Starstruck (VTM): deelnemers, jury, Laura Tesoro en meer…

Starstruck – het iconische Britse tv-format is vanaf 1 december 2023 wekelijks om 20.35 uur op vrijdagavond bij VTM te kijken. Laura Tesoro presenteert de show. En Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib beoordelen als jury de Starstruck-deelnemers… Hier lees je alles over dit nieuwe VTM-programma.

Starstruck

‘Gewone’ mensen transformeren in Starstruck in ’s werelds meest legendarische artiesten. Als kijker kun je genieten van de grootste hits. Laura Tesoro is de presentatrice van deze show. Een taak die ze voor het eerst alleen voor haar rekening neemt. Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib vellen als Starstruck jury hun deskundig oordeel over de acts. 

Presentatrice Laura Tesoro

Presentatrice Laura Tesoro vertelde vooraf in het VTM persbericht het volgende over Starstruck: “Starstruck wordt een geweldige show met alles erop en eraan. Het gaat over passie voor muziek, dus ik ga me daar heel erg thuis voelen. Het wordt ook de eerste, grote shiny floor show die ik alleen mag presenteren. Dat ik dat vertrouwen krijg, is onbeschrijfelijk. Ik heb er waanzinnig veel zin in!” De afgelopen weken zagen we Laura Tesoro iedere vrijdag in The Voice Kids. Maar je kent haar natuurlijk ook van Het JachtseizoenSpecial Forces Wie Durft Wint en als een van de deelnemers Liefde voor Muziek 2024. Op dit moment spot je haar ook in het indrukwekkende Tune In.

Jury Starstruck

De Starstruck jury bestaat ook niet uit de minsten met Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib. Zeker Guga en Nathalie kunnen als geen ander ook andere artiesten imiteren. Bart Kaëll heeft dan weer jarenlange tv-ervaring en Nora Gharib werd bij het grote publiek bekend door een talentenjacht (namelijk de zoektocht naar de nieuwe K3).

* Klik op de naam en ontdek meer over de Starstruck jury.

Finale Starstruck 2024

Om de show te openen brengen host Laura Tesoro en juryleden Bart Kaëll, Nathalie Meskens, Guga Baúl en Nora Gharib samen het nummer I’m So Excited van The Pointer Sisters. En òf ze excited zijn. Guga Baúl: “Het talent dat ik de voorbije weken heb gezien bij Starstruck was stuk voor struck topniveau.” Ook Nathalie Meskens’ mond viel meermaals open: “Ik zag hier mindblowing goede acts, en in deze finale komen die allemaal samen. Dat gaat vuurwerk geven.” In deze slotshow passeren de grootste sterren met de grootste hits, gebracht door de 12 finalisten. Zij mogen met een solo-optreden nog één keer bewijzen dat ze hun muziekidool als de beste kunnen imiteren. De looks, de stem, de houding, werkelijk élk detail telt. 

