Nieuw seizoen De Slimste Mens ter Wereld met deze deelnemers

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld gaat vanavond om 21.40 uur op Play4 van start! Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen De Slimste Mens ter Wereld. Het programma wordt als vanouds natuurlijk gepresenteerd door Erik van Looy én er komt weer een hele reeks juryleden voorbij. Kortom: volop voer voor een blog (die we gedurende het seizoen bijwerken).

Dit artikel beschrijft in chronologische volgorde het seizoen; wil je meer weten over de finaleweken van De Slimste Mens Ter Wereld 2021 scroll dan even door naar onder. Wil je dit seizoen terugkijken? Dat kan via GoPlay. Vanuit Nederland is dit mogelijk via een VPN verbinding.

Nieuw seizoen De Slimste Mens Ter Wereld

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld gaat van start met Cesar Casier, Dorianne Aussems en Niels Destadsbader. James Cooke en Marc-Marie Huijbregts zijn de juryleden die aftrappen. Erik Van Looy presenteert het programma alweer voor het negentiende seizoen. In dit bericht maak je kennis met alle kandidaten van De Slimste Mens Ter Wereld. Daarnaast lees je ook meer over de voortgang van het spel.

Wist je dat er ook een scheurkalender is van deze show? Bestel nu De Slimste Scheurkalender ter Wereld 2022.

Erik Van Looy heeft corona

Al zorgt corona in dit nieuwe seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld ook voor wat spanning… Wat blijkt midden in de opnameperiode heeft presentator Erik Van Looy corona opgelopen. Hij kan het programma een aantal afleveringen dus niet presenteren. En er is ook een kandidaat die verstek moet laten gaan door het virus… Wil je daar meer over lezen, lees dan: Erik Van Looy heeft corona.

Maar terug naar de kandidaten van De Slimste Mens ter Werereld:

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader (33) doet een gooi naar de meest begeerde titel op televisioneel gebied. De West-Vlaamse bon vivant zorgde deze zomer voor het transfernieuws in medialand. Na zeven jaar VTM – waar hij onder meer programma’s presenteerde als The Masked Singer en K3 zoekt K3, keert hij terug naar de VRT waar het destijds allemaal begon als Ketnetwrapper. Afgelopen zomer won hij samen met Regi de Radio 2 Zomerhit, met De Wereld Draait Voor Jou. Schattige rebel en zot van padel, veroveroverover!

Dorianne Aussems

Hij neemt het op tegen de intrigerende Dorianne Aussems (28). Ze trapte voor de zomer het tiende seizoen marathonradio op MNM af en dit najaar surft ze opnieuw door de ether met een nieuw seizoen Generation M. Als sidekick in het tv-programma Van hier tot in Tokio (VRT) werd dit olympisch radiobeest meermaals uit bed gelicht en ook voor het WK wielrennen smeerde ze de beentjes in. Dat ruikt naar een sportieve deelname en een podiumplaats!

Speel thuis ook De Slimste Mens Ter Wereld.

Cesar Casier

Cesar Casier (33). Beslist een van de mooiste mannen met een van de mooiste namen van het land. Cesar is internationaal topmodel, woonde in Sydney en New York, kan koken, schrijven en ontwierp een eigen gender-neutrale modecollectie. Beautifull boy die tot de verbeelding spreekt.

Deze drie gingen van start… Maar hoe zit het met de andere deelnemers aan De Slimste Mens Ter Wereld. We zetten ze hier op een rijtje. Onder het overzicht vind je daarnaast meer over het verloop van het negentiende seizoen.

Kandidaten De Slimste Mens ter Wereld 2021

Benieuwd welke kandidaten er in 2021 meedoen aan De Slimste Mens ter Wereld? We zetten ze voor je op een rijtje. Hieronder lees je vervolgens hoe het ze in het spel verloopt. Wat hebben ze weer een lading bekende Vlamingen en Nederlanders voor ons! In willekeurige volgorde zijn dit ze allemaal (ook de deelnemers die je al aan het werk hebt gezien).

