Staf Coppens vertrekt naar Zweden en opent Camping Cöppens

Staf Coppens vertrekt samen met zijn gezin naar Zweden en zal daar Camping Cöppens openen. Dat doet hij samen met zijn vrouw Monique, zoon Beau en dochter Nora. De reis is te volgen in het programma Camping Coppens, dat te zien was op VTM. Camping Coppens kun je in Nederland kijken op SBS6. De uitzendingen starten hier op dinsdag 6 juli om 20.40 uur.

UPDATE September 2023: Je kunt nu kijken naar Camping Coppens seizoen 3. Klik op de link (de gekleurde tekst) en lees er alles over (ook hoe je in het buitenland kunt kijken).

Met het onderstaande bericht hebben Staf Coppens en VTM het nieuws over hun emigratie in september 2020 bekendgemaakt.

Verhuizing Staf Coppens naar Zweden

Terwijl Staf Coppens momenteel nog druk bezig is met de opnames van de tweede reeks van Code van Coppens wacht hem en zijn gezin binnenkort een ander, nog veel groter avontuur. Staf verhuist samen met zijn vrouw Monique, zoon Beau en dochter Nora naar Zweden. Dat kondigde hij maandag 14 september 2020 zelf aan op zijn sociale media. Het gezin heeft na lang nadenken besloten om hun grote droom te volgen en een camping te openen in Zweden. Staf, Monique en de kinderen zijn begin oktober met de camper naar Zweden vertrokken voor hun verhuizing. In het voorjaar van 2021 openen ze hier – midden in de prachtige natuur – hun camping.

Staf Coppens dol op kamperen

“We zijn fervente kampeerders en hebben de voorbije jaren met caravan of motorhome door Europa gereisd. We kwamen terecht op de mooiste plekjes op aarde en dat op een ‘back to basic’ manier. Het kamperen als familie brengt je niet alleen dichter bij elkaar, maar ook dichter bij alles wat écht belangrijk is in ons leven. Telkens we door Zweden trokken, raakten we verwonderd door waanzinnige uitzichten, vaarden we op de mooiste waters in de ongerepte natuur en vielen we in slaap onder de middernachtzon. We willen dat gevoel delen met anderen en starten nu daar een nieuw leven”, aldus Staf Coppens.

Camping familie Coppens

De aankoop van hun camping zit momenteel in de laatste fase en de verhuisplannen worden steeds concreter. Ook al zijn het bijzondere tijden, het hele gezin heeft ongelooflijk veel zin in dit buitenlandse avontuur.

“Natuurlijk is dit allemaal erg spannend, maar we hebben er veel zin in”, vult echtgenote Monique van der Velden aan. “De kinderen kunnen niet wachten om straks op de bevroren meren te schaatsen en de Zweedse bossen onveilig te maken. We kiezen voor een leven iets dichter bij de natuur. Beau en Nora vinden het uiteraard ook heel spannend om naar school te gaan in Zweden.”

Camping Cöppens in 2021 op VTM

Ondanks de verhuis, is Staf Coppens niet van plan om te stoppen met programma’s maken voor VTM. Integendeel, hij wil dolgraag nog vele programma’s met zijn broer Mathias maken. En hij wil ook graag hun droom in Zweden delen met de kijker. Daarom zal de verhuis van het gezin door zijn broer Mathias Coppens en productiehuis Roses Are Blue gevolgd worden en te zien zijn in een nieuw VTM-programma. Het programma met de werktitel Camping Cöppens wordt in de loop van 2021 uitgezonden bij VTM. Een ideaal programma voor de liefhebbers van Ik vertrek.

Staf en Mathias Coppens blijven – na emigratie – samen programma’s maken

Daarnaast blijft Staf in de toekomst ook andere programma’s maken voor VTM met broer Mathias (zoals ze Het lichaam van Coppens hebben gemaakt). Al zullen de voorbereidingen voor die programma’s iets vaker via de digitale weg gebeuren. Voor de opnames van zijn programma’s keert Staf terug naar België. 

“Ik maak al héél lang televisie, maar dit is géén zoveelste televisieproject voor mij”, vertelt Staf. “Het is in de eerste plaats een persoonlijke droom die we al lang koesterden als gezin en die we nu eindelijk gaan waarmaken. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als ik deze droom en mijn andere passie kan combineren, doe ik dat natuurlijk graag! Dat is spannend, want dit is natuurlijk allemaal veel persoonlijker. Het hele gezin staat er trouwens achter, anders zou ik dit natuurlijk nooit doen. Dus ik ben er zeker van dat dit een avontuur mét mijn familie wordt. Ze zijn veel te belangrijk voor mij om het zonder hen te doen.”

Reactie broer Mathias Coppens op verhuizing Staf naar Zweden

Dat ook zijn broer Mathias en de rest van de familie heel erg meeleeft met het Zweedse avontuur van het gezin, blijkt alvast uit een filmpje dat Staf maakte toen hij het nieuws voor de eerste keer aan broer Mathias ging vertellen. Wat een ontzettend aangrijpende video is dat! Je ziet echt dat de broers een hechte band hebben. Niet voor niets zijn ze samen zo succesvol met hun tv-programma’s.

Bekijk de video hier:

VTM-collega’s zwaaien Staf Coppens uit

VTM-collega’s Laura Tesoro, Kürt Rogiers, The Masked Singer-collega’s Karen Damen en Niels Destadsbader, Ruth Beeckmans, Stef Wauters, Nathalie Meskens, Andy Peelman, Jens Dendoncker, Sean Dhondt, Freek Braeckman, Birgit Van Mol, Axel Daeseleire, Vincent Fierens & Sam De Bruyn, Lieven Scheire, Dina Tersago, Guga Baúl en An Lemmens lieten Staf niet zomaar vertrekken en bezorgden hem nog een persoonlijke boodschap. (Die zie je hieronder)

‘Droom die grote droom van jullie!’

Jens Dendoncker zit in zak en as na Stafs afscheid: “Het begon bij fase 1, ontkenning. Ik dacht dat Zweden een dorpje in de Kempen was. Ondertussen zit ik in fase 4: ik ga u zo missen.” Ruth Beeckmans overspoelt het gezin met mooie woorden: “Jullie zijn zo een top familie. Droom die grote droom van jullie!” Guga Baúl geeft Staf en zijn gezin één duidelijk advies: “Luister naar Marc Van Ranst en blijf in uw kot!” En Niels Destadsbader legt zich letterlijk ‘neer’ bij het nieuws. Enkele onder hen reserveerden ook al hun plekje op ‘Camping Cöppens’. 

Foto’s & video: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 september 2020 /