The Voice Senior 2020 in België met André Hazes

Ontdek in dit artikel alles over het nieuwe seizoen van The Voice Senior in België. Dit nieuwe seizoen is vanaf vanavond (vrijdag 20 november) om 20.40 uur te zien bij VTM. In de jury: André Hazes, Sam Gooris, Walter Grootaers en Karen Damen.

Voor de Nederlandse kijkers: hier is seizoen 11 van The Voice of Holland vanavond van start gegaan.

Nieuwe coaches The Voice Senior Vlaanderen

An Lemmens The Voice Senior Belgie 2020

Een nieuw seizoen The Voice Senior bij VTM betekent in 2020 ook nieuwe coaches. De jury dit jaar wordt gevormd door André Hazes, Sam Gooris, Walter Grootaers en Karen Damen (die we de afgelopen weken natuurlijk al bij The Masked Singer zagen). An Lemmens staat ook dit seizoen klaar om de kandidaten en hun familie naast het podium op te vangen. 

Walter Grootaers

Walter Grootaers jury The Voice Senior België 2020

Walter Grootaers keert terug als vertrouwde coach bij The Voice Senior in Vlaanderen. Hij schat de kans dat de winnaar in zijn team zal belanden optimistisch in. “In het tweede seizoen van The Voice Senior wordt het podium opnieuw vrijgemaakt voor 60-plussers met een straffe stem. En ik heb een streepje voor hé, ik heb dat vorig jaar al gedaan én gewonnen”, lacht de man die we van De Kreuners kennen.

Sam Gooris

Sam Gooris jury The Voice Senior België 2020

Het tweede jurylid in The Voice Senior België is rasentertainer Sam Gooris. Hij is een podiumbeest en zoekt dat vooral ook in de performances van de kandidaten: “Bougeren op het podium, goed zingen en ambiance in de tent. Dat is waar ik naar op zoek ben voor mijn team! De mensen thuis moeten met een goed gevoel voor hun tv zitten en zich amuseren.”

André Hazes

Andre Hazes jury The Voice Senior België 2020

De Nederlandse koning van het levenslied André Hazes is ook van de partij in The Voice Senior België. Hij is vastberaden. “Als ik ergens aan meedoe, dan wil ik winnen. Dat is voor mij zelfs belangrijker dan meedoen.”

Karen Damen & André Hazes waren natuurlijk ook samen te zien in het afgelopen seizoen van Liefde voor Muziek.

Karen Damen

Karen Damen jury The Voice Senior België 2020

Als laatste maakt Karen Damen haar debuut in de jury van The Voice Senior bij VTM. De voormalig zangeres van K3 hoopt van haar sokken geblazen te worden: “Ik ben sowieso ‘den bleiter’ en dat zal nu waarschijnlijk weer niet anders zijn. En daarnaast hoop ik vooral dat ik mijn teamleden iets zal kunnen bijleren op muzikaal gebied.”

Vier afleveringen The Voice Senior 2020

In vier afleveringen wordt bepaald wie zich tot winnaar van The Voice Senior 2020 mag kronen. Na 2 Blind Auditions vechten de senioren zich door de Knock-outs om uiteindelijk met 8 talenten – 2 per coach – in de finale te staan. Slechts één van hen wordt ook écht The Voice Senior en gaat naar huis met €10.000 en krijgt de kans om een eigen single op te nemen.

Tweede Blind Auditions The Voice Senior 2020

In de tweede Blind Auditions ronde blikt The Voice Senior-kandidaat Nini alvast terug op een onvergetelijke auditie waarbij ze een uniek voorstel krijgt van Sam Gooris: “Wil je even wisselen van plaats?” Nini neemt plaats in de rode draaistoelen en krijgt meteen een auditie voorgeschoteld van coach André die het liedje ‘Leef’ brengt. “Als jullie niet drukken, dan hebben jullie een probleem”, lacht André. Maar drukken de coaches ook voor Nini zelf af?  

Heb je deze week ook de aflevering van André Hazes in Het Huis gezien?