Finalisten Starstruck

 • De 35-jarige Benjamin uit Antwerpen hangt als cabin crew member meestal ergens hoog in de lucht, maar op vrijdag 19 januari staat hij stevig met beide voetjes op het podium als Robbie Williams, met Let Me Entertain You.
 • Singer-songwriter Anne-Laure (29, Godinne) zette als Alicia Keys al eerder de tent in lichterlaaie en brengt nu een dikke hit met de nodige power: Girl On Fire.
 • Maar ook studente marketing Aurora (24, Sint-Niklaas) weet als Céline Dion hoe ze publiek en jury moet bespelen. Kippenvel verzekerd met Aurora’s versie van My Heart Will Go On. 
 • Sonny, de 36-jarige zanger uit Gent, liet zijn kin bijna helemaal kaal scheren om zich om te toveren tot zijn favoriete poplegende. Zijn snor moest wél blijven staan, want die heb je nu eenmaal nodig om Freddie Mercury te zijn.  We Are The Champions: het is nog altijd de ultieme meezinger tijdens sportwedstrijden en met een beetje geluk wordt Sonny vrijdagavond zélf kampioen.
 • Musicalactrice Joke (31, Zwijndrecht) ruilt haar Nederlandse tongval in voor een Kempisch accent en wil, zo zegt ze zelf, net als Natalia meer ballen aan haar lijf kweken. Met I Want You Back hoopt ze de jury en het publiek te overtuigen.
 • Maureen (52, Wuustwezel), die muziektherapie geeft in een psychiatrische instelling, wordt misschien wel Simply The Best als ze een waanzinnige Tina Turner neerzet.
 • En de 43-jarige magazijnmedewerkster Floridel uit Deurne toont dat ze tonnen lef heeft wanneer ze de klassieker I Will Always Love You probeert te brengen zoals de enige echte Whitney Houston dat ooit deed. Flori was de hele week erg ziek en kon tot gisteren geen noot uitbrengen. Kan haar stem het aan? 
 • In de allereerste Starstruck-show moest Raphaël (21, Arlon) de rebel in zichzelf loslaten. Zo werd hij voor één avond de flamboyante leadzanger Damiano van de band Måneskin, en de student Business engineering aan Solvay Brussel heeft dat zò overtuigend gedaan dat het publiek hem absoluut wilde terugzien in de finale. De titel van zijn song betekent in het Nederlands zoiets als ‘Zwijg en gedraag je’, maar tijdens de finale zingt Raphaël het origineel in het Italiaans: Zitti e buoni.
 • Moest er een award bestaan voor meest kleurrijke figuur van de avond, ging die sowieso naar ex-Idool en huidig sales- en marketingmanager Wouter (39, Massenhove), die opnieuw in de huid kruipt van de legendarische Elton John, niet vies van een vleugje glitter, glam en pluimen, veel pluimen. Tijdens Crocodile Rock transformeert de studio in een ware jungle. 
 • Leen, de 23-jarige leerkracht Engels en Nederlands uit Dendermonde, deed jurylid Nora Gharib huilen tijdens haar eerste optreden als popsensatie Billie Eilish. Kan ze ook tijdens de finale ontroeren met No Time To Die?
 • Paaldansdocente, zangeres, danseres en muzikante Caroline (50, Geraardsbergen) is een perfectioniste, dus dat heeft ze sowieso gemeen met haar grote idool Madonna. Met haar versie van Like a Prayer wil ze opnieuw bewijzen dat zij haar kan imiteren als geen ander. 
 • Overdag vult Steven (27, Berchem) de rekken van de supermarkten, maar ‘s avonds is hij baas op het podium als Bruno Mars. Nathalie Meskens noemde hem ‘misschien wel de potentiële winnaar van het programma‘. Kan hij zijn favorietenrol waarmaken? Steven probeert het met Locked out of Heaven.

Ontdek verder meer over de afleveringen:

Starstruck deelnemers

Starstruck verwelkomt nieuwe talenten, maar ook ervaren zangers en zangeressen. Jong én oud. Allemaal hebben ze één doel voor ogen: schitteren als een legendarische artiest. ​ Van Katy Perry tot Freddie Mercury. Ze geven stuk voor stuk de show van hun leven en dromen van hetzelfde: de grote finale halen en deze eerste editie van Starstruck winnen. Maar daarvoor moeten ze eerst de jury en het live publiek overtuigen. Niet alleen de looks en de stem, maar ook de moves en de kleine persoonlijke tics zijn belangrijk om het dichtst bij het origineel te komen. Welk showbeest kan de wereldsterren het meest geloofwaardig neerzetten? 

Onderaan dit artikel lees je meer over de deelnemers aan de verschillende Starstruck-afleveringen.

Zo werkt Starstruck van VTM

Wat Starstruck extra bijzonder maakt, is dat de deelnemers in teams optreden. Elke vrijdag transformeren drie impersonators in één en dezelfde muzieklegende om vervolgens als trio een wereldhit te brengen, volledig live gezonden. Per aflevering beklimmen 4 teams het podium. Na elk team-optreden komt de jury aan zet: zij bepalen wie hun favoriet is en wie-van-de-3 ze doorsturen naar de sing-off. Daarin treedt elke juryfavoriet nog eens solo op, met een andere legendarische song van zijn of haar artiest. Na afloop van die sing-off sturen het publiek en de jury elk 1 kandidaat naar de grote Starstruck-finale, die zal worden aangevat met 12 finalisten.

