Loïc Van Impe Tussen 2 Vuren tijdens kookbattle

Tv-kok Loïs Van Impe Tussen 2 vuren tijdens kookbattle. Bekende Vlamingen laten hem de uitdaging aangaan met andere chef-koks in Loïc Tussen 2 Vuren. Het programma is vanaf vandaag – zondag 18 april – om 18.20 uur bij VTM te zien. Natuurlijk kun je de show ook terugkijken op VTM Go.

Loïc Tussen 2 Vuren

Elke zondag is er nu een heuse kookbattle te zien bij VTM. In Loïc Tussen 2 Vuren scherpt VTM-kok Loïc Van Impe elke week zijn messen om de strijd aan te gaan met een chef-kok. Dat zijn niet de minste: onder andere Nicolas Misera – chef bij AIRrepublic -, Bart Desmidt van tweesterrenrestaurant Bartholomeus en njam!-chef Peppe Giacomazza zullen achter de kookpotten staan. Al maken ze niet zomaar klaar wat ze willen.

Bekende Vlamingen

Elke zondag geeft een bekende Vlaming de opdracht om in 30 minuten een eigen versie van zijn of haar lievelingsgerecht te bereiden. Zo zullen onder andere Jens Dendoncker, Andy Peelman en Tinne Oltmans (die op dit moment de hoofdrol speelt in telenovelle Lisa) hun smaakpapillen de kost geven. Zij bepalen welk gerecht het lekkerst is klaargemaakt en wie dus de kookbattle wint. En de verliezer? Die doet de afwas.

Gouden tip

In 30 minuten bedenken Loïc en de chef-kok een recept dat ze bereiden met ingrediënten die de bekende Vlaming voor hen heeft klaargezet. Tijdens het koken krijgen ze tips om te raden voor wie ze gaan koken. Wie als eerste ontdekt over welke bekende Vlaming het gaat, krijgt een gouden tip: een detail dat het gerecht nóg beter doet aanleunen bij de smaak van de bekende Vlaming. De bekende Vlaming volgt het kookproces op de voet vanuit een andere ruimte.

Loïc Van Impe

Loïc Van Impe vertelt over zijn nieuwe tv-programma Loïc Tussen 2 Vuren: “Dit is Zot van Koken maal twee. Zot omdat ik het elke week opneem tegen één van de beste chefs van België en omstreken. En omdat we op 30 minuten het lievelingsgerecht moeten klaarmaken van een voor ons onbekende Vlaming. Ik heb er heel veel zin in.”

Kookboeken

Wist je trouwen dat Loïc Van Impe echt een aantal te gekke kookboeken heeft geschreven? Ik heb zelfs zijn laatste boek Zot van Koken! in huis. Een boek waar echt een recept staat voor ieder die je wil verrassen met jouw kookkunsten. Het zijn namelijk de zeventig favoriete recepten van de tv-kok. Dat gaat van Belgische klassiekers naar makkelijke Japanse specialiteiten, snelle gerechten en de lekkerste zoetigheid. En niet te vergeten tal van lifehacks, waardoor koken nog leuker wordt. Goed nieuws: later dit jaar wordt het tweede boek verwacht (het is hier al te reserveren)!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2021 /