Santos: cast, verhaal en meer over NPO serie

Santos is vanaf donderdag 9 november wekelijks te zien bij BNNVARA op NPO3 en NPO Start. Vanaf vandaag kun je de reeks ook in één keer streamen via NPO Plus. Ontdek hier alles over de NPO serie Santos met in de cast tal van bekende namen (ook voor Vlamingen). We zien Yannick Jozefzoon en Yootha Wong-Loi-Sing in de hoofdrollen; zij spelen het liefdeskoppel dat verstrikt raakt in de onderwereld van Rotterdam.

Let op: door de voetbal is Santos op donderdag 14 december 2023 om 21.10 uur te kijken. Wist je dat Santos het Gouden Kalf heeft gewonnen voor de Beste Dramaserie? Het is dus absoluut een aanrader.

Santos (NPO serie)

In de nieuwe drama serie Santos van de NPO (te zien bij BNNVARA) probeert liefdeskoppel Glenn (Yannick Jozefzoon)* en Yola (Yootha Wong Loi-Sing)* samen een leven op te bouwen in Rotterdam. Hoewel ze allebei hun dromen willen najagen, komen ze klem te zitten tussen hun eigen ambities en hun criminele vrienden en familie. Aspirant-chef-kok Glenn wordt meegesleept door zijn dealende beste vriend Jermaine (Vic9) en non-profit ondernemer Yola komt in conflict met haar criminele moeder (Romana Vrede)*, die meedogenloos de macht naar zich toetrekt in de Rotterdamse haven.

Verhaal

Yola en Glenn proberen los van elkaar én samen telkens de juiste keuze te maken in een wereld die met een gekleurde bril naar hen kijkt. Maar wat is de juiste keuze als het om familie, vrienden en liefde gaat? De keuzes worden steeds complexer en de consequenties ervan alsmaar groter. Drijft dit Glenn en Yola uit elkaar of is hun liefde onverwoestbaar? 

Santos cast

De Santos cast bestaat naast hoofdrolspelers Yannick Jozefzoon, Yootha Wong-Loi-Sing en Romana Vrede uit gevestigde namen John Buijsman*, Kiefer Zwart en Jack Wouterse*. Ook heeft de serie glanzende debuutrollen voor artiesten Vic9 (Quivaughn Joel Jordan), Sarita Lorena, Masésé Macnack, Naomi Sharon, Heinek’N (Ron Helena) en Adison Dos Reis.

Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem bijvoorbeeld in de Vlaams-Nederlandse serie Geldwolven (echt een aanrader!), De droom van de jeugd en op Videoland in Bonnie & Clyde, maar je kunt hem ook kennen uit Baantjer het BeginTrecxAapMaud & BabsGood Bad Girl en de Vlaamse reeks Déjà-Vu. Hij zal te zien zijn in nieuwe producties als Piece of My Heart, Sputum, Femi en Florida Tales.

Santos acteurs ken je van…

Waar je de andere acteurs uit de Santos cast van kent? We zetten ze allemaal op een rijtje.

 • Yootha Wong-Loi-Sing zag je recent in Modern Love Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Forever Rich en Het A-woord.
 • Romana Vrede ken je bijvoorbeeld uit The Spectacular (die nu ook op Videoland staat), maar denk ook aan De zitting en Morten.
 • John Buijsman ken je bijvoorbeeld van Loenatik. Hij heeft in zijn rijke carrière al tal van rollen gespeeld. Recent zag je hem nog in De Tatta’s (waar een tweede film van komt), maar ook in de Nederlandse Dertigers.
 • Kiefer Zwart ken je uit Goede tijden, slechte tijden, waarbij hij zijn intrede in de serie deed met de mini-serie Dokter Roman. Daarnaast was hij ook te zien in Thuisfront. Verder ken je Kiefer Zwart als Boaz uit Zomer in Zeeland, uit de mini-serie De Vlucht, maar we zagen hem ook in De Zitting en Nood. Recent kwam hij in twee afleveringen van Dag & Nacht voorbij, deze serie wordt ook in België uitgezonden nu.
 • Jack Wouterse heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem recent in Beau Séjour 2Tweede Hans en Koppensnellers. Maar je kunt hem ook kennen uit Fenix. En natuurlijk van All Stars. Hij was ook in de nieuwe reeks te zien. In 2024 gaan we hem zien in de tv-serie De Joodse Raad.
 • Vic9 (Quivaughn Joel Jordan) is een Nederlandse rapper. Hij debuteert als acteur in de cast van Santos.
 • Sarita Lorena leerden we recent beter kennen in Who’s That Girl en in Beste Zangers 2022. De zangeres debuteert eveneens in de Santos cast.
 • Masésé Macnack is een culturele duizendpoot en acteur.
 • Naomi Sharon is een Nederlandse artieste met Caribische roots, die geïntroduceerd is als eerste vrouwelijke artiest van het label OVO van Drake.
 • Heinek’N (Ron Helena) is een jonge rapper van Kaapverdische afkomst, die op straat heeft geleefd.
 • Adison dos Reis was onder andere te zien in Monk* (met Sam Louwyck) en Cobain* van Nanouk Leopold. Verder speelde hij in Ferry De Film.

Santos terugkijken

Santos is vanaf donderdag 9 november wekelijks om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 en NPO Start, waar je de afleveringen ook kunt terugkijken. Let op: door de voetbal is Santos op donderdag 14 december 2023 om 21.10 uur te kijken. Alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te streamen via NPO Plus. Wil je Ssantos terugkijken vanuit het buitenland, doe dit dan snel, want de aflevering van series die ook volledig op NPO Plus staan, blijven nooit zo lang beschikbaar op NPO Start. NPO Start kijk je in het buitenland met behulp van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Makers

Santos is geregisseerd door Giancarlo Sánchez (bekend van onder andere Mocro Maffia) en Ivan Barbosa (bekend van onder andere Cabo). Het scenario is in handen van Chris Westendorp (bekend van onder andere Penoza) en Ashar Medina (bekend van onder andere Tom Adelaar en Mocro Maffia).

Santos in Rotterdam

De serie speelt zich volledig af in bruisend Rotterdam. Een stad waar het cliché, ook voor de personages, geen loze uitspraak is: geen woorden, maar daden. Het is een productie van BNNVARA en Topkapi Series.

Foto: BNNVARA / Topkapi Series

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 november 2023 /