Come Dance With Me (Play4) met deze deelnemers en jury

Come Dance With Me is de nieuwe dansshow van Play4 waarin Gers Pardoel en Julie Vermeire ouders en hun kinderen laten dansen. Elf kinderen strijden tien weken lang voor de titel en hoofdprijs van 25.000 euro. De jury wordt gevormd door James Cooke, Jeny Bonsenge en Jan Kooijman. De afleveringen zijn op zaterdagavond om 19.45 uur op Play4 te kijken.

Come Dance With Me

In het familieprogramma Come Dance With Me dagen de kinderen hun ouders uit om deel te nemen aan de waanzinnige danscompetitie. Dit doen zij onder begeleiding van presentatoren Gers Pardoel en Julie Vermeire en natuurlijk met de hulp van professionele choreografen. Welke mama of papa heeft even veel talent als zijn of haar kind? Daar beslist de jury van Come Dance With Me over, bestaande uit James Cooke, Jeny Bonsenge en Jan Kooijman.

Julie Vermeire zagen we recent nog in de Dancing with the Stars-special.

Jury Come Dance With Me

Het oordeel van James Cooke, Jeny Bonsenge en Jan Kooijman is van belang want de jury van Come Dance With Me stuurt wekelijks een duo naar huis. Maar eerst zullen de twee duo’s met de laagste punten het beste van zichzelf geven in een alles beslissende dance battle: ‘de showout’. Welke ouder en kind kunnen de jury overtuigen dat ze wekelijks een plekje verdienen op het podium, dat ze week na week groeien en dat ze het allerbeste dans duo vormen?

Come Dance With Me kijken

Wil je Come Dance With Me kijken? Dat kan iedere zaterdagavond om 19.45 uur op Play4 en bij GoPlay. Via GoPlay kun je de show ook op een later moment terugkijken. Woon je buiten België, dan is dit alleen mogelijk met een VPN Verbinding.

Paracommando & James Cooke

De duo’s halen alles uit de kast om hun persoonlijkheden en emoties in de dans te verwerken en raken zo de gevoelige snaar van de jury. James Cooke vertelt naar aanleiding van de dans van paracommando Kurt en zoontje Yannis (9) het volgende. “Mijn eigen papa is een paracommando en ik vind het zo mooi als stereotype worden doorbroken en dat doe jij hier. Je gaat volledig mee in de passie van je getalenteerde zoon en dat is mooi om te zien.”

Tip voor de liefhebbers van Come Dance With Me: Dance Dreams. (Terug te kijken op GoPlay).

Overleden papa

De tweede aflevering van Come Dance With Me in het teken van dromen. Anouk en Manon brengen een dans die hen heel nauw aan het hart ligt. “Mijn droom is om nog eens in contact te komen met je overleden papa. Ik zou vooral heel veel vertellen over hoe Manon is, hoe goed ze het doet. Maar dat we hem enorm missen. Dat het jammer is dat hij er niet bij kan zijn.”, vertelt mama Anouk. Jurylid James Cooke is onder de indruk van de dans van Manon en Anouk. “Je hebt niet enkel connectie gezocht met Manon, maar ook af en toe eens met daarboven. En dat je dat doet in een dans is prachtig. Je voelt dat dat heel oprecht is. De warmte kwam tot hier.” In de tweede aflevering staat er ook voor het eerst een dance battle op het programma tussen de twee duo’s die het laagste hebben gescoord.

Zwaar auto-ongeluk

In de derde aflevering vervangt Joanna Leunis Jan Kooijman in de jury van Come Dance With Me. “Ik ga letten op de techniek, maar overall performance en gevoel is ook belangrijk.” Het thema is superhelden. De kids tonen ons wie hun held is en welke superkracht ze willen hebben. Meral was slecht twee jaar oud toen Bayram betrokken raakte bij een zwaar auto-ongeluk. Dat hij ooit nog gingen lopen leek onwaarschijnlijk, nu zo veel jaar later staat hij op het podium met zijn dochter. Meral: “Mijn papa is mijn held, die heeft het onmogelijke waar gemaakt.” Bayram: “Het is prachtig om dit te doen, ik zou in een rolstoel zitten en niet meer kunnen bewegen, nu sta ik hier. Dat kan je niet dromen.” Tijdens deze avond kun je Gers Pardoel tegelijkertijd ook op VTM zien; waar hij meedoet aan I Can See Your Voice België.

