Kamp van Koningsbrugge seizoen 4: deelnemers 2024 en meer…

Kamp van Koningsbrugge seizoen 4 kijk je vanaf maandag 29 januari 2024 wekelijks om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO1. Ontdek in dit artikel alles over het nieuwe seizoen en maak kennis met de deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge in 2024.

Wist je dat je op dit moment ook kunt kijken naar Kamp Waes seizoen 2 en Special Forces VIPS seizoen 4?

Kamp van Koningsbrugge seizoen 4

Een uitzichtloze klifmars, een nachtelijke boot exercitie en een loodzware afmatting op het strand. In het Kamp Van Koningsbrugge seizoen 4 (2024) gaan vijftien gewone burgers dit keer het avontuur aan in Engeland, de bakermat van de commando’s. In het afgelegen Dartmoor staat het basiskamp. Het gebied is ruig en het weer is extreem; de optimale omstandigheden voor een ongekend veeleisende training.

Kamp van Koningsbrugge 2024 in Engeland

Uit ruim 1000 aanmeldingen zijn er, na een aantal zware selectierondes, vijftien nieuwe burgers geselecteerd. Zij mogen zich bij aankomst in Zuidwest-Engeland meteen van hun allerbeste kant laten zien tijdens de beruchte Royal Marines mudbeasting. Met een combinatie van fysieke en mentale uitdagingen wordt dit seizoen niet alleen de kracht, maar ook de vastberadenheid van de deelnemers getest. Commando’s Ray en Dai staan samen met hun team van instructeurs garant voor de meest extreme ervaring van het leven van deze vijftien burgers. Uiteraard staan zij er niet alleen voor en is Jeroen overal en altijd ter plekke om hen maximaal te ondersteunen. Hoe commando-waardig is deze nieuwe lichting?

Meer over de deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge 2024 lees je verderop in dit artikel.

Kamp van Koningsbrugge kijken

Kamp Van Koningsbrugge seizoen 4 kijken kan sinds 29 januari 2024 om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1. Aflevering gemist dan kun je ook terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je NPO Start ook vanuit het buitenland kunt gebruiken? Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Voor de Vlaamse volgers: je kunt via die weg ook terugkijken naar voorgaande seizoenen. Er zijn drie ‘gewone’ seizoenen en een VIPS (of te wel de special edition)

Dai Carter en Ray Klaassens

Zowel Dai Carter en Ray Klaassens timmeren ook hard aan de weg naast Kamp van Koningsbrugge. Ray Klaassens heeft het boek ‘Groeipijn * – achter je liggen de lessen en voor je de kansen’ geschreven. Hij is daarnaast op zondagavond op SBS6 te zien in No Way Back. Dai Carter heeft inmiddels zelfs twee boeken geschreven: Mentale kracht * (De wereld van nu vraagt erom) en Nu of nooit * (bouw aan je mentale kracht met de levenslessen van een commando speciale operaties). Voor de liefhebbers kan ik zeker ook de boeken van Sander Aarts* aanbevelen; je kent hem als staff uit Special Forces VIPS (waarvan je in Nederland nu naar seizoen 4 kunt kijken).

Kamp van Koningsbrugge 2024 deelnemers

Voor Kamp van Koningsbrugge 2024 zijn weer vijftien deelnemers geselecteerd. Daarbij zijn deze keer vier vrouwen. Maak hieronder kennis met kandidaten Denise, Myrthe, Damiën, Astrid, Sander, Bono, Kees, Wouter, Sedat, Duco, Julian, Marjolein, Nick, Jorrit en Ronald. Deelneemster Myrthe Schoot kunnen de sportliefhebbers kennen; zij heeft namelijk vanaf 20210 in het Nederlands volleybalteam gespeeld.

