Boer zkt Vrouw Home Sweet Home deelnemers

Veerle Liessens (29), Frits Stevens (23), David Franssens (36), Tristan Swennen (25), Bart Beyaert (28) en Dries Claeys (31) gaan in Boer zkt Vrouw Home Sweet Home op zoek naar liefde. Veerle en Tristan openen de jacht op een toffe man, David, Frits, Dries en Bart dromen van de vrouw van hun leven. Het programma wordt gepresenteerd door An Lemmens en Dina Tersago. Ontdek alles over de boeren én de nieuwe werkwijze van Boer zkt Vrouw… De show is één van de namen uit de najaarsprogrammering van VTM; het seizoen start op maandag 31 augustus om 20.35 uur bij VTM.

Nieuw in Boer zkt Vrouw-reeks

Voor het eerst lezen de boeren uit dit nieuwe seizoen van de Boer zkt Vrouw-reeks hun brieven zonder de hulp van vrienden of familie. Maar ze staan er niet alleen voor: Veerle, Bart, David, Frits, Tristan en Dries mogen hun post en de leuke video’s die VTM mocht ontvangen, samen bekijken én becommentariëren. Zo kan Tristan op de hulp rekenen van Veerle, die mee voor hem toffe mannen kan spotten.

De tien mannen en vrouwen die het meest indruk hebben gemaakt, worden uitgenodigd op de boerderijen voor een speeddate, meteen gewapend met een koffertje. Want ook een primeur dit seizoen: de vijf kandidaten die het meest in de smaak vallen, mogen meteen blijven logeren op de boerderij. De jacht op de harten van de boeren is geopend.

Homoboer schrijft Boer zkt vrouw-geschiedenis

Dit jaar schrijft één boer Boer zkt vrouw-geschiedenis. Tristan zkt… Man! Dina Tersago zegt: “Ik kijk er naar uit om voor Dries en Bart een toffe vrouw te vinden en voor de eerste keer in de geschiedenis van Boer zkt Vrouw een homoboer mee te helpen zoeken naar de liefde van zijn leven. We zijn altijd pro diversiteit geweest. Reeds in 2009 zochten we een toffe vrouw voor boerin Conny, en nu hebben we de 25-jarige Tristan. Een hippe, verzorgde loonwerker en koeienboer die er best wel stoer uit ziet maar ontzettend lief is en niet vies is van wat romantiek.”

Boer zkt man - voor het eerst zoektocht naar een man voor homoseksuele boer

6 deelnemers Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home

Ook dit jaar hebben presentatrices An Lemmens en Dina Tersago – naast 5 jongemannen – een toffe vrouw voorgesteld aan de kijkers. De boerenstiel is tenslotte al lang niet alleen een mannenbusiness. 

Maar wie zijn die boeren uit Boer zkt vrouw – Home Sweet Home eigenlijk Welke stiel beoefenen de jonge ondernemers? Hoe kijken ze aan tegen het werk en het leven daarbuiten? Hoe ziet hun ideale partner eruit, vanbuiten en vanbinnen? En niet onbelangrijk: wat hebben ze zélf te bieden? Dat kon je al zien in de eerste twee afleveringen, die in mei 2020 op VTM werden uitgezonden. Gemist? Goed nieuws! Je kunt het verderop in dit artikel alles over de deelnemers van Boer zkt Vrouw 2020 terug lezen.

Dina Tersago

Dina Tersago presentatrice van Boer zkt Vrouw Home Sweet Home 2020

“Wij planten de zaadjes, de briefschrijvers moeten ze water geven en onze zes jonge boeren mogen daarna hopelijk de liefde gaan oogsten. Dit seizoen komt romantiek op de eerste plaats op de boerderijen en zet iedereen het werk voor een stuk aan de kant, want dit avontuur maak je maar één keer mee. Niet alleen de kandidaten moeten hun beste beentje voor zetten, ook onze boeren zelf moeten zich volledig smijten want de inzet is groot: wie wil oogsten, moet zaaien!”, aldus Dina Tersago. Wist je dat zij schittert op het Boer zkt Vrouw bordspel (voor meer spellen bij tv-programma’s, klik hier).

