Vive le Vélo 2023: Tour de France met deze gasten

De Tour de France 2023 is weer van start, dus we kunnen ook weer dagelijks genieten van Vive le Vélo. Vanaf zaterdag 1 juli 2023 start de eerste aflevering om 21.45 uur. Ontdek hier welke gasten er vanavond en verderop in de Tour de France 2023 weken voorbij komen.

Vive le Vélo 2023: Tour de France

We konden eerder in 2023 nog genieten van Vive le Vélo, leve de ronde. Uiteraard volgt Karl Vannieuwkerke met zijn dagelijkse wielertalkshow Vive le vélo opnieuw het spoor van de Tour. Op de mooiste en meest pittoreske locaties ontvangt hij boeiende gasten voor een gesprek over de rit van de dag, de Ronde en het leven. Sammy Neyrinck duikt voor zijn dagelijkse reportages achter de coulissen van de koers en tekent opmerkelijke verhalen op langs het Tourparcours. 

Gasten Vive le Vélo 2023 (Tour de France)

Karl Vannieuwkerke* ontvangt telkens drie gasten: ex-renners of andere experten en andere gasten die gepassioneerd zijn door de koers. ​De lijst is nog niet compleet, maar we mogen alvast uitkijken naar de komst van Jan Bakelants, Tom Boonen, Sven Vanthourenhout, Marijn de Vries, Eddy Planckaert, Bram Tankink, Nicky Degrendele, Koen Naert, Sara Michielsens, Adrie van der Poel, Yoica De Kock, Sven Nys, Marc Herremans, Natascha den Ouden, Sven De Leijer, Tom Waes, Ine Beyen, Roxane Knetemann, Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, Frank Lammers, Willy Sommers, Daan Stuyven, Jolien D’hoore, Sep Vanmarcke, Bert De Backer, Alain Remue, Dirk De Wolf en Tom Dice,….

Ook interessant: Tour de France: Unchained.

Interessante gasten

De gasten van Vive le Vélo 2023 in de Tour de France zijn echt niet te minste. Er zitten heel wat interessante gasten bij waar we eerder al over schreven.

  • Yoica de Kock zag je recent nog op tv in de ontzettend indrukwekkende documentaire Het jaar van Yoica.
  • Tom Dumoulin heeft afscheid genomen van het wielrennen; dat zagen we natuurlijk ook uitgebreid in de Jumbo Visma documentaire.
  • Philippe Gilbert heeft ook afscheid genomen; over hem werd de documentaire Classique Gilbert gemaakt.
  • Tom Boonen maakte op mij indruk in de documentaire over Patrick Lefevere. Godfather van de koers.
  • Bert De Backer ken je ook uit de documentaire Het Scheldepeloton: over wielrennen, dromen én drama (het overlijden van Wouter Weylandt en Dimitri De Fauw).
  • Daan Stuyven leerden we recent beter kennen in Liefde voor Muziek 2023.
  • Alain Remue kennen we van De cel vermiste personen.
  • Tom Waes en Frank Lammers hebben natuurlijk geen introductie nodig… Komt er dan toch een vierde seizoen van Undercover… Of zullen we de heren niet samen zien in Vive le Vélo.
  • Tom Dice ken je van The Starlings, die meededen aan Eurosong.

Vive le Vélo Tour de France 2023 kijken

Wil je Vive le Vélo kijken dan kan dat dagelijks op VRT1. Het tijdstip wisselt nog wel eens, kijk dus vooraf eventjes in de tv-gids. Ook tijdens de uitzendingen van de Tour op Sporza wordt regelmatig aangegeven wanneer Vive le Vélo te kijken is en welke gasten er die avond langskomen. Wil je Vive le Vélo terugkijken (vanuit het buitenland) dan kan dat op VRT MAX. Zorg voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten als je buiten het land bent.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 juli 2023 /