Alle charmes in de strijd

Tijdens de tweede Blind Auditions halen niet alleen de kandidaten, maar ook de coaches alles uit de kast om de grootste zangtalenten voor hun team te winnen. Sam gaat ver en smeekt zelfs op zijn blote knieën, Karen gooit haar charmes in de strijd, Walter benadrukt de eindeloze mogelijkheden binnen zijn team en ook André pakt het sluw aan: “Iemand die eruitziet als mijn vader kan niet anders dan voor mij kiezen, toch?!” En daarmee overtuigt hij zelfs concullega Walter: “Je hebt daar een punt, André. I rest my case!”

Maak onderaan dit bericht kennis met de deelnemers aan The Voice Senior. Vanaf nummer 12 zag je de kandidaten in de tweede Blinde Auditions ronde.

Andre Hazes jr als Coach in The Voice Senior Vlaanderen

Eerste Blind Auditions The Voice Senior 2020

In de eerste Blind Auditions van The Voice Senior (2020), geven 11 muzikale 60-plussers het beste van zichzelf om een plekje in de Knock-Outs te verzilveren. De sfeer tussen het nieuwe coachkwartet – Karen Damen, Sam Gooris, Walter Grootaers en André Hazes – zit alvast meteen goed. Er wordt heel wat afgelachen, al houden ze hun oren wel goed open voor het talent dat passeert. Bij Sam Gooris borrelt de competitiedrang pas echt op wanneer de andere coaches de ene kandidaat na de andere van hem afsnoepen: “Het is toch niet waar, dat is toch voor dood te vallen! Vettigen das! Je gaat je knop sebiet opfretten, André’ke!”

André Hazes moet wennen aan Vlaams taalgebruik

Voor André Hazes is het alvast wennen aan dat Vlaams taalgebruik: “Ik versta er helemaal niks van”, lacht hij. Terwijl Sam Gooris vooral op zoek is naar ambiance, wil Karen Damen als coach emotioneel geraakt worden. Bij haar laaien de emoties op nog voor het avontuur echt gestart is: “Ik heb nu al zenuwen. Ik wil geen mensen teleurstellen maar je hebt maar vier plaatsen in je team.”

Duet Andre Hazes en Rene Sander The Voice Senior Belgie

André Hazes zingt duet met Rene Sander

André zorgt tijdens de eerste audities meteen ook voor een pakkend moment wanneer hij zich laat verleiden tot een onverwacht duet met een kandidaat. Rene Sander (62, Hamont-Achel) werkte ooit samen met zijn vader en wanneer André dat hoort, kan hij niet in zijn stoel blijven zitten en spurt hij het podium op. Samen zingen ze ‘Zij gelooft in mij’. “Het is een droom die uitkomt”, vertelt Rene. Maar levert zijn solo-auditie op What’s Another Year van Johnny Logan ook een ticket op voor de Knock-Outs? 

