pedro Elias met Opvoeden Doe Je Zo dit jaar een tweede volledig nieuw programma maakt. Otto-Jan Ham zeilt met vijf bekende vrienden Over De Oceaan, terwijl VIER net voor de toekenning van de Michelinsterren enkele jonge Vlaamse sterrenchefs volgt vooraleer dit najaar het finale verdict volgt in Ja, Chef!. Jeroom maakt zijn debuut bij jong en oud als presentator van Junior Bake Off, terwijl Peter Boeckx de ongeziene kant van de advocatuur laat zien in Justice For All.”

Meepraten over deze programma’s? Kom bij de Facebook-groep van VlaamsKijken.

Kaskrakers

Bongers vertelt verder: “Terwijl kaskrakers De Rechtbank, Niveau 4 Gent, De Slimste Mens ter Wereld en Gert Late Night een nieuw seizoen starten, legt Viktor Verhulst dit najaar op VIJF dagelijks de avonturen bloot van de bewoners op Love Island.” Over Love Island en de programma’s van VIJF voor het najaar van 2020 lees je later meer op VlaamsKijken.

Programma’s najaar 2020 op VIER

Over verschillende van de nieuwe programma’s, die najaar 2020 op VIER te zien zijn, heb ik op VlaamsKijken al geschreven. Deze én andere shows zet ik hier voor je op een rijtje.

De Anderhalve Meter Show

Jelle De Beule, Koen De Poorter en Rik Verheye in De Anderhalve Meter Show op VIER
Jelle De Beule, Koen De Poorter en Rik Verheye in De Anderhalve Meter Show.

De Anderhalve Meter Show – nieuwe en volledig coronaproof programma met sketches. Gespeeld door onder andere Rik Verheye, Koen De Poorter, Jelle De Beule, Charlotte Vandermeersch, Isabelle Van Hecke en Silke Thorrez. Lees: De Anderhalve Meter Show vol sketches op VIER.

Opvoeden doe je zo

Opvoeden Doe Je Zo met Pedro Elias

Pedro Elias presenteert Opvoeden Doe Je Zo. Een humoristische show vol entertainment waarin Pedro Elias de kijker de weg wijst door de jungle die opvoeding heet. Dat doet hij natuurlijk op zijn bekende, enthousiaste manier (zoals dat ook goed in de smaak viel bij De Container Cup). Iedere week krijgen twee kinderen tussen zes en negen jaar de kans om hun bekende ouders uit te kiezen. Welke bekende Vlamingen er mee doen, ontdek je in dit uitgebreide artikel over Opvoeden doe je zo met Pedro Elias.

Dit is wat mij betreft écht een programma om naar uit te kijken.

Over De Oceaan

Over De Oceaan najaar 2020 op VIER; nu op Telenet
Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen zeilen de Atlantische oceaan over.

Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen stappen samen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te zeilen, onder het toeziend oog van de ervaren kapitein Piet Smet. Het is een extreem uitdagend avontuur. Kijkers van Telenet Play (More) hebben de reeks misschien inmiddels al gezien, maar dit najaar komt-ie dus ook naar VIER. Lees: Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen zeilen Over de Oceaan.

Wist je dat we in Nederland ook een versie van dit programma krijgen met onder andere Victor Reinier en Immanuele Grives.

Ja Chef!

Met de gloednieuwe docureeks Ja, Chef! brengt VIER dit najaar de weg naar de culinaire top van enkele jonge getalenteerde chefs in beeld. Het leven van een jonge chef is keihard: lange werkdagen – tot 110 uur per week- en nauwelijks tijd voor familie, vrienden of hun eigen kinderen. Het financiële risico is groot. En de concurrentie bikkelhard. Kok zijn is niet alleen hun werk, het is hun leven. Constant zijn ze bezig met dingen opzoeken, creëren en ontdekken van nieuwe producten. Steeds is er die wil om te verbeteren en de druk om te presteren. Vaak ten koste van een leven met normale werkuren, een sociaal vangnet of een gezin. 

Docureeks op VIER waarin getalenteerde Vlaamse topchefs worden gevolgd

Vijf jonge Vlaamse topchefs zetten dit najaar hun restaurant voor ons open. Allemaal zijn ze gedreven door passie, adrenaline en ambitie. Internationale erkenning, GaultMillau-punten en Michelinsterren zijn kinderdromen van hen en daar hebben ze heel veel voor over. In Ja, Chef! volgen we het vallen, opstaan en weer doorgaan van deze creatieve doorzetters met hun eigen visie, problemen, en momenten van intens geluk. We volgen de chefs gedurende een zestal maanden van juni tot eind november, wanneer de sterren worden uitgedeeld. Slagen zij er in – om in dit horrorjaar voor de horeca – hun hoofd boven water te houden en hun droom te realiseren? Maak kennis met de chefkoks.