Kandidaten van De Slimste Mens ter Wereld 2021:

 • Arjan Lubach is een Nederlandse schrijver, cabaretier en presentator.
 • Anne-Laure Vandeputte is actrice; je kent haar onder andere uit Bathroom Stories, Grenslanders, Keizersvrouwen, Red Light en als Anne-Marie in De bende van Jan de Lichte (nu op VTM).
 • Acid is het pseudoniem van de West-Vlaamse YouTuber Nathan Vandergunst.
 • Cesar Casier is een internationaaal topmodel; deze deelnemer moest De Slimste Mens ter Wereld 2021 al in de eerste aflevering verlaten.
 • Alexander Hendrickx is een Vlaamse hockeyer; hij komt uit voor de Red Lions en speelt in Nederland bij Pinoké. Hij deed eerder al mee aan een tv-wedstrijd, namelijk het tweede seizoen Container Cup.
 • Anthony Nti is tv- en filmmaker. Zo kennen we hem als regisseur (en schrijver) van Shaq en van het eerste seizoen Hoodie.
 • Dorian Liveyns is de man van James Cooke. Wist je dat hij als acteur ook te zien was in Prinsessia: Het Prinselijke Bal en K3 Love Cruise?
 • Daphne Wellens schitterde recent in F*** You Very Very Much, maar je kent haar – net als Anne-Laure Vandeputte – ook uit de Nederlandse serie Keizersvrouwen. Ze was ook te zien in Fair Trade. Ze debuteerde in Spring als Leen.
 • Dena Vahdani is comédienne.
 • Dorianne Aussems is radio- en tv-presenatrice. Je zag haar bij Van hier tot in Tokio.
 • Egbert Lachaert is partijvoorzitter van Open Vld en lid van de Belgische kamer van Volksvertegenwoordigers.Politiek is zijn leven.
 • Heidi De Pauw is de CEO van Child Focus.
 • Eddy Planckaert is een voormalig wielrenner. We zien hem nu vooral op tv met zijn familie, bijvoorbeeld in Château Planckaert. Zijn dochter en kleindochter waren dit najaar al op tv te zien met het indrukwekkende Onverwacht, waarin ook de andere familieleden voorbij kwamen.
 • Esther Nwanu wilde eigenlijk Ketnet-wrapper worden, maar ze greep net naast de job. Nu werkt ze bij MNM als radio-presentatrice.
 • Flo Windey is presentatrice van onder andere Club Flo, daarnaast is ze influencer.
 • Gloria Monserez is actrice en (radio en tv) presentatrice. Ze zal te zien zijn in de laatste Ketnet musical. Daarnaast is ze één van de gezichten van de Warmste Week.
 • GLINTS of te wel Jan Maarschalk Lemmens. Dit is een reservekandidaat, die werd ingevlogen, omdat een andere kandidaat door een coronabesmetting helaas (nog) niet kon spelen. GLINTS is een Belgische hiphopband, die werd opgericht door de Antwerpse rapper Jan Maarschalk Lemmens. In 2020 kwam hun debuutalbum uit.
 • Jaouad Alloul is theatermaker, zanger en drag-artiest. Hij spreekt open over religie en seksualiteit.
 • Jan Verheyen heeft voor de lezers van deze site waarschijnlijk geen introductie meer nodig; deze succesvolle regisseur is op VlaamsKijken al vaak voorbijgekomen.
 • Geert Meyfroidt is intensivist en kliniekhoofd in het UZ Leuven. Hij was één van de geïnterviewden uit In de greep van het virus.
 • Jean-Marc Mwema is een Belgische basketballer. Hij speelt voor de Giants in Antwerpen. Nu denk je misschien een basketbalspeler komt niet zo ver… Nou, zijn voorganger Tomas Van Den Spiegel won in 2012 De Slimste Mens ter Wereld. Ook Ann Wauters deed eerder al mee aan de quiz.
 • Lisbeth Imbo is werkzaam als journaliste en tv-en radio-presentatrice. Zo ken je haar van De zevende dag.
 • Jeroen Perceval ennen we natuurlijk allemaal als acteur en filmmaker. We schreven op VlaamsKijken al ontzettend vaak over hem.
 • Marcelo Ballardin is chefkok. Hij heeft dit najaar al het tweede seizoen van Snackmasters gewonnen en mag zich dus Snackmaster 2021 noemen.
 • Joachim Coens is een Belgische politicus voor CD&V. Hij is Burgemeester van Damme. Eerder was hij gelegeerd bestuurder van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven.
 • Klaasje Meijer is nu nog een K3-tje, maar ze zijn momenteel op zoek naar haar vervanger in de show K2 zoekt K3.
 • Laura Tesoro is presentatrice, actrice en zangeres. Op dit moment is ze op tv te zien in Belgium’s Got Talent naast Koen Wauters.
 • Niels Destadsbader heeft net een nieuw album uit. Daarnaast heeft hij dit jaar zijn overstap van VTM naar de VRT bekendgemaakt. Een verrassende stap, want bij VTM had hij veel succes met onder andere The Masked Singer.
 • Tom Vermeir is één van de Vlaamse acteurs van dit moment. We hebben al ontzettend veel over Tom Vermeir geschreven. En er komt nog meer aan, want hij zal te zien zijn in onder andere Grond, 1985, Twee Zomers en H4Z4RD.
 • Merol is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres Merel Baldé. Je kent haar van nummers als Lekker met de meiden, Foefsafari en Hou je bek en bef me.
 • Sarah Mouhamou is presentatrice van Ketnet. Zo heeft ze haar eigen Sarah-programma’s, zoals Sarah Knutselt en Yoga met Sarah.
 • Tine Embrechts is actrice, presentatrice en zangeres. Op VlaamsKijken hebben we al vaak over Tine Embrechts geschreven. In Nederland was ze recent te zien op tv in Grensoverschrijdend. Maar je kent haar ook van Nora & Sam en de nieuwe film Bittersweet Sixteen (van Jan Verheyen).
 • Sandra Bekkari ken je van haar kookprogramma’s en kookboeken. Ze heeft er echt al ontzettend veel geschreven.
 • Steven Van Gucht is sinds de coronapandemie een bekend gezicht in Vlaanderen. Hij is viroloog bij Sciensano en gastprofessor bij de Universiteit van Gent.
 • Wiam is contentcreator en een waar fenomeen op Instagram.

