Special Forces VIPS België (2024) op tv met deze deelnemers

Special Forces VIPS keert ook in België terug op de buis in 2024. In totaal gaan er elf bekende Vlamingen het avontuur aan… En daar zit zelfs een Nederlander bij. Wie de deelnemers zijn van seizoen 2 van Special Forces VIPS België? We weten nu dat Nora Gharib, Lynn Van den Broeck, Gers Pardoel, Jan Bakelants, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt van de partij zijn. Ook Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen en Ismaïl Abdoel doen mee. In dit artikel lees je alles over het programma en de kandidaten. Ik heb de eerste aflevering al gezien en vind ‘m sterker dan seizoen 1.

Dit bericht van 28 maart 2024 heeft een update gekregen door VlaamsKijken auteur Patricia de Ryck op vrijdag 19 april 2024.

Wanneer Special Forces VIPS België op tv?

De eerste vraag die je jezelf waarschijnlijk nu stelt, is: wanneer komt Special Forces VIPS België dan weer op tv bij VTM en VTM GO. Snel! Vanaf 22 april 2024 kijk je ‘m iedere maandag om 20.40 uur bij VTM. Sinds maandag 15 april is de eerste aflevering al op Streamz te kijken; daar kijk je de reeks een weekje in het vooruit.

Seizoen 2 Special Forces VIPS België

“Wie dacht dat het eerste seizoen van Special Forces heftig was: think again”, schrijft VTM in hun persbericht. Nou, zo heftig was dat seizoen niet hoor… Zeker niet als je de Nederlandse edities gewend bent van Special Forces, maar denk ook aan Kamp van Koningsbrugge. Maar seizoen 2 van Special Forces VIPS België belooft dus ook meer ‘bloed, zweet en tranen’ te worden. Ik heb inmiddels de eerste aflevering al gezien (via Streamz) en moet zeggen dat er geen woord aan gelogen is. Wat een heftige start van het avontuur. Er zijn verrassende deelnemers (zowel positief als negatief).

Zuid-Afrika

De deelnemers aan Special Forces VIPS België seizoen 2 reizen naar Zuid-Afrika. Daar pushen ze zichzelf tot het uiterste tijdens de zware trainingen. Ze zitten in de onherbergzame bush van Zuid-Afrika, te midden van schorpioenen, slangen en spinnen. Welke rekruut is uit het juiste hout gesneden? Wie staat er zowel fysiek als mentaal? Wie kruipt huiswaarts en wie haalt het einde van de opleiding? Eén ding is nu al zeker: in Special Forces: Wie Durft Wint zie je de BV’s zoals je ze nog nooit zag. 

Deelnemers Special Forces VIPS België 2024

Elf bekende Vlamingen nemen deel aan Special Forces VIPS in 2024. Dat zijn intensivist Geert Meyfroidt, presentatrice en actrice Nora Gharib en ex-Rode Duivel Olivier Deschacht. Maar ook ex-wielrenner en analist Jan Bakelants, muzikant en rapper Gers Pardoel en de veelzijdige actrice Lynn Van den Broeck doen mee. Ook advocate Davina Simons, acteur Saïd Boumazoughe, tv-kok Loïc Van Impe, wielerverslaggeefster Ine Beyen en voormalig topbokser Ismaïl Abdoel doen mee.