Justice For All

In Justice For All zoomt programmamaker Peter Boeckx in op zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie. Zeven karakters die stuk voor stuk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, maar telkens wel met één doel voor ogen: gerechtigheid.

Afpersing, verkrachting, wapen- en drugshandel en moord: voor Pol Vandemeulebroucke, Omar Souidi, Mounir Souidi, Thomas Gillis, Dimitri de Béco, Bart Vosters en Bert Vanmechelen is het schering en inslag. Justice For All is een mix van docu en reality, waarin Vlaanderen kennismaakt met de mens achter de topadvocaten en hen volgt tijdens hun dagelijkse routine. 

Junior Bake Off Vlaanderen

Jeroom Snelders presenteert Junior Bake Off Vlaanderen
Jeroom Snelders presenteert Junior Bake Off Vlaanderen

Jeroom Snelders is dit najaar de steun en toeverlaat van de junior amateurbakkers in het allereerste seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen. In de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende strijden gedurende zes weken acht gepassioneerde jonge amateurbakkers om de titel van ‘Beste Junior Bakker’! Het resultaat van de jonge baktalenten zal eerst gratis bij Telenet te zien zijn voor alle Telenet TV-klanten, later op VIER.

Blijf VlaamsKijken volgen om later meer over dit programma te lezen.

Lance

Documentaire Lance Armstrong op VIER
Documentaire over Lance Armstrong op VIER

Nieuw op VIER is ook de documentaire over Lance Armstrong. “Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen.” Dat beweert wielericoon Lance Armstrong in de uitgebreide documentaire Lance. Lance vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij één van de grootste dopingschandalen allertijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod. Lees hier alles over Lance.

Spitting Image

Spitting Image terug op tv met Donald Trump
Spitting Image is terug én Donald Trump is er natuurlijk bij

Verder komt de populaire, satrische poppenshow Spittig Image ook naar VIER in het najaar van 2020. Na 24 jaar is de show weer terug van weggeweest. Heel wat wereldleiders, politici, celebrities en royals krijgen de hoofdrol … als handpop. Al spottend worden de karikaturale figuren van o.a. Donald Trump, Greta Thunberg, Kim Kardashian, Mark Zuckerberg, Kanye West, Adele, Vladimir Poetin, prins Harry en Meghan Markle stevig op de korrel genomen. Vanaf 14 oktober is Spitting Image op VIER te kijken.

De Premier als fictiereeks

Een echte nieuwkomer kun je de film De Premier natuurlijk niet noemen, maar hij wordt deze keer op VIER gebracht als tv-serie. Deze film van Erik Van Looy is vanaf dinsdag 1 september in drie delen te zien. VIER volgt hierbij het voorbeeld van Eén dat eerder zo de Vincke en Verstuyft-trilogie als tv-serie uitzond.

Film De Premier met Koen De Bouw wordt tv-serie
Film De Premier met Koen De Bouw wordt tv-serie

In De Premier speelt Koen De Bouw de hoofdrol. Hij is als eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting als hij ontvoerd wordt. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van De Verenigde Staten (gespeeld door Saskia Reeves). De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster. Lees hier meer over De Premier.

#hetisingewikkeld seizoen 2

Ben Segers en An Miller in het tweede seizoen van #hetisingewikkeld

#hetwordtweerheelingewikkeld: 2 gescheiden ouders, 1 huis, een lief en een Tinderdate. An Miller, Filip Peeters, Ben Segers en Lize Feryn zijn te zien in nieuwe afleveringen van #hetisingewikkeld. Het tweede seizoen van deze serie is vanaf 6 oktober bij VIER te zien. Lees hier alles over verhaal en cast #hetisingewikkeld.

WTFOCK

Nieuwe afleveringen WTFock najaar 2020 VIER

wtFOCK, de eerste online jongerensoap van SBS en Telenet, krijgt nieuwe afleveringen. Verliefdheid, vriendschap, nijd en de groeipijnen, taboes en onzekerheden van tieners spelen opnieuw de hoofdrol in het vervolg van de meest succesvolle online reeks van Vlaanderen.