Schrijven naar deelnemer Boer zkt Vrouw

Wie de boeren beter wil leren kennen kan zich vanaf nu inschrijven via vtm.be. Zit er een deelnemer voor jou bij? We stellen de zes deelnemers aan Boer zkt Vrouw Home Sweet Home hieronder uitgebreid aan je voor.

Tristan Swennen

Tristan Swennen zoekt een man in Boer zkt Vrouw Vlaanderen

De 25-jarige Tristan Swennen uit Ellikom (Limburg) is de eerste boer die in Boer zkt Vrouw niet naar een vrouw zoekt, maar naar een man. Een unicum in Vlaanderen. Tristan werkt als loonwerken en koeienboer. Een moderne kerel, die alles behavle een ‘klassieke’ boer is. Hij ziet er goed uit en gaat vaak op stap met vrienden. Eén van zijn hobby’s is shoppen. Hij houdt van mooie kleren en schoenen, en wil er altijd piekfijn uitzien. Tristan Swennen is zelfzeker, sociaal, spontaan en behulpzaam. Hij mag er dan best wel stoer uit zien: hij is ontzettend lief en niet vies van rustige gesprekken en wat romantiek. 

Tristan Swennen is populair bij de meisjes, maar – helaas voor hen – de jonge boer valt op mannen. Hij is al verschillende jaren uit de kast en en heeft daar nooit een probleem mee gehad. Hij heeft twee relaties gehad: eentje van drie en eentje van vijf jaar.

Tristan zoekt een lieve, trouwe man met pit

Echt bij iemand thuis kunnen komen, is zijn ultieme droom. Hij is er klaar voor om zich te settelen en wil iemand ontmoeten met wie hij kan samenwonen en een toekomst kan uitbouwen. Hij wil ook heel graag trouwen. Tristan Swennen zoekt een man die lief is maar waar toch pit in zit. Iemand van min of meer zijn leeftijd, die toch ook wel interesse heeft in de stiel. Trouw vindt hij erg belangrijk. 

Tristan Swennen werkt tijdens de week als loonwerker bij een bedrijf dat groenten vervoert vanop het land naar een verwerkingsfabriek in Bree. Hij rijdt er met de vrachtwagen en ook met de tractor, vooral in het hoogseizoen wanneer de maïs geoogst moet worden. Na zijn uren en in het weekend werkt hij op de boerderij die nu van zijn ouders is maar die al meer dan 400 jaar in handen is van zijn familie. Op de boerderij staan zo’n 80 koeien die ze grootbrengen tot vleesvee. Tristan doet de taken samen met zijn vader. Hij mest de stallen uit, voedert de koeien, bewerkt het land met de tractor, controleert dagelijks de veestapel en de weide en assisteert de veearts als die langskomt.

Dries Claeys

Dries Claeys gaat op zoek naar zijn droomvrouw in Boer zkt vrouw

De 31-jarige Dries Claeys uit het West-Vlaamse Zuienkerke heeft een paardenpension en is akkerbouwer. Dries gaat graag goed gekleed door het leven en komt altijd netjes voor de dag, ook als hij aan de slag is in de stallen. Hij is sociaal en positief ingesteld, hij ziet het altijd liever wit dan zwart. Dries Claeys gaat graag uit eten en op stap met vrienden maar kan ook genieten van de rust en vrijheid op het platteland. 

Dries Claeys is ondertussen twee jaar vrijgezel. Hij bouwde recent een nieuw huis vlakbij de boerderij en vindt dat de tijd rijp is voor een vrouw om echt aan zijn toekomst te beginnen. De paardenboer zoekt een enthousiast iemand die positief in het leven staat en die begrijpt wat hij doet. Een jonge, enthousiaste vrouw met een mooie glimlach, die net zoals hij graag kinderen wil. Een partner om eventueel mee samen te werken maar ook om mee te genieten van het leven en elkaar. 