Deelnemers Kamp van Koningsbrugge 2024 zijn:

 • Astrid: 30 jaar uit Roermond. In het dagelijkse leven Sociotherapeut. Doet aan hardlopen, fitness en zwemmen. Heeft van kinds af aan al een passie voor Defensie. Ze wil door haar deelname ontdekken of ze het ook echt ‘in zich heeft’. Wie weet waagt ze dan wel de overstap. Astrid is loyaal, oplossingsgericht en – een groot nadeel – ze heeft een ‘geheugen als een visstick’.
 • Bono: 31 jaar uit Amsterdam. In het dagelijkse leven is Bono personal trainer en doet hij aan padel, fitness en hardlopen. Bono heeft al twee keer deelgenomen aan de selectie van de KCT; hij kwam steeds een paar seconden te kort bij de Coopertest. Zelf is hij ontzettend positief. Met mensen die klagen en zeuren heeft hij niks.
 • Damiën: 38 jaar uit Delft. Is in het dagelijkse leven gymdocent en personal trainer en doet aan wakeskaten, hardlopen en shinkendo. Hij is op het laatste moment afgekeurd voor defensie door zijn pollenallergie. Als deelnemer aan Kamp van Koningsbrugge wil hij het tegendeel bewijzen. Damiën houdt zich ook bezig met spiritualiteit en is zich bewust van alle energieën om hem heen.
 • Denise: 29 jaar uit Voorburg is influencer en doet aan crossfitt, krachttraining en yoga. Ze heeft een the-show-must-go-on mentaliteit en heeft in het verleden een dansopleiding gevolgd, waardoor ze bijzonder gedisciplineerd is. Ze gaat iedere avond om 21.00 uur naar bed. Gaat de weinige slaap haar opbreken?
 • Duco: 24 jaar uit Leiden is student geneeskunde. Hij doet aan krachttrainen, hardlopen en judo. Duco wil orthopeed of traumachirurg worden. Door zijn werk op de spoedeisende hulp kan hij in ieder geval goed overweg met stressvolle situaties. Hij kan naar eigen zeggen snel het overzicht bewaren en keuzes maken. Duco gaat graag uitdagingen aan; daarom is hij één van de kandidaten van Kamp van Koningsbrugge seizoen 4.
 • Jorrit: 31 jaar uit Amsterdam is mede-eigenaar van een tapasrestaurant. Qua sport doet hij aan hardlopen en HIIT-training. Dat doet hij ’s ochtends vroeg, terwijl hij tot laat achter de bar staat. Jorrit heeft sinds zijn dertiende al chronische hoofdpijn. Daar heeft hij voor zijn gevoel hinder van gehad op de middelbare school. Tijdens Kamp van Koningsbrugge wil deze kandidaat laten zien dat hij niet onderdoet voor anderen. Het maakt mij sterker, omdat ik pijn ken.”
 • Julia: 31 jaar uit Amsterdam. In het dagelijkse leven is Julian communicatieadviseur en is hij dagelijks in de sportschool te vinden voor fitness en spinning. Daarnaast loopt hij graag hard. Dat was wel eens anders. Hij was namelijk zwaarlijvig en heeft het roer vier jaar geleden volledig omgegooid. Daar was vastberadenheid voor nodig en een ijzersterke discipline. Waarom hij één van de kandidaten is: “Kamp van Koningsbrugge is voor mij het afsluiten van een nare periode, afrekenen met al mijn onzekerheden én bewijzen aan mijzelf dat ik niet meer die persoon van vroeger ben.”
 • Kees: 28 jaar uit Beverwijk is in het dagelijkse leven sportondernemer. Hij doet aan hardlopen en krachttraining. Zijn vader was vroeger topsporter. Nu wil Kees zichzelf bewijzen. Hij heeft namelijk echt een alles-of-niets mentaliteit. Aan zijn vader – die ziek is – wil hij bewijzen dat hij tot het uiterste kan gaan.