Bake Off Vlaanderen (seizoen 4)

Wim Opbrouck presenteert vierde seizoenv an Bake Off Vlaanderen vanuit Oostende
Wim Opbrouck presenteert vierde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Voor wie bang was dat er dit najaar op VIER alleen een Junior Bake Off te zien zou zijn, heb ik goed nieuws. Ook het vierde seizoen van Bake Off Vlaanderen komt er gewoon aan. Deze keer word de iconische witte tent opgebouwd in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Gastheer Wim Opbrouck, juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn zijn terug van de partij samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers. De bakkers werken onder andere in thema’s rond liefde en illusie, krijgen hoog bezoek van een persoonlijke vriend van hofleverancier Herman Van Dender en wie zich de winnaar van 2020 mag kronen, dat krijgt de kijker allemaal te zien in het najaar op VIER.

Wim Opbrouck ken je tegenwoordig natuurlijk ook als dé stem van Het Rad.

Bake Off Kerst (seizoen 2)

En nog meer goed nieuws voor de Bake Off-liefhebbers. Na zijn titel van ‘Beste Kerstbakker 2019’ is Jeroom dit najaar de gastheer bij de junior amateurbakkers. Alleen is onze presentator er niet happig op om zijn titel af te geven en kan dat wel eens voor verrassingen zorgen in de baktent. Vorig jaar sneeuwde het op de Bake Off Kerst-set en dat bij zo’n 40 graden, maar ook dit jaar belooft het een aflevering met kunst en vliegwerk te worden voor de vier bekende Vlamingen in de ‘Bake Off Vlaanderen’-kerstspecial.

De Rechtbank (seizoen 10)

2020 is voor De Rechtbank een jubileumjaar. Al 9 seizoenen lang toont de reeks op unieke wijze de werking van justitie op het niveau van de burger. De rechtszaken ontvouwen zich voor de ogen van de kijkers, die vanop de eerste rij zien hoe rechters moeilijke knopen doorhakken en eerlijke vonnissen vellen. In het tiende seizoen worden de rechters met een resem nieuwe en zeer uiteenlopende zaken geconfronteerd. En ook in tijden van corona bleef de gerechtelijke molen draaien en moest justitie noodgedwongen inspelen op de uitzonderlijke crisis. Het jubileumseizoen is vanaf 24 augustus elke maandag om 20.35 te zien op VIER. Lees hier alles over het tiende seizoen van De Rechtbank.

Niveau 4 Gent (seizoen 3)

In Niveau 4 Gent biedt televisiemaker Eric Goens opnieuw een spectaculaire blik achter de schermen bij politiekorpsen in Belgische centrumsteden. In het derde seizoen strijkt Goens neer in Gent. De voorbije seizoenen scoorden niet alleen erg goed, het waren ook ruwe, spectaculaire en bij momenten ontnuchterende beelden van de interventieteams van diverse politiekorpsen in ons land.

Geen enkele zender kwam zo dicht bij de dagelijkse strijd tegen terrorisme in onze hoofdstad en de stijgende zware criminaliteit in de centrumsteden Hasselt, Sint-Niklaas en Aalst als VIER. De actie, de scherpe blik van Goens, de vinger op de wonde: het zijn de perfecte ingrediënten voor spectaculaire True Crime van eigen bodem. Hij filmt op de achterbank van politiecombi’s tijdens interventies en patrouilles die vooral ’s nachts uit de hand durven lopen. Spannende achtervolgingen, arrestaties, drugscontroles en drugsrazzia’s zijn ook in de Arteveldestad geen uitzonderingen. Niveau 4 Gent start op woensdag 26 augustus om 20.35 op VIER. Je ontdekt hier alles over deze show.

Gert Late Night – seizoen 8

Gert Verhulst en James Cooke zetten voor de start van hun achtste seizoen koers naar Blankenberge Blankenberge, wonderschone stad. Of toch in ieder geval een stad die deze zomer meermaals de actualiteit haalde. Vanaf maandag 31 augustus meert de Evanna drie weken lang aan in de moderne jachthaven om opnieuw tal van bekende en onbekende gasten te ontvangen. Als de herfst zich midden september aankondigt, vaart de Evanna weer naar haar thuishaven aan het Mas.

Gert en James hebben er alvast ontzettend veel zin in en slaan hun kajuitdeuren dit seizoen open voor onder meer Erik Van Looy, Benjamin Dalle, Connor Rousseau, Willy Sommers, Lotte Vanwezemael, Belle Perez, Jani Kazaltzis, Joris Hessels, Koen Crucke, Ella Leyers en Marc Van Ranst. Elke dag ontvangen onze kapiteins hun centrale daggast van ontbijt tot avondklok en ook ons Annie komt weer koken.