Kunnen Zhenya en Cindy verder dansen?

In deze week van Come Dance With Me nemen de kinderen hun ouders en ons mee naar hun lievelingsplek, een plek waar ze van dromen. Lea-Marie neemt ons mee naar de roots van Chris: “Ik neem jullie mee naar Afrika, omdat papa daar geboren is”. Cindy verstuikte tijdens de vorige show haar enkel, maar verbeet alle pijn en deed toch de dans met dochter Zhenya. Maar wat is nu het verdict van de dokter? Gaat ze nog samen met haar dochter kunnen verder dansen in de show?

Come Dance With Me deelnemers

Ben jij ook zo benieuwd naar de Come Dance With Me deelnemers? We stellen ze uitgebreid aan je voor. Maak kennis met Yannis en papa Kurt, Manon en haar mama Anouk, papa Jaouad en dochter Sou, vader en zoon Chris en Kyllian, Manon en haar vader Nico, dochter Ilvy en papa Jerry, moeder en dochter Cindy en Zhenya, het duo Ellen en Emma, papa Baryam en dochter Meral, zoon Senne en mama Ilse en tot slot vader Chris en dochter Lea-Marie. Hieronder lees je uitgebreid over de Come Dance With Me deelnemers; ontdek hun leeftijd en wat ze in het dagelijkse leven doen.

Yannis & Kurt

Yannis (9) & Paracommando Kurt (44) – Westerlo. De negenjarige Yannis vertelt: “Ik vind het tof dat ik met papa kan dansen, dan kunnen we wat meer tijd met elkaar spenderen.”

Kurt voelde al van de kleuterschool aan dat Yannis talent had voor dans en turnen. Yannis zijn favoriete dansstijl is disco, maar dat is volledig uit de comfortzone van Kurt. Hij is eerder thuis in de gevechtsport. Papa Kurt werkt voor defensie als paracommando en is daarom geregeld van huis voor het werk. Come Dance With Me is voor Yannis dan ook de ideale manier om extra quality-time door te brengen met zijn papa.

Manon & Anouk

Manon (11) en kinesist Anouk (43) – Knokke. Anouk: “Als ik zie dat Manon gelukkig is, maakt mij dat ook gelukkig.”

Manon en Anouk zijn heel close, alles wat ze doen, doen ze samen. Kort na de geboorte van Manon verloor ze haar papa, waardoor Manon en haar mama een hechte band hebben. Manon danst al vanaf haar drie jaar en doet voornamelijk aan street dance, modern en Jazz. Anouk is een enthousiaste flapuit en werkt als kinesiste, ze staat volledig achter de passie van haar dochter en waagt zich daarom ook aan dit avontuur.

Sou & Jaouad

Sou (11) & voetbalfreak Jaouad (39) – Oudsbergen. Jaouad: “Ik ben een huis-, tuin en keukendanser, dit was het perfecte moment om de passie van mijn dochter te ontdekken.”

Jaouad heeft een grote passie voor jeugdvoetbal, hij staat veel op het veld met zijn twee zonen maar de passie voor dans is aan hem voorbijgegaan. Dit is voor hem dan ook de ideale manier om meer tijd door te brengen met Sou en zo haar grote passie beter te leren kennen. Dat Sou streng zal zijn voor papa Jaouad staat vast, ze let op alle details. Jaouad gaat dan ook zijn best moeten doen om haar te kunnen volgen. Sou: “Ik wil echt heel graag winnen!”

Kyllian & Chris

Kyllian (15) & politie-inspecteur Chris (53) – Sint-pauwels. Chris: “Het is ons-tijd en dat is prachtig.”

