The Masked Singer: 20.40 uur bij VTM

The Masked Singer is vanaf vanavond (vrijdag 18 september) om 20.40 uur te zien bij VTM. Dan barst het mysterie los: welke acht bekende gezichten schuilen er achter de maskers? Niels Destadsbader presenteert de show. Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker zijn de ‘speurneuzen’. Zij zijn niet alleen, want – anders dan in The Masked Singer Nederland – is er ook nog een geheime gastspeurder.

Heb jij enig idee wie Libelle, Wolf, Monster, Duiveltje, Otter, Koningin, Duiker en Aap zijn? Discussieer mee in onze Facebook-groep.

The Masked Singer op VTM

Dat The Masked Singer vanaf vrijdag 18 september ook in Vlaanderen (op VTM) te zien is, daar kon je de laatste tijd niet om heen. Er doken tenslotte al verschillende foto’s en teasers op van de verschillende artiesten. Er wordt al druk gediscussieerd, maar wie er daadwerkelijk achter de maskers zitten, is nog steeds een geheim.

Wist je dat er in de tweede aflevering zelfs een nieuw kostuum bij is gekomen? Dan maak je kennis met de Zeemeermin.

Lauren Versnick als Libelle in The Masked Singer?

In de eerste show treden Aap, Wolf, Monster, Duiveltje, Duiker, Otter, Koningin en Libelle elk één keer op met een zelf gekozen nummer. Dat nummer verraadt misschien al iets over hun echt identiteit. Het optreden van Libelle gaat alvast niet onopgemerkt voorbij bij het speurdersteam. Want herkent Jens Dendoncker zijn eigen geliefde Lauren in het pak? De verwarring is groot: “Als dat zo is, dan heeft ze mij… Nee, dat kan niet. Godverdorie, ik ben echt aan het twijfelen nu. Dan is ze mij gewoon keihard aan het beliegen”. Is Lauren Versnick de libelle? (spoiler alert)

Wie zit er achter het masker verstopt?

Week na week vallen de maskers af in The Masked Singer Vlaanderen. In elke show gaan de kostuums al zingend in duel met elkaar. Maar veel meer dan een zo goed mogelijke zangprestatie neer te zetten, hebben zij allemaal één groter doel voor ogen: hun echte identiteit zo lang mogelijk geheim houden. “Ik hoop dat het ook mensen zijn die het niet gewoon zijn om op een podium te staan”, aldus Julie Van den Steen. “Politiekers bijvoorbeeld, of veldrijders, iemand uit de sport, of Marc Van Ranst. Of iemand totaal anders.” De favorieten van het publiek in de studio en het digitale thuispubliek gaan door naar de volgende show, degene met de minste stemmen wordt aan het einde van elke show onherroepelijk ontmaskerd. Julie Van den Steen raadt samen met Jens Dendoncker en Karen Damen wie er achter de maskers zit.

Bekende Vlamingen die deelnemen aan The Masked Singer

Welke bekende Vlamingen er deelnamen aan The Masked Singer is een groot geheim. Om het zo te houden, wordt niets aan het toeval overgelaten. Het programma kreeg van bij de allereerste voorbereidingen een codenaam en amper 8 mensen in heel Vlaanderen kenden vooraf de identiteit van de Masked Singers. Zelfs presentator Niels Destadsbader hoorde daar niet bij. 

  • De eerste bekende Vlaming die ontmaskerd is, is Bart Tommelein, burgemeester in Oostende. Lees hier meer over de deelname van Bart Tommelein in The Masked Singer. In welk pak hij zit, vermelden we nog eventjes niet. Zodat ieder die de aflevering nog niet gezien heeft, zelf nog kan raden.
  • Dina Tersago is de tweede bekende Vlaming die ontmaskerd is. Ontdek hier alles over het optreden van Dina Tersago in The Masked Singer.
  • Sam Bettens is de derde bekende Vlaming die ontmaskerd is. Hier lees je alles over de ontmaskering van Sam Bettens in The Masked Singer.
  • Andy Peelman is de vierde bekende Vlaming die ontmaskerd is. Ontdek hier hoe het was voor Andy Peelman in The Masked Singer.
  • Kathleen Aerts is de vijfde bekende Vlaming die ontmaskerd is. Ontdek hier hoe het was voor Kathleen Aerts in The Masked Singer.
  • Ruth Beeckmans is de zesde bekende Vlaming die ontmaskerd is. Wist je dat ze eerst gevraagd is als jurylid en ontdek meer over Ruth Beeckmans in The Masked Singer.
  • Nora Gharib is de zevende bekende Vlaming die ontmaskerd is. Zij stond acht dagen na de bevalling van haar dochtertje Chams (die met een keizersnede ter wereld kwam) al op het podium. Ontdek hier hoe dat was voor Nora Gharib in The Masked Singer.
  • Kevin Janssens is de achtste bekende Vlaming die ontmaskerd is. Deze acteur is wat mij betreft echt de grootste verrassing van deze show. Ontdek hoe het was voor Kevin Janssens in The Masked Singer.
  • Giovanni Kemper is de negende bekende Vlaming (uhm officieel Nederlander) die ontmaskerd is. Deze acteur werd natuurlijk al snel ontmaskerd door zijn ex-vriendin Laura Tesoro. Hoe was het voor Giovanni Kemper in The Masked Singer?
  • Sandra Kim is de tiende bekende Vlaming die ontmaskerd is en daarmee is zij de winnares van The Masked Singer. Ontdek hoe het was voor Sandra Kim in The Masked Singer.

Studiopubliek weet niet wie Masked Singers zijn

Voor elke opname arriveerden de Masked Singers in geblindeerde auto’s en compleet vermomd in een hoodie en masker met de niet mis te verstane boodschap: don’t talk to me. Tijdens de opnames werden ze afgezonderd van de rest van de crew. Ook het studiopubliek bij de opnames heeft nog steeds het raden naar wie er achter de maskers zit. Vlak voor die apotheose werden zij immers uit de studio geleid en gingen de opnames verder met een zeer beperkte opnameploeg. “Alles staat of valt immers met het mysterie rond het programma”, weet Niels Destadsbader.

Nummers aflevering 1 The Masked Singer (Vlaanderen, VTM)

Kijk aansluitend ook naar Behind The Mask op VTM GO.

Foto’s eerste aflevering The Masked Singer (VTM)

Foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 september 2020 /