Beste Zangers 2022: artiesten seizoen 15, podcast én docu

Beste Zangers 2022 gaat vanavond – donderdag 11 augustus – om 20.34 uur van start op NPO1 met weer zeven verrassende artiesten. Ontdek in dit artikel alles over seizoen 15 van Beste Zangers, de nieuwe podcast-reeks en een documentaire serie op NPO Start. En natuurlijk alles over de artiesten uit Beste Zangers 2022: Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes.

Beste Zangers 2022

Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes schitteren in het nieuwe seizoen van Beste Zangers. De zeven artiesten zijn afgereisd naar het Spaanse Sevilla voor het 15e seizoen van het programma. Vanuit een prachtige hacienda brengen de zangers hun muzikale kwaliteiten aan elkaar ten gehore. Speciaal voor het jubileumseizoen is er veel extra’s te zien en te beluisteren, maar daarover later meer in dit artikel over Beste 2022.

Beste Zangers seizoen 15

In Beste Zangers seizoen 15 vertolken de zangers wekelijks elkaars liedjes. Dit zorgt weer voor mooie verhalen, muzikale verrassingen en ontroerende momenten. De presentatie is in handen van gastheer Jan Smit en alle optredens zijn onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ook dit seizoen belooft weer veel verborgen parels en hits. Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes – de artiesten die meedoen aan Beste Zangers 2022 – hebben natuurlijk een heel diverse sound.

Artiesten Beste Zangers 2022

De artiesten die eedoen aan Beste Zangers 2022 zijn: Jaap Reesema, Ferdi Bolland, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes. Als je op hun naam klikt, ontdek je nog meer over hun muziek. Natuurlijk hebben we aan dit overzicht ook toegevoegd hoe de vaste lezers van VlaamsKijken, deze zanger of zangeres kunnen kennen.

  • Jaap Reesema is dankzij zijn samenwerking met dj Regi ook in België razend populair. Zo zien we hem dit najaar in Regi Academy seizoen 2. Hij is daarnaast genomineerd voor Zomerhit 2022 – met Lea Rue – voor hun duet Code Rood. Eerder had hij met de Vlaamse actrice Pommelien Thijs een grote hit in zowel Nederland als België met het nummer Nu wij niet meer praten.
  • Ferdi Bolland vormde met zijn broer jarenlang het duo Bolland & Bolland. Helaas hebben de broers nu ruzie. Naast zanger is Ferdi Bolland ook een zeer succesvolle producer en componist, die met zowel nationale als internationale sterren heeft samengewerkt.
  • Nielson (Niels Littooij) deed in 2012 mee aan De beste singer-songwriter van Nederland. Hij won niet, maar scoorde wel een hit met Beauty & de brains én veroverde het hart va het Nederlandse publiek. In 2014 brak hij in Nederland én Vlaanderen door met Sexy als ik dans.
  • Claudia de Breij maakt theater, muziek, boeken en televisie – kortom: een bezige bij. Zo schreven we op VlaamsKijken vorig jaar over haar programma Safe Cave. En we stonden kort stil bij het boek dat ze over prinses Amalia schreef.
  • Sarita Lorena heet eigenlijk Sarah de Sousa Gonçalves. Ze is geboren in Brazilië, maar kwam op negenjarige leeftijd in het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke te wonen. Helaas is de zangeres op dit moment om een minder leuke reden in het nieuws. De vriend van Sarita Lorena – Siki Martini – is begin juni overleden na een schietparij in Rotterdam.
  • Blanks (aka Simon de Wit) deelt op YouTube zijn passie en liefde voor muziek. Dat doet hij niet alleen met Nederlandse volgers, maar ook internationaal is hij bekend. Zijn kanaal Music by Blanks heeft zelfs 1,31 miljoen abonnees.
  • Roxeanne Hazes zagen we vorig jaar nog als presentatrice van Glow Up. Daarnaast zagen we de dochter-van André ook als klein meisje voorbij komen in de documentaire Kleine Jongen: Het Echte Leven van André Hazes. Zelf had ze die beelden graag privé gehouden.

Beste Zangers de Podcast

Een kleine greep uit de favoriete nummers van de zangers wordt besproken in Beste Zangers, maar er is nog zoveel dat onbesproken blijft. Een uitgelezen kans voor Jaap Reesema als ervaren podcastmaker (samen met Sander Schimmelpenninck heeft hij de Zelfspodcast, red.) en zanger om van dit seizoen Beste Zangers de Podcast te presenteren. Elke week gaat Jaap Reesema in gesprek met één van zijn collega artiesten over andere nummers die voor hen een bijzondere betekenis hebben of hebben bijgedragen aan een bepaald moment in hun leven. In een ongedwongen setting – vanuit het zonnige Spanje – neemt Jaap Reesema de tijd om de verhalen achter de niet gekozen nummers met de zangers te bespreken. 

Documentaire Beste Zangers Thuis bij…

Tijdens de uitzendingen krijg je door de gekozen nummers en persoonlijke verhalen al een beeld uit het leven van de artiesten. In de documentaire reeks Thuis bij… openen de zangers hun voordeur voor zangeres Karsu (Beste Zangers seizoen 14). Zo wordt de link gelegd met de verhalen die eerder in het programma zijn gedeeld. Karsu krijgt een rondleiding door hun huis en een kijkje in hun privéleven. Zo zien we bijvoorbeeld waar Roxeanne Hazes haar eerste singeltje bewaart. We ontdekken ook hoe Nielson zijn koffie drinkt in de ochtend met muziek van een ouderwetse lp op de achtergrond. Thuis bij is aansluitend na de uitzending van Beste Zangers te zien op NPO Start.

Muziekcafé

De artiest die centraal staat in de aflevering is daarnaast elke vrijdag te gast bij Carolien Borgers. Zij presenteert het NPO Radio 2-programma Muziekcafé. De centraal staande artiest – in aflevering 1 is dat Roxeanne Haze – laat live in de uitzending een aantal nummers horen.

Beste Zangers 2022 kijken (als je het gemist hebt)

Wil je Beste Zangers 2022 kijken of heb je het gemist en wil je terug kijken? Dat kan! Vanaf 11 augustus kun je het programma elke donderdag om 20.35 uur kijken bij AVROTROS op NPO1. Via NPO Start en NPO Plus kun je de aflevering terugkijken. Daar vind je ook de documentaire reeks Thuis bij van Karsu. Vanuit Nederland gaat dit heel eenvoudig via de app of website. Wil je vanuit België (of een ander land kijken), zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Ik maak zelf gebruik van VPN Nederland. Iedere donderdag kun je via alle populaire podcast-apps dan weer luisteren naar de Beste Zangers Podcast van Jaap Reesema.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 augustus 2022 /