Niets mooiers… of toch?

Deze boer werkt sinds 2015 in het paardenpension van zijn ouders. Daar kunnen mensen een stal huren voor hun paarden, en er komen rijden op de verschillende binnen-en buitenpistes. Dries is verantwoordelijk voor die pistes en de paardenstallen. Hij doet het onderhoud en verzorgt de 20 paarden die er in zijn stal staan.

Daarnaast heeft de familie van Dries Clayes ook nog 90 hectare akkers waar onder andere tarwe, wintergerst, spelt, suikerbieten en maïs worden verbouwd. Ook hier steekt Dries als het nodig is een handje toe. Vruchten kweken en kijken hoe ze groeien, oogst binnenhalen… voor Dries is er niets mooiers. Buiten een geweldige vrouw misschien. 

Bart Beyaert

Bart Beyaert op zoek naar de moeder van zijn kinderen in Boer zkt Vrouw

De 28-jarige Bart Beyaert uit Wortegem-Petegem (Oost-Vlaanderen) is akkerbouwer en varkensboer. Hij is de jongste van zes en groeide op tussen vijf zussen. Je kan dus wel zeggen dat hij weet hoe vrouwen in mekaar zitten.

Bart Beyaert is zachtaardig, lief, romantisch en vindt voor elkaar zorgen, kaarsjes aansteken, koken en zoveel mogelijk samen zijn en elkaar alles kunnen zeggen belangrijk. Bart heeft ook heel wat hobby’s. Hij zingt en kookt graag, houdt van paardrijden en reizen, en hij is een handige harry.

Bart droomt hardop van gezin met kinderen

Sinds 2016 is Bart Beyaert single. Hij beseft dat het hoog tijd is om daar verandering in te brengen. Al zijn vrienden hebben een partner en hij wil die trein niet missen. Hij droomt luidop van een gezin met kinderen. Geen zes zoals zijn ouders, maar wel graag twee. Bart zoekt een maatje, iemand om ’s avonds bij thuis te komen. Een vrouw die vooruit wil in het leven. 

Bart Beyaert studeerde agro- en biotechnologie en behaalde in 2013 zijn bachelor diploma. Nog hetzelfde jaar nam hij de ouderlijke boerderij over, op dat moment een akkerbouwbedrijf met varkens en vleeskoeien. Bart besloot zich te concentreren op de 47 ha akkerbouw. Hij teelt vooral aardappelen, ongeveer 600.000 kg per jaar en daarnaast ook suikerbieten, maïs en graan. Bart heeft ook 500 varkens die hij opfokt voor een ander bedrijf en waarvoor hij een kweekloonvergoeding krijgt. Omdat hij op de boerderij sociaal contact miste, werkt hij ook als vertegenwoordiger bij een veevoederbedrijf. Zijn vakanties en werkschema’s voor beide jobs zijn perfect af te stemmen op mekaar. 

Veerle Liessens

Veerle Liessens van bevallingscentrum Het Molenhof in Dilsen Stokkem (Limburg)

De 29-jarige Veerle Liessens uit het Limburgse Dilsen-Stokkem is paardenverzorgster en trainster. Ze heeft een eigen bevallingscentrum voor paarden dat Het Molenhof heet. Veerle Liessens is lief, empathisch, zorgzaam en weet wat ze wil. Ze is dol op paarden – van haar 6de tot haar 28ste deed ze intensief aan jumping – en ze houdt ervan om een weekendje weg te gaan, naar de sauna te gaan, iets te gaan eten of drinken. Dit is absoluut een straffe madam die van aanpakken weet, op alle gebied.

Veerle Liessens is sinds april 2019 vrijgezel. Eén keer heeft ze een half jaar samengewoond. Het grootste struikelpunt was tot nu toe de drukte op haar werk, want van april tot en met juni bevallen de meeste paarden en moet Veerle dag en nacht beschikbaar zijn. Ze zoekt dus iemand daar begrip voor kan opbrengen.