Starstruck finale

En dan is le moment suprême daar: in de grote finale geven de 12 beste kandidaten het optreden van hun leven. Met een nieuwe look én een nieuw nummer, strijden ze allemaal voor die felbegeerde titel: winnaar of winnares van Starstruck worden. Om geen spoilers te delen – voor wie ze niet wil lezen – hebben we het lijstje met finalisten voor Starstruck onderaan dit artikel gedeeld.

Starstruck VTM

De meest legendarische internationale muzieksterren, vanaf 1 december op vrijdag om 20.35 uur bij VTM en op VTM GO. Lees hier hoe je VTM GO vanuit Nederland (of andere landen) kunt kijken: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Aflevering 6:

Priester Manu Roofthooft

Zingen én bidden voor een plekje in de finale. Dat is wat priester Manu Roofthooft (51) uit Deurne zal doen. Hij wordt één van de grootste diva’s uit de showbizz én de meest succesvolle popartiest: Elton John. Hij  ruilt zijn gewaad en stola dus even in voor een flamboyant kostuum en gekleurde zonnebril. “Ik werk als zelfstandige priester voor Rent a Priest. Ik word ingehuurd voor de mooiste momenten in een mensenleven. Mijn mama stelde me vroeger de vraag wat ik wilde worden. Ik heb geantwoord: ‘ik wil mijn goesting doen in het leven’.  Ze zei toen: ‘dat bestaat niet.’ Awel, ik heb dat gecreëerd.” In Starstruck vertolkt Manu zijn grootste idool. “Ik ben God dankbaar dat ook deze droom werkelijkheid wordt.”

Elton John

Manu neemt het op tegen sales- en marketingmanager Wouter De Clerck (39) uit Massenhove. Hij nam in 2004 deel aan de talentenjacht Idool, waar hij tweede werd. De derde Elton is Brihans Gjini (30) uit Aalst. Hij verhuisde 23 jaar geleden met zijn familie naar België en werkt als hotelmanager in hun familiehotel. Ze brengen samen Your Song.

Billie Eilish

Billie Eilish is een buitengewone popsensatie van het moment. Ze zorgt voor een frisse wind in het muzieklandschap en dat zie je ook aan haar looks. De drie Starstruck-kandidaten halen het duistere kantje in hen naar boven en brengen de hit Bad Guy’. Katrien Braet (22) uit Mortsel studeert muziek. Ze deed aan topsport turnen, tot ze op haar zeventiende haar ruggenwervel brak. “Muziek heeft me uit de put gehaald en was een lichtpuntje in mijn leven. Ik ben wel een doorzetter, dat bewijst mijn topsportverleden en mijn muziekcarrière. Ik ga ervoor tot ik tevreden ben.”  Ook op het podium: studente psychologie Lore Awouters (21) uit Oudsbergen en Leen Ceurvelts (23) uit Dendermonde. Leen is leerkracht in het secundair onderwijs, redder en zwemtrainster.  

Aflevering 5:

Nieuwe kandidaten Starstruck VTM

Een paaldans docente, een fietskoerier (waarbij ik meteen aan de serie Uw rider is onderweg moet denken) en een vrijwilligster in de Protestantse Kerk: vrijdag stappen opnieuw 12 kandidaten uit het leven-van-elke-dag en worden ze stuk voor stuk een muziekster uit de popgeschiedenis. Van Madonna tot tieneridool Justin Bieber. Wie zet de beste imitatie neer en komt het dichtst bij het origineel?

Madonna

Drie van de twaalf Starstruck kandidaten uit de volgende aflevering hebben alvast ‘very big shoes to fill’ want zij worden omgetoverd tot dé Queen of Pop: Madonna. Energiek, eigenzinnig en vaak excentriek. Noem Madonna gerust de meesteres van de transformatie: van classy Material Girl tot Pin-up girl uit de jaren 80. 