Afleveringen De Slimste Mens ter Wereld

De eerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld seizoen 19 wordt gewonnen door Dorianne Aussems. Vervolgens nemen Cesar Casier en Niels Destadsbader het tegen elkaar op. Saillant detail: de twee heren kennen elkaar al jaren. De winst is voor Niels Destadsbader; Cesar Casier mag naar huis. In de tweede aflevering van seizoen negentien is het de beurt aan contentcreator Wiam. Zij is een waar fenomeen op Instagram.

Spannende eerste week

De eerste week ik al onverwacht spannend. In de tweede aflevering blokkeerde Niels Destadsbader volledig. Hij verloor in de finale van Dorianne Aussems. Influencer Wiam was toen al lang zeker van haar plek. Zij behaalde 614 seconden. In de derde aflevering is het aan basketballer Jean-Marc Mwema, die meteen de aflevering wint. Wiam heeft geluk dat Dorianne Aussems een black-out lijkt te hebben, want zo gaat ze door naar de volgende ronde. Bockie de Repper was in de derde aflevering voor het eerst jurylid van De Slimste Mens ter Wereld 2021. In de vierde aflevering kwam Gloria Monserez het spel in; en hoe! Uiteindelijk moest Wiam het spel verlaten.

Tweede week

Sandra Bekkari start in de tweede week naast Gloria Monserez en Jean-Marc Mwema. Helaas moet ze meteen in de eerste aflevering dat ze meedoet het spel verlaten. Lukt het Joachim Coens wel om Gloria Monserez en Jean-Marc Mwema te verslaan? Hij heeft geluk; de basketballer blokkert volledig in de finale, waardoor hij nog een aflevering mee mag doen. Dan is het de beurt aan Klaasje Meijer. Zij weet niet te overtuigen en verliest meteen in haar eerste aflevering. Kan Steven Van Gucht het Gloria Monserez en Joachim Coens wel moeilijk maken? Jawel, de viroloog wint meteen. Gloria Monserez – die nu aan kop gaat na twee weken – weet Joachim Coens te verslaan in de finale.

Derde week

Laura Tesoro is de nieuwkomer op maandag in De Slimste Mens ter Wereld. Helaas kan ze geen potje breken en verliest ze in het finalespel van Gloria Monserez, die op dit moment de meeste deelnames en overwinningen op haar naam heft staan. Kan YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) haar misschien van de troon stoten? Acid was het dan wel niet, maar hij ging wel door in zijn eerste aflevering. Steven Van Gucht versloeg Gloria Monserez, die dus op zeven deelnames en drie overwinningen blijft staan. Alexander Hendrickx is de volgende kandidaat. Hij gaat door, omdat viroloog Steven Van Gucht in het finalespel besluit om niet tactisch te spelen. Heidi De Pauw is de nieuwste kandidate. Zij sluit de week af.

Vierde week

Heidi De Pauw neemt het in de vierde week op tegen Alexander Hendrickx en Geert Meyfroidt. Het blijft bij één aflevering, want in het finalespel wordt ze weggespeeld door de topsporter (Hendrickx). Lukt het Tine Embrechts wel om de heren van hun troon te stoten? In de tweede aflevering van de vierde week zet ze in ieder geval de hoogste score neer tijdens haar debuut. 667 seconden is nu het nieuwe record. Jurylid Jennifer Heylen (die zelf ook erg hoog scoorde) zat met verbazing te kijken. Het finalespel gaat tussen de heren, waarbij Geert Meyfroidt het wint.