Ideale partner Veerle Liessens

Haar ideale partner is iemand die weet wat hij wil, zelfzeker en sociaal is, een vlotte babbel heeft, initiatief neemt en net zoals haar van het leven geniet. Haar nieuwe partner moet het zien zitten om op het bedrijf te komen wonen, want ze moet altijd snel bij haar paarden kunnen zijn. Dat kan in alle rust, want Veerle heeft een prachtige nieuwe woning gebouwd naast het ouderlijk huis.

Naar bevallingscentrum Het Molenhof brengen mensen hun zwangere merries toe 10 dagen voor de uitgerekende bevallingsdatum. De deelneemster aan Boer zkt Vrouw begeleidt de volledige bevalling en volgt het veulen ook de eerste dagen op. Daarnaast doet ze nog inseminaties en staat ze in voor de dagdagelijkse verzorging van de paarden. Naast het bevallingscentrum springt Veerle Liessens ook bij op de boerderij van haar ouders. Mama An verzorgt de melkkoeien en het jongvee, papa Luc neemt de akkerbouw voor zijn rekening. Maar als het druk is, rijdt Veerle vaak met de tractor over de velden.

Verder geeft ze ook nog 11 uur per week les in het buitengewoon onderwijs. Een bewuste keuze, want Veerle werd prematuur geboren op 29 weken en woog amper 850 gram. Alles kwam gelukkig goed maar de paardenverzorgster beseft dat niet iedereen zoveel geluk heeft en wou iets terugdoen voor kinderen met een beperking.

David Franssens

David Franssens is vader; hij heeft twee kinderen en zoekt in Boer zkt vrouw een dame die samen met hem zijn perenkwekerij in Sint-Gillis-Waas wil runnen

De 36-jarige perenkweker David Franssens woont in Sint-Gillis-Waas (Oost-Vlaanderen). Hij heeft op zijn negentiende een bestaande perenkwekerij overgenomen en bouwt sindsdien het bedrijf uit. David Franssens heeft twee kinderen. Hij wordt omschreven als zorgzaam en lief.  

In een groep zal David Franssens eerder op de achtergrond blijven, maar hij is een vlotte babbelaar en erg ambitieus. De deelnemer aan Boer zkt Vrouw gaat graag skiën, geniet ervan om naar de kust te gaan, te wandelen en te fietsen en hij maakt graag ruimte voor romantiek: knuffelen, een glaasje cava, een kaarsje,… 

Vader van twee kinderen

David Franssens is sinds twee jaar single. Daarvoor had hij 12 jaar een vaste relatie. Daaruit heeft hij 2 kinderen: Marie, een dochter van 8 jaar, en Bo, een zoontje van 5. Doorheen de week zijn de kinderen bij zijn ex-partner, in het weekend zijn ze bij David en kan hij al zijn vaderliefde kwijt. David mist een vrouw in zijn leven. Hij vindt het verschrikkelijk om ’s avonds thuis te komen in een leeg huis. David mist een goed gesprek en genegenheid.

Hij valt op zachtaardige, naturelle vrouwen. David Franssens wil iemand die begrip toont voor zijn zaak en in een ideaal scenario droomt hij van een partner die samen met hem de perenkwekerij wil runnen. Ondanks dat hij al twee kinderen heeft, sluit hij kinderen met een nieuwe partner zeker niet uit. David hoopt via Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home de ware te vinden, zodat hij zich daarna voor 100 % kan focussen op een mooie toekomst. Een toekomst waarin hij een mooi evenwicht kan vinden tussen werk, liefde en familie.