De Slimste Mens Ter Wereld (seizoen 18)

Onze Tony Corsari – in his early days –  is er klaar voor! Het zingen mag hij laten, maar kijkend Vlaanderen kan dit najaar wel weer voor de volle honderd procent rekenen op zijn krinklende winklende kwismaster Erik Van Looy. Die maakt het ongetwijfeld slim gezellig met reeds bevestigde deelnemers als Ella Leyers, Marie Verhulst, Kim Van Oncen en Miss België Celine Van Ouytsel, maar ook muzikaal met Miguel Wiels en razendsnel met de ploegbaas van Deceuninck Quickstep Patrick Lefevere. Weten wie er verder te gast zijn in De Slimste Mens Ter Wereld in 2020? (klikken maar…)

Zou de droom van de jury uitkomen en presenteert hun gastheer dit najaar mét mondmasker? Dat is ongetwijfeld een open deur intrappen. Veilig, vrolijk en met vreselijk veel vragen kleurt De Slimste Mens ter Wereld dit najaar (in de herfst) op VIER. Kunnen jullie niet wachten? Dan kun je natuurlijk het bordspel spelen van de show.

Huizenjagers – seizoen 7

Na Huizenjagers Vakantiehuizen staat er al een verse lading makelaars en kandidaat-kopers klaar om de vastgoedmarkt te verkennen in het nieuwe, reeds zevende seizoen van Huizenjagers. Dit keer moeten ze hun vastgoedportefeuille bovenhalen in Gent, de Groene Gordel, Limburg, de Noorderkempen en Brugge. Naast de verschillende streken schuimen de makelaars heel België af tijdens de Miljoenenweek, waarin de panden boven het stevige prijskaartje van 1 miljoen euro op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

Ook dit seizoen zijn er bekende koppen die beroep doen op de vakkennis van de Huizenjagers-professionals om voor hen de ideale stek te vinden. Zo is het nieuwbakken koppel Romy en Niels uit The Sky Is The Limit op zoek naar een warm liefdesnest. Ook influencer Freya Poppe – bekend van het VIJF-programma Pink Ambition – is één van de kandidaat-kopers. Huizenjagers is er telkens van maandag tot donderdag in de vooravond.

Ooit Vrij – seizoen 2

Ooit Vrij ontgrendelt opnieuw de gevangenis en volgt in het tweede seizoen dit keer zowel gedetineerden als geïnterneerden binnen én buiten de muren van de centrale gevangenis van Leuven en de gevangenissen in Oudenaarde, Ruiselede, Brugge en Wortel. Er werd exclusief meegekken tijdens de lockdown binnen de gevangenismuren. Hoe zorg je ervoor dat in tijden van corona de voeling tussen een gedetineerde en de maatschappij niet volledig dreigt weg te vallen? Sommige gedetineerden mogen tijdelijk naar huis, anderen blijven opgesloten, zonder het vooruitzicht van bezoek of lesmomenten. Het gevangenisleven ziet er plots helemaal anders uit.

Ooit Vrij zoekt antwoorden op de meest prangende vragen: hoe bepaal je of iemand weer klaar is voor een leven buiten de gevangenismuren? Hoe detecteer je of iemand schuldinzicht heeft? En wat als een reclassering volledig misloopt? Eén ding staat buiten kijf: de weg naar buiten begint op de dag dat een gedetineerde binnenkomt. Ontdek hier meer over het tweede seizoen van Ooit Vrij.

Sports Late Night

Voetbalfans kunnen opgelucht ademhalen, want alle samenvattingen van de wedstrijden uit de Jupiler Pro League zijn opnieuw op televisie te zien in het voetbalmagazine Sports Late Night. Net als vorig seizoen blijven presentatoren Gilles De Coster en Bart Raes in de basis staan. Zij gidsen de kijker door de hoogtepunten en doelpunten, blikken vooruit op de volgende speeldag en werpen een blik op het klassement uit de Belgische eerste klasse.

Nieuw dit seizoen is dat Sports Late Night verhuist naar zaterdag en zondag. Op vrijdag zal er – in tegenstelling tot vorig jaar – geen Sports Late Night op VIER te zien zijn. De voetbalmatch van die dag krijgt in het weekend wel een plek in de uitzending waarbij er dieper wordt ingegaan op de belangrijkste fases.

UEFA Champions League

De UEFA Champions League kreeg dit jaar een serieuze coronaklap te verwerken, maar de crème de la crème van het Europese profvoetbal staat te trappelen voor een nieuw seizoen van het Kampioenenbal. Als landskampioen is Club Brugge zeker van een plaats in de groepsfase. Alle dinsdagwedstrijden van de play-offs, de groepsfase, de achtste finales, kwartfinales en halve finales zijn naar goede gewoonte live te volgen op VIER met daarna een uitgebreide samenvatting van de overige wedstrijden van die dag. Wie wint de Beker met de Grote Oren?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2020 /