De MUG: nieuw seizoen over spoeddienst ZNA Stuivenberg

Het tweede seizoen van De MUG gaat vanavond (maandag 5 oktober) om 21.50 uur van start bij VTM. Je kijkt in deze serie mee door de ogen van de hulpverleners van de spoeddienst van ZNA Stuivenberg. Dit ziekenhuis in Antwerpen heeft één van de grootste en drukste spoedafdelingen in België.

Tweede seizoen De MUG

In het tweede seizoen van De MUG, vanaf maandag 5 oktober, volgen de makers van Helden van Hier opnieuw artsen, ambulanciers en verplegers tijdens hun levensreddende job. De klok rond houdt de spoeddienst zich klaar om uit te rijden met zwaailicht en sirene. Het is dan ook een afdeling vol intense, ontroerende en aangrijpende verhalen die tijdens de reeks in beeld worden gebracht met vaste en mobiele camera’s. 

Elke seconde telt

Vicky, spoedverpleegkundige ZNA Stuivenberg: “Als er zich een grote ramp voordoet en er komen patiënten binnen, dan is het gewoon adrenaline, doorgaan en vechten voor je patiënten. Elke seconde telt.”

Ongeval met meer dan 60 gewonden in Beverentunnel

In de eerste aflevering op maandag 5 oktober om 21.50 bij VTM worden de hulpverleners van spoed Stuivenberg opgeroepen voor een zwaar ongeval in de Beverentunnel op de Antwerpse Ring. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen, twee bussen en twee andere vrachtwagens. Een dramatische balans: 1 dode, 5 mensen in levensgevaar en zeker 60 lichtgewonden.

Medische interventieplan

Het team schiet meteen in actie: “Als het medische interventieplan wordt afgekondigd, moet je opschalen en moet je zorgen dat je klaar bent om verschillende slachtoffers op hetzelfde ogenblik te verzorgen”, legt spoedarts Tine uit. 

Heupfractuur

Een vrouw van 87 is gevallen in haar appartement. Bij aankomst is snel duidelijk dat het om een heupfractuur gaat. De hulp van de brandweer wordt ingeschakeld om de vrouw vanop de eerste verdieping te evacueren. “Het is heel belangrijk om altijd goed uit te leggen wat we precies gaan doen. Informatie is zo belangrijk en stelt patiënten gerust”, legt spoedverpleegkundige Vicky uit. 

Vierjarige valt drie meter in bioscoop

En deze vrouw is niet de enige die een lelijke val heeft gemaakt, want even later moet ook spoedarts Philip uitrukken voor de 4-jarige Issam. Hij is over een balustrade in de cinemazaal geklommen en drie meter naar beneden gevallen.

De aflevering van De MUG is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Foto: VTM.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 oktober 2020 /