Code van Coppens met nieuw seizoen op VTM

De Code van Coppens is vanaf vanavond – zondag 6 september – elke week om 19.55 uur te zien bij VTM. Bekende duo’s gaan de strijd met elkaar aan. In de eerste aflevering geldt hierop een uitzondering, dan zijn het trio’s. Wie ontsnapt het snelst uit het labo van dokters Coppens? Zijn het de meisjes van K3 of de heren van De Romeo’s?

Code van Coppens – nieuw seizoen

Staf en Mathias Coppens hebben opnieuw alles uit de kast gehaald om verschillende themakamers vol te steken met straffe experimenten, raadsels, opdrachten en puzzels in het nieuwe seizoen van Code van Coppens. Welke bekende duo’s worstelen zich het snelst door de wetenschappelijke fantasiewereld van Staf en Mathias? En wie vindt het snelst de weg naar buiten en kraakt zo de Code van Coppens? “Het is steeds zalig om zien hoe onze bekende vrienden zichzelf verliezen in onze spelletjes”, aldus Staf en Mathias Coppens.

Nieuwe, verrassende themakamer

Elke zondag creëren Staf en Mathias Coppens een nieuwe, verrassende themakamer voor de verschillende duo’s – en zelfs eenmalig trio’s. Elke juist uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg. Komen ze heelhuids terug van een ruimtemissie? Slagen ze in de kunstroof van de eeuw? En ontwijken ze alle bommen en granaten in een oorlogssituatie?

Bekende gasten Code van Coppens

Wie er dit seizoen met de opdrachten van Staf en Mathias Coppens aan de slag gaan? Wat dacht je van Dina Tersago en Andy Peelman? Zij presenteren dit najaar samen een nieuw programma op VTM. Maar denk ook aan Kristel Verbeke en Gene Thomas, Dimitri Vegas (waar een documentaire over op Streamz komt) en Anouk Matton, Siska Schoeters (die nu te zien is op tv met het tweede seizoen Durf te vragen) en Tomas De Soete (die een geweldig reeks heeft gemaakt).

Bab Buelens en Vincent Banic, Jens Dendoncker en Lauren Versnick, Guga Baul en Tine Embrechts en dan zie ik ook nog Sean Dhondt en Kürt Rogiers. Alleen kan ik in het introfilmpje niet zo goed zien met wie ze een duo vormen. Daarnaast is er voor mij ook nog een duo wat ik niet herken. Weet jij wie dit zijn, laat dit dan in een reactie weten op dit bericht in onze Facebook-groep.

Lieven Scheire

Sommige experimenten worden samen met huisexpert Lieven Scheire uit de doeken gedaan in de studio van Code van Coppens. Om alles veilig te laten verlopen, hebben Staf en Mathias dit seizoen gezorgd voor thuispubliek.

De Romeo’s en K3

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de Code van Coppens nemen trio’s het tegen elkaar op. Hanne, Marthe en Klaasje van K3 strijden tegen Gunther (die je recent nog in De Zomer Van zag), Davy en Chris van De Romeo’s. Hun doel? Uit de handen blijven van dokters Coppens. Die hebben hen opgesloten in hun groezelig labo. Twee van de drie worden wakker in een mortuarium-schuif. Eén van hen zit vastgeketend in een rolstoel en moet de anderen zien te bevrijden. Een onmogelijke opdracht? Dat ontdekt de kijker op zondag 6 september om 19.55 bij VTM. De afleveringen zijn steeds te herbekijken op VTM GO.

Code van Coppens meespelen via Instagram

Wie zelf wil meespelen kan dat doen op de Instagram-pagina van Code van Coppens. Achter elke deur zit een kamer verstopt waarin de kijker aan de hand van aanwijzingen en tips een code kan kraken. Wie de code heeft gevonden, kan deze ingeven op vtm.be.

Code van Coppens in Nederland bij Talpa

Niet alleen Vlaanderen viel voor de charmes van de broers Coppens en hun themakamers, ook Nederland en Wallonië zijn fan. Het programma is verkocht aan Talpa, waar Staf en Mathias Coppens het ook zullen presenteren. De opnames hiervoor gebeuren ook in ons land. En ook RTBF gaat met het programma aan de slag, waar het vanaf oktober 2020 wordt uitgezonden op het nieuwe kanaal ‘Tipik’.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 september 2020 /