De Nederlandse zangeres Merol is de nieuwe deelneemster. En waar Tine hoge ogen gooide bij haar debuut, vliegt ze er nu meteen uit in het finalespel tegen Geert Meyfroidt. Merol scoort hoog met 598 seconden. In de laatste aflevering van de vierde week speelt ze Geert Meyfroidt dan weer naar huis. Marcelo Ballardin wint de aflevering bij zijn debuut.

Vijfde week

We zijn inmiddels aangekomen bij de vijfde week van De Slimste Mens Ter Wereld. Holland Boven deze week, want Arjen Lubach is de nieuwe kandidaat, die meteen wint in zijn eerste aflevering. Merol speelt Marcelo Ballardin in het finalespel naar huis; geen nieuwe tv-prijs voor de kok dus. Lukt het actrice Daphne Wellens wel om dit Nederlandse front te doorbreken? Ze heeft de juryleden (Frances Lefebure en Jonas Geirnaert) tenslotte mee; ze speelden met zijn alleen in F*** you very, very much. Maar helaas. Het blijft bij een eenmalige deelname.

Brengt Dorian Liveyns hier misschien verandering in? Of wordt hij juist zenuwachtig nu zijn man James Cooke samen met Gert Verhulst de jury vormt… Hij mag dan met een voorsprong op Merol het finalespel in gaan; ze speelt ‘m zo weg. Kortom: de vijfde week is echt een Hollandse week. Brengt Jaouad Alloul hier verandering in? Nope; hij komt in de finale tegen Merol nog even terug, maar zij speelt het spel perfect uit.

Zesde week

Reserve-deelnemer Jan Maarschalk Lemmens alias Glints doet zijn intrede in de zesde week. Zijn naam zei mij in eerste instantie ook niets, maar hij heeft meteen een visitekaartje afgegeven. Sterker nog: hij won van Merol en Arjen Lubach, die de Nederlandse strijd dus onderling mochten uitvechten in het finalespel. De cabaretier lijkt de handdoek in de ring te gooien; dus Merol mag nog even verder. Dena Vadhani nam het op dinsdag op tegen Merol en Glints. Ze won meteen haar aflevering, waarna Glints in het finalespel van Merol verloor. Zij staat nu bovenaan in de stand met acht deelnames, waarvan twee overwinningen en zes gewonnen finales.

Op woensdag is het de beurt aan acteur en regisseur Jeroen Perceval. Dena Vadhani wint weer de aflevering en het lukt – de zichtbaar zenuwachtige – Jeroen Perceval om Merol naar huis te spelen. Anthon Nti sluit de week af; en hoe! Hij speelt in de finale Dena Vadhani met één seconde naar huis. Jeroen Perceval heeft zijn tweede overwinning op zak.

Zevende week

Het is inmiddels alweer tijd voor de zevende week van De Slimste Mens ter Wereld. Esther Nwanu start maandag als nieuwkomer; zij wint meteen. In het finale spel speelt Anthony Nti zelfverzekerd; hij laat zich goed zakken en wint zo van Jeroen Perceval. Op dinsdag doet Flo Windey mee en wint meteen. Anthony Nti laat zien dat hij een goede, strategische speler is, waardoor Esther Nwanu het finalespel verliest.

Deze week zien we ook Bart Cannaerts als presentator. Hij vervangt op 1 en 2 december Erik Van Looy, die corona heeft. En dat doet hij absoluut goed; we weten wie de show kan overnemen als Erik Van Looy er geen zin meer in heeft. Lisbeth Imbo is de nieuwkomer op 1 seconde wint ze de aflevering van Anthony Nti. Die hoeft deze keer niet eens strategisch te spelen, omdat Flo Windey in paniek is. Egbert Lachaert is de laatste nieuwe kandidaat in De Slimste Mens deze week; maar daar blijft het voor hem ook bij.

Achtste week

Sarah Mouhamou – die je kent van Ketnet – trapt de week af. Kan zij het Anthony Nti en Lisbeth Imbo moeilijk maken? Als het goed is, is Erik Van Looy weer terug als presentator, nadat Bart Cannaerts hem eerder moest vervangen. Zij wint de aflevering, waarna Lisbeth Imbo Anthony Nti verslaat in het finalespel. Op dinsdag is het de beurt aan nieuwkomer Jan Verheyen, die eveneens zijn aflevering wint. In het finalespel verslaat Lisbeth Imbo Sarah Mouhamou eenvoudig.