 • Marjolein: 43 jaar en afkomstig uit Zeewolde. Ze is cosmetisch chemicus. Marjolein doet aan hardlopen, fietsen en zwemmen. Ze heeft al talloze marathons, triatlons en fietsevenementen op haar naam staan. Haar grens heeft Marjolein nog niet ontdekt. Dat hoopt ze als één van de deelnemers aan Kamp van Koningsbrugge te ontdekken. Marjolein is perfectionistisch, toont leiderschap en heeft liefde voor structuur.
 • Myrthe Schoot: 35 jaar uit Haarlem. Ze heeft van haar zeventiende tot 34e professioneel gevolleybald. Alles werd altijd om haar heen geregeld. Als topsporter moest ze zelf eigenlijk alleen de volleybal hooghouden. Maar wat blijft er over nu ze niet meer aan topsport doet? Dat hoopt Myrthe te ontdekken. Even over haar topsportcarrière: Myrthe schoot is oud-international; ze speelde bijna vierhonderd wedstrijden voor Oranje.
 • Nick: 40 jaar uit Leiden is gymdocent in het basisonderwijs. Hij doet aan hardlopen, fitness, zwemmen en tennis. Als er één van de deelnemers in Kamp van Koningsbrugge 2024 overtuigd is, dat hij het eind haalt, dan is het Nick. Hij is verbaal sterk en heel geordend. Tijdens het kamp hoopt hij dichter bij zijn emoties te komen en deze beter te leren uiten. Zijn leeftijd zit hem naar eigen zeggen niet in de weg. “Ik ben dan misschien wel 40, maar ik ben niet kapot te krijgen.”
 • Ronald: 27 jaar uit Dublin is accountmanager in het dagelijkse leven. Hij droomde er vroeger van om bij defensie te werken. Hij doet aan tennis, fitness en voetbal; van hardlopen houdt hij niet. Hij vindt het saai.
 • Sander: 31 jaar uit Utrecht. De mediaondernemer doet aan krachttraining en hardlopen. Op de site van AVROTROS waar alle Kamp van Koningsbrugge deelnemers worden voorgesteld lees ik dat hij wil bewijzen dat hij niet langer het gepeste jongetje van vroeger is. “k wil aan mezelf laten zien dat ik de juiste mindset en tools heb om deze opleiding te volbrengen en zo dichter bij mijn kern te komen. Ik weet nu al dat ik het waard ben, maar KVK volbrengen helpt.” In de muziekindustrie heeft hij leren omgaan met weinig slaap.
 • Sedat: 28 jaar uit Almere is in het dagelijkse leven elektriciën. Hij doet aan hardlopen, fitness en kickboksen. Voor de liefde is hij naar Nederland gekomen. In zijn geboorteland Turkije heeft hij zich naar eigen zeggen vijf keer aangemeld voor het leger maar werd afgewezen. “Ik ben een Koerd, geen Turk, daarom werd ik niet aangenomen. Het is mij nooit gelukt om erachter te komen of ik dit werk écht had gekund.”
 • Wouter: 32 jaar uit Eersel. Hij is in het dagelijkse leven personal trainer en doet aan wielrennen en krachttraining. Wouter wil zich kwetsbaar leren opstellen; hij heeft altijd geleerd dat mannen niet huilen. Ondanks dat hij dat niet als makkelijk heeft ervaren, heeft hij wel een goede band met zijn familie.

Kamp Waes seizoen 2

Op dit moment kun je op VRT1 en VRT MAX ook kijken naar het tweede seizoen van Kamp Waes. Daar is Kamp van Koningsbrugge op gebaseerd. Zelf kijk ik die reeks momenteel ook. Er zijn drie afleveringen uitgezonden en er zijn al een aantal pittige opdrachten voorbij gekomen. De deelnemers zijn ook heel interessant; dus zeker de moeite om ook te gaan volgen.

Foto: Kamp van Koningsbrugge 2024 deelnemers gemaakt door Elvin Boer voor AVROTROS.* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 januari 2024 /