Met 12 jaar danservaring en 10 uur training per week is Kyllian echt een gepassioneerde danser. Chris werkt als hoofdinspecteur bij de politie, maar waagt zich nu aan een nieuwe uitdaging en kruipt in de wereld van zijn zoon. Kyllian kent zeker al wat van de showbizzwereld, zo mocht hij al meedoen in de Samen & Gert kerstshows en in de Ketnet Musical ‘Troep!’. De Dansmicroben zitten bij de familie in het bloed, Chris was in zijn jonge jaren zelf een danser, hopelijk kan hij zijn ervaring van 30 jaar geleden mee in de strijd gooien.

Manon & Nico

Manon (15) en voormalig judo-kampioen Nico (46) – Ingelmunster. Nico: “Kampioen worden is niet moeilijk, kampioen blijven is iets anders.

What you see is what you get, is het levensmotto van Come Dance With Me deelnemers Nico & Manon. Met plezier gaat hij straks het podium op voor zijn dochter. Nico heeft altijd op een hoog niveau judo gedaan en ook voor Manon legt hij de lat hoog: ‘kampioen worden is niet moeilijk, kampioen blijven is iets anders’. Beide gaan voor de overwinning. Als lo-leerkracht is Nico sportief en gaat hij tot het uiterste om zijn dochter fier te kunnen maken.

Ilvy & Jerry

Ilvy (15) & havenarbeider Jerry (46) – Schoten. Deelneemster aan Come Dance With Me Ilvy vertelt: “Papa zijn sterkste punt is dat hij zijn eigen volledig gaat geven!”

Ilvy kan niet wachten om met haar papa te dansen, ze zijn twee handen op één buik en springen dan ook vol enthousiasme in dit nieuwe avontuur. Papa Jerry is Ilvy haar grootste fan en doet er alles aan om haar gelukkig te maken waaronder dus deelnemen aan een danscompetitie, maar ook taxi papa spelen naar workshops, shows & trainingen. Jerry werkt als havenarbeider, maar stort zich voor Ilvy met plezier op deze uitdaging. Ilvy kan duidelijk altijd rekenen op haar papa, hopelijk kan hij haar nu ook fier maken als één van de deelnemers aan Come Dance With Me.

Zhenya & Cindy

Zhenya (11) & zaakvoerster kinderopvang Cindy (42) – Gingelom. Cindy: “Wij gaan voor heel veel happy momenten.”

De spring in’t veld Zhenya kon mama Cindy overtuigen om deel te nemen aan de danscompetitie. Volgens Cindy is Zhenya’s sterkte de emotie die ze in haar moderne dansen steekt. Cindy en haar man hebben samen een kinderopvang en zijn vaak aan het werk, extra genieten dus om veel tijd door te brengen met elkaar. Cindy heeft zelf op haar 23-jarige leeftijd ervaring gehad met het podium toen ze als achtergronddanseres mee danste met Ian Van Dahl. “Ik kon wel genieten van op het podium te staan en te shinen.”

Meral & Bayram

Meral (15) & doorzetter Bayram (44) –  Merksem. Bayram: “Als ik iets doe, wil ik het goed doen, ik geef niet makkelijk op.”

Come Dance With Me deelnemers Bayram als Meral zijn gedreven en gaan voor hun doelen. Bayram raakte betrokken bij een zwaar auto ongeval en heeft hard moeten werken aan zijn revalidatieproces, een echte doorzetter dus die nu ook alles zal doen voor zijn dochter Meral. Meral legt de lat hoog voor zichzelf en dans is alles voor haar. Ook voor papa Bayram zal ze die lat hoog leggen. De band tussen Meral en haar papa is heel sterk, qua karakter zijn ze heel identiek en daardoor kan het af en toe wel is botsen tussen de twee. Benieuwd wat dit gaat geven op het podium.

Senne & Ilse

Senne (12) & Executive assistent Brussels Airport Company Ilse (45) – Erps-Kwerps. Ilse: “Voor mij is het een hele eer om met Senne op het podium te mogen staan.”

Come Dance With Me deelnemers Senne en Ilse hebben een hele sterke band en houden van lachen. Ze kijken er beide enorm naar uit om deze uitdaging aan te gaan. Ilse is van nature redelijk voorzichtig en ziet Come Dance With Me als een once in a lifetime opportunity om veel tijd door te brengen met haar zoon. Ilse bewondert Senne voor zijn ‘zotte moves’. Zijn sterkte is popping en locking, een moeilijke stijl voor mama Ilse om tot een goed eind te brengen.

