Gala Aliaj Dragot wint The Voice Kids 2020

Gala Aliaj Dragot wint The Voice Kids 2020! De 15-jarige zangeres uit het team van Sean Dhondt kon het vrijdagavond amper zelf geloven, zo zagen we in de uitzending op VTM. Sean Dhondt mag zich na vijf seizoenen eindelijk de trotse winnaar van The Voice Kids met zijn team noemen.

Lees ook Gala Dragot: Eurosong 2023 kandidaat & The Voice Kids winnares

Gala wint The Voice Kids 2020

Acht jonge finalisten streden vrijdagavond voor de titel van dé Voice Kids van 2020. Nadat ze één voor één een nummer hadden gebracht, stuurden de coaches hun topfinalist(e) door naar de slotronde. De 15-jarige Gala Aliaj Dragot uit Grimbergen uit het team van Sean Dhondt overtuigde daarbij de digitale publieksjury en kroonde zich als winnares van The Voice Kids 2020. Ze brengt meteen haar eerste eigen single Contagious uit. Verder mag ze een jaar gratis kleren shoppen en wint ze 10.000 euro. Daarmee wil ze graag naar het conservatorium in Londen gaan.

Dankbaar

Gala kan het allemaal nog niet zo goed vatten: “Vreemd, heel vreemd… Wat een ervaring! Ik heb nog steeds moeite om het te geloven en had het ook helemaal niet verwacht! Ik ben iedereen ontzettend dankbaar!”, aldus Gala Aliaj Dragot.

Sean Dhondt

Sean is super enthousiast met haar overwinning: “Met Gala hebben we dit jaar een wereldster in wording voor ons staan! Ik zag en hoorde het meteen van bij haar Blind Audition en dat gevoel groeide alleen nog maar, hoe langer we samen werkten. Elke workshop en elk optreden opnieuw. Ik ben dan ook zó blij voor haar dat de publieksjury dat ook zag en haar vanavond met de winst bekroonde. Vijfde keer, goeie keer voor Team Sean!! Ik ben zo ongelofelijk trots op Gala! En dit is nog maar het begin, geloof me…!”

Gala Aliaj Dragot komt uit artistiek nest

Gala stamt uit een artistiek nest, is het gewoon om voor de camera te staan en volgens de coaches heeft ze alvast de looks om het te maken. De kledij die ze bij de finale droeg, ontwierp ze zelf. Ze is fan van alles wat met Japan te maken heeft en muziek is haar grootste passie. Gala is van alle markten thuis, ze is fan van Lady Gaga tot Björk, maar evenzeer van klassieke muziek.

Gala weet gevoelige snaar te raken

Van bij haar auditie wist de toen nog 14-jarige Gala Aliaj Dragot een gevoelige snaar te raken bij alle coaches van The Voice Kids met het nummer Don’t Know Why van Norah Jones. Dat gevoel werd enkel nog versterkt bij het brengen van Goodbye Yellow Brick Road van Elton John bij de finale. Voor haar zelf gekozen nummer, koos Gala voor een eigen bewerking van Make You Feel My Love van Bob Dylan, gecoverd door Adele, waarbij Laura Tesoro werd meegezogen naar ‘Planeet Gala’ en haar coach Sean Dhondt haar ‘buiten categorie’ bestempelde.

Zo is er in deze lastige week voor Sean Dhondt toch positief nieuws!

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2020 /