Wie weet lukt het acteur Tom Vermeir om wat weerstand te geven? Dat valt tegen; het finale gevecht gaat tussen de heren, waarbij Tom Vermeir meteen kopje onder gaat, omdat hij niks weet over Gaston & Leo. De laatste nieuwkomer voor de finaleweken van start gaan, is actrice Anne-Laure Vandeputte. Slechts na één spelbeurt weet ze zich te plaatsen. Lisbeth Imbo wint van Jan Verheyen, omdat hij blokkeert bij het opnoemen van geraspte kazen. Hij kon niet op parmezaan komen…

Finale De Slimste Mens ter Wereld 2021

De finale van De Slimste Mens ter Wereld gaat tussen Merol, Gloria Monserez, Lisbeth Imbo, Anthony Nti, Arjen Lubach, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt, Alexander Hendrickx, Acid (die de plaats inneemt van basketballer Jean-Marc Mwema, die moet passen) en tot slotte Anne-Laure Vandeputte. Van de tien spelers, zijn er dus twee Nederlands. Wat denken jullie gaat er een Nederlander met de titel naar huis? In Nederland is het nieuwe seizoen van De Slimste Mens trouwens ook begonnen. Je ontdekt er meer over als je op de link klikt.

Finaleweek 1: De Slimste Mens ter Wereld 2021

Als eerste nemen Acid, Anne-Laure Vandeputte en Alexander Hendrickx het tegen elkaar op in de finaleweek. Acid wint, waarna de hockeyer en actrice het onderling uit mogen vechten. Een vraag over Nijntje blijkt te moeilijk voor Alexander Hendrickx. Anne-Laure Vandeputte mag dus nog een aflevering verder. Lukt dat ook als intensivist Geert Meyfroidt zijn intrede doet? Die wint met overtuigende score de aflevering, waarna Acid het finalespel verliest van de actrice, omdat hij niets weet over de marktwaarde van de Rode Duivels én Star Wars-personages.

Viroloog Steven Van Gucht neemt op woensdag plaats naast Geert Meyfroid en Anne-Laure Vandeputte. In het spel kan Anne-Laure Vandeputte hem bijhouden, maar in de finale wordt ze echt te licht bevonden. Ze heeft geen idee wie Evita Perron is en kent rumble in the jungle niet. Kortom: Steven van Gucht en Geert Meyfroidt – die met een ruime meerderheid aan seconden won – mogen een dag verder in de finaleweek. Kunnen zij voorkomen dat er een Nederlander wint; ze treden tenslotte aan tegen Arjen Lubach. De intensivist laat weer niks liggen. In het finalespel vergeet Steven Van Gucht het alleen af te maken. Er zijn dus nog steeds twee Nederlanders in het spel. We hadden deze week te maken met een streaker, die je kunt kennen uit deze Streamz documentaire.

Finaleweek 2

De tweede finaleweek starten we met Geert Meyfroidt, Arjen Lubach en Anthony Nti. Geert Meyfoidt blijft maar winnen en Arjen Lubach speelt in het finalespel Anthony Nti zo weg. Kan Lisbeth Imbo één van de heren stoppen? Het lijkt er even op, maar in het finalespel tegen Arjen Lubach vergooit ze haar kansen bij de vraag over Apollo 11. Gloria Monserez is de volgende uitdager in de finale. Geert Meyfroidt blijft in het reguliere spel gewoon winnen; al was het deze keer nipt met één seconde van Gloria. Zij verliest uiteindelijk in de finale van Arjen Lubach.

Finale Nederland – België in De Slimste Mens ter Wereld 2021

Uiteindelijk wordt het dus een finale tussen Nederland en België. Nederland heeft daarbij twee afgevaardigden in persoon van Merol en Arjen Lubach. De Belgen kunnen rekenen op Geert Meyfroid. Deze speler heeft in de finaleweek alle afleveringen al gewonnen. De verwachtingen zijn dan ook hoog. Helaas moet hij deze keer Merol voor laten gaan, maar hij speelt wel Arjen Lubach weg. Daarmee gaat het finalespel dus tussen Merol en Geert Meyfroidt. Ondanks dat de Nederlandse zangeres met een ruime voorsprong begint, weet Geert Meyforidt het tij te keren. Hij wordt de winnaar van De Slimste Mens ter Wereld 2021.

Geert Meyfroidt winnaar De Slimste Mens ter Wereld 2021

De Slimste Mens ter Wereld 2021 is gewonnen door Geert Meyfroidt. De intensivist en professor is daarmee de opvolger van Catherine Van Eylen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 oktober 2021 /