Lea-Marie & Chris

Lea-Marie (9) & Process operator Chris (44) – Opwijk. Chris: “Het is moeilijk om de danspasjes te onthouden.”

Lea-Marie bruist van de energie en danst al sinds ze vier jaar oud is. Ze blinkt uit in urban en hiphop. Lea-Marie wil later graag dansjuf en advocate worden. Ze geniet ervan om haar dansmoves te delen op Tiktok en heeft de attitude van een echte ster. Chris werkt als Process operator en heeft niks met dansen maar voor zijn 9-jarige dochter gaat hij graag deze uitdaging aan. Zij geeft papa wanneer nodig de spreekwoordelijke ‘sjot onder zijn gat’. Kortom: ook een mooi duo deelnemers aan Come Dance With Me.

Emma & Ellen

Emma (11) & Bediende bij een uitzendbureau, Ellen (40) – Schoonaarde. Ellen: “Ik heb altijd graag de controle over alles en nu moet ik dit allemaal even loslaten, niet makkelijk.”

Bij Emma ligt alle focus op dansen, tijdens haar dansen haalt ze alles uit te kast om op te vallen. Ellen heeft graag de touwtjes in handen, maar voor nu moet ze die controle even uit handen geven aan dochter Emma en die staat alvast klaar met de nodige tips voor haar mama. “Ze moet haar dansen meer afwerken”, aldus de deelneemster aan Come Dance With Me.

Maak hieronder kennis met de jury van Come Dance With Me

Jeny Bonsenge

Jeny Bonsenge is de eerste J van de Come Dance With Me-jury. De Brusselse met Congolese roots is professionele danseres, choreografe en lerares. In haar eigen dansschool Afrohouse Belgium in Brussel geeft ze zowel les aan volwassenen als kinderen, in verschillende dansstijlen: van afro over hiphop tot house. Haar school past perfect bij het opzet van Come Dance With Me. Jeny werkt met families en ziet ook vaak hoe de rollen worden omgedraaid. Op de dansvloer kunnen kinderen de beste leerkrachten zijn.

Jeny Bonsenge verwierf in 2020 wereldfaam toen een dansfilmpje met één van haar dansleerlingen, Anaé, viraal ging. Het filmpje werd door Megan Markle zelfs doorgestuurd naar Ellen Degeneres die hen uitnodigde in haar show. Sindsdien is Jeny een fenomeen en reist ze de wereld rond. Ze geeft workshops, dansles, motiveert kinderen om mee te dansen en steunt verschillende goede doelen waaronder Dance4kids in Kinshasa waarmee ze getalenteerde kinderen wil helpen en motiveren om te dansen en zichzelf te ontplooien.

James Cooke

De tweede jury J hoeft nog weinig introductie: James Cooke is een geboren performer, theaterproducent en showman, maar voor Come Dance With Me worden de rollen voor het eerst omgedraaid. Na zijn succesvolle deelname aan Dancing With The Stars (hij won zelfs de special edition) weet hij als geen ander hoe het voelt om jezelf bloot te geven op een podium. Maar nu staat hij aan de andere kant, en mag hij oordelen over het lot van de dansduo’s. James kijkt er nu al naar uit om te zien hoe de mama’s en papa’s zich op het danspodium helemaal gaan blootgeven voor hun kinderen.

Jan Kooijman

Als we het over dansen hebben in Vlaanderen komen we al snel bij onze derde J uit. Jan Kooijman is niet meer weg te denken uit onze dansprogramma’s en tegen Come Dance With Me was het makkelijk ja zeggen voor de Nederlander die zich enorm omarmd voelt in Vlaanderen. Een heerlijk concept met kinderen die zoiets groots op een podium neerzetten, in combi met een ouder die dat nog niet kan, dat vindt ons Nederlandse jurylid bijzonder spannend. Jan Kooijman zag je recent nog in de jury van Dancing With The Stars.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 april 2022 /