Deelnemers ken je van…

 • Geert Meyfroidt won in 2021 De Slimste Mens Ter Wereld. Daarnaast is hij de partner van Journaal-anker Fatma Taspinar. Hij is intensivist en kliniekhoofd in het UZ Leuven. Hij was één van de geïnterviewden uit In de greep van het virus.
 • Nora Gharib * is actrice en presentatrice. Zo is ze op dit moment op tv met een nieuw seizoen van Blind Gesprongen, maar zagen we haar ook bij Starstruck en als suikerspin in The Masked Singer. Ik interviewde haar voor KijkVlaams toen ze in Black-out speelde. Lees: Kijk Vlaams: Nora Gharib (Lila Bennani in Black-out).
 • Olivier Deschacht zag je in de documentaire Kampioenenjaar, maar hij was ook één van de deelnemers aan BV Darts.
 • Jan Bakelants is een voormalig profwielrenner en is nu analist. Zo zag je ‘m vorig jaar bij Vive le Vélo.
 • Gers Pardoel * is een Nederlandse rapper, maar in België kennen ze hem ook van Come Dance With Me.
 • Lynn Van Den Broeck zag je vorig jaar als deelneemster aan Masterchef. Ze speelt de rol van Viv in Thuis. Je ziet haar daarnaast ook regelmatig op het toneel en als presentatrice zagen we haar bij backstage bij Zomerhit 2022 en in de De Thuisploeg.
 • Davina Simons is advocate. Ze behandelt zedendelinquenten en moordzaken. Ze is de advocate van Sven Pichal.
 • Saïd Boumazoughe  is op dit moment te zien als Ashraf in Mocro Maffia. Recent zag je ‘m verder in Romaissa – De superheld uit Rotterdam. Op Netflix is hij momenteel te zien in Grond. Ook Saïd Boumazoughe werkte eerder al met Adil el Arbi en Bilal Fallah; hij debuteerde namelijk in Patser. Daarna had hij ook een hoofdrol in het indrukwekkende GR5. Verder ben ik er benieuwd naar Desert Warrior, waar hij Samir in speelt. En ook de Nederlandse film Scotoe heb ik nog niet gezien; daar zit hij ook in.
 • Loïc Van Impe is tv-kok. Je kunt hem kennen van zijn eigen shows en boeken *. Maar vergeet ook zijn deelname aan het eerste seizoen van De Verraders niet. En ook in Snack Masters is hij een vaste waarde.
 • Ine Beyen kennen we als analiste bij het dameswielrenner. We horen haar aan de zijde van Ruben van Gucht in Sporza.
 • Ismaïl Abdoel is voormalig profbokser. Zijn leven is verfilmd in de Vlaamse film Cool Abdoul *.

Als je verder leest, ontdek je meer over de Special Forces VIPS staff in België, maar ook over de inhoud van de afleveringen. Daarnaast ook meer over de kandidaten van dit seizoen.

Special Forces kijken

Het eerste seizoen van Special Forces: Wie Durft Wint is in België nog steeds te kijken op VTM GO. In Nederland staat de reeks op Videoland. Heb je geen Videoland, lees dan dit artikel en ontdek hoe je VTM GO ook in Nederland kunt kijken: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland. Dit programma is een aanrader voor de liefhebbers van Kamp Waes. Hoe hilarisch zou het trouwens zijn als Tom Waes één van de deelnemers zou zijn aan Special Forces… Maar dat is maar wat dromen. Ik hou jullie op de hoogte als ik meer weet over de overige vijf deelnemers aan Special Forces Wie Durft Wint 2024 in België.

Nora Gharib

Nora Gharib is in Special Forces Wie Durft Wint rekruut 1. De presentatrice en actrice zegt: “Mijn voornaamste doel is om te ontdekken hoe ver ik kan gaan en op welk punt ik mijn grenzen zou bereiken. Natuurlijk hoop ik mijn breekpunt niet te bereiken, maar ik ben me ervan bewust dat ik een mens ben en dat er waarschijnlijk een moment zal komen waarop het allemaal te veel wordt, ofwel fysiek ofwel mentaal.”

Loïc van Impe

Rekruut 2 is tv-kok Loïc Van Impe. Over zijn deelname aan Special Forces: Wie Durft Wint seizoen 2 zegt hij: “Ik neem deel aan dit programma om mezelf écht tegen te komen, want dat is nog niet gebeurd. Ik wil niet gewoon herhalen wat ik al gevoeld heb. Ik wil iets nieuws ervaren, diep vanbinnen iets raken wat nog nooit geraakt is geweest.”

Olivier Deschacht

Rekruut 3 aka ex-Rode Duivel en Anderlecht-icoon Olivier Deschacht. Hij vertelt: “Ik heb meegedaan omdat ik moet leren om uit mijn comfortzone te stappen. Mijn carrière als topsporter liep net op zijn einde en het voelde allemaal een beetje grijs. Ik had nood aan een sportieve uitdaging om mezelf terug scherp te zetten. Ik merkte onlangs dat zelfs het beklimmen van een trap me een hoge hartslag bezorgde. Dat zijn dingen die je je niet kan voorstellen.”

Davina Simons

Davina Simons is rekruut 4. Zij is advocaat. Over haar deelname zegt ze: “Ik heb al wat meegemaakt in mijn leven en ik denk dat ik mezelf mentaal wel zal tegenkomen. Ongetwijfeld. Iedereen denk ik. Al denk ik wel dat ik ga kunnen relativeren en mijzelf ertoe ga kunnen pushen om door te gaan. Ik ben een doorbijter.”