Op dit moment heeft David Franssens 60 hectare peren.  Die percelen liggen vooral in Beveren en in Sint-Gillis-Waas. Maar ook net over de grens, in het Nederlandse Breskens, heeft hij grond liggen. Peren kweken is voor David zijn lust en leven. Het was al van jongs af aan zijn droom om fruitteler te worden en de zaken gaan goed. Tijdens de drukste periode eind augustus, begin september worden er op 3 weken tijd maar liefst 2 miljoen kilo peren geplukt. 

Frits Stevens

Frits Stevens is op zoek naar een jonge, vlotte en sociale vrouw die haar eigen ding kan doen, want hij kan het pluimveebedrijf perfect alleen runnen

De 23-jarige Frits Stevens is pluimveeboer. Hij is afkomstig uit het Limburgse Hamont. Hij heeft het bedrijf op zijn 21ste van zijn vader overgenomen toen deze overleed. Het bedrijf kwam op de schouders van Frits terecht, die in avondschool nog twee jaar landbouw ging studeren en ineens op jonge leeftijd zaakvoerder werd. Hij doet zijn werk met hart en ziel en hij heeft plannen om de zaak nog verder uit te breiden. Momenteel heeft hij 80.000 kippen onder zijn hoede. 

Sinds twee jaar is Frits Stevens single. Hij is op zoek naar een jonge, vlotte en sociale vrouw die haar eigen ding kan doen, want hij kan het bedrijf perfect alleen runnen. Hij wil een lief en zacht meisje dat ook op haar strepen durft te staan zodat Frits niet te ver gaat in zijn werk. Voor hem is de perfecte relatie er eentje waarin je goed met elkaar kan opschieten en wanneer je mekaar kan loslaten en elkaars interesses kan begrijpen. 

Jonge boer met een kinderwens

“Papa zei altijd: graag zien doe je maar 2 weken, maar overeen komen doe je je hele leven.” Frits wil heel graag een gezin stichten. Zelf vond hij het zalig om als kind tussen de kuikentjes rond te lopen. Hij vindt zichzelf een goede catch omdat hij lief is, tijd wil investeren in de relatie en zich goed kan aanpassen. 

Als CEO van zijn eigen bedrijf heeft Frits Stevens het druk, maar hij maakt graag tijd voor zijn hobby’s. Carnaval vieren is daar één van. Hij is lid van een carnavalsgroep, is een grote supporter van Racing Genk en rijdt op zondag graag met zijn motor. Hij cijfert zich makkelijk weg en zal altijd eerst anderen helpen.

Frits Stevens – die al van jongs af aan geïnteresseerd is in tractors en veldwerk – is een beetje verlegen als het op vrouwen aan komt en dus komt Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home als geroepen, want nu kunnen vrouwen de eerste stap zetten en zo zelf ontdekken dat de pluimveeboer misschien wel wat schuchter is, maar wel heel erg lief en zorgzaam.

Wie de boeren beter wil leren kennen, kan zich vanaf nu inschrijven via vtm.be.

An Lemmens

An Lemmens presenteert bij VTM Boer zkt Vrouw Home Sweet Home 2020

Ann Lemmens vertelde voor de eerste afleveringen het volgende. “Wat we al kunnen verklappen: dat al onze boeren jong zijn, ondernemend, avontuurlijk en ze zijn met 6, waaronder Veerle, een supertoffe madam! Ze weten allemaal goed wat ze willen, ook in de partner naar wie ze op zoek zijn. En daar gaan wij hen bij helpen! Ik kijk er alvast naar uit om alle respons voor hen te zien binnen lopen en die eerste vonken te zien overspringen.”

De presentatrice van Boer zkt Vrouw voegt daar voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen op 31 augustus 2020 het volgende aan toe. “Eén ding is nu al zeker: een paardenpension of perenboomgaard was nog nooit zo romantisch! Dit moet de zomer van hun leven worden. Nu moeten onze boeren hun liefde en aandacht verdelen tussen hun dieren of peren, én hun logés. Geen makkelijke klus, maar aan de andere kant: onze boeren hebben véél liefde te geven.”

Foto’s VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 mei 2020 /