Shauni, Agnes en Caroline als Madonna

Shauni Rau (30) stond ooit op de bühne als musicalster, maar intussen heeft de ambitieuze mama van twee zoontjes een populaire speelgoedwinkel. “Een paar jaar geleden is mijn papa gestorven en dat heeft me veranderd als persoon. Hij was altijd zó trots. Mocht hij weten dat ik meedoe aan Starstruck, hij zou sowieso blij zijn. ‘Eindelijk ga je nog eens zingen. Dat is veel te lang geleden’, zou hij zeggen.” Agnes De Raeve (30) – ‘Aggie’ voor vrienden –  uit Oostrozebeke is communicatie -en marketingverantwoordelijke. Het meeste van haar tijd spendeert ze in haar kerkgemeenschap. Ze nemen het op tegen de vijftigjarige paaldans docente Caroline Clement uit Geraardsbergen. Samen brengen ze Material Girl.

Justin Bieber

Het volgende trio kan je gerust échte beliebers noemen. De drie kandidaten kruipen in de huid van tieneridool Justin Bieber. Op 14-jarige leeftijd werd ‘de koning van de streetstyle’ ontdekt op YouTube. Of de drie kandidaten een even grote vrouwelijke fanbase hebben als de originele artiest, zal blijken nà de aflevering. Ze brengen zijn hit Sorry.

Addi, Nathan en Nick worden Justin Bieber

Marketing student Ilias Addi (22) woont samen met twee vrienden in Antwerpen. In het dagelijkse leven verschuilt hij zich graag achter zijn gitaar, maar in Starstruck staat hij volop in de schijnwerpers. Nathan Juilliard (19) bezorgt maaltijden met zijn fiets in Brugge, maar zijn écht grote droom is om het te maken in de internationale muziekwereld. Tijdens de werkuren ploetert Nick Piessens (29) uit Hamme vaak in het slijk, als zelfstandig zwembad- en vijverbouwer. Na 17u kruipt hij al eens graag op het podium als gitarist en zanger. “De adrenaline ​ die dan door mijn lijf giert, kan je vergelijken met uit een vliegtuig springen. Ik ben geboren om te entertainen.”

Daarnaast zien we ook vertolkingen van Anouk en een andere verrassende artiest in Starstruck aflevering 5.

Aflevering 4:

Vlaamse zangeres

Vor de eerste en enige keer dit seizoen van Starstruck, kruipt een trio in de huid van… een Vlaamse zangeres! “Degene die ik ga brengen, is ook mama en zij combineert dat gewoon allemaal met haar carrière. En ze kan heel goed schudden met haar kont, ik ook trouwens.” Nathalie Meskens weet het metéén: “Er is maar één goeie kont in Vlaanderen, en dat is die van Natalia!” De Starstruck-kandidates brengen Risin.

Natalia

Wie de Starstruck kandidaten zijn, die Natalia doen? Maak kennis met Jennifer, Jolien en Joke. Jennifer (30, Roeselare) werkt als huishoudhulp en laat haar stem vaak horen tijdens het poetsen: “De ramen wassen, doe ik het liefst. Ik gooi er een emmer water op, zet muziek op en brul mee. Dan gaat het werk zo snel vooruit, da’s plezant.” Jolien (23, Morkhoven) zingt dan weer àltijd en overal: “Op het toilet, in de douche, op m’n kamer, als ik het door het huis loop,… Maar niet iedereen vindt dat altijd even tof. Zeker thuis, als het wat later wordt, of net nog vroeg”, lacht de enthousiaste studente pedagogie. 

Fun fact: momenteel werkt Jolien als studente op de plek waar Natalia vroeger de afwas deed. Die link is er dus al, maar juryleden Nora Gharib, Guga Baúl, Bart Kaëll en Nathalie Meskens zijn vooral benieuwd naar de uiterlijke gelijkenissen en die op het gebied van zang en stemtimbre. Joke (31, Zwijndrecht) maakt het trio compleet. De musicalactrice is het gewoon om op een podium te staan en een rol aan te nemen. Hoe goed bevalt die van Natalia haar?