Gers Pardoel in Vlaamse Special Forces

De Nederland Gers Pardoel zou je misschien eerder in de Nederlandse editie verwachten, ook hij doet mee aan Special Forces VIPS in België. “Je wordt in situaties gebracht die je zwakker zullen maken. En dat is natuurlijk het hele doel ervan. Om te zien hoe je dan presteert. Ik denk dat we het oncomfortabele moeten opzoeken in het leven om een comfortabel leven te hebben. En ik denk dat we diep vanbinnen allemaal een comfortabeler leven willen hebben. Wil ik meedoen? Nee. Doe ik het? Ja! Mijn motto is sowieso: geen zin, wel gaan.” Gers Pardoel is rekruut 5.

Lynn Van Den Broeck: ‘geen opgever’

Lynn Van Den Broeck is rekruut 6: “Ik ben iemand die moeite heeft met falen. Ik zal niet snel zeggen: ‘nu laat ik het erbij’. Zeker niet als ik het gevoel heb dat ik nog niet alles uit de kan heb gehaald. Ik zal echt proberen om, als ik de bodem voel, te kijken of ik daar nog ietsje onder kan. Ik ga niet meteen stoppen als ik de bodem zie, ik moet hem toch eerst echt hard voelen. Nee, ik ben geen opgever.” Niet alleen de papa, maar ook de pépé van Lynn Van Den Broeck is militair. Ze zegt hierover: “Het zijn echt sterke mannen. Ik hoop om te laten zien dat ik net zo’n doorzetter ben als zij en dat ik een echte Van den Broeck ben.”

Jan Bakelants over Special Forces

Rekruut 7 in Special Forces Wie Durft Wint seizoen 2 is voormalig wielrenner en analist Jan Bakelants: “Ik denk niet dat ik mezelf nog iets te bewijzen heb, maar ik ben wel iemand die elk jaar, keer op keer, op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging omdat ik geloof dat dit je scherp houdt en je een motivatie geeft om elke dag bezig te zijn met jezelf, je lichaam en je mindset.”

Ine Beyen

Ine Beyen is voormalig wielrenster en nu werkzaam als analist. Zij zegt: “Als ex-topsporter weet ik dat ik karakter heb. Ik ga fysiek altijd tot het uiterste, vaak zelfs verder dan m’n eigen lichaam eigenlijk kan verdragen. Focus is mijn sterkste punt. Maar ik heb alles graag zelf onder controle, ik vertrouw niet snel iemand anders.” Ine Beyen is rekruut 8 in Special Forces VIPS België.

Geert Meyfroidt

Rekruut 9 is Geert Meyfroidt. Hij vertelt over zijn deelname: “Op mijn werk op intensieve zorgen ben ik het gewoon om onder stresserende omstandigheden snel te moeten handelen en adequate beslissingen te moeten nemen die letterlijk van levensbelang kunnen zijn, en dit overdag zowel als ’s nachts. Ik ben heel benieuwd of mijn geest nog zo scherp zal zijn bij slaapgebrek en fysieke uitputting, en wat mijn lichaam aan kan. Dat ik de oudste deelnemer ben, maakt het nog bijkomend uitdagend. Ook al ben ik wel sportief, ik heb zeker niet het lichaam van een topsporter.”

Saïd Boumazoughe

Ook acteur Saïd Boumazoughe doet mee aan het tweede seizoen van de reeks. “De Special Forces, wat die mannen doen… Ik heb daar ontzettend veel respect voor, echt duizendmaal respect. Dat is absoluut geen lachertje, zeker niet. Het is niet alsof ik daar de macho ga uithangen of aan heel Vlaanderen wil laten zien dat ik sterk wil zijn, alsof ze een nieuwe Rambo hebben gevonden. Nee, ik ben maar een nummer. Ben ik te breken? Mijn ego zegt nu van niet, om mezelf te beschermen. Maar zou ik die grens opzoeken? Ja, absoluut. En dat is wat ik wil bereiken bij de Special Forces.” We zien Saïd Boumazoughe als rekruut 10.

Ismaïl Abdoul

En als laatste bij de deelnemers van Special Forces Wie Durft wint rekruut 11: Ismaïl Abdoul. “Ongeveer 20 jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij defensie maar mijn strafblad stond in de weg. Ondertussen heb ik mijn leven herpakt. Vandaag ben ik een fiere papa, fiere echtgenoot en werkmens en wil ik tonen dat iedereen kan veranderen. Ik wil ontdekken of ik een goede soldaat geweest zou zijn en ik wil mezelf bewijzen. Met opgeheven hoofd neem ik deel aan het programma en ik wil het ook zo verlaten.”