Deelnemers The Voice Senior 2020 in België

 1. Rene Sander (62, Hamont-Achel) heeft ooit samengewerkt met André Hazes senior. Hij zingt tijdens zijn auditie ‘What’s Another Year’ van Johnny Logan.
 2. Lucas Verherstraeten (67, Herselt) zingt graag en doet mee als eerbetoon aan zijn dochter, die vorig jaar is overleden. Lucas brengt een eigen versie van ‘Just A Gigolo’ van Louis Prima
 3. Charles Torfs (72, Ekeren) zit op een wolk als hij kan zingen. Normaal waagt hij zich vooral thuis aan karaoke, maar nu betreedt hij het podium met ‘Blue Suede Shoes’ van Elvis Presley
 4. Robin Rowley (74, Lint) is een Engelsman. De afgelopen 7 jaar reisde hij als straatzanger doorheen Europa met zijn gitaar. Hij doet auditie op ‘Make You Feel My Love’ van Bob Dylan, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.  
 5. Doortje Van Dersteen (80, Mol) was graag operazangeres geworden, maar dat mocht niet van haar ouders. Nu wil ze tonen wat ze in haar mars heeft en waagt ze haar kans met ‘Summertime’ van George Gershwin
 6. Toon Geys (66, Lommel) zingt al van jongs af aan en die microbe is blijven bijten tot op vandaag. Hij brengt een intieme versie van ‘Vincent’ van Don McLean, één van Karen Damens lievelingsnummers.
 7. Laurie Goemaere (74, Stekene) speelde vroeger in een orkestje en bracht daarmee een 10-tal singles uit. Laurie zingt ‘Een Eiland in Groen en Blauw’ van Marva
 8. Gilbert Van Meel (65, Westerlo) heeft geen ervaring met zingen, enkel in de douche. Zijn vrouw heeft hem ingeschreven en hij waagt zijn kans met ‘Beyond The Sea’ van Bobby Darin
 9. Erik Tack (65, Bottelare) waagt voor de tweede keer zijn kans in The Voice. Hij brengt een volledig eigen versie van ‘Californication’ van Red Hot Chili Peppers, één van An Lemmens’ favoriete bands. 
 10. Georges Verhaeghe (87, Waregem) werd ingeschreven door zijn kinderen zonder dat hij het wist. Hij heeft geen muzikale opleiding gevolgd, maar zingt heel graag. Tijdens de audities waagt hij zijn kans met ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld
 11. Marie-Jeanne Vandyck (63, Halen) is pas gelukkig als ze op een podium kan staan. Ze doet mee voor het avontuur en zingt ‘Just An Illusion’, een nummer van BZN
 12. René Sleeckx (64, Dessel) baat een fitnesscentrum uit. Hij is ingeschreven door zijn vriendin en brengt ‘Spanish Eyes’ van Engelbert Humperdinck
 13. Nini Géry (71, Boekhoute) woont al 50 jaar in Duitsland. Ze zingt het liefst liedjes die iets betekenen voor haar en waagt haar kans met ‘It Must Be Him’ van Vikki Carr
 14. Chip Fola (70, Antwerpen) zijn roots liggen in Shanghai. Hij zong al in verschillende landen en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Voor hem is zijn deelname de kers op de taart. Hij zingt ‘All By Myself’ van Big Bill Broonzy
 15. Gerda Seyen (63, Geel) heeft bijna altijd in een bandje gespeeld en ze haalt alles uit de kast met ‘It’s So Easy’ van Linda Ronstadt
 16. Freddy Danau (72, Herne) is sinds zijn pensioen nog meer bezig met muziek dan voordien. Voor hem is applaus de zwaarste drug die er bestaat. Hij probeert de coaches te overtuigen met ‘Let Me Entertain You’ van Robbie Williams
 17. Hedwig Jacobs (69, Iddergem) ziet muziek als zijn grootste passie. Hij speelt samen met Freddy in een eigen groepje. Hij zingt ‘I Need Never Get Old’ van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats
 18. Didier Waelkens (61, Zwevegem) doet vooral mee omdat hij graag zingt. Het was van jongs af aan zijn droom om voor mensen te mogen zingen en muziek is zijn uitlaatklep. Hij brengt het Nederlandstalige nummer ‘Het Kan niet Zijn’ van Will Tura
 19. Eddie Conard (64, Antwerpen) is geboren in Virginia en heeft een indrukwekkend cv. Als beroepsmuzikant heeft hij al met verschillende nationale en internationale artiesten samengewerkt. Hij wil de coaches wegblazen met een eigen versie van ‘Billie Jean’ van Michael Jackson
 20. Erwin Mathu (67, Deinze) is schilder met een passie voor zingen. Hij doet dat voornamelijk in het Nederlands en het Frans. Hij zingt ‘Le Géant De Papier’ van Jacques Lafon. 
 21. Jean Guldix (70, Malderen) doet mee omdat iedereen in zijn omgeving zegt dat hij goed kan zingen. Hij gaat het avontuur aan met ‘California Blue’ van Roy Orbison
 22. Roland Van Beeck (66, Essen) is al heel zijn leven tatoeëerder en is recent op pensioen gegaan. De afgelopen drie jaar heeft hij gevochten tegen kanker. Met The Voice Senior wil hij de draad op muzikaal vlak terug oppikken. Hij brengt ‘For The Good Times’ van Al Green.

De opnames van The Blind Auditions en The Knocks-Outs van The Voice Senior vonden plaats voor de coronapandemie uitbrak. Tijdens de opname van de finale werden de coronamaatregelen van dat moment gevolgd. 

Foto’s deelnemer The Voice Senior 2020 België

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

20 november 2020 /