Katy Perry

Izaya, Eva en Tine kruipen als deelnemers aan Starstruck in de huid van Katy Perry. Izaya (21, Geel) studeert sociaal werk en heeft een klein trauma opgelopen aan Katy Perry. “In het zesde leerjaar heb ik een nummer van haar gebracht en toen ben ik grandioos afgegaan. Dat was echt een levende nachtmerrie voor mij. Ik heb toen gezworen dat ik nooit meer iets van Katy ging coveren, maar hier zit ik nu voor mijn herkansing.” De award voor moed krijgt Izaya nu al, maar om een ticket voor de Starstruck-finale in de wacht te slepen, is meer nodig dan een portie lef alleen.

Eva is 20, afkomstig uit Antwerpen en heeft al een diploma als jazz- en popzangeres. Haar tweede passie is make-up. “Ik maak make-up video’s op sociale media. Ik vind het heel leuk mezelf om te toveren tot één of ander kunstwerk. Make-up is niet enkel bedoeld om jezelf mooier te maken of  om een puistje weg te werken. Je kan ook gewoon jezelf transformeren tot een ster.” Izaya en Eva krijgen de concurrentie van Tine, 34, afkomstig uit Puurs en zaakvoerder van een bedrijf dat podia verhuurt. Maar nu is het Tine zélf, die het podium op mag. 

we zagen ook Céline Dion en Bon Jovi.

Aflevering 3:

Deelnemers Starstruck

Een zingend gemeenteraadslid, een cabin crew member die het smalle gangpad van het vliegtuig inruilt voor een groot podium met alles erop en eraan en een kapster die voor één keer zélf in de make-over stoel kruipt: in de derde aflevering van Starstruck transformeren alweer 12 doodgewone mensen in een muziekster van wereldformaat. Wie weet de jury deze keer te verrassen?

Robbie Williams

Robbie Williams is één van de sterren die op het podium kruipt. Na zijn passage bij Take That werd hij de best verkopende solo artiest van de UK en later werd hij zelfs uitgeroepen tot de grootste artiest van de jaren ‘90. De bad boy heeft evenveel tattoos als hits op zijn naam staan – 22 om precies te zijn – en liet zelfs jurylid Nathalie Meskens sprakeloos achter toen ze mekaar enkele jaren geleden tegen het lijf liepen. Robbie weet als geen ander hoe hij een publiek moet verleiden en dus wordt dit optreden een stevige uitdaging voor cabin crew member Benjamin (35, Antwerpen), leerkracht Dries (34, Kester) en Jimmy Colman (43).

Jimmy Cole (Jimmy Colman)

Deze laatste is in de eerste plaats papa van twee kindjes en gemeenteraadslid in Geraardsbergen, maar heeft ook al flink wat ervaring on stage onder zijn artiestennaam Jimmy Cole. Jimmy was backing vocal bij Clouseau en Tom Dice, werkte mee aan Dos Cervesas van Tom Waes en haalde in 2015 de finale van The Voice van Vlaanderen. Lukt het hem tijdens zijn passage bij Starstruck opnieuw om een finaleticket te bemachtigen?

Beyoncé

Theatermaakster Sinay (24, Antwerpen), studente Thara (18, Oplinter) en singer-songwriter Dounia (30, Brussel) tonen nog voor hun optreden dat ze ballen aan hun lijf hebben, want ze stappen het podium op als Queen Beyoncé, één van de beste entertainers aller tijden. Zij staat niet alleen bekend om haar geweldige live performances, maar ook om haar geweldige choreografieën. Om maar te zeggen: de lat ligt hoog voor het trio. Met Crazy in Love proberen ze de jury én de zaal in vervoering te brengen.

We zagen ook Tina Turner en Amy Winehouse.