Staff Special Forces België

Onder leiding van vertrouwde gezichten en ex-Special Forces operatoren Blom, Kevin en Greg en nieuw gezicht Bram, ondergaan Davina, Saïd, Loïc, Ine, Ismaïl, Jan, Gers, Lynn, Nora, Olivier en Geert een week lang de loodzware fysieke en psychologische training van de Special Forces. Constante druk, geen zekerheid en geen houvast. “Voor deze training kan je niet klaar zijn. Je kan alleen maar je best doen en er het beste van maken. Maar er klaar voor zijn? Nooit”, vertelt chef Blom. “De carrières van de elf rekruten zijn tijdens onze opleiding van weinig waarde. Ze gaan niet bejubeld worden, ze krijgen geen cadeaus en we gaan geen medelijden hebben. Tijdens de opleiding krijgt iedereen een nummer zodat iedereen gelijk aan de training kan starten”, vertelt chef Bram. 

Test

Niemand van de kandidaten weet wat hen te wachten staat. Ze weten alleen dat ze zichzelf gaan tegenkomen en dat de instructeurs 100% overgave eisen. Ze worden getest op hun uithoudingsvermogen, durf, emotionele veerkracht, flexibiliteit, teamwork, denkvermogen en pure kracht. Wie houdt stand, zelfs wanneer elke vezel in het lichaam schreeuwt om te stoppen? 

Meer over Special Forces seizoen 2

Ik kan inmiddels ook al wat meer over de eerste aflevering van Special Forces VIPS België delen. De tocht begint op volle zee. Op de Atlantische Oceaan worden de deelnemers stevig uit hun comfortzone gehaald tijdens een loodzware proef: zwemmen naar de kust. Dagelijkse kost voor de elitesoldaten van de Special Forces maar een grensverleggende uitdaging voor de 11 bekende Vlamingen. Meteen wordt duidelijk dat velen vanaf minuut één erg diep moeten gaan… 

Zwemmen naar de kust

Vanop de vissersboot springen de rekruten één voor één in het water, maar niet zonder twijfel. “Dat zie ik niet zitten”, klinkt het bij Loïc. “Dicht bij elkaar blijven, niet te veel communiceren en gewoon zwemmen”, roept Gers. “Ze zullen zich zeer oncomfortabel voelen in het water en toch moeten ze blijven nadenken en reageren”, vertelt Chef Blom. De kandidaten worstelen om door de branding te geraken. Voor Ismaïl is kou zijn grootste vijand. Nora worstelt dan weer met paniek en de gedachte aan haar dochter. “Ik kreeg flitsen door mijn hoofd van mijn dochter. Ik ben een alleenstaande mama. Mijn dochter heeft mij nodig. Ik ben haar mama en ze heeft maar één mama.”

‘Het is nooit gedaan’

Uitgeput komen de rekruten aan op het strand, maar veel tijd om op adem te komen is er niet. “De valkuil voor vele rekruten is dat ze na het succesvol uitvoeren van een opdracht euforisch worden en denken dat het voorbij is. Het is niet gedaan, het is nooit gedaan. Je moet altijd alert blijven”, vertelt Chef Kevin. Een ritje naar het basecamp zit er bovendien ook niet in voor de nieuwkomers. De rekruten vertrekken met een balk op de schouder en in looppas richting het kamp. Vooral Ismaïl Abdoel en Nora Gharib hebben de zwemproef nog niet verteerd en krijgen het zwaar. Eenmaal aangekomen, staat er de groep een stevige reeks burpees te wachten. Chef Blom deelt alvast een tip: motivatie. Zonder motivatie zullen ze de eindmissie nooit halen.

Hebben kandidaten juiste mentaliteit?

Terwijl de rekruten even kunnen recupereren na een lange dag, maken de instructeurs de balans op tijdens hun dagelijkse briefing. Ze vragen zich af of de kandidaten de juiste mentaliteit hebben om de opleiding voort te zetten. Na de eerste dag hebben de chefs hun twijfels bij de fysieke paraatheid van één van de rekruten en beslissen ze om die op de rooster te leggen… 

Dit waren de foto’s van de eerste zes deelnemers aan Special Forces VIPS België die bekend zijn gemaakt.

Special Forces VIPS België op tv in 2024 met deze deelnemers
Special Forces VIPS België op tv in 2024 met onder andere deze deelnemers

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /