Dertigers in Nederland vanaf 18 mei op NPO3

Dertigers is in Nederland vanaf 18 mei op NPO3 te zien. De remake van de Vlaamse successerie wordt uitgezonden door BNNVara om 20.25 uur. Officieel is er nog weinig over de serie bekend, maar wie de eerste castfoto bekijkt ziet onder andere Jelle de Jong, Lykele Muus, Eva Laurenssen en Joy Wielkens.

Dertigers in Nederland

De Vlaamse-dertigers actrice Kim van Oncen deelde deze week via Instagram dat de Nederlandse remake vanaf mei op tv te zien is. Ik had tot dat moment alleen maar vernomen dat de remake van Dertigers er aan zou komen bij BNNVARA. Meer wist ik niet. En ook een zoektocht door Google leverde nog niet zoveel informatie op. Behalve dit artikel in Het Nieuwsblad, dat inderdaad meldt dat Dertigers start op 18 mei op NPO3. Als je dan van origine journalist bent, dan zoek je verder. Bij de persberichten van BNNVARA stond nog niets, maar in de beeldbank vond ik de eerste foto.

Eerste foto Nederlandse Dertigers

Op de foto die gemaakt is door Wessel de Groot voor BNNVARA zien we acht personen. Drie dames en vijf heren. Als je net als ik veel producties van eigen bodem kijkt, zijn het bijna allemaal bekende gezichten. Op basis van deze foto (van links naar rechts) zeg ik dus dat de hoofdcast van NPO3 serie Dertigers gevormd word door Joy Wielkens, Justus van Dillen, Lykele Muus, Eva Laurenssen, Jelle de Jong, Gürkan Küçüksentürk, Leonoor Koster en Wieger Windhorst. Verder kwam ik op de zoektocht naar de cast van Dertigers in Nederland ook de namen van Nhung Dam, Cynthia Abma, Lucas Reijnders en Sharai Troostwijk tegen.

Dertigers: het verhaal

Het draait in Dertigers allemaal om een groep dertigers, die hun losse leven achter zich hebben gelaten en te maken krijgen met volwassen problemen. En dat is nog niet alles… De groep draagt ook een geheim met zich mee… In België is het een groot succes. De cast mag dan overwegend onbekende namen tellen naar het eerste seizoen keken gemiddeld een half miljoen kijkers per aflevering. Ook seizoen 2 was weer een schot in de roos. Zelfs het derde seizoen is inmiddels aangekondigd. En er zijn al twee boeken bij de serie verschenen.

Foto: BNNVARA – Wessel de Groot

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

29 maart 2020 /