Aflevering 2:

Lady Gaga

Jurylid Nathalie Meskens vertelt bij de aftrap van de tweede aflevering van Starstruck op VTM: “De lat ligt hoog, en mijn verwachtingen dus ook.” De eerste drie deelneemsters zijn gewaarschuwd. Zelfstandig schoonheidsspecialiste Otice (21, Oostende), barvrouw Iris (43, Merksem) en de Oekraïense zangeres Anna (38) veranderen in een straffe artieste die niet vies is van een beetje controverse: niemand minder dan Mother Monster aka Lady Gaga! De kleur van Gaga’s haar wisselt met de dag, en ook vestimentair is ze niet voor één gat te vangen. Verwacht je dus aan een parade van glamoureuze en vooral extravagante looks. 

Anna uit Oekraïne als Lady Gaga

De 38-jarige Anna was in Oekraïne een backing vocal voor nationale artiesten, ze zat er in een bandje en ze gaf ook zangles aan anderen die dromen van een muzikale carrière. Gezien de situatie in haar thuisland echter, heeft Anna haar man noodgedwongen een tijd achtergelaten en is ze gevlucht naar België, waar ze zich een pak veiliger voelt. Toen de jonge vrouw hier de mogelijkheid kreeg om mee te doen aan Starstruck, twijfelde Anna geen seconde. Muziek zit nu eenmaal in haar bloed, waar ook ter wereld, en ze wil op deze manier een stem zijn voor haar land. “Mijn mama gaf vroeger zo veel op om mij een goede muziekopleiding te geven”, klinkt het bij de veerkrachtige vrouw. Ze hoopt haar mama dan ook trots te maken met haar versie van de wereldhit Pokerface.

Freddy Mercury

Optreden als een échte held uit de popgeschiedenis, daarvoor moet je een stevige portie lef hebben. Loodgieter Roy (31, Rijkevorsel), zanger Sonny (36, Lievegem) en ruitenhersteller Andy (45, Geel) durven het aan op het Starstruck-podium getransformeerd te worden in Freddie Mercury, de frontman van de Britse rockgroep Queen. Legendarisch omwille van zijn podiumprésence en met een bereik van maar liefst vier octaven. Geen gemakkelijke opdracht dus voor de mannen.

Verder kruipt 1 trio in de huid van een muzikale kameleon. En dan hebben we het zelfs nog niet over de absolute superster met Britse roots gehad die ook geïmiteerd wordt. We zijn benieuwd…

We zagen daarnaast ook: Bruno Mars en Dus Lipa.

Aflevering 1:

Harry Styles

In aflevering 1 wagen de eerste 12 kandidaten, opgedeeld in 4 teams, hun kans. Ze transformeren telkens met z’n 3 in één-en-dezelfde muzieklegende, elk in een iconische look van de superster in kwestie om vervolgens samen een kaskraker te brengen. Harry Styles* behoeft weinig introductie. Ex-lid van de Brits-Ierse boysband ‘One Direction’ en nu vooral als solo-artiest een absolute wereldster die de ene hit na de andere aan mekaar rijgt. Qua looks heeft hij de perfecte stijlformule (uit)gevonden en volgens gastvrouw Laura is het overigens “gene misse”. Harry brak onder andere potten met As It Was. Aan Starstruck deelnemers Seppe (27, Brasschaat), Tim (19, Hasselt) en Lucas (16, Oostkamp) om dat te evenaren.

Adèle

Aan klinkende namen in de muziekbusiness geen gebrek in Starstruck. Deze eerste aflevering dikt ook Adèle drie keer op op het podium. De Britse popzangeres brak in 2008 door bij het grote publiek en won sindsdien de ene Grammy Award na de andere. Doorheen de jaren veranderde ze van the girl next door naar de perfect gestylede en immer klassevolle popdiva. En dat is wat ook Laura (37, Millen), Manal (21, Antwerpen) en Dominique (49, Deinze) te wachten staat. Maar klinken deze Starstruck deelnemers ook als het origineel? Wie zet de studio in vuur en vlam met Set Fire To The Rain?

We zagen daarnaast ook Whitney Houston en Måneskin.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 januari 2024 /