Wielrennen op tv: Sporza live en livestream in Nederland kijken

Goed nieuws voor iedereen die net als ik geniet van wielrennen op tv. Het voorjaar is begonnen en we kunnen dan ook weer genieten van tal van voorjaarsklassiekers, die we live kunnen volgen bij Sporza. Nieuwsgierig naar hoe je de livestream ook in Nederland kunt kijken (zoals ik doe), lees dan verder.

Sporza live en livestream in Nederland kijken

Voor de Nederlanders die juist alles via Sporza live en de livestream willen volgen? Dat kan ook in Nederland. Voor wie nog gewone tv heeft, kun je natuurlijk naar VRT1 of VRT Canvas zappen. Maar heb je je tv-abonnement opgezegd, zoals ik ook heb gedaan, dan kijk je gewoon via VRT MAX. De Sporza livestream vind je ook bij VRT MAX. Meteen kijken, lukt helaas niet. Zorg daarom voor een VPN Verbinding, die je eerst op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat. Ik stream via de VRT MAX app zelfs alles naar mijn tv. Kijk ik dus nog steeds gewoon Sporza op tv in Nederland.

VPN Verbindingen zijn nu het sportseizoen weer is gestart voordelig af te sluiten, lees maar eens dit artikel.

Wielrennen op tv

Sporza is weer dé plek voor iedereen die wielrennen op tv wil kijken. We konden al kijken naar Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, maar denk ook aan Le Samyn, Strade Bianche en GP Jean-Pierre Monseré. En vergeet Parijs-Nice niet. En natuurlijk zaten we ook voor de buis voor Nokere Koerse (13 maart), Classic Brugge – De Panne (20 maart de heren en 21 maart de dames), E3 Saxo Classic (22 maart), Gent-Wevelgem (24 maart), Dwars door Vlaanderen (27 maart), de Ronde van Vlaanderen (31 maart) en Scheldeprijs (3 april). Maar denk ook aan Parijs-Roubaix (6 en 7 april), de Amstel Gold Race (14 april), Waalse Pijl (17 april) en Luik-Bastenaken-Luik (21 april).

Wielerclub Wattage

Om in deze drukke wielertijden de voeling met het peloton niet te verliezen is er de podcast Wielerclub Wattage. Vanaf 21 februari trekken Ruben Van Gucht en zijn gasten door heel Vlaanderen en Brussel. Met tien uitzendingen over twee maanden hebben ook zij een stevig programma. De tickets voor de live-opnames in de culturele centra zijn nagenoeg allemaal de deur uit. 

Natuurlijk keken we ook naar De Ronde van Vlaanderen via Sporza:

De ronde van Vlaanderen 2024 op tv

Sporza is zondag dé plek voor liefhebbers van De Ronde van Vlaanderen. Om 09.15 uur kun je op VRT1 kijken naar de studioshow met Maarten Vangramberen. Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer verzorgen het commentaar vanaf het startschot. Als Het Journaal van 12.55 uur tot 13.30 uur op VRT1 te zien is, dan gaat de uitzending verder op VRT Canvas. Op VRT Canvas kun je vanaf 15.00 uur ook kijken naar De ronde van Vlaanderen bij de dames. Ine Beyen en Ruben Van Gucht verzorgen het commentaar. De finale van de dames is te kijken op VRT1. Radio 1 is de plek voor radioliefhebbers; om 13.00 uur hoor je Christophe Vandoor en vanaf de motor Carl Berteele. Jonas Maes houdt de ontwikkelingen in de vrouwenkoers bij. En of dat nog niet genoeg is, staat ook Sporza online compleet in het teken van De Ronde 2024 met tekstupdates en livestream van zowel de heren als dames.

De Ronde in Nederland op tv

In Nederland volg je De Ronde van Vlaanderen live bij de NOS. De start van de mannen is om 09.55 uur te kijken bij NOS.nl en in de NOS-app. Joris van den Berg en Stef Clement zijn de commentatoren. Op tv kijk je De Ronde vanaf 13.10 uur op NPO1. De wedstrijd voor de vrouwen kijk je vanaf 15.00 uur op de NOS-site en app. Andries Lamain en Roxane Knetemann verzorgen het commentaar.

Vive le Vélo – Leve de Ronde

Vanaf maandag 25 maart ontvangt Karl Vannieuwkerke in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen (31 maart) dagelijks drie gasten om te praten over hun passie voor de koers en ‘Vlaanderens mooiste’. Karls beroemde tafel staat, hoe kan het ook anders, in de Vlaamse Ardennen. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis. Vive le Vélo – Leve de Ronde is er maandag, woensdag, donderdag en vrijdag in de laatste week van maart. Wat wielrennen op tv betreft, is deze koers en de voorbereiding er op echt de favoriet. Dan wordt er heel wat Sporza via live en livestream gekeken hier in